Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: علت عدم توسعه بخش تعاون در اقتصاد کشور نگاه‌های لیبرالیستی حاکم بر اقتصاد کشور بوده که اجازه رشد کافی به این بخش را نداده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزای فارس، بهمن عبدالهی در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه18 خرداد99) با تاکید بر استفاده از ظرفیت داخلی گفت: این موضوع همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری و همه مسئولان بوده و یکی از راه‌های افزایش توسعه اقتصادی کشور تکیه بر توان و ظرفیت داخلی است که متاسفانه کمتر به این موضوع توجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های موجود در اقتصاد کشور بخش تعاون است. بخش تعاون یکی از سه رکن اصلی اقتصاد کشور بر اساس اصل 44 قانون اساسی شناخته شده و تمام سیاست‌گذاری‌ها و تصویب قوانین بعد از انقلاب معطوف به توسعه این بخش بوده به لحاظ اینکه این بخش به عنوان بخش مردم‌محور و عدالت گستر اقتصاد کشور همواره مطرح بوده است.

وی افزود: سیاست‌های ابلاغی اصل 44 و قانون اجرای سیاست اصل 44 مبتنی بر توسعه بخش تعاون ابلاغ شده اما متاسفانه به خاطر نگاه حاکم بر اقتصاد کشور در سال‌های گذشته کمتر به توسعه این بخش توجه شده است.

عبدالهی خاطرنشان کرد: بخشی که می‌تواند در حوزه گسترش عدالت اجتماعی و حوزه توسعه مراکز کمتر توسعه یافته کشور و ایجاد اشتغال ارزان قیمت و پایدار و مولد و همین طور ....مورد توجه قرار گیرد متاسفانه کمتر به توسعه آن توجه صورت گرفته است.

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: علت عدم توسعه بخش تعاون در اقتصاد کشور نگاه‌های لیبرالیستی حاکم بر اقتصاد کشور بوده که اجازه رشد کافی به این بخش را نداده است. 

وی افزود: بر اساس سیاست‌های ابلاغی اصل 44 و قوانین مربوطه آن بنا بود 25 درصد اقتصاد کشور در اختیار بخش تعاون قرار گیرد اما متاسفانه به خاطر اینکه قوانین مربوط به توسعه این بخش به خوبی اجرا نشده الان ما با این هدف گذاری فاصله زیادی داریم و لازم است تا نمایندگان در دوره فعلی مجلس به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

عبدالهی خاطرنشان کرد: تعاونی‌ها با حضور بیش از 95 هزار شرکت فعال در کشور در تمام حوزه‌های اقتصادی نقش قابل توجهی دارند که از قبیل آن می‌توان به حوزه صنعت و معدن، حوزه کشاورزی، حوزه حمل و نقل، حوزه دام طیور و شیلات، حوزه تجارت و بازرگانی، حوزه بهداشت و درمان و آموزش و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و در کشور حوزه‌ اقتصادی نیست که بخش تعاون در آن حضور نداشته باشد.

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: توسعه بخش تعاون در حال حاضر نیازمند توجه ویژه نمایندگان در دوره فعلی است تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت این بخش به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم.

وی افزود: یکی از وظایف اصلی مجلس شورای اسلامی نظارت بر اجرای قوانین مصوب است. ما در حوزه اقتصاد مشکل کمبود قانون نداریم. قوانین بسیار خوبی داریم که در دوره‌های گذشته در مجالس مختلف به تصویب رسیده اما آنچه که الان فقدانش به شدت احساس می‌شود موضوع عدم نظارت مجلس بر اجرای این قوانین است. 

عبدالهی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ما قانونی را به نام قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار داریم. این قانون در سال 91 به تصویب رسیده، سال گذشته مجلس اجرای این قانون را پایش کرد و طبق گزارشی که در صحن علنی مجلس در این باره قرائت شد معلوم شد با گذشت بیش از 6 سال از تصویب این قانون تنها 20 درصد آن اجرا شده است. این قانون، قانون مترقی است اگر خوب اجرا می‌شد می‌توانست مشکلات بسیاری را در حوزه کسب و کار کشور حل کند و منجر به توسعه اقتصادی کشور شود اما متاسفانه بعد از گذشت بیش از 6 سال از تصویب این قانون فقط 20 درصد آن اجرا شده است.

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب دو سال پیش با اشاره به قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 عنوان کردند که «توقع داشتیم با اجرای این قانون انقلاب اقتصادی در کشور اتفاق بیفتد». چرا انتظار ایشان برآورده نشد؟ به دلیل اینکه بخش عمده قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 اجرا نشد و بخشی هم که اجرا شد به صورت ناقص بود. 

وی افزود: من به عنوان فعال اقتصادی می‌گویم که ما در حوزه اقتصادی مشکل کمبود قانون نداریم. آنچه که ما را به شدت رنج می‌دهد و باعث اختلال در فضای کسب و کار و کندی توسعه اقتصادی کشور می‌شود عدم اجرای این قوانین است.از رئیس مجلس تقاضا دارم حتما کمیته‌ای را مسئول پیگیری و پایش قوانین اقتصادی اجرا نشده کشور کنند تا از مسیر اجرای قوانین تصویب شده بتوانیم شاهد گشایش‌هایی در حوزه اقتصادی کشور باشیم.

عبدالهی در پایان خاطرنشان کرد: در دوره‌های قبل مجلس فراکسیونی با جمعیت بسیار تحت عنوان فراکسیون تعاون داشتیم، خواهش من این است که در این دوره از مجلس هم دوستان با حضور در این فراکسیون به توسعه بخش مردمی اقتصاد کشور که بخش تعاون است، کمک کنند تا از این طریق بتوانیم بخش تعاون را به جایگاهی که در قوانین مختلف برایش پیش‌بینی شده، برسانیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اتاق تعاون توسعه اقتصادی کشور توسعه بخش تعاون بخش تعاون اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بامداد امروز دوشنبه پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا، با بیان اینکه این سفر به دعوت روسای جمهور دو کشور دوست انجام می‌شود، تصریح کرد: کشور پاکستان از جمله کشورهای مهم جنوب آسیا و دارای روابط دیرینه‌ تاریخی و تمدنی با ایران است که همواره روابط سیاسی و اقتصادی و نیز همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مورد توجه دو کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: رئیسی دوشنبه به پاکستان سفر می‌کند

رئیس جمهور با اشاره به نگاه مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در زمینه حقوق بشر، دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مبارزه با تروریسم تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است و در این سفر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به میزان سطح روابط سیاسی نیست، از هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه دو کشور در این زمینه خبر داد و گفت: مردم پاکستان، مردمی مومن، متدین و علاقمند به ارزش‌های انقلاب اسلامی بویژه به امام خمینی(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی هستند و محبت و ارادت خود به ایران اسلامی را بارها به اثبات رسانده‌اند، ما امنیت این کشور را امنیت خود می‌دانیم و معتقدیم تثبیت و ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

رئیس جمهور همچنین توسعه روابط اقتصادی و تجاری با سریلانکا را از جمله اهداف سفر خود به این کشور عنوان کرد و با اشاره به رشد قابل توجه همکاری‌های دو کشور در حوزه فنی و مهندسی ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط میان ایران و سریلانکا باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227974 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • تعیین تکلیف تعطیلات پایان هفته
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی
  • اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • اتفاق ویژه در سفر رئیسی به پاکستان
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند