Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بر اساس قانون هوای پاک ورود خودروهای یورو ۴ به چرخه حمل و نقل ممنوع است اما سازمان حفاظت محیط زیست که پیش از این بر ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ اصرار داشت با شماره‌گذاری حدود ۲۲۰۰ تاکسی نوساز یورو۴ موافقت کرده است. معاون محیط زیست انسانی این سازمان می‌گوید ما برای کار سه دلیل مهم داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که بر اساس قانون هوای پاک قرار بود از ابتدای سال ۹۸ فروش خودروهای یورو ۴ ممنوع شود و خودروسازان پیش از اقدام به فروش نسبت به دریافت مجوزهای آلایندگی و استانداردهای یورو ۵ اقدام کنند اما بنابر درخواست خودروسازان اجرای این قانون تا سال ۹۹ به تعویق افتاد.

با این وجود اکنون سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران درخواست شماره‌گذاری تاکسی‌های دارای استاندارد یورو ۴ را کرده است. آن هم در شرایطی که سازمان حفاظت محیط زیست بارها تاکید کرده بود که جلوی شماره‌گذاری خودروهای یورو ۴ در سال ۹۹ را خواهد گرفت. جالب اینجاست که  این سازمان از قول مساعد سازمان حفاظت محیط زیست برای شماره‌گذاری ۵۰۰ تاکسی نوسازی شده با استاندارد یورو ۴ خبر داده است.

مسعود تجریشی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست - با اشاره به اینکه این تاکسی‌های یورو ۴ شرکت ایران‌ خودرو تولید سال گذشته هستند و قرار بود که طی اواخر سال گذشته نیز شماره‌گذاری شوند، به ایسنا گفت: متاسفانه به دلیل کامل نبودن یک قطعه از آن‌ها و شرایط گسترش بیماری کووید-۱۹ در کشور تحقق این امر میسر نشد. به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست با شماره‌گذاری این تاکسی‌های یورو ۴ که تعداد آن‌ها ۲۲۰۰ دستگاه گزارش شده است به سه دلیل مخالفت نکرده و تاکید کرده‌ایم که در صورت موافقت دولت مجوزهای لازم برای شماره‌گذاری آن‌ها را صادر می‌کنیم.

وی درباره دلایل سازمان حفاظت محیط زیست برای شماره‌گذاری تاکسی‌های یورو ۴ توضیح داد: در درجه اول این تاکسی‌ها دوگانه سوز هستند و صرفا از سوخت بنزین استفاده نمی‌کنند همچنین تعداد آن‌ها محدود است و باید این نکته را در نظر داشته باشیم که جایگزینی این خودروها با خودروهای فرسوده در حال تردد می‌تواند بر کاهش آلودگی هوا موثر باشد.

تجریشی با بیان اینکه عمر مفید تاکسی‌ها ۱۰ سال است و تعدادی از آن‌ها در سال ۹۵ ثبت نام شده بودند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدای سال ۹۸ تصمیم گرفت تاکسی‌های فرسوده‌ای که در خیابان‌ تردد می‌کنند را جریمه کند اما به دلیل نبودن تاکسی‌های نو برای جایگزینی نتوانستیم این کار را انجام دهیم اما اکنون تعدادی تاکسی نو تولید شده است که اگر بخواهیم آن‌ها را به دلیل رعایت نکردن استانداردهای یورو۵ نگه داریم از عمر مفید آن‌ها کم می‌شود و در این پروسه صاحب تاکسی ضرر خواهد کرد و تاکسی‌ها عمر فرسودگی خود را بدون آنکه از آن‌ها استفاده شود سپری خواهند کرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در این‌باره می‌توانیم به خودروسازان و موضوع عدم تکمیل این تاکسی‌ها تا پایان سال ۹۸ اعتماد کنیم، اظهار کرد: درحال حاضر با شرایط کنونی کشور، عرضه این تاکسی‌های نو با تعداد محدود و جایگزینی آن‌ها با خودروهای فرسوده می‌تواند به نفع ما باشد.

