Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@08:27:40 GMT

صرفه‌جویی ۷۰۰ میلیون یورویی ارز دارویی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۲۹۹۰

صرفه‌جویی ۷۰۰ میلیون یورویی ارز دارویی

وزیر بهداشت با اشاره به تمهیدات وزارت بهداشت برای محدودیت واردات داروهایی که تولید مشابه داخل دارند، گفت: با این اقدامات در حوزه دارو ۷۰۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی صورت گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید نمکی وزیر بهداشت در مراسم افتتاح فاز اول نخستین شهرک مواد موثره دارویی در خاورمیانه گفت: سال ۹۸ برای ما و همکارانمان سال سخت ولی افتخار آفرین بود، اولین گام حمایت از تولید داخل و پیشگیری از واردات بی‌رویه دارو بود، حمایت از تولید فراورده‌هایی بود که مشابه داخل داشتند و سال گذشته ۷۰۰ میلیون یورو در ارز دارویی کشور صرفه‌جویی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر بهداشت افزود: این موضوعی درحالی محقق شد که با توجه به اینکه سیلاب سهمگین بهاری  و طرح غربالگری را داشتیم و  همچنین دو میلیون و هفتصد هزار نفر که نیازمند دارو بودند.

نمکی گفت: سال گذشته اربعین حسینی را با سه و نیم میلیون زائر داشتیم و امسال هم با پیک‌های کرونا مواجه شدیم، براورد ما این بود که نیازمندی ما به ارز ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد، با تکیه بر صنعت داخل و پرهیز از واردات بی رویه به سمت تولید داخل رفتیم، توجه داشته باشیم که سهم ما از جی دی پی محدود است، این افتخار بزرگی برای صنعت دارویی کشور بود که شاهد کاهش ۲۰ درصدی ارزبری دارو بودیم.

وی گفت: به عنوان یک کشور تحریم‌زده توانستیم بیماری کرونا را مدیریت کنیم و‌در عرض 60 روز از وارد کننده اقلام بهداشتی به تولید کننده و صادر کننده ماسک و اقلام‌بهداشتی و ونتیلاتور تبدیل شدیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: سال ۹۹ هدف ما کاهش ۲۰درصدی ارزبری است که امیدواریم به این هدف برسیم، یکی‌از آرزوهای من از گذشته چه در سمت مدیریت هلدینگ دارویی چه در سازمان برنامه و بودجه و چه در وزارت بهداشت تولید مواد اولیه دارویی بود، آرزوی من این بود از تولید مواد اولیه پتروشیمی به مواد اولیه دارویی برسیم.

نمکی گفت: کشوری که بنزن و پتروشیمی دارد و آن را با قیمت ارزان به چین و هند می‌فرستد و با قیمت چندین برابری به کشور برمی‌گردد باید به دنبال استفاده از این ظرفیت باشد و امیدوارم در آینده نزدیک به عنوان بزرگترین صادرکننده مواد اولیه دارویی منطقه تبدیل شویم.

وزیر بهداشت افزود: باید به دانش فنی و ابزار گران قدر نیروی انسانی تکیه کنیم و با تکیه بر شرکت‌های دانش‌بنیان برای همه کشور های منطقه و جهان به عنوان تولید کننده اصلی قلمداد شویم، امسال افتتاح‌های زیادی خواهیم داشت، سال گذشته ۶۰۰۰ تخت بیمارستانی اضافه شد و سال قبل ۱۰۰۰ تخت آی سی یو با توان تولید داخل افتتاح شد.

وزیر بهداشت افزود: در سال آینده ۴۴ بیمارستان و ۸۰۰۰ تخت بیمارستانی افتتاح خواهد شد، به دنیا نشان خواهیم داد کرونا را با توان داخل مدیریت کردیم و به عنوان صادرکننده پرقدرت قلمداد می‌شویم.

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: وزیر بهداشت مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۲۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ارزی ۳۷ میلیون دلاری با بومی سازی کود سیاه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شگفتی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه این شرکت بزرگ ترین تولید کننده کود سوپر فسفات تریپل در کشور است، اظهار داشت: این کود فسفاته، جامد بوده و برای تولید آن از واکنش اسید فسفریک و خاک فسفات استفاده می شود. به جهت سهولت استفاده، تریپل سوپر فسفات عمدتا به صورت گرانولی GTSP)) تولید می شود.

وی در خصوص روش تولید کود تربیل سوپر فسفات، افزود: ساخت تریپل سوپر فسفات طی دو مرحله انجام می شود؛ در مرحله نخست از واکنش اسید سولفوریک با آپاتیت خاک فسفات اسید فسفریک به دست می آید و در مرحله دوم اسید فسفریک را از گچ جدا کرده و پس از تغلیظ مجددا آن را روی آپاتیت خاک فسفات می ریزند؛ بدین ترتیب تریپل سوپر فسفات حاصل می شود.

