Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، در مقاله‌ای که مرتضی محمودی، استادیار گروه رادیولوژی، برنامه بهداشت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان به چاپ رسانده، پلتفرم تشخیصی ارائه شده‌است که در آن از نانوذرات می‌توان برای تشخیص عفونت یا ارزیابی خطر در آینده استفاده کرد.

محمودی می‌گوید: چنین فناوری نه تنها در مراکز بهداشتی قابل استفاده خواهد بود، بلکه می‌تواند از کمبود شدید منابع مراقبت بهداشتی جلوگیری کند و میزان مرگ و میر را به حداقل برساند و مدیریت بیماری‌های همه‌گیر را در آینده تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، این مفهوم مبتنی بر سطوح مختلف عفونت و مراحل بیماری بوده که در آن تغییر ترکیب مایعات زیستی مانند اشک، بزاق، ادرار و پلاسما شناسایی می‌شوند. عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف، الگوهای متفاوت و ویژه‌ای را در مراحل مختلف پیشرفت بیماری از خود به جای می‌گذارد که تا حدودی شبیه به اثر انگشت است.

محمودی معتقد است که امکان شناسایی و فهرست‌نویسی این الگوها می‌تواند برای هر گونه پیشرفت در فناوری تشخیص بیماری مهم باشد. برای شروع، به سیالات زیستی بیمار مقداری نانوذرات اضافه می‌شود. سطح منحصر به فرد این نانوذرات موجب جمع‌آوری پروتئین‌ها، لیپیدها و دیگر مولکول‌ها از سیالات بدن می‌شود که محمودی از آن به‌عنوان تاج مولکولی یا تاج یاد می‌کند.

این محقق افزود: با تجزیه و تحلیل ترکیب تاج‌ها و استفاده از رویکرد آماری، این بستر ممکن است الگوی اثرانگشت را برای هر بیمار فراهم کند و با بررسی این الگوها می‌توان کسانی که درصورت ابتلا به کرونا در معرض خطر مرگ هستند، شناسایی شوند.

وی خاطر نشان کرد: نکته مهم در این فناوری، سادگی فرآیند تشخیص است که امکان استقرار تجهیزات را در محل مراقبت بیماران فراهم می‌کند. از آنجایی که تنها لازم است که مایعات زیستی بررسی شوند، به ابزارهای بسیار پیچیده نیاز نیست.

به گفته محمودی فناوری‌نانو می‌تواند در مراحل اولیه شناسایی بیماران پرخطر کمک کند و در نتیجه از کمبود شدید منابع مراقبتی جلوگیری کرده و در نهایت میزان مرگ و میر را به حداقل برساند.

کد خبر 4943092 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی ویروس کرونا فناوری نانو نانو ذرات ویروس کرونا فناوری نانو شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی نوآوری تحقیقات علمی توییتر تولید گوگل ایالات متحده آمریکا استارت آپ موبایل فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید فنی ۶۰ پروژه فناوری زیستی برای استفاده از اعتبار مالیاتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمدحسین متألهی با بیان اینکه ستاد توسعه زیست فناوری با یاری همه بازیگران و فعالین نظام زیست فناوری به دنبال رشد مستمر و متوازن در حوزه‌های مختلف اقتصاد زیستی با توجه به فناوری های آینده ساز است، اظهارداشت: قطعاً رسالت و مأموریت ستاد توسعه زیست فناوری محدود به حوزه زیست مهندسی نیست و عملکرد ۹ ماهه ستاد نیز موید نگاه جامع آن است اما توسعه فناوری ها و اکوسیستم مرتبط با زیست مهندسی در کشور، فرایندی زمانبر و مصداق بارز کاشتن برای آینده است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری بر اقدامات این ستاد در سالی که گذشت (۱۴۰۲) متمرکز شد و گفت: تائید فنی ۶۰ پروژه توسعه فناوری زیستی جهت استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی، تفاهمنامه بین ستاد و دانشگاه علم و صنعت در راستای توسعه فناوری های نوین و بین رشته ای در حوزه زیستی، انعقاد تفاهمنامه با شرکت لیدکو پیرامون حمایت از توسعه فناوری‌های نوین و امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه ستاد توسعه زیست فناوری، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت آب و فاضلاب استان قم، انعقاد تفاهم نامه با انجمن جلبک ایران در راستای توسعه فناوری های مرتبط با حوزه جلبک و زیست دریا و امضای تفاهم نامه با سازمان دامپزشکی در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه دامپزشکی، از جمله این اقدامات است.

