Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@23:51:59 GMT

تاثیر یک مکمل بربیش‌فعالی کودکان

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۸۶۵۸

براساس نتایج به دست آمده از تحقیقات انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در مورد تعیین تاثیر مکمل سینبیوتیک بر روی علائم بیماری بیش فعالی-کم توجهی(ADHD) روی کودکان شش تا ۱۱ سال، مصرف این مکمل تاثیر معنی داری بر این کودکان ندارد. ناطقان: بیماری بیش‌فعالی که یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی در کودکی و نوجوانی است و کم‌توجهی، بی‌قراری و تکانشگری از علائم اصلی این اختلال به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته عوامل زیستی و محیطی می‌توانند در بروز این بیماری تاثیرگذار باشند.

بر اساس این تحقیق، از داروهای محرک و غیر محرک در درمان این اختلال استفاده می‌شود که دارای عوارض جانبی هستند. بنابراین بسیاری از والدین به دنبال روش درمانی جایگزین هستند. اصلاحات رژیم غذایی، به خصوص مصرف کافی فیبر و همچنین استفاده از مکمل های پروبیوتیک، برای حفظ سلامت روده و ترکیب میکروبیوتا پیشنهاد شده است.

در  این تحقیق آمده است:« با توجه به شیوع بالای بیش فعالی کودکان و عوارض دارویی ناشی از مصرف داروها و تاثیر و نقش میکروبیوتا بر روی سیستم عصبی و همچنین نتایج حاصل از تنها مطالعه ای که به بررسی تاثیر مصرف مکمل پروبیوتیک بر روی شیوع اختلال ADHD(بیش فعالی) پرداخته است و به دلیل اینکه هیچ مطالعه ای در ارتباط با تاثیر مصرف مکمل سینبیوتیک بر روی کاهش علائم اختلال ADHD وجود ندارد، این مطالعه جهت بررسی اثر احتمالی مصرف مکمل سینبیوتیک بر روی علائم اختلال ADHD در کودکان ۶ تا ۱۱ سال انجام شد.»

در این کارآزمایی بالینی دو سو کور، ۵۰ بیمار (۶ تا ۱۱ سال) مبتلا به ADHD از بیمارستان روزبه گرفته شد که به صورت تصادفی به گروه دریافت کننده مکمل سینبیوتیک یا دارونما تقسیم شدند. بیماران به مدت هشت هفته، روزانه یک کپسول حاوی مکمل سینبیوتیک یا دارونما مصرف می‌کردند و همزمان بر اساس نظر از ابتدای مطالعه شروع به مصرف ریتالین با دوز تعیین شده زیر نظر متخصص روانپزشکی نیز کردند.

پرسشنامه مشخصات عمومی در ویزیت اول و همچنین سه پرسشنامه یادآمد خوراک ۲۴ ساعته در ویزیت های اول و دوم و سوم از بیماران با مراجعه حضوری گرفته شد. همچنین اندازه گیری‌های آنتروپومتریک شامل قد، وزن و نمایه توده بدن (BMI) در ابتدای مطالعه از بیماران گرفته شد.

 اثربخشی درمان با استفاده از پرسشنامه کانرز که در ویزیت اول، هفته چهارم و هشتم توسط والدین پر می‌شد، ارزیابی شد. براساس مطالعات حاضر، اختلاف معنی‌داری بین دو گروه از لحاظ میانگین قد، وزن، BMI، سن، جنس و میزان مصرف کربوهیدرات، چربی کل، پروتئین، فیبر، PUFA3, PUFA6, MUFA, SAFA، کلسترول و کل انرژی دریافتی در ابتدا، هفته چهارم و هفته هشتم مشاهده نشد. بعد از تعدیل متغیرهای مخدوشگر تفاوت معنی‌داری بین دو گروه برای امتیاز پرسشنامه کانرز و CGI و همچنین مشکلات مقابله‌جویی، مشکلات شناختی-بی‌توجهی و بیش‌فعالی مشاهده نشد. بنابراین مصرف مکمل سینبیوتیک تاثیر معنی داری بر کاهش علائم ADHD در کودکان ۶ تا ۱۱ سال ندارد.

بنا بر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، این تحقیق توسط میلاد قناعت گر دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته علوم تغذیه از دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی انجام شده است. منبع: ایسنا برچسب ها: بیش‌فعالی ، مکمل ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیش فعالی مکمل کودکان معنی داری بیش فعالی مصرف مکمل تا ۱۱ سال بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رزاقی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه فصل گل دادن درختان مرکبات آغاز شده است، گفت: باغداران برای مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌های خسارتزای درختان میوه توصیه‌های کمیته پیش آگاهی آفات و بیماری‌های باغات سیاه ریشه را جدی بگیرند.

او افزود: باغداران برای اطلاع دقیق از زمان مبارزه با آفت، با ارایه نمونه به کلینیک‌های گیاهپزشکی و دریافت نسخه گیاهپزشکی نسبت به مبارزه به موقع با آفت روی درختان آلوده اقدام کنند.

رزاقی گفت: اگر درخت دچار ضعف عمومی است توصیه می شود هنگام سمپاشی، کودهای محلول و ریزمغذی های مکمل به محلول های سمپاشی اضافه شود.

او افزود: در زمان سمپاشی عمومی، بستگی به اینکه درخت آلوده باشد یا خیر، با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی از این درختان بازدید می شود و اگر آلوده به حشرات مکنده و بیمارهای قارچی و آفت باشد توصیه می شود با ترکیبی از سموم قارچ کش، حشره کش و کنه کش به انضمام مکمل های غذایی محلول پاشی و سم پاشی درخت انجام شود تا درخت حالت طبیعی خود را پیدا کند.

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • خواص میوه خشک برای کودکان