Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت درباره علل تضعیف منابع انسانی و عوامل موثر بر آن توضیح داد.

حجت الله بنیادی پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در نقشه جامع علمی کشور، سه وزارتخانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارت آموزش‌وپرورش متولیان و مجریان پیشبرد اهداف علمی کشور هستند، بیان کرد: انسجام، هماهنگی و یکپارچگی میان این سه وزارتخانه، اصل اساسی پیشرفت همه جانبه و رشد علمی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اگر فرض کنیم به هر دلیلی، اصرار بر ادامه فعالیت این سه وزارتخانه به صورت مستقل باشد، تصویب الگو‌های متناسب به خصوص در حوزه مدیریت منابع انسانی این سه وزارتخانه یک ضرورت انکارناپذیر است؛ هم اکنون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شمول قوانین عمومی کشور و از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی و بر اساس مصوب هیأت امناء دارای آئین‌نامه‌های استخدامی و نظام پرداخت خاص هستند.

این پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت بیان کرد: وجود آیین‌نامه‌ها و اختیارات خاص در این دو وزارتخانه سبب شده، دریافتی و شرایط رفاهی اعضای آموزشی این دو وزارتخانه تفاوت فاحشی با افراد هم‌تراز آن‌ها در آموزش‌وپرورش داشته باشد. بر مبنای نقشه جامع علمی کشور این سه وزارتخانه مأموریت تربیت منابع انسانی و ارتقای علمی کشور را بر عهده‌دارند، پس باید نظام پرداخت و تأمین رفاه اعضای آموزشی و اعضای علمی آن‌ها از یک الگوی یکسان برای افراد با مدارج علمی یکسان تبعیت کنند.

بنیادی تصریح کرد: نمی‌توان آموزش‌وپرورش را از یکسو به عنوان یک وزارتخانه سهیم در تحقق نقشه جامع علمی کشور دانست، ولی نظام پرداخت آن را تابع قانون مدیریت خدمات کشوری و کمتر از یک کارمند و چند برابر کمتر از اعضای آموزشیدودو وزارتخانه دیگر طراحی کرد؛ اعضای آموزشی وزارت آموزش‌وپرورش (معلمان) همان‌گونه که در نقشه علمی کشور نقش‌های یکسان و هم‌تراز با اعضای آموزشی دو وزارتخانه دیگر دارند.
فاکتورهای تضعیف بهره‌وری و کیفیت نظام تربیت منابع انسانی

او افزود: باید نظام پرداخت آنان نیز همانند اعضای آموزشی آن دو وزارتخانه باشد. تفاوت فاحش و چند برابری در میزان دریافتی معلمان و عدم یکپارچگی نظام پرداخت و تأمین رفاه اعضای آموزشی آن‌ها با دو وزارتخانه آموزش و عالی و بهداشت، ظلم و ناعدالتی بوده که موجب تضعیف بهره‌وری و کیفیت نظام تربیت منابع انسانی کشور شده است.

بنیادی اظهار کرد: با وجود مخالفت‏‌ها و موضع‌گیری‌هایی که در زمینه یکپارچه سازی نظام تربیت منابع انسانی در گذشته وجود داشته و عموماً ریشه در منافع صنفی و گروهی دارد، ایجاد انسجام و یکپارچه‌سازی نظام تربیت منابع انسانی کشور راهکار پیشرفت کشور در همه زمینه‌ها و لازمه تحقق گام دوم انقلاب است.

پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت گفت: ادغام و یکپارچه‌سازی این سه وزارتخانه در بخش تربیت منابع انسانی با محوریت وزارت آموزش‌وپرورش، یک اقدام تحولی و زیر بنایی است که می‌تواند سرعت رشد و پیشرفت کشور را چند برابر کند. هر چند که به جز ادغام رویه‌های دیگری همانند ایجاد یک نهاد سیاست‌گذار مشترک می‌تواند مطرح شود، اما عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهادی که تا حدی چنین نقشی را داشته است نشان می‌دهد این رویکرد توفیقی چندانی نخواهد یافت.

