Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمهدی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در تحلیل رفتار روسیه در جلسه پیش روی اوپک و اوپک‌پلاس اظهار داشت: روزی که قیمت‌ها سقوط کرد ناشی از عدم همکاری روسیه و سایر اعضای غیر اوپک و به طور مشخص روسیه با اوپک بود که با اشاره امریکا در مقابل عربستان وارد جنگ قیمت‌ها شدند و دیدیم که چه فاجعه‌ای به بار آورد، آن زمان روسیه می‌دانست که این افت قیمت نفت با حجم تولید و صادرات 11 میلیون بشکه‌ای و با توجه به بحران اقتصادی ناشی از کاهش ارزش روبل و همچنین تحریم‌ها غیرعادی به نظر می‌رسید، کسی خودزنی نمی‌کند مگر اینکه منافع داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاید دنبال یک معامله سیاسی- اقتصادی بر سر خاورمیانه بودند اینکه نفوذ روسیه مزاحم امریکا و بالعکس نفوذ امریکا برای روسیه مزاحمت ایجاد می‌کرد، کما اینکه بعد از آن می‌بینیم که روسیه با اسرائیل توافق می‌کند و شکل کار در منطقه تغییر می‌کند و این می‌توانست یکی از دلایل باشد.

این تحلیل‌گر حوزه انرژی با اشاره به نقش تعیین‌کننده اوپک طی 4 دهه گذشته گفت: زمانی که بازار طی 40 سال گذشته آشفته شد و جنگ نفت، افزایش سرسام‌آور قیمت در 2005 و بحران دهه 90 اوپک با وجودی که یک سوم سهم تولید جهانی را داشت تا حد زیادی توانست با سیاست و مدیریت آرامش را به بازار بازگرداند و وقتی اوپک‌پلاس تشکیل شد این قدرت در بازار بیشتر شد، 10 کشور اضافه شدند و نقش زیادی در کنترل بازار داشتند. به همین دلیل روسیه احساس کرد اگر این جریان را با موفقیت و یا شکست جلو ببرد می‌تواند برای مقاصدش مفید باشد.

وی گفت: به هر حال روسیه در مواجهه رقابت با عربستان قرار گرفت که دود آن به چشم هر دو و سایر تولیدکنندگان نفت رفت، برای ایران که صادرات زیادی نداشت منافع خوبی هم داشت، چون رقبایی مثل شیل امریکا با 8 میلیون تولید می‌توانست برای سهم ما و بازار یک کابوس همیشگی باشد و جایگاه سیاسی امریکا را علیه ما قرار دهد، از میدان خارج کند، بنابراین افت شیل در حدی که به صفر نزدیک می‌شد برای ما مفید بود و آن زمان احساس نگرانی نکردیم.

وی توضیح داد: زمانی که در بازار محلی امریکا WTI منفی شد که ناشی از اتفاق منطقه‌ای به خاطر فروش کاغذی نفت و رسیدن زمان تحویل، همچنین عدم امکان ذخیره‌سازی و مشکل عملیاتی بود، بازار نفت بشدت متاثر و منفی شد، آن زمان برنت و نفت اوپک مقاومت کردند، ولی بهرحال بی‌اثر نبود و دیدیم قیمت تا زیر 15 دلار هم رسید. آن زمان احتمال می‌رفت اوپک‌پلاس جلسات اضطراری برگذار کند و با اتخاذ تصمیم کاهش 10 میلیون بشکه‌ای قیمت‌ها ریوایز شود.

حسینی تصریح کرد: اکنون پیش‌بینی می‌کنم اگر روسیه قرار بود معاملاتی انجام دهد، انجام داده و به اهداف خود رسیده، امریکا نیز علاقمند است قیمت بالا برود تا شیل را احیا کند، زیرا در حال حاضر دکل‌های نفتی امریکا از 1200 دکل فعال به زیر 300 دکل رسیده، بنابراین علاقمند است به شرایط تولید قبل برگردد، عدد مورد علاقه امریکا با توجه به هزینه‌هایی که برای شیل دارند بین 60 تا 70 دلار است و اکنون که به 40 دلار رسیده و هنوز مورد دلخواهشان نیست، در هر حال اگر معامله‌ای صورت گرفته قیمت‌ها تقویت می‌شود، ضمن اینکه عربستان مشکل تعهدات مالی فراوانی و کاهش درآمد زیادی داشته، سایر اعضا هم درآمد ملی‌شان به نفت وابسته است، بنابراین علاقمندند که قیمت‌ها بالا برود.

این کارشناس حوزه انرژی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود توافق 10 میلیون بشکه‌ای حداقل تا فصل زمستان و افزایش تقاضا و همچنین بازگشت اقتصاد به روال قبل از کرونا ادامه داشته باشد.

وی درباره کاهش تولید از سوی کشورهایی که نسبت به توافق مقاومت کردند، نیز اظهار داشت: مکزیک تولید بالایی نداشت که تاثیرگذار باشد، اما با توجه به اینکه همه باید در رای‌گیری شرکت کنند، این کشور بزرگ شد، دولت جدید عراق نیز علاقمند است که نفت بیشتر بفروشد تا درآمد بیشتری داشته باشد، مشکلات اقتصادی هم دارند و در این کشور فساد مالی هم فراوان است، طبیعتا علاقه‌ای به کاهش تولید ندارند، اما در هر حال به تعهد خود برای کاهش تولید عمل خواهند کرد، زیرا با روبراه شدن اقتصادهای دنیا و افزایش سفرهای تابستانی تقاضا بالا و قیمت‌ها رشد می‌کنند و کمبود درآمد ناشی از کم کردن تولید جبران می‌شود، در نتیجه بنده خوشبین به پیوستن این دو کشور به توافق کاهش تولید هستم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اوپک روسیه عراق عربستان مکزیک نفت اسرائیل تحریم امریکا جنگ قیمت کاهش تولید قیمت ها آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در بازار طلا و سکه/ کمر قیمت‌ها شکست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با کاهش قیمت اونس طلا در بازار جهانی، قیمت طلا و سکه در بازار ایران کاهش یافت.

بر همین اساس، هر گرم طلای ۱۸عیار با کاهش ۸۶ هزار تومانی، ۳ میلیون و ۵۵۴ هزار تومان به فروش رفت. هر مثقال طلا نیز ۱۵ میلیون و ۳۹۸ هزار تومان قیمت خورد.

از سوی دیگر، در بازار سکه قیمت سکه امامی ۹۰۷ هزار تومان کاهش یافت. به این ترتیب، قیمت سکه امامی به ۴۲ میلیون و ۳۹۷ هزار تومان رسید.

نیم سکه نیز ۳۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۴۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۲۰۰ هزار تومان افت قیمت داشت. در حال حاضر نیم‌سکه ۲۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

۲۲۳۳۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898795

دیگر خبرها

  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • زلزله در بازار طلا و سکه/ کمر قیمت‌ها شکست
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • قیمت سکه در جا زد/ طلا کاهشی شد
  • بررسی تحولات قیمتی فاو 460 نشان می‌دهد: کشنده فاو نور چشمی بازار شد
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟
  • رقابت نابرابر صادرکنندگان با قاچاقچیان زعفران