Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، علی فتحی نیا رئیس اداره محیط زیست آبادان به مناسبت هفته محیط زیست گفت: با توجه به اهمیت محیط زیست، مجمع سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲، پنجم ژوئن را به عنوان روز جهانی محیط زیست به تصویب رساند، هدف از این اقدام افزایش آگا هی مردم برای حفاظت از محیط زیست و همچنین تشویق مسئولین و دولت ها برای اتخاذ تدابیری در جهت  مقابله با تخریب و آلودگی و نیز حفاظت از گونه های زیستی و جانوری در دنیا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: کشور جمهوری اسلامی ایران نیز به پیروی از این روز ۱۵ تا ۲۱ خرداد را به عنوان هفته محیط زیست اعلام کرده و به دلیل اهمیت این موضوع یک هفته را به آن اختصاص داده است.

رئیس اداره محیط زیست آبادان در خصوص چالش هایی که امروزه برای محیط زیست دنیا رخ داده است، گفت: رشد و پیشرفت صنعت و تکنولوژی در دنیا مخصوصاً صنعت نفت و اکتشاف معادن در نتیجه فرآیند تولید نفت،  باعث ایجاد آلودگی زیادی از مرحله اکتشاف تا پالایش و انتقال نفت در سطح محیط زیست شد.

فتحی نیا ادامه داد: به دنبال تولید نفت، تولیداتی که وارد چرخه زندگی مردم شد از جمله پلاستیک، لاستیک، انواع مواد شیمیایی و انواع سموم شیمیایی برای رشد کشاورزی، در دنیا زمینه‌ ای برای مشکلات جدید زیست محیطی را فراهم کرد.

رئیس اداره محیط زیست آبادان تصریح کرد: انسان در محیطی می تواند زندگی کند که سالم باشد و در شهری مانند آبادان که به صورت جزیره است و اطراف آن به وسیله رودخانه های اروند، کارون و بهمنشیر محصور شده، چالشهایی مانند کاهش سرانه فضای سبز، عدم مدیریت صحیح پسماندهای شهری و همچنین تخلیه انواع فاضلاب شهری به داخل رودخانه ها، باعث ایجاد آلودگی هایی در سطح محیط زیست آبادان شده است.

او ادامه داد: به دستور استاندار خوزستان در شورای سلامت و همچنین کارگروه مدیریت پسماند استان، موفق به اخذ مصوبه ای شدیم در خصوص اینکه محل دفن پسماندهای شهری آبادان بعد از سه دهه از محل تالاب بین‌المللی شادگان خارج شود و امیدواریم بتوانیم در سه یا چهار ماه آینده موفق به اجرای این مصوبه شویم.

علی فتحی نیا با اشاره به نقش مردم در حفظ محیط زیست گفت: مردم وزنه اصلی این موضوع هستند، به عنوان مثال اگر مردم با مسئولین در موضوعاتی از قبیل کاهش تولید زباله، حفاظت از فضای سبز موجود، قطع نکردن درختان و غیره همکاری لازم را انجام دهند محیطی سالم، زیبا و با تنوع زیستی خواهیم داشت.

رئیس اداره محیط زیست آبادان با توجه به شیوع کرونا و مسئله مهم محیط زیست گفت: در این ایام مدیریت پسماندهای پزشکی در بیمارستان ها بسیار ضروری است و باید وزارت بهداشت و درمان به این موضوع بیشتر بپردازد تا هیچگونه پسماندی در بیمارستان تا زمانی که بی خطر نشده است بیرون نرود. همچنین باید بر روی این پسماندها دقت و نظارت بیشتری صورت بگیرد که اگر این عمل صورت نگیرد، قطعاً باعث انتشار آلودگی خواهند شد.

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا محیط زیست پسماند پزشکی سرانه فضای سبز رئیس اداره محیط زیست محیط زیست آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۶۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، امروز چهارم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام هفته زمین پاک نامگذاری شده است که در این هفته برنامه‌هایی اجرایی می‌شود، از جمله آن با همکاری انجمن‌های زیست محیطی به صورت نمادین نسبت به پاکسازی مناطق گردشگری از زباله اقدام خواهد شد.

وی افزود: معضلات زیست محیطی با افزایش جمعیت روز به روز بیشتر می‌شود و ما نیازمند فرهنگ‌سازی در این مورد هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به ابلاغ آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک در کشور، خاطرنشان کرد: سازمان صمت مکلف شده است که در طول مدت پنج سال، هر سال ۲۰ درصد از واحدهایی که نسبت به تولید پلاستیک همچون کیسه پلاستیکی اقدام می‌کنند را با مواد دوستدار محیط زیست جایگزین کند.

حمیدی ادامه داد: سرانه مصرف روزانه پلاستیک هر نفر سه کیسه است که سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تُن پلاستیک در کشور مصرف می‌شود.

وی فعالیت‌های معادن، آتش‌سوزی جنگل‌ها و حریق بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان را از دیگر معضلات زیست محیطی استان برشمرد و اضافه کرد: کمتر از دو درصد روستاهای استان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند و این فاضلاب وارد آبراه‌های پایین دست روستا می‌شود که یکی از عوامل اصلی آلوده شدن خاک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: کانون داخلی گرد و غبار در استان کردستان وجود ندارد و در یکی دو سال اخیر مشکلی بابت گرد و غبار کشورهای همسایه نداشته‌ایم.

خودروهای فرسوده، عامل اصلی آلودگی هوای شهر سنندج

حمیدی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوای شهر سنندج ناشی از خودروها و سیستم حمل و نقل فرسوده است چون بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل عمومی این شهر فرسوده است.

وی افزود: در مورد حل این مشکل با شهرداری سنندج رایزنی‌های لازم را انجام داده‌ایم اما تاکنون جوابی نگرفته‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، واژگونی تانکرهای حامل سوخت را از دیگر عوامل آلودگی خاک استان دانست و گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون حدود ۳۰۰ مورد واژگونی تانکر سوخت را در استان داشته‌ایم که نیاز هست پلیس راهور نظارت‌های خود را بر تردد این تانکرها در مسیرها دارای ممنوعیت بیشتر کند.

حمیدی ادامه داد: پسماند شهرها و روستاهای استان نیز از دیگر عوامل آلودگی خاک استان است، به نحوی که از حدود ۱۷۰۰ روستای استان فقط ۸۰۰ روستا دارای جایگاه زباله منطبق بر شرایط لازم هستند.

وی اضافه کرد: شهرداری‌های استان کردستان نیز مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست و خاک و هوا بوده و موجب افزایش سگ‌های ولگرد و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی شده است.

شهرداری‌ها مسئله پسماند را در اولویت قرار دهند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: مشکل زباله و پسماند تا زمانی که در اولویت شهرداری‌ها قرار نگیرد این مشکل حل نخواهد شد.

حمیدی گفت: بحث تفکیک از مبدا زباله باید نهادینه شود و اگر مدیریت پسماند به صورت سامانه‌ای صورت گیرد قاعدتاً مشکلاتی همچون افزایش سگ‌های ولگرد و سایر مشکلات بهداشتی کمتر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری‌های استان مسئله دفع اصولی زباله و پسماند را رعایت نکنند به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

کد خبر 747167

دیگر خبرها

  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • اجرای طرح جامع مدیریت دریاچه نمک قم در دوره پنج ساله
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها
  • جلب مشارکت خیرین در امر سلامت ضروری است
  • گرامیداشت روز زمین پاک در قزوین