Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:19:22 GMT

چگونه می‌توان از وقوع قطل‌های ناموسی جلوگیری کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۹۴۴۶

چگونه می‌توان از وقوع قطل‌های ناموسی جلوگیری کرد؟

شواهد میدانی حکایت‌گر آن است که اتفاقات اخیر ترس و نگرانی عظیمی را در بین مردم محلی ایجاد کرده است؛ این نگرانی‌ها از یک­سو زمینه‌ای فراهم می‌کند تا برخی از خانواده‌ها از ترس آبرو و ناموس، سهل‌گیری بیشتری در ازدواج دختران حتی در سنین پایین اعمال کنند؛ به این شکل که ازدواج دختران برایشان به کابوسی تبدیل می‌شود که می­‌خواهند زود از آن گذر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ازدواج دختران بیشتر تعجیل می‌کنند و در صورت وجود خواستگار مناسب حتی در سنین پایین به راحتی به ازدواج آنها رضایت می­‌دهند. بنابراین این اتفاق می‌تواند حتی تقویت­‌کننده کودک­ همسری باشد اما این همه ماجرا نیست؛ بلکه این اتفاق از سوی دیگر می‌تواند زمینه­‌های سخت­گیری بیشتر در ادامه تحصیل دختران، ورود دختران به دانشگاه، ممانعت از مهاجرت دختران به قصد تحصیل و اعمال محدودیت‌های بیشتر برای دختران را فراهم کند.

قتل رومینا زمانی می­‌تواند موجب تغییرات فرهنگی در این منطقه شود که در سطح ساختاری، الزامات حقوقی و قانونی مناسبی اتخاذ شود تا نه تنها هیچ تسهیل­ کننده‌ای برای وقوع چنین رخدادهایی فراهم نباشد، بلکه بازدارنده‌های حقوقی و قانونی محکمی نیز وجود داشته باشد تا جلوی فرار دختران، ازدواج زودهنگام و کودک‌­همسری گرفته شود.

والدین باید دانش و مهارت خود و فرزندان و همچنین شیوه‌های مقاومت خود را در برابر تصمیمات فرزندان ارتقاء دهند. در این زمینه، آموزش ­و ­پرورش و نظام دانشگاهی یکی از نهادهای مهمی هستند که اقدامات آن‌ها می‌تواند در راستای ارتقاء فرهنگی نوجوانان، جوانان و خانواده‌هایشان موثر باشد. لازم است نهاد آموزش­ و ­پرورش در کنار بحث آموزش، مقوله پرورش را نیز مورد توجه قرار دهد.

برخی از اهدافی که نهادهای حقوقی، آموزشی و فرهنگی می‌توانند دنبال کنند به شرح زیر است:

تلاش برای ارتقاء سواد عاطفی و ارتباطی و همچنین سواد جنسی خانواده‌ها، کودکان، نوجوانان و جوانان؛

ارتقاء سواد حقوقی شهروندان و روستاییان؛

ارتقاء سواد رسانه‌ای ساکنان روستا و شهرهای کوچک با آموزش نحوه استفاده از رسانه‌ها و تکنولوژی‌­های نوین و آگاهی از پیامدهای آن؛

ایجاد بازدارنده‌های حقوقی و قانونی در راستای ممانعت از ازدواج زودهنگام دختران و پسران کمتر از 18 سال؛

ایجاد بازدارنده‌های حقوقی و قانونی در راستای ممانعت از ترک تحصیل دختران و پسران؛

ایجاد بازدارنده‌های حقوقی و قانونی در راستای ممانعت از خشونت‌های خانگی؛

تلاش برای بازاندیشی در ازدواج زودهنگام، کودک­‌همسری و فرار دختران به قصد ازدواج از طریق نظام‌­های آموزشی و دانشگاهی؛

تلاش نظام آموزشی بر ایجاد هویت‌یابی در دانش‌­آموزان از طریق نخبگان استانی و محلی؛

شناسایی نخبگان و افراد تاثیرگذار در راستای فرهنگ­سازی و توسعه فرهنگی؛

تشکیل کارگروه‌هایی از نخبگان محلی برای مشارکت در حل و فصل مشکلات و مسائل اجتماعی محلی؛

آگاهی‌بخشی به والدین در راستای مواجهه درست با دوره بلوغ فرزندان دختر و پسر؛

تلاش برای بازاندیشی درباره تعصب‌های مذهبی؛

ایجاد کارگاه‌های آموزشی برای والدین در سطح روستا و شهر از طریق آموزش و پرورش؛

تقویت دانش دبیران پرورشی، مشاوره و راهنمایی در راستای شناسایی و حل مسائل عاطفی، روان­شناختی و بهبود مهارت‌های زندگی دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان؛

در پایان این تذکر را نباید فراموش کرد که در پژوهش‌های اجتماعی و فرهنگی باید پا را از تهران و کلان­شهرها فراتر گذاشت تا بتوان داستان‌هایی چون رومینا را کشف کرد. این مناطق حرف­‌های نابی برای گفتن دارند در حالی که مطالعات روستایی مورد نادیده­‌انگاری واقع می‌شوند. بنابراین ضرورت انجام پژوهش­‌هاای کیفی ژرف در روستاها و شهرهای کوچک برای کشف مسائل اجتماعی و فرهنگی محلی و بومی بسیار حیاتی است.

برچسب‌ها خشونت خانگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خشونت خانگی خشونت خانگی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۹۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان هنگام وقوع صاعقه توصیه هاییبه شهروندان اعلام کرد.

