Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه گفت: ایران آمادگی دارد جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را برای خوانش تحویل دهد تا این پرونده با مشارکت سایر کشورها به پایان برسد.

حسن بهاروند با اشاره به اینکه از همان ساعات اولیه سقوط این هواپیما همکاری جامعی را با کشورهایی که اتباع‌شان در این هواپیما دچار سانحه شدند شروع کردیم اظهار داشت: متاسفانه اکثر کسانی که جان خود را در این هواپیما از دست دادند از اتباع ایرانی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه ما چیزی برای پنهان کردن نداشتیم و از سایر کشورها برای کل روند تحقیقات دعوت به عمل آوردیم افزود: از جمله این کشورها اوکراین که هواپیما متعلق به آنهاست و نیز کانادا و سایر کشورها بود که کارشناسان آن‌ها در محل سانحه حضور یافتند و قطعات و لاشه هواپیما را دیدند و نوع تشخیص هویت افراد را حتی در پزشکی قانونی ملاحظه کردند.

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه با بیان این که پزشکی قانونی جمهوری اسلامی ایران در تشخیص ژنتیکی از قابلیت بالایی برخوردار است، گفت: آن‌ها نیز این قابلیت را تأیید کردند.

وی اضافه کرد: تیم بزرگی از سایر کشورها بودند و فقط از اوکراین بیش از ۵۰ نفر در زمینه بررسی این پرونده با جمهوری اسلامی ایران همکاری داشتند. همچنین سازمان هواپیمایی کشوری ایران به شکل حرفه‌ای تاکنون با این موضوع برخورد کرده و هیچ مسئله سیاسی نداشته‌ایم.

بهاروند با بیان این که سقوط هواپیمای اوکراینی فاجعه‌ای برای کشور ما بود و بسیار متأسفیم، گفت: هم اکنون طبق گزارش‌های دریافت شده، تحقیقات فنی سازمان هواپیمایی کشوری در ایران تقریبا رو به اتمام و کاملاً مشخص و روشن است که چه اتفاقی در ایران رخ داده است.

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه افزود: در تحقیقات سوانح هوایی مهم است بدانیم که ضمن بررسی علت حادثه چه اقدامی کنیم تا از یک فاجعه مجدد جلوگیری به عمل آید.

بهاروند ادامه داد: بررسی و بازخوانی جعبه سیاه هواپیما آخرین قدم در تحقیقات فنی است و فکر نمی‌کنیم جعبه سیاه حاوی اطلاعاتی باشد که کمک شایانی به تحقیقات به عمل آمده ما بکند و بعید می‌دانیم اطلاعات مهمی در آن باشد چرا که همه تحقیقات مان به پایان رسیده و می‌دانیم که چه اتفاقی افتاده است.

وی تاکید کرد: با کشور اوکراین به عنوان کشوری که هواپیما متعلق به آنهاست در حال مذاکرات دوجانبه‌ای هستیم و اعلام آمادگی می‌کنیم با کشورهای دیگر از جمله کانادا و باقی کشورها مذاکراتی درباره دو موضوع داشته باشیم.

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه افزود: این دو موضوع شامل تحویل و خوانش جعبه سیاه است که اینکه ما اطلاعات آن‌ها را ببینیم و تحقیقات ما تکمیل و نهایی و به سازمان هواپیمایی بین المللی ایکائو ارائه شود.

بهاروند گفت: طبق بررسی‌های ما در ایران و اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر به دلیل این که هواپیما از نوع جدیدی است امکان خوانش این جعبه‌های سیاه وجود ندارد و می‌توان به هر طریقی اعم از مستقیم یا غیر مستقیم در اختیار شرکت‌های فرانسوی و یا مانند آن که توانایی بررسی این جعبه‌ها را دارند قرار داد ضمن اینکه باید مطمئن شویم سوءاستفاده‌هایی از این جعبه‌های سیاه انجام نخواهد شد.

وی با اشاره به این که ایران تجربیات بدی در اینگونه موارد دارد، افزود: اطلاعاتی را در اختیار کشورها قرار دادیم و آن‌ها اطلاعات را تغییر و در معرض افکار عمومی قرار دادند و این باعث شده ما به دنبال مذاکرات مستقیمی به خصوص با همکارانمان در اوکراین باشیم که احتمالاً به زودی مذاکراتمان را با آن‌ها شروع و جعبه‌های سیاه را به مکانی برای خواندن منتقل خواهیم کرد تا تحقیقاتمان هر چه سریعتر به اتمام برسد.

این مقام مسئول اضافه کرد: برای جبران خسارت کسانی که آسیب دیدند آمادگی پرداخت این خسارت را داریم و قبلاً نیز اعلام شده است.