وی در پایان تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست همچنان بر ارتقای استانداردهای خودروهای تولیدی کشور به یورو۵ اصرار دارد و ما مجوزهای لازم برای شماره‌گذاری خودروهای یورو ۴ در سال ۹۹ را صادر نخواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، درحالی بر اساس قانون هوای پاک تولید خودروها با استاندارد یورو ۵ از ابتدای سال ۹۸ اجباری شده است که دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران‌خودرو از دولت خواسته‌اند که اجرای استاندارد آلایندگی یورو۵ تا شش ماه بعد از تحریم‌ها علیه ایران به تعویق افتد. دلایل آن‌ها برای این درخواست، تحریم‌ها و افزایش شدید قیمت کاتالیست و اثر کم استاندارد یورو۵ در مقایسه با یورو۴ بر کاهش آلودگی‌ هوا عنوان شده است اما سازمان حفاظت محیط زیست و کارشناسان بارها توضیح داده‌اند که این موارد بهانه‌ای بیش نیست و در گذر از استاندارد یورو۴ به یورو۵ تغییرات بسیار مثبت و مهمی در زمینه کنترل و کاهش آلایندگی خودروها اتفاق می‌افتد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودروهای یورو ۴ سازمان حفاظت محیط زیست برای شماره گذاری خودروهای یورو ۴ استاندارد یورو تاکسی های یورو محیط زیست تاکسی ها یورو ۴ سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد

به گزارش خبرگزاری مهر، ایرج حشمتی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت هفته زمین اظهار کرد: با توجه به نامگذاری روز زمین پاک در سال ۱۴۰۳ با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» به استقبال این روز رفتیم و به منظور اشاعه فرهنگ محیط زیستی برنامه‌هایی در قالب هفته زمین پاک مدنظر قرار دادیم.

وی در ادامه گفت: سعی داریم با مکاتبه و فراخوان کلیه دستگاه‌های دولتی به منظور گرامیداشت و اجرای برنامه‌های مختلف در این روز، شرکت در برنامه‌های تلویزیونی، ساخت تیزر و همراهی با خبرنگاران در قالب بازدیدهای یک‌روزه در آگاهی‌بخشی به کلیه آحاد جامعه و دستگاه‌های ستادی و استانی به منظور حفظ محیط زیست قدم تأثیرگذاری برداریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: مطابق آمارهای جهانی استفاده از پلاستیک‌ها از ۱.۵ میلیون تن در سال ۱۹۵۰ به ۲۳۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۰ رسیده است و با برآورد ۴ درصدی افزایش میزان سالیانه آن‌ها، قطعاً نگرانی برای محیط زیست وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه میکروپلاستیک‌ها به دلیل وجود مواد شیمیایی مضر و قابلیت جذب، انتشار آلاینده‌های آلی پایدار به عنوان تهدیدی برای کیفیت آب و اکوسیستم‌ها تلقی می‌شوند، ادامه داد: پلاستیک‌ها با توجه به منبع تولید به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند و تجمع آن‌ها در سیستم‌های آبی بسیار آسیب‌زاست.

حشمتی اضافه کرد: انواع مختلف بیوپلاستیک‌ها که شامل پلاستیک‌های سلولزی، پلی‌استرهای آلیفاتیک، پلی لاکتیک اسید و رزین‌های پلی آمید می‌شوند نیز جز مخاطرات انسان‌ساخت برای زمین هستند.

وی یادآور شد: حدود ۲۰ میلیون پسماند عادی (شهری و روستایی) و ۴۵ میلیون تن پسماند کشاورزی در سال در سطح کشور تولید می‌شود همچنین تولید ۱۱ میلیون تن پسماند صنعتی و ویژه، ۴۰۰ هزار تن پسماند عفونی سالیانه گزارش شده است. با این مقادیر تولید پسماند در کشور و عدم رعایت ملاحظات دفع اصولی آن‌ها تصور زمین پاک مقدور نخواهد بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: ایجاد و گسترش سامانه جامع محیط زیست برای رصد نقل و انتقال پسماندها و مدیریت صحیح آن‌ها از اصلی‌ترین سیاست‌های ما در معاونت است. ابزارهای برخط نظارت بر حسن انجام تکالیف تولیدکنندگان مطمئناً کمک راهبردی به سازمان خواهد کرد همچنین طی دو سال اخیر ۲۹ جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند برگزار و تکالیف دستگاه‌های اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های مدیریت پسماند در آن بررسی و تصمیم‌گیری شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، حشمتی تاکید کرد: رسیدگی به بیش از ۱۰ هزار درخواست در سامانه نقل و انتقال پسماندها نشانگر جدیت سازمان در این بخش است. احصا و پیگیری وظایف دستگاه‌ها در قانون مدیریت پسماندها، تدوین پیش‌نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها، درخواست اصلاح مواد ۱۲ و ۳۶ آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، تدوین و پیگیری انجام آئین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی و سایر موارد در دست اقدام از عملکردهای این حوزه در سال پیش است.

کد خبر 6085646

دیگر خبرها

  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • راه‌اندازی پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی»
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود
  • پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» با ابتکار سازمان حفاظت محیط‌زیست راه‌اندازی شد