محمد مالمیردر این خصوص گفت: مسأله اصلی در هنگام بروز صاعقه این است که بدانیم در برابر این پدیده طبیعی و خطرات احتمالی آن چه کاری انجام دهیم؟ برای مثال هنگام بروز صاعقه اگر در نزدیکی پنجره بودید باید چه کاری انجام دهید؟ در گام نخست تمام پنجره‌های خانه و یا ساختاری که در آن پناه گرفته‌اید را به دقت ببندید. پس از آن فضاهای داخلی‌تر خانه را برای اقامت کوتاه مدت خود انتخاب کنید. اما چرا باید از نزدیک شدن به پنجره‌ها پرهیز کرد؟ جالب است بدانید که پنجره مسیری کاملاً مستقیم و در عین حال راحت را برای سفر صاعقه فراهم می‌آورد و احتمال خطر برای ساکنان افزایش خواهد یافت.

او تصریح کرد: اگر تحت هیچ شرایطی نمی‌توانید خود را به یک پناهگاه امن برسانید، باید به هر طریقی احتمال وقوع آسیب را از بین ببرید. صاعقه معمولاً در ارتفاعات بالا با نزدیک‌ترین جسم برخورد می‌کند، پس اگر ممکن است به سوی طبقات پایین‌تر حرکت کنید و تا جایی‌ که می‌توانید ارتفاع را کاهش دهید همچنین از حضور در فضاهای باز که اجسام بلندتر از شما در آن وجود ندارد، خودداری کنید، از جمله مهمترین این گروه محیط ها می‌توان به زمین فوتبال اشاره کرد، از قرارگیری در معرض اجسامی مانند درخت و یا تیرهای برق به شدت خودداری کنید.

مالمیر توصیه کرد که به وسایل محافظت نشده مانند قطعات آهن و تیرهای فلزی بلند نزدیک نشوید، دستگاه‌های الکتریکی همراه خود را خاموش کرده و از درختان تک و بلند، تپه‌ها، تیرک‌ها، سیم برق هوایی، فنس‌ها، لوله‌های فلزی آب، مناطق و علف‌زارهای مرطوب و جویبارها و مکان‌های پرآب و رودخانه‌ها دور شوید و از آنها فاصله بگیرید.

اوبا تأکید بر اینکه ایستادن زیر درخت روی تپه هنگام صاعقه خطرناک‌ترین اقدام است، مطرح کرد: اگر در فضایی باز هستید و احتمال وقوع صاعقه را می‌دهید، پناهگاه‌های امن منطقه را شناسایی کنید، در واقع آینده‌نگری اصلی مهم برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی صاعقه به شمار می‌رود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان ادامه داد: همواره برای مقابله با شرایط بحرانی آماده باشید، یکی از جنبه‌های این آمادگی، در اختیار داشتن جعبه کمک‌های اولیه مجهز خواهد بود همچنین ممکن است طی وقوع صاعقه با قطع برق مواجه شوید از این رو بهتر است منابعی کمکی به همراه داشته باشید.

او اضافه کرد: برای آن که به یکی از مصدومان رعدوبرق کمک کنید، خود را در معرض خطر مستقیم قرار ندهید. بهتر است تا زمانی‌ که احتمال خطر جدی وجود دارد صبر کنید و یا مصدوم را به محلی ایمن انتقال دهید. جالب است بدانید که صاعقه ممکن است یک محل مشابه را چندین‌بار مورد اصابت قرار دهد.

مالمیر بیان کرد: چنانچه فردی دچار صاعقه‌زدگی شد، اطرافیان باید بلافاصله وضعیت علامت‌های حیاتی او را بررسی کنند و در صورتی که دچار ایست قلبی شده است، عملیات احیاء را انجام دهند، تماس با مراکز امدادی نیز برای انتقال سریع بیمار به بیمارستان باید انجام شود، زمان ایمن برای خروج از خانه، محل کار یا پناهگاه پس از فروکش کردن طوفان و رعدوبرق، نیم ساعت پس از شنیدن آخرین صدای رعد است.

او مطرح کرد: موضوع اصلی این است که عده زیادی از افرادی که دچار صاعقه‌زدگی می‌شوند، از این خطر جان سالم به درمی‌برند اما عده‌ای دیگر چندان خوش‌شانس نیستند و حتی پس از بازگشت به زندگی با احیای قلب امکان دارد در اثر هایپوکسی مغزی (دریافت کم اکسیژن به وسیله سلول‌های مغزی) یا خونریزی و ضایعه‌های متعدد شکمی جان خود را از دست دهند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به مرگ چوپان ۱۹ ساله‌ای در صحرای روستای کرفس بر اثر برخورد صاعقه با وی گفت: براساس اظهارات همراهان، دیروز صاعقه از سر این جوان وارد شده و از پای چپش خارج شده و از ناحیه ورودی و خروجی دچار سوختگی شدید شده بود.

وی به آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ و جان‌باختن ۱۸ مرد و دو زن و مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ و مرگ ۹ مرد اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه شاهد افزایش چشمگیر آمار برق‌گرفتگی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های حقوقی به ۷۸۹۵ مشاور املاک و خودرو در البرز
  • دیدار سفیر اتریش با رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی 
  • جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
  • اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در شرق تهران
  • خسروپناه: برداشتن موانع قانونی؛ راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
  • توصیه‌های ایمنی پزشکی قانونی به شهروندان هنگام صاعقه
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم/ در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • حسینی: هیچکس از من هنجارشکنی و بی قانونی ندیده است/اقدامم در اراک برای جلوگیری از تنش بود
  • امکان معرفی نماینده حقوقی به دادگاه توسط تولیدکنندگان میسر شد/حذف هزینه های بالای وکالت برای بخش خصوصی