بهاروند گفت: موضوع دیگر رسیدگی کیفری به قصوری است که انجام شده است که آن نیز در حال انجام شدن است لذا با شرایطی آمادگی داریم هر چه سریعتر در کمترین زمان این توافقات را انجام دهیم و تحقیقات به پایان برسد و پرونده مربوط به هواپیمای اوکراینی با مشارکت سایر کشورها مختومه شود.

معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال خبرگزاری صداوسیما مبنی بر این که آخرین زمان پیشنهادی برای برگزاری مذاکرات کی است؟ افزود: مدت هاست این پیشنهاد را به اوکراین اعلام کرده‌‌ایم و چند بار است از طرف اوکراینی خواهش کردیم وارد این مذاکرات شود، اما به تازگی نشانه‌هایی دیده‌‌ایم که احتمالاً همکاران اوکراینی آماده‌‌اند این کار را انجام دهند و ما هر لحظه که آن‌ها بگویند آمادگی خواهیم داشت./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه هواپیمای اوکراینی سایر کشورها جعبه سیاه جعبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۶۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهامات پیش علیه جمهوری اسلامی ایران، این کشور را متهم به نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ میلادی کرد.

به گزارش ایرنا، وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا سالانه گزارشی را با موضوع بررسی حقوق بشر کشورها منتشر می‌کند که در سالهای گذشته همواره جمهوری اسلامی ایران را به «نقض حقوق بشر» متهم کرده است.

در بخش خلاصه اجرایی گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۲۳ میلادی که روز دوشنبه به وقت محلی منتشر شد، ادعا شده است: «محدودیت‌های حقوق بشری» ایران در سال ۲۰۲۳ در چندین حوزه وضعیت بدتری نسبت به سال گذشته پیدا کرده است.

«قتل‌های خودسرانه و غیرقانونی توسط حکومت و عوامل آن، مفقودی، رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز توسط حکومت یا عوامل آن، قرار دادن زندانیان در شرایط خطرناک، دستگیری یا بازداشت خودسرانه، سرکوب فراملیتی علیه افراد در کشورهای دیگر، تنبیه اعضای خانواده به دلیل جرائم ادعایی توسط فردی دیگری، محدودیت‌های شدید علیه آزادی بیان، سانسور، محدودیت‌های جدی برای آزادی‌های اینترنت» از جمله اتهاماتی است که وزارت خارجه آمریکا به جمهوری اسلامی ایران وارد کرده است.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق بشر خود برای سال ۲۰۲۳ میلادی، همچنین مدعی نقض گسترده حقوق بشر در ایران شده و گفته است زنان همچنان با فشارها به خصوص در زمینه حجاب اجباری و پوشش خود مواجه بوده‌اند که منجر به نافرمانی مدنی آنها شده است.

«رابرت گیلکریست» مقام ارشد دفتر دموکراسی و حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره وضعیت حقوق بشر ایران با تکرار ادعاهای واشنگتن گفت: در سال ۲۰۲۳وضعیت حقوق بشر در ایران همچنان رو به وخامت بود. حکومت ایران به هدف قرار دادن اقلیت ها، خبرنگاران و فعالان اجتماعی ادامه داد.

او با دخالت در امور داخلی ایران افزود: وضعیت حقوق بشر زنان در ایران همچنان رو به وخامت است. بسیاری از زنان و دختران که از حجاب اجباری حمایت نکرده اند با مجازات های سختگیرانه مواجه شده اند. حکومت ایران به اعمال احکام طولانی مدت برای فعالان حقوق زنان ادامه داده است.

این مقام وزارت خارجه امریکا ادامه داد: آمریکا به همکاری با شرکای بین المللی خود برای پاسخگو کردن مقامات ایران به دلیل نقض حقوق بشر ادامه خواهد داد.

گزارش های حقوق بشری آمریکا به دلیل دخالت در امور داخلی کشورها، استانداردهای دوگانه، عدم رعایت اصل بی طرفی و نادیده گرفتن فرهنگ ها و سبک زندگی کشورها همواره مورد انتقاد است.

گزارش های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروههای رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لحظه ترسناک کنده شدن چرخ هواپیمای مسافربری هنگام برخاستن از روی باند فرودگاه (فیلم)
  • قیمت جت شخصی چند؟
  • وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • مسعود فروتن: فکر می کردم صداهایی که از جعبه رادیو می شنوم صدای آدم کوچک هاست! +فیلم
  • رمزگشایی ازجعبه سیاه چهره‌ها
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • اجرای AR روی جعبه‌های جدید دیجی‌کالا
  • پروژه آبرسانی قشلاقات مغان تحویل شرکت آب و فاضلاب می‌شود