Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز عیسی زهی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: امید است با شرایط خوب تالاب هامون در سال های اخیر خولک بافی هم مانند گذشته در منطقه رونق داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، در حیاط خانه پرده های حصیری روی هم چیده بود، پیرمرد با صبر و حوصله نی ها را یکی یکی کنار هم قرار داد و خولک می بافت، در محله زندگی آن ها فقط او و همسرش به خولک بافی مشغول بودند و به گفته خودشان مشتری های زیادی هم داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مشتری هایی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس زندگی می کنند و هر از چند گاهی به آن ها سفارش پرده های حصیری یا در اصطلاح محلی خولک را می دهند.

خولک ها ارمغان خوان گسترده هامون هستند، در گذشته های دور که تالاب کیانسه پرآب بود حصیربافی هم در منطقه جریان داشت، اما در سال های اخیر که دست طبیعت تازیانه های خشکسالی را بر پیکر سیستان می زد خلک بافی هم از این ضربه ها مصون نماند و از رونق افتاد.

حالا در روزهایی که هامون دوباره آغوش باز خود را به روی مردمان سیستان گشوده است، پرده های حصیری هم جان تازه گرفته اند و رونق به خانه های حصیربافان برگشته است و این هنر که هدیه مادر طبیعت است به ساکنان دیار رستم دستان، دوباره جای خود را در کنار دیگر رشته های صنایع دستی سیستان و بلوچستان باز کرده است.



امید به رونق دوباره خولک بافی

بهروز عیسی زهی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در گذشته نه چندان دور با توجه به وضعیت خوب تالاب هامون و به دلیل وجود مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت پرده های حصیری که در اصطلاح محلی به آن خولک گفته می شود، زمینه برای تولید این صنایع دستی فراهم بود.

وی بیان کرد: اما خشکسالی های طولانی مدت و چند ساله سبب شد این رشته از رونق بیفتد، ولی به طور کامل از بین نرود، اما بسیاری از صنعتگرانی که در این رشته فعالیت داشتند تغییر شغل دادند.

به گفته این مقام مسئول، البته صنعتگرانی هم بودند که مواد اولیه را از افغانستان یا استان های شمال کشور فراهم کرده و به بقای این رشته کمک می کردند.

 


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: امید است با شرایط خوب تالاب هامون در سال های اخیر و رشد نیزارهای هامون که ماده اصلی این رشته است، خولک بافی مانند گذشته در منطقه رونق داشته باشد و صنعتگران ما تولیدات بیشتری داشته باشند.

عیسی زهی بیان کرد: به علاوه کسانی که در گذشته شاغل به این رشته بودند و به مشاغل دیگر روی آوردند دوباره به سمت این شغل بازگردند، زیرا این نوع از صنایع دستی بازارپسندی بسیار خوبی دارد.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به بحران بیکاری در سیستان و بلوچستان و دیگر استان ها امید است مردم دوباره به سمت صنایع دستی بیایند و خولک بافی رونق گذشته را باز یابد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: صنعتگران این رشته بیشتر در اطراف رودخانه هیرمند، تخت عدالت و شهرک علی اکبر هامون حضور دارند.

وی تصریح کرد: صادرات خولک به صورت سفارشی است و آمار دقیقی از آن در دست نداریم، اما می دانیم این محصولات از طریق استان های جنوبی مانند فارس و هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود که مشتری های بسیار خوبی هم دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خولک بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۳۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، زهرا ابراهیمی در بازدید از مراحل ترمیم و بازسازی این بنای تاریخی زاهدان با بیان اینکه در طراحی این بازارچه در بنای تاریخی ملک زاهدان تمامی ابعاد و جوانب فرهنگی آن را در نظر گرفته شده است گفت: امیدواریم با راه اندازی این بازارچه در چند ماه آینده شاهد محلی مناسب برای تجمع، عرضه و معرفی و گردهمایی‌های صنعتگران و فعالان حوزه صنایع دستی استان باشیم.

مدیرکل دفتر امور بانوان وخانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان به لحاظ تنوع تولیدات صنایع دستی از جایگاه مهمی در سطح ملی و بین المللی دارد که ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی علاوه بر رونق محصولات تولیدی هنرمندان و افزایش اشتغالزایی، یکی از راهکار‌های مناسب برای توسعه پایدار صنعت گردشکری در این منطقه است.
وی تاکید کرد: از آنجایی که امروز صنایع دستی کارکرد‌های جدید و متنوعی پیدا کرده است و نماد فرهنگی و تاریخی یک جغرافیا یا استان است و برخی از تولیدات صنایع دستی ارزش افزوده فوق‌العاده‌ای دارند با همکاری میراث فرهنگی و گردشگری استان علاوه بر آموزش و پرداخت تسهیلات بانکی، ایجاد فضای مناسب برای عرضه آثار بانوان سخت کوش و فعالان این حوزه استان در دستور کار دفتر بانوان و خانواده استانداری قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور بانوان وخانواده استانداری سیستان و بلوچستان افزود: نمایش هنر‌های دستی برآمده از تاریخ هزاران ساله به دست زنان هنرمند و خلاق این استان گواه ظرفیت بکر و کمتردیده شده این خطه است که معرفی ابعاد مختلف این گنجینه، مسیری کوتاه برای رونق اشتغال‌آفرینی به خصوص میان زنان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • ایجاد تشکل‌های تخصصی صنایع‌دستی در کردستان/ هنرمندان صنعتگر حمایت می‌شوند
  • رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج فارس ایجاد می شود
  • ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس
  • صادرات صنایع‌ دستی رونق می‌‌گیرد