Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ظهرابی روز یک‌شنبه در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با گرامیداشت هفته محیط زیست در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا افزود: در این زمینه طرح های مطالعاتی مناسبی با مشارکت دانشگاه شیراز انجام شده است و امید است خروجی این مطالعات منجر به تامین آب مناسب برای احیای بختگان باشد.

وی در باره احیای تالاب و دریاچه پریشان نیز گفت : پریشان باید بسیار فراتر از ظرفیت موجود آبگیری شود ، متاسفانه در بارندگی های اخیر هم این دریاچه نصیب چندانی از آب نداشت و آبگیری نشده است ، پریشان در معرض برداشت های بی رویه از چاه‌های کشاورزی قرار دارد ، از محل سد نرگسی تامین ۱۰ میلیون متر مکعب آب برای دریاچه در نظر گرفته شده و اکنون با همکاری پژوهشگران دانشگاه تهران طرح مطالعاتی برای چگونگی تامین آب از محل سد نرگسی یا کاهش برداشت های آب از سفره های مجاور  در حال بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس در باره ورود فاضلاب به مسیل و رودخانه خشک شیراز و بوی مشمئز کننده فاضلاب در جنوب شرق شیراز هم گفت: در اطراف مسیل و رودخانه خشک شیراز شهرک های مختلفی قرار دارد که لوله های مختلف به مسیل شیراز وصل کرده اند این رودخانه متاسفانه محل تخلیه فاضلاب های خانگی و صنعتی شده است ، همه فاضلاب هایی که به مسیل و رودخانه سرازیر می شوند در نهایت  به شرق شیراز می رسد ، شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی همه فاضلاب را به این رودخانه می ریزند.

ظهرابی با بیان اینکه بخش عمده آلودگی که مربوط به شبکه جمع آوری فاضلاب در شیراز بوده با راه اندازی تصفیه خانه شماره ۲ شیراز در حال رفع شدن است ، فاز مایع این تصفیه خانه بزودی به بهره برداری می رسد و فاز جامد و پایش پسماند هم در دست انجام است.

وی در باره روان آبهایی خاکستری سطح شهر که وارد مسیل و رودخانه خشک شیراز می شود هم گفت: این موضوع هم پیگیری کردیم ، راه حل رفع آن توسعه شبکه فاضلاب است ، وقتی شبکه کلی فاضلاب اجرا شود دیگر فاضلاب مخفیانه وارد این شبکه های سطحی نمی شود ، البته شهرداری شیراز هم باید در این زمینه سرمایه گذاری کند ، عدم سلامت  این مسیل و رودخانه زندگی مردم شیراز را تحت منفی تاثیر می گذارد ، باید سرمایه گذاری شود و موضوع اصلاح گردد ، اگر این فاضلاب ها با منابع نا مشخص که ممکن است فاضلاب صنعتی هم باشد به شبکه فاضلاب شهری برسد چه بسا اثرات نامطلوب داشته باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در باره واحدهای صنعتی فعال در حاشیه رودخانه خشک شیراز هم گفت: برای واحد های صنعتی هم اراده بر جابجایی داریم ، برخی از این واحدهای صنعتی مخفیانه تولید فاضلاب دارند، قطعا دنبال جابجا شدن این واحدهای کوچک هستیم که در محیط کاملا غیر بهدشتی مواد غذایی تولید می‌کنند و باید جابجا شوند.

ظهرابی اعمال جریمه را راهکاری دیگر برای جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه خشک دانست و گفت: در این زمینه امکان اعمال جریمه برای واحد های صنعتی وجود دارد و ما قطعا آن را  برای کسانیکه فاضلاب تخلیه می کنند اعمال می‌کنیم ، خروجی نهایی این فاضلاب ها به تالاب مهارلو می ریزد بنا بر این آلودگی زیست محیطی دارد و رفع این آلودگی جزء دغدغه های ما است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس در ادامه به بیان پایش پسماندها در شرایط کرونا پرداخت و گفت: اکثر بیمارستان ها در استان فارس دستگاه بی خطر ساز زباله و اتوکلاو دارند ، پسماندها ضد عفونی می شوند ، یکی دو بیمارستان که فاقد تجهیزات هستند از امکانات سایر بیمارستان ها بهره مند هستند ، بیمارستان های مرجع که بیمار کرونا داشتند در این ماه‌ها مرتب تحت رصد هستند و کارشناسان محیط زیست در این زمینه پایش دایمی انجام می دهند و برای امحای پسماندهای بیمارستانی نگرانی نداریم.

ظهرابی اضافه کرد: در شرایط کرونا استفاده بی رویه از مواد ضد عفونی کننده جای نگرانی دارد ، استفاده از ترکیبات کلر در مواد ضد عفونی  پیامدهای منفی برای محیط زیست دارد ، رها شدن دستکش و ماسک آلوده می تواند محیط زیست را آلوده کند ، از سویی مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا می تواند فشار بر محیط زیست را برای جبران کاستی ها بیشتر کند که این جای نگرانی دارد.

تالاب و دریاچه بختگان در سال‌های پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب‌چلیک، مرغابی، غاز بوده است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

این دریاچه که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد و در حفظ بوم‌ ساختار و محیط زیست شهرستان‌های اطراف نیز تأثیر بسزایی دارد اما  در سال‌های گذشته کاملاً خشک شد ، امسال بر اثر بارش‌های بهاری سطح این دریاچه حدود ۶۰ درصد آبگیری شد ، رها شدن حقابه بختگان جان تازه ای به آن می بخشد.

تالاب و دریاچه پریشان یا فامور کازرون هفتمین تالاب بین المللی کشور است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کازرون قرار داد. نام این تالاب از کوه فامور، در شمال شرقی آن گرفته شده است. 

این تالاب که در حاشیه جنوبی ارتفاعات زاگرس قرار دارد روزگاری یکی از زیباترین دریاچه های آب شیرین کشور بوده است. 

هفته محیط زیست امسال از ۱۵ خرداد ماه با شعار جهش تولید و حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار آغاز شده است.

برچسب‌ها حمید ظهرابی دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس پروندهٔ خبری کرونا و محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حمید ظهرابی دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس حمید ظهرابی دریاچه بختگان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس فارس کل حفاظت محیط زیست رودخانه خشک شیراز مسیل و رودخانه استان فارس فاضلاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۳۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله گاندو‌ها در کمین سیل‌زدگان

محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: پیرو بارندگی اخیر سیستان و بلوچستان، سیلابی شدن رودخانه‌ها و سرریز شدن بیشتر سد‌های استان از جمله پیشین، زیردان و ادامه شرایط نامساعد جوی، استرس و تنش در حیات وحش به ویژه تمساح پوزه کوتاه (گاندو) دور از انتظار نیست. از این رو احتمال خروج تمساح‌ها از برکه محل زیست اصلی وجود دارد.

به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: از ساکنان مناطق سیل‌زده درخواست می‌شود نسبت به تردد غیر ضروری در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوکلات، هوتک‌ها، مرداب‌ها و مناطق حاشیه‌ای زیستگاه‌های حیات وحش تا زمان فروکش کردن سیلاب و برگشت به شرایط عادی خودداری کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: به منظور پیشگیری از وقوع حوادث تلخ و حملات احتمالی حیات وحش به مردم توصیه می‌شود در زمان مشاهده هر گونه جانور وحشی گرفتار در مناطق سیلابی، مراتب را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط زیست اعلام و یا با سامانه شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • روال عادی پرواز‌های فرودگاه شیراز
  • روال عادی پرواز‌های فرودگاه شهید دستغیب شیراز
  • حفظ محیط زیست و تکمیل فاضلاب شهری مطالبه مهم شاهرودی‌ها از دولت
  • اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار منطقه چالابه
  • خطر حمله گاندو‌ها در کمین سیل‌زدگان
  • (ویدیو) حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل