Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@15:58:32 GMT

راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان از کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۷۷۵۹

راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان از کشور

به گزارش افکارنیوز،

اقبال شاکری، نماینده مردم در تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست اولویت های مجلس یازدهم به همت معاونت مطالبه گری وگفتمان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد تهران با عنوان «مجلس قوی میخواهیم» برگزار شد، در پاسخ به سوالات دانشجویان در رابطه با شفافیت آرا و اموال نمایندگان و مشکلات دیوان محاسبات، اظهار داشت: در مورد شفافیت آرا و مدیریت امور نمایندگان این موضوع را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله مورد تایید همه نمایندگان است. نه تنها شفافیت در آرا و اموال نمایندگان بلکه باید شفافیت در تمام دستگاه‌هایی که با بودجه عمومی کشور مرتبط هستند، برقرار شود.

اخبار سیاسی- وی افزود: این مسئله شامل حقوق و دستمزد، قراردادها و هزینه های جاری و سرمایه‌ای نیز می‌شود. قطعا این مسئله را در کمیسیون‌های تخصصی دنبال خواهیم کرد. درخواست کمیسیون مدیریت اطلاعات و فضای مجازی هم داده شده است و زمینه ایجاد سامانه جامع اطلاعات بررسی خواهد شد.

شاکری ادامه داد: یکی از چیزهایی که به اصلاحات اساسی نیاز دارد دیوان محاسبات است که ان‌شاءالله مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی  در پاسخ به سوالی در زمینه مشکلات اموزشی از جمله نبود صنایع و مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی و تئوری بودن دروس تصریح کرد: عارضه و مسئله دانشگاه‌ها باید حل شود. آموزش عالی در ریلگذاری صحیح خود قرار بگیرد که این مورد را در انتصاب وزرای مربوطه در آینده در نظر می‌گیریم.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی درباره  تمایل به مهاجرت به خارج از کشور دانشجویان و عدم تمایل به بازگشت و به اصلاح فرار مغزها افزود: باید بتوانیم با همکاری اساتید در دانشگاهها درباره ارتباط با صنعت به خصوص در مقطع کارشناسی ارشد چه از طریق ردیف های پژوهشی یا ردیف های دیگر اختصاصی در دانشگاهها، پروژه‌هایی را به دانشجویان اختصاص دهیم به گونه‌ای که دریافت‌هایی هم داشته باشند.

وی افزود: در رابطه با جذب نخبگان اخیرا کارهایی صورت گرفته است. مثلا با تعریف پروژه‌های مشترک و تحصیلات مشترک از راه دور که در ارتقای اساتید هم موثر است. ارتقای اساتید نباید صرفا به دروس و مقاله‌های آنها برگردد بلکه با موضوعاتی مانند دانشجو پروری و پروژه‌های انجام شده، مرتبط باشد و نه فقط مقاله های ISI، باید همه زمینه‌های فعالیت یک استاد مورد نظر قرار گیرد.

این نماینده مجلس درباره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که مطالبه به جد مقام معظم رهبری نیز هست و الگویی برای جایگزینی آن افزود: مجلس بعد نظارتی دارد و باید در این زمینه ها مطالبه گری شود.کمیسون‌های فرهنگی اجتماعی مجلس باید این موضوعات را مطالبه گری کند و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مورد دقت قرار گیرد. همچنین موسسات و پژوهشگاه های مرتبط نیز باید در این کار ورود کنند.

وی در پایان نیز خاطر نشان کرد: باید در موضوعات مختلف ارتباط پژوهشگاه‌ها و کمیسیون‌های مجلس با موضوع مورد نظر برقرار شود و درمرکز پژوهش های مجلس تحولی عظیم رخ دهد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی نخبگان مجلس اقبال شاکری فرار نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان در لبه پرتگاه مهاجرت قرار دارند

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برگزاری اردوی راهیان پیشرفت برای دانش‌آموزان گفت: دانش‌آموزان اکنون در لبه پرتگاه مهاجرت قرار دارند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرشاد فتوت؛ معاون امور ارتباطات صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در جمع مدیران مدارس غیردولتی و هیئت امنایی اظهار کرد: 9670 شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که بیشترین فعالیت آنها در بخش سخت‌افزارهای برق و  الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ماشین‌آلات است.

وی افزود: 304 هزار نفر اشتغال مستقیم در شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است و فروش کل آنها تا پایان سال 1401، 517 هزار میلیارد تومان بود.

فتوت ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی، 79 خدمت به شرکت‌های دانش‌بنیان تحت عناوینی همچون توانمندسازی، تسهیلات، ضمانت و... ارائه می‌کند.

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: سرمایه صندوق با حمایت دولت از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان از 3109 به 5500 میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری برنامه راهیان پیشرفت برای دانش‌آموزان گفت: اردوهای پیشرفت را در صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز کردیم، دانش‌آموزان اکنون در لبه پرتگاه مهاجرت قرار دارند و خانواده‌ها از اکنون در حال بستن چمدان برای رفتن آنها از کشور هستند، اما تجربه نشان داده است وقتی از اتفاقات خوب همچون توسعه کشور آگاه می‌شوند تمایل آنها برای ماندن در کشور افزایش می‌یابد چون می‌دانند بعد از دانشگاه امکان رشد و شکوفایی برای آنها وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی‌حجابی و بدپوششی
  • خسروپناه: برداشتن موانع قانونی؛ راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم/ در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • تحصیل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین روش مهاجرت
  • راهکار ۶ بندی برای حل مسئله ارز/ گفتگو با حسین صمصامی
  • ۹۶۷۴ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد
  • دانش‌آموزان در لبه پرتگاه مهاجرت قرار دارند