بنیادی با بیان اینکه عموم کشور‌ها دارای یک‌نهاد برای کل نظام آموزش و تربیت منابع انسانی هستند و حتی در برخی کشورها، امور فرهنگی و امور جوانان و ورزش نیز در همین نهاد سیاست‌گذاری و مدیریت می‌شود؛ اظهار کرد: بررسی شرایط کنونی کشور و سوابق و تلاش‌های گذشته نشان می‌دهد یکپارچه‌سازی، بهترین و عملی‌ترین راه برای ارتقای و حل چالش‌های اساسی نظام آموزش و تأمین و تربیت منابع انسانی کشور است.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نظام تربیت منابع انسانی سه وزارتخانه اعضای آموزشی یکپارچه سازی پژوهشگر حوزه آموزش وپرورش دو وزارتخانه نظام پرداخت علمی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵ میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، یونس بهاروند ایران نیا در این جلسه با قدردانی از زحمات و تلاش های رضا عزتی گفت : آقای عزتی از دوستان من بود و دوستان او هم از دوستان من هستند و باید با اتحاد و همدلی برای ارتقا جایگاه آموزش و پرورش تلاش کنیم .
یونس بهاروند ایران نیا با بیان اینکه مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تنها فرصتی برای خدمت بوده و این موضوع بر من تکلیف شده است افزود : تا زمانی که در این مسئولیت هستم با تمام توان خدمتگزار فرهنگیان و دانش اموزان خواهم بود و در انجام آن کوتاهی نخواهم کرد .

وی با تقدیر از اعتماد وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد : حضور دکتر صحرایی به عنوان یک نیرویی جهادی و انقلابی که اهتمام ویژه به بر قراری عدالت آموزشی در کشور دارد را فرصتی مغتنم برای استان بر شمرد ، که باید زمینه را برای کمک وی به لرستان کمتر برخوردار فراهم کنیم .
بهاروند ایران نیا افزود : در دوسال گذشته در لرستان ۲۱۶ مدرسه با اولویت مناطق محروم ساخته شده است که در مقایسه با ۸ سال دولت گذشته که فقط ۲۰۳ مدرسه بود در خور تحسین است
سکان دار جدید آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات درلرستان هزینه شده است گفت : خوشبختانه با مساعدت وزیر ۷۵ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات مدارس اعم از تجهیزات آزمایشگاهی ، ورزشی ، کارگاهی و ... در نظر گرفته شده است .

سکان دار جدید آموزش و پرورش لرستان دانش آموزان را امانت مردم در مدارس عنوان کرد و اظهار داشت : باید همه با هم تلاش کنیم تا کارهای مثبت گذشته ادامه پیدا کند و به دور از حاشیه و سیاست زدگی دستگاه تعلیم و تربیت را به کارکرد اصلی خود برسانیم .

وی خط قرمز خود را حفظ ارزش های انقلاب اسلامی و کشور دانست و افزود : در کشوری که در مقابل تمام استکبار جهانی می ایستد باید به خود ببالیم که جا دارد از همه نیروهای نظامی و امنیتی ، بویژه سپاه پاسداران بخاطر عملیات تنبیهی وعده صادق قدردانی کنیم .

یونس بهاروند ایران نیا درآستانه هفته معلم افزود : همه کاندیداهای مجلس شورای اسلامی قابل احترام هستند چون از فیلترهای مهمی برای خدمت به کشور عبور کرده اند و دستگاه تعلیم و تربیت استان به دور از هر حاشیه ای تنها به دنبال اعتلای نظام تعلیم و تربیت و تربیت دانش آموز تراز انقلاب اسلامی است .

نماینده شورای معاونین آموزش و پرورش استان هم در این جلسه با تبریک به آقای بهاروند و قدردانی از آقای عزتی گفت : آنچه مهم است شاخص های و ارزش های نظام مقدس اسلامی است که با اتحاد، برادری و همدلی تقویت شود تا امورات در دستگاه تعلیم و تربیت پیش رود .

پرویز عبدی معاون پژوهش برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش در ادامه خاطر نشان کرد : ایران قوی باید مدرسه قوی داشته باشد و لازمه مدرسه قوی تلاش جهادی کارکنان و فرهنگیان است که کار در دستگاه تعلیم و تربیت هم عبادت است

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897934

دیگر خبرها

  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • دوره توانمندسازی مربیان کودکستان‌ها در ۸ استان برگزار شد
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند
  • لزوم تربیت چند ساحتی دانش آموزان
  • ۷۵ میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری
  • مقدمه زندگی در عصر جدید حضور در حوزه فناوری است
  • مدارس غیردولتی خود را از جریان آموزش و پرورش جدا ندانند
  • استخدام بیش از ۴ هزار مراقب بهداشت و سلامت در آموزش و پرورش
  • آزمون جذب مراقبت سلامت وزارت آموزش و پرورش ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • ستاری‌فرد: آموزش تأمین‌کننده دو رکن سلامت و امنیت است