Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه زمان بروز موج دوم و سوم کرونا به رفتار مردم وابسته خواهد بود، گفت: اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکنند، ماسک استفاده نکنند، اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی نداشته باشند و...، مطمئنا با اوج مجدد بیماری در کشور رو برو می‌شویم.

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه موج دوم کرونا هنوز آغاز نشده است، گفت: باید ببینیم دقیقا چه اتفاقی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اسفند ماه سال گذشته در اهواز روزانه حدود پنج تا هفت بیمار کرونایی داشتیم. در حالی همان زمان در قم، گیلان، تهران و... تعداد بیشتری بیمار داشتیم. این موضوع نشان می‌دهد که اوایل شیوع کرونا، اهواز تحت‌الشعاع بیماری قرار نگرفت. اما اکنون با برگزاری جشن‌ها، عروسی‌ها، مراسم عزاداری و... ابتلای افراد به ویروس افزایش یافته است. در واقع طبق مشاهدات ما در آن منطقه، وضعیتی که در اهواز ایجاد شده، همان موج اول بیماری است که با تاخیر آغاز شده است.

کرونا تمام نشده است

وی با بیان اینکه موارد جدید بیماری کووید-۱۹ رو به افزایش است، افزود: این موضوع سه علت دارد؛ اولا بهبود سیستم بیماریابی در کشور را شاهد هستیم، ثانیا مراجعه مردم به آزمایشگاه‌های تشخیصی برای انجام تست PCR بیش از گذشته شده است. به‌طوری که در ابتدای شیوع بیماری سه آزمایشگاه در کشور در این بخش فعال بودند، اما اکنون بیش از ۶۰ مرکز اخذ تست را انجام‌ می‌دهند. در وهله سوم نیز که اهمیت بسیار زیادی دارد افزایش تحرکات اجتماعی است. در عید نوروز و سیزده‌بدر رعایت خوبی صورت گرفت، اما اکنون می‌بینیم حضور و تحرک در خیابان‌ها حتی نسبت به قبل از شیوع کرونا در کشور بیشتر است. این نشان می‌دهد مردم به این تصور دچار شده‌اند که کرونا تمام شده است.

وی با ابراز تاسف نسبت به عادی انگاشتن بیماری کووید-۱۹ توسط مردم، ادامه داد: در روزهای گذشته چندین مشاوره پزشکی عفونی پیش از انجام اعمال جراحی به بیمارانم ارائه دادم و مشاهده کردم اکثر مراجعین طی دو هفته اخیر به شهرهای شمالی سفر کرده‌اند. به طور مثال خانم‌های باردار پیش از ورود به اتاق زایمان مشاوره می‌شوند و تمامی خانم‌های بارداری که بنده مشاهده کردم طی دو هفته قبل به شمال سفر کرده بودند. آیا برای یک خانم بارداری که ۹ ماه از فرزند خود مراقبت کرده و در ماه‌ آخر باردری است، سفر به شهرهای شمالی ضرورتی دارد؟ همین افراد در صورت ابتلا به کرونا یک‌ بیمارستان را درگیر می‌کنند، زنحیره انتقال بیماری را تقویت می‌کنند و ...

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بی‌مهابا شدن مردم نسبت به بیماری به سه علت رخ داده است؛ اول آنکه ترس‌شان از کرونا ریخته است. در حال حاضر مردم به این آگاهی رسیده‌اند که هرکس به کرونا مبتلا شود، قرار نیست بمیرد. بنابراین این تصور برایشان به وجود آمده که حتی اگر مبتلا شوند، حتما بهبود خواهند یافت. دوم آنکه اعتقاد به فاصله‌گذاری اجتماعی به کمتر از ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است و سومین علت، افزایش سفرها است. سفرهایی که در فروردین‌ ماه و عید نوروز تا ۸۰ درصد کاهش یافته بود، اکنون حتی بیش از زمانی شده است که کرونا در کشور شیوع نداشت. نمونه بارز آن تعطیلات آخر هفته است که آمار روانه شدن مردم به شهرهای شمالی را افزایش داد.

مردانی با بیان اینکه اعتقاد به در خانه ماندن نیز در میان مردم کاهش داشته است، بیان کرد: در تمام اپیدمی‌های عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، اولین جایی که تعطیل می‌شود مدارس و دانشگاه‌ها است و آخرین جایی که بازگشایی در آن انجام می‌گیرد نیز مدارس و دانشگاه‌ها هستند؛ اما در حال حاضر اصرار می‌شود که دانشگاههای شهریه ای باز شود زیرا شهریه‌ها عقب افتاده. درست است که موضوعات این‌چنینی برای اقتصاد مملکت موثر است، اما وقتی شما سلامت نداشته باشید، اقتصاد به چه درد می‌خورد؟.

وی افزود: با برداشتن طرح ترافیک، افزایش تردد در مناطق مرکزی شهر تهران وحشتناک بود و تردد افزایش یافته بود. یکی از علل اجرای طرح ترافیک، کنترل این موضوع بود اما مقرر شده است طرح ترافیک دو هفته به صورت آزمایشی اجرا شود و اگر ببینند این آزمون تجربی منجر به افزایش موارد ابتلا می‌شود، مطمئنا دوباره آزاد خواهد شد.

حتی افراد بی‌علامت هم ماسک بزنند

مردانی در خصوص استفاده از ماسک، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی بویژه برای کشورهایی مانند ما که برخی مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را مضحکه قرار دادند توصیه می‌کند حتی مردم بدون علامت هنگام خروج از منزل از ماسک استفاده کنند.

اگر مردم هشدارها را جدی نگیرند، با اوج مجدد کرونا در کشور مواجه می‌شویم

وی در پاسخ به این سوال که آیا به دنبال همزمانی اجرای طرح ترافیک، سفر رفتن مردم در روزهای اخیر، برگزاری امتحانات نهایی مدارس و...، امکان افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا طی روزهای آتی وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکرده، ماسک استفاده نکنند، اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی نداشته باشند و... مطمئنا ما با اوج مجدد بیماری در کشور روبرو خواهیم بود. هنوز موج دوم کرونا آغاز نشده است، اما هم موج دوم و هم موج سوم اتفاق می‌افتد اما زمان آن بستگی به رفتار مردم خواهد داشت، امیدواریم هشدارها را جدی بگیرند.

--------------------------------------

بیشتر بخوانید:

جان باختگان کرونا در کشور به ۸۲۰۹ نفر رسید روحانی: بازگشایی مهدهای کودک، کلاس‌های قرآن، سینماها و آموزشگاه‌ها از ۲۴ خرداد وزارت بهداشت: قدرت ویروس کرونا کم نشده است لینک کوتاه: asriran.com/0034R3

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا فاصله گذاری اجتماعی کرونا در کشور طرح ترافیک اوج مجدد موج دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۹۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان