Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@09:19:14 GMT

خیال راحت کرونا در بی خیالی مردم

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۱۶۶۴

خیال راحت کرونا در بی خیالی مردم

ایسنا/خراسان جنوبی کرونا چند ماهی است که مهمان ناخوانده زندگیمان شده، اما پس از چند ماه قرنطینه مردم گویی بی حوصله شده‌اند و دست از مراقبت کشیده‌اند، تصمیمی که اثراتش را در چند هفته آینده مشاهده خواهیم کرد.

در بازار بیرجند که راه می‌روی، اثری از کرونا نمی‌بینی، همه چیز بسیار عادی است، از کودکانی که دست در دست مادر خود در حال دست زدن به اسباب‌بازی‌ها هستند تا مردمی که بدون ماسک یا دستکش در حال راه رفتن در بازار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی به طلا خریدن مشغولند و این نوید برگزاری یک مراسم عروسی را می‌دهد. مراسمی که حتما جمعیت زیادی در آن جمع خواهند شد.

گروهی دیگر نیز در حال خریدن و پرو لباس هستند گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و هنوز در چند ماه گذشته روزگار می‌گذرانند.

به گزارش ایسنا، این شرایط و عادی شدن یک بیماری خطرناک کم کم ما را به سمتی خواهد برد که هیچ راه جبرانی برای آن نخواهیم داشت.

مهم‌ترین اصل این بیماری این است که گاهی خودمان هم نمی‌دانیم ناقل این بیماری هستیم، به این بیماری مبتلا هستیم و یا خیر. به همین علت باید از حضور در اجتماعات بپرهیزیم، امری که در چند هفته اخیر نادیده گرفته شده است.

در بانک‌ها و خودپردازها نیز بسیاری از اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود و صاحبان مغازه‌ها نیز با وجود ارتباط بسیار با مردم، اعتقادی به زدن ماسک ندارند.

ادارات نیز وضعیتی ندارند که اصول بهداشتی را برای کارکنان خود تعریف کرده و آنان را ملزم به رعایت این موارد کنند.

بعضی از مردم شعار "هرچه بادا باد" را سرلوحه خود کرده و ترجیح می‌دهند ماه‌های قرنطینگی را فراموش کرده و به زندگی خود ادامه دهند، اما این امر تنها شرایط را سخت‌تر می‌کند، شرایطی که زندگی همه مردم را درگیر خواهد کرد.

کرونا را فراموش نکنید

مسعود ضیایی، یک متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کرونا هنوز وجود دارد و مردم نباید توصیه‌های اصلی بهداشتی را که در این مدت به آن تاکید شده، فراموش کنند.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و نماینده علمی ویروس کرونا در استان ادامه داد: اصل اول برای حضور در رستوران‌ها این است که با فاصله زیاد از یکدیگر بنشینیم و سر یک میز افراد زیادی نباشند.

وی با بیان اینکه قبل و بعد از غذا خوردن باید دست‌ها ضدعفونی شوند، تصریح کرد: تمام این مراحل باید پیش از غذا خوردن رعایت شود.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه رستوران باید تهویه مناسب داشته و هوا در آن راکد نباشد، اظهار کرد: طبق پیش‌بینی‌ها ما باید مدتی با کرونا زندگی کنیم و شاید براساس برخی محاسبات سال‌ها با ما زندگی کند؛ بنابراین باید آداب و اصولی را رعایت کنیم.

ضیایی با تاکید بر اینکه کسب و کارها یکباره نباید بازگشایی شوند و نباید همه چیز آزاد شود، افزود: اکنون بازگشایی به صورت هوشمند و مرحله به مرحله انجام شده است، اما باید تمام موارد بهداشتی رعایت شود.

وی با بیان اینکه باید اجتماعات محدود شود، تصریح کرد: خدمات‌رسانی باید مرحله‌ای باشد و در هیچ‌گاه پروتکل‌های بهداشتی فراموش نشود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر شستن مداوم دست‌ها، بیان کرد: شبهاتی ایجاد شد که این بیماری از طریق دست منتقل نمی‌شود که این باور غلط است.

ضیایی یادآور شد: شدت انتقال این بیماری از طریق دست‌ها از تنفس کم‌تر است، اما باید دانست که از طریق دست هم منتقل می‌شود.

وضعیت قرمز در برخی نقاط استان

کامبیز مهدی زاده ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: متأسفانه به علت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی از سوی برخی از مردم شاهد صعود شمار مبتلایان در استان بوده ایم.

وی افزود: با توجه به افزایش موارد ابتلا به کرونا در مناطق استان سیستان و بلوچستان در مجاورت خراسان جنوبی و افزایش رفت و آمدها به استان، متاسفانه شاهد افزایش شدید موارد بیماری در برخی شهرستان‌ها به خصوص نهبندان بودیم و وضعیت نهبندان را از سفید به قرمز تغییر داد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خواستار رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم شد و خاطرنشان کرد: همچنان باید این بیماری جدی گرفته شود.

مشکل کرونا حل نشده اسـت

مهدی زاده با بیان اینکه از ابتدای شـیوع کرونا شاهد سه پیک در اسـتان بودیم، افزود: پیک اول به دلیل شـیوع کشوری کرونا در اسـفند و فرودین ماه اتفاق افتاد.

وی افزود: پیک دوم را در پایان دهه دوم فروردین، با شـروع فعالیت‌های اداری و خـروج مردم از مـنازل و کم توجهی به رعایت نکات بهداشتی، شاهد آن بودیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: پیک سـوم در اواسـط اردیبهشـت‌ماه با شـروع کار کسـبه و افزایش حضور و تماس مـردم در جامـعه اتفاق افتاد.

مهدی زاده ادامه داد: در حال حاضـر به علت کاهش رعایت فاصـله‌گذاری اجـتماعی،  افزایش آمار مـبتلایان در اسـتان سـیستان و بلوچستان آماده ورود به پیک جدیدی هستیم.

وی افزود: مـهم‌ترین دلیل افزایش آمار این روزهای استان به دلیل تصـور نادرسـت مـردم مـبنی بر اینکه مــشکل  کرونا حل شده اسـت، ازین رو ما شاهد افزایش تماس مردم در جامعه و کاهش خـودمراقبتی هستیم.

کاهش حساسیت‌ مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی

محمد صادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی نیز چندی پیش اظهار کرد: با بازگشت برخی از شهرها به روال عادی، حساسیت‌ مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده در حالیکه کرونا از بین نرفته و حتی ضعیف هم نشده است.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا، تصریح کرد: مواردی همچون طولانی شدن زمان شیوع بیماری، تصمیمات کشوری برای بازگشت برخی امور به شرایط عادی و مواردی از این دست در این کاهش حساسیت ها مؤثر بوده‌اند.

وی افزود: افزایش آمار ابتلای بیماران در برخی استان‌ها ناشی از همین کاهش حساسیت‌هاست.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به عواقب ناشی از این اتفاق و عادی جلوه کردن شرایط، بر لزوم اطلاع‌رسانی بیشتر و ارائه راهکارهایی در راستای اعلام خطرات به مردم با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای تأکید کرد.

معتمدیان اظهار کرد: تأکید ما در ستاد مدیریت کرونای استان، همچنان بر پرهیز مردم از رفتن به سفرهای غیرضروری است.

وی ادامه داد: در سفرهای ضروری نیز به ویژه در زمان استفاده از اتوبوس، قطار یا هواپیما، رعایت دستورالعمل های بهداشتی الزامی است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تأکید ستاد بر رعایت پروتکل‌ها، صرفاً به جهت کاهش آسیب‌های وارده به مردم است.

معتمدیان با اشاره به شرایط موجود، خاطرنشان کرد: در ابتدای کار و با وجود محدودیت‌های ابلاغی و تعطیلی اماکن عمومی، مهم‌ترین وظیفه ما نظارت بر روند اجرای مصوبات بود، اما در شرایط فعلی، باید حساسیت موضوع را به صورت مکرر به مردم یادآوری کنیم.

وی به برخی از مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین تصمیمات ستاد، موزه‌ها و اماکن تاریخی برای بازدید عموم با رعایت دستور العمل های بهداشتی بازگشایی شد.

وی از بازگشایی دانشگاه‌ها نیز گفت و خاطرنشان کرد: از روز شنبه ۱۷ خرداد، دانشگاه‌ها برای برگزاری واحدهای عملی پذیرای دانشجویان خواهند بود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دانشگاه‌ها مکلفند با برنامه ریزی دقیق در راستای حفظ سلامت دانشجویان، رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی را در برنامه داشته باشند.



معتمدیان با تأکید بر فعال تر شدن کمیته نظارت و ادامه یافتن نظارت‌ها توسط واحدهای نظارتی گفت: تمکین از مصوبات ستاد ملی کرونا الزامی است لذا با این کنترل‌ها باید از بروز تخطی‌ها ممانعت کنیم.

معتمدیان یادآور شد: با توجه به مصوبه سوم خرداد ماه ستاد ملی کرونا، کلیه مساجد کشور در تمامی مناطق بدون توجه به رنگ بندی شهرها صرفاً برای برگزاری نماز جماعت باز شده است.

وی، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، در اختیار داشتن وسایل شخصی مثل سجاده، مهر و جانماز، حضور در مسجد در حداقل زمان ممکن و ممانعت از برگزاری هر گونه تجمعی غیر از نماز جماعت را از موارد تأکید شده در این مصوبه عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا از روز شنبه ۱۷ خرداد ماه، نماز جماعت ادارات نیز با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، به همراه داشتن لوازم فردی مثل جانماز، استفاده از ماسک و در حداقل زمان ممکن برگزار می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی از برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) نیز گفت: بر اساس مصوبه ستاد استانی مدیریت کرونا، مراسم گرامیداشت این روز، با محوریت سپاه پاسداران و با رعایت تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی و در فضای باز صورت می‌گیرد.

معتمدیان تصریح کرد: حفظ سلامت مردم و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مهم‌ترین علل اعمال محدودیت‌ها و تأکیدهاست.

وی یادآور شد: عدم توجه به دستورالعمل‌ها و عادی دیدن شرایط می‌تواند پیامدهای بسیار نامطلوب و گاه غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند استاندار خراسان جنوبی بیماری های عفونی رعایت پروتکل ها دستورالعمل ها مدیریت کرونا ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند از علی مطهری بعد از اظهاراتش درباره نوروز /به دنبال تبدیل عید به عزا هستید؟/خیال نکنید مردم خیلی سرخوش‌ هستند اما.../نوروز تعطیل بردار نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «متأسفانه اکثر کشورهای اسلامی موضوع غزه را فراموش کرده‌اند و در ایران هم همه‌مان در این ایام درگیر نوروز هستیم و به‌طور کلی همه موضوع غزه را فراموش کرده‌اند و به نظرم به خاطر ظلمی که به مردم غزه شده ما اصلا نباید عید می‌داشتیم.»

بنابر گزارش عصرایران، اینها را آقای علی مطهری گفته که در نوبت اخیر انتخابات تأیید صلاحیت شده بود تا بلکه کمی نرخ مشارکت بالا برود چون با عقاید مشعشع فرهنگی او مشخص بود قادر به جلب و جذب آرای اقشار خاکستری جامعه و تغییر چیدمان نیست و بخت موفقیت نداشت و البته خود نیز اعلام کرده بود اصلاح طلب نیست.

این نوشته به قصد آن است که از ۱۰ منظر مدعای آقای مطهری بررسی و قلم بطلان بر آن کشیده شود:

۱. قبل و بعد نوروز چه؟/ حملات اسراییل به غزه از نیمه مهر ۱۴۰۲شروع شد یعنی قریب ۶ ماه قبل از عید و نوروز ۱۴۰۳ و این یعنی نوروز مزاحم هیچ اقدامی برای تقبیح و توقف آن نبوده است! اگر ایده و طرحی درباره غزه داشتید قبل از عید هم ۵ ماه و نیم وقت و فرصت داشتید والبته اگر خدای ناکرده ادامه یابد بعد از نوروز هم دارید و نوروز هرگز مانع و رادع شما نیست. این گوی و این میدان! مگر این که یگانه ایده شما تبدیل عید به عزا باشد!

۲. جشن هویتی نه سور دربرابر سوگ/ فرموده‌اند: امسال اصلا نباید عید می‌داشتیم. همین جمله نشان می‌دهد ایشان درک دقیقی از نوروز ندارد و آن را تنها به مثابه «عید» در مقابل «عزا» تصور کرده در حالی که نوروز یک آیین/جشن هویتی است. چه، ایرانیان دیر زمانی است در پاس‌داشت آن اصرار دارند تا بگویند اگرچه نیاکان ما اسلام را پذیرفتند اما هویت فرهنگی خود را نباختند و استقلال و پیشینه و بیشینه فرهنگی خود را پاس می‌داریم.

تصور علی مطهری از نوروز اما به مثابه شادی کودکانه در برابر سوگ است و احتمالا ناشی از نگاه ایدیولوژیک و محدود بودن مطالعات فرهنگی او است ولی بهتر است با جلوه‌های دیگر فرهنگی این سرزمین و مهم ترین آنان همین نوروز هم آشنا شوند که در مقاله زیبا و درخشان استاد دکتر پرویز ناتل خانلری منعکس است که در همان سال تولد ایشان - ۱۳۳۶- در مجله سخن منتشر شد:

«مسلمان شدن ایرانیان به ظاهر پیوند ایشان را با گذشته دراز و پرافتخارشان برید. همه چیز در این کشور دیگرگون شد و به رنگ دین و آیین نو درآمد. هرچه نشانه و یادگار گذشته بود، در آتش سوخت و بر باد رفت. اما یاد روزگار پیشین مانند سمندر از میان آن خاکستر برخاست و در هوای ایران پرواز کرد.

بیش از آنچه ایرانیان رنگ بیگانه گرفتند، بیگانگان ایرانی شدند. جامه‌ی ایرانی پوشیدند، آیین ایرانی پذیرفتند، جشن‌های ایران را برپا داشتند و پیش خدای ایران زانوی ادب بر زمین زدند.

از بزرگانی مانند فردوسی بگذریم که گویی رستخیز روان ایران در یک ‌تن بود. دیگران که به ظاهر جوش و جنبشی نشان نمی‌دادند، همه در دل، زیر خاکستر بی‌اعتنایی اخگری از عشق ایران داشتند

نظامیِ مسلمان -که ایران باستان را آتش‌پرست و آیین ایشان را ناپسند می‌داند- آنجا که داستان عدالت هرمز ساسانی را می‌سراید، بی‌اختیار حسرت و درد خود را نسبت به تاریخ گذشته ایران بیان می‌کند و می‌گوید:

جهان ز آتش‌پرستی شد چنان گرم
که بادا زین مسلمانی تو را شرم»

۳. جشن در ورزشگاه آزادی/ در گرماگرم بحث غزه و جنایات اسراییل همین دیروز ( ۷ فروردین ۱۴۰۳) در ورزشگاه آزادی جشن بزرگ مولود نیمه رمضان برگزار شد. موضع ایشان چیست؟ برای امام حسن علیه‌السلام هم نباید به خاطر قربانیان مظلوم غزه جشن می‌گرفتند یا فقط نوروز مد نظرشان است؟

۴. تلاش های قطر/ این ادعا که کشورهای اسلامی موضوع غزه را فراموش کرده‌اند نیز نادرست است. چرا که درست در همان روز که این سخن را گفتند قطر در حال میانجی‌گری برای آتش‌بس بود.

۵. سفره هفت سین در جبهه‌های جنگ/ همه به خاطر داریم که نوروز ۶۴ و نوروز ۶۷ زیر بمباران و موشک باران صدام حسین بود. ایرانیان آن دو نوروز را هم تعطیل نکردند و رزمندگان ایرانی در جبهه های جنگ هم سفره هفت سین می گسترانیدند.

آن قدر عید نوروز برای مردم ما مهم است که تلاش های مرحوم شیخ ابوالقاسم خزعلی برای جای‌گزینی عید غدیر به جای نوروز هرگز به جایی نرسید و خوش بختانه فرزندان هم پی گیر نیستند. آقای مطهری البته به دنبال جای‌گزینی نیست وتنها امسال را گفته ولی باب این امر را می گشاید اگرچه محکوم به شکست است.

۶. رفتار خانواده امام/ چون اسراییل به غزه ظلم کرده ما از جشن هویتی خود دست بکشیم؟ به یاد آوریم که خانواده رهبر فقید انقلاب در هر دو نوبت درگذشت حاج سید احمد خمینی درآستانه نوروز ۷۴ و همسر امام در نوروز ۸۹ مراسمی برگزار نکردند تا به عید آسیب نرسد و نوروز را پاس داشتند. حالا آقای مطهری می گوید نباید عید می‌داشتیم! نه برادر!‌ نوروز تعطیل بردار نیست. نه زیر موشک باران صدام حسین و نه جنایات اسراییل در غزه.

۷. اولین عید/ در سنت ایرانی وقتی کسی سوگوار است در عید به دیدار او می‌روند و می‌گویند اولین عید اوست. یعنی عید را باز تعطیل نمی‌کنند. این را که دیگر باید ایشان بداند.

۸. در حال و هوای قبل/ مشکل علی مطهری این است که نمی‌تواند خود را از پیله‌های فرهنگی که گرد خود تنیده رها کند در حالی که فضای فرهنگی جامعه کاملا تغییر کرده و این در نوع پوشش زنان و دختران و ناله و شِکْوه های صادق کوشکی درباره رفتار مردم در رمضان امسال کاملا هویداست. بر کوشکی البته حرجی نیست ولی آقای مطهری که خود را «صدای ملت» می داند باید قدری بیشتر دقت کند و منتقد ملت نباشد.

۹. ادای شادی زیر فشار تورم/ علی آقای مطهری خیال نکند مردم خیلی سرخوش‌اند. این همه سفر در واقع بیشتر جا به جایی در جاده‌هاست و به خانه اقوام و زادگاه رفتن و گرنه با این قیمت‌ها مجال اقامت در هتل و رستوران رفتن از کثیری از ایرانیان سلب شده و به واقع شاد نیستند و ادای شادی را درمی‌آورند و با این نگاه منظور جناب مطهری تامین شده است! به جای این حرف ها چهار تا محل اقامت درست می کردند. عید را عزا کردن هنر نیست. مردمان افسرده و درگیر غم نان را شاد کردن هنر است!

۱۰. رقبای ماهواره‌ای/ وقتی پیمان جبلی و وحید جلیلی هم کوتاه آمده اند و صدا و سیما تکانی خورده علی مطهری چه می‌گوید؟ اصلا تصور کنید عید ۱۴۰۳ عزا اعلام می شد و تلویزیون هم از صبح تا شب مرثیه پخش می کرد. مردم جامه سیاه می پوشیدند و در مقابل تلویزیون گریه و زاری می کردند یا سراغ کانال های دیگر می‌رفتند؟! با این نگاه ایده علی آقای مطهری با مصالح امنیتی هم سازگار نیست چون اگر به هوای عید تلویزیون داخلی را تماشا کنند لا به لا و در زیر نویس در جریان غزه قرار می گیرند ولی جم و شب خیز و ایران اینترنشنال که چنین نمی‌کنند.

به مقاله دکتر ناتل خانلری بازگردیم که ۶۰ سال قبل از وزیر دانشمند کنونی آموش و پرورش، سکان‌دار فرهنگ فرزندان ایران بود:

«کدام ملت دیگر را می‌شناسیم که به گذشته خود، به تاریخ باستان خود، به آیین و آداب گذشته خود بیش از این پای‌بند و وفادار باشد؟ این جشن نوروز که دو سه هزار سال است با همه آداب و رسوم در این سرزمین باقی و برقرار است، مگر نشانی از ثبات و پایداری ایرانیان در نگه داشتن آیین ملی خود نیست؟

نوروز یکی از نشانه‌های ملیت ماست. نوروز یکی از روزهای تجلی روح ایرانی است. نوروز برهان این دعوی است که ایران، با همه‌ی سال‌خوردگی، هنوز جوان و نیرومند است.»*

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888574

دیگر خبرها

  • بیماری دامی در مازندران کاهش یافت
  • خشم مردم بارسلونا از دنی آلوز: چون پولداری، راحت تجاوز می‌کنی!
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • خیال آنچلوتی راحت شد: قرارداد ستاره رئال تمدید می‌شود
  • کاهش ۶۴درصدی بیماری دامی در مازندران
  • خیال رئالی‌ها راحت: مصدومیت ستاره تیم جدی نیست
  • کاهش ۶۴ درصدی بیماری دامی در مازندران
  • انتقاد تند از علی مطهری بعد از اظهاراتش درباره نوروز /به دنبال تبدیل عید به عزا هستید؟/خیال نکنید مردم خیلی سرخوش‌ هستند اما.../نوروز تعطیل بردار نیست
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!