شگفتی درباره مزایای کود تریپل سوپر فسفات تولیدی شرکت کیمیاداران کویر گفت: کود تریپل سوپر فسفات، بیشترین غلظت فسفات را در بین کودهای فسفاته دارد به گونه ای که میزان P۲۰۵ در دسترس آن بیش از ۴۶ درصد است. همچنین از آنجا که حدود ۹۰ درصد از فسفر موجود در ساختار آن محلول است به راحتی در دسترس گیاه قرار می گیرد.

به گفته او، از دیگر مزایای کود سوپر فسفات تریپل، برخورداری آن از عناصر میکرو و ماکرو مغذی برای گیاه کلسیم به میزان ۱۵ درصد سولفات به میزان دو درصد آهن به میزان یک درصد و سایر عناصر است. فسفات موجود در این کود تنه گیاهان را تقویت کرده و مقاومت آنها را در برابر بیماریها و آفات افزایش میدهد.

شگفتی همچنین تاکید کرد: کود سوپر فسفات تریپل تولیدی این شرکت در مقایسه با کودهای وارداتی که دارای میزان فلزات سنگین بخصوص کادمیوم بالا هستند عاری از کادمیوم و سایر فلزات سنگین است.

وی با بیان اینکه این کود برای تمام محصولات باغی و زراعی و صیفی مناسب است، افزود: برای استفاده از این کود، نخست بر اساس آنالیز خاک، میزان فقر فسفر مشخص شده سپس طبق آنالیز آن میزان استفاده مشخص می شود.

وی در خصوص روش مصرف کود سوپر فسفات تربیل توضیح داد:روش مصرف کود، بر اساس پخش یکنواخت است. در این روش قبل از کشت کود بطور یکنواخت پخش شده و با خاک مخلوط می شود. این روش در خاک هایی که سطح فسفر آنها پایین یا متوسط باشد. کارانی کمتری نسبت به روش نواری دارد و بنابراین میزان مصرف کود در روش پخش کردن و مخلوط کردن با خاک باید دو تا چهار برابر باشد تا بتوان محصولی مساوی با روش نواری بدست آورد. بنابر این روش پخش کردن و مخلوط کردن با خاک هنگامی که مقدار زیادی فسفر برای افزایش محصول مورد نیاز باشد، اقتصادی و عملی نیست.

شگفتی، روش نواری را مدل دیگر استفاده از این نوع کود ها دانست و در خصوص نحوه اجرایی کردن این مدل گفت: در روش نواری، فسفر هنگام عملیات کاشت بصورت نواری در نزدیک بذر قرار داده می شود. این کود معمولاً ۲.۵-۵cm در کنار و زیر ردیف بذر قرار داده می شود.

به گفته او، کودهای فسفاتی حتما باید قبل از زمان کاشت و به صورت جای‌گذاری عمقی مصرف و ترجیحا با استفاده از دستگاه کودکار بذرکار در زیر بذور جای‌گذاری شود. معمولا این ترکیب برای انواع خاک با دامنه pH اسیدی و قلیایی ملایم مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان کود پاییزه شناخته می شود.

شگفتی، همچنین مزیت این محصول را نسبت به نمونه های مشابه خارجی، درصد پائین عناصر سنگین در این نوع از کودها دانست و گفت: در نمونه های مشابه خارجی، درصد عناصر سنگین اعم از آرسنیک و کادمیوم بسیار بالا است ولی با سرمایه گذاری ای که در حوزه تحقیق و توسعه انجام دادیم، موفق شدیم تا در نسخه بومی سازیani میزان و درصد این عناصر سنگین را کاهش دهیم.

به گفته او، این شرکت طبق پروانه چیزی حدود ۱۰۰ هزار تن در سال تیراژ تولید دارد که تا ۲۰۰ هزار تن در سال هم قابل افزایش است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت ۲۵۰ هزار تن در سال کود وارد می کند و ما در شرکت کیمیاداران کویر با انجام طرح های تحقیق و توسعه و بومی سازی این کود توانسته ایم کشور را از واردات آن بی نیاز کنیم و با بومی سازی این محصول ۳۷ میلیون دلار سالانه صرفه جویی ارزی را رقم بزنیم.

کد خبر 6085266 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است
  • صرفه جویی ارزی ۳۷ میلیون دلاری با بومی سازی کود سیاه
  • صرفه‌جویی ۲۵۰ مگاواتی برق در شیراز با نصب کنتور‌های هوشمند
  • صرفه‌جویی ۱۵۲ میلیون دلاری در پرداخت یارانه سوخت با اسقاط خودروهای فرسوده در سال ۱۴۰۲