هچمنین رویداد توانافزایی نهادهای ترویجی، برگزاری مدرسه ملی زیست فناوری با استفاده از ظرفیت نهادهای ترویجی و اساتید دانشگاه، حمایت از رویداد استعدادیابی ایران در حوزه بیوتکنولوژی (رویداد استارواکس)، حضور در نمایشگاه ایران فارما به صورت پاویونی برای اولین بار، برگزاری دومین دوره جشنواره ملی انجمن های علمی زیست فناوری کشور، پنجمین دوره مسابقه مساله محور «ره زیست»، اولین آیین نوورودی های حوزه زیست فناوری، اقدامات است.

به گفته او، نشست با هیئت مدیران ارشد آژانس BRIN اندونزی، بازدید هیئت دوم اندونزی از دستاوردها و ظرفیت‌های حوزه زیست فناوری کشور، برگزاری جلسه B۲B شرکت‌های مرتبط در حوزه زیست فناوری با هولدینگ دولتی بیوکوبافارما برای ایجاد فرصت همکاری، فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بین المللی معرفی فناوریهای زیستی قابل صادرات و .... از فعالیت های این ستاد در حوزه تعاملات بین المللی است.

همچنین، به گفته او، برگزاری مسابقه زیمان در ۴ استان تهران، چهارمحال بختیاری، آذربایجان شرقی و هرمزگان و رقابت هیجان انگیز برای دانش آموزان در حل چالش‌های منطقه‌ای، حمایت و همکاری با شرکت صنایع پیشرفته رضوی در رویداد ملی «فناوری‌های حوزه سلامت و درمان»، رویداد زیست فناوری و مهندسی ژنتیک گامی به سوی آینده در استان یزد، آئین اختتامیه کارسوق ملی مهندسی ژنتیک در آبان ۱۴۰۲ به میزبانی استان زنجان و.... نیز از اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری در سطح منطقه ای و استانی است.

متالهی ادامه داد: فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بین المللی معرفی فناوری های زیستی قابل صادرات، فراخوان پیاده سازی پلتفرم داروهای الیگونوکلئوتیدی، فراخوان حمایت بسته کشاورزی و امنیت غذایی، فراخوان حمایت در حوزه های نوظهور و آینده ساز، فراخوان حمایت ستاد توسعه زیستفناوری جهت کسب دانش فنی و تولید بار اول، فراخوان حمایت از پژوهش های حوزه انقلاب زیستی، فراخوان جامع «کلان‌طرح‌های توسعه فناوری» در حوزه زیست‌فناوری، فراخوان سامانه ملی ثبت دنا، فراخوان حمایت از طرح های حوزه نیشکر، فراخوان توسعه تجاری و شتابدهی در حوزه بیوتک صنعتی و محیط زیست، همکاری با بنیاد علم ایران برای طراحی و اجرای فراخوان انقلاب زیستی و همچنین فراخوان حمایت از طرح های فناورانه در حوزه زیست دریا از فراخوان هایی است که از سوی این ستاد منتشر شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته از محل منابع ستاد توسعه زیست فناوری مجموعاً ۹۲ طرح به مبلغ ۱۱۰ میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان شامل ۵۵ طرح در مقیاس تولیدی (۴ طرح انقلاب زیستی، ۱۷ طرح سلامت، ۱۹ طرح امنیت غذایی، ۵ طرح بیوتک صنعتی و محیطزیست و ۱۰ طرح زیست دریا)، ۱۵ طرح ترویجی و۲۲ طرح پژوهشی تعهد ایجاد شده است. همچنین ۱۰۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل بودجه معاونت علمی جهت حمایت از ۵ طرح در حوزه درمان و ۲ طرح در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی اختصاص یافته است.

لازم به ذکر است که ۴۲ میلیارد تومان ذیل برنامه ملی نکست جهت حمایت از برگزیدگان این رویداد ملی به ۴ شرکت فعال در حوزه زیست فناوری از محل منابع معاونت علمی اختصاص یافته است که ۳۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات و ۱۲ میلیارد تومان در قالب گرنت به شرکت های برگزیده اختصاص یافته و همچنین ۴۴۰ درخواست جهت بهره مندی از حمایت های labs net دریافت شده که ۱۱۸ مورد آن مورد پذیرش و حمایت قرار گرفته است.

کد خبر 6084271 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • برگزاری جلسه شورای پدافند غیرعامل 
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • تائید فنی ۶۰ پروژه فناوری زیستی برای استفاده از اعتبار مالیاتی
  • ثبت نام بیش از ۵ هزار نفر در مسابقه ملی نانو
  • آخرین مهلت ثبت‌نام در مسابقه ملی نانو
  • آخرین مهلت ثبت نام در مسابقه ملی نانو اعلام شد
  • نانو حباب‌ها معجزه‌ای کوچک در صنعت لبنیات
  • تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در سیزدهمین مسابقه ملی فناوری نانو از ۵ هزار نفر گذشت