Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@14:49:32 GMT

تکمیل راه‌آهن میانه - تبریز تا پایان سال ۹۹

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۲۴۰۴

تکمیل راه‌آهن میانه - تبریز تا پایان سال ۹۹

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، احداث راه‌آهن تبریز - میانه از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل‌ و نقل کشور و آذربایجان شرقی است که از سال ۱۳۷۹ عملیات احداث آن برای تسهیل در رفت و آمد مردم و جابجایی حجم قابل توجهی کالا آغاز شد و پس از حرکت لاک پشتی، ششم آذر پارسال، بخشی از آن در مسیر میانه - بستان آباد به بهره برداری رسید تا رونق اقتصادی را برای استان و تبریز به ارمغان بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح که در ۲۰ سال گذشته تجربه ۳ رئیس‌ جمهوری و وعده‌های دولت ها گذشته را پشت سر گذاشته، در سراشیبی رسیدن به خط پایان قرار گرفته و امید است با تلاش مسئولان و تخصیص اعتبارهای دولتی هرچه سریعتر به سرانجام برسد و کام مردم این منطقه برای زودتر رسیدن به مقصد را شیرین کند.

راه‌آهن دوخطه میانه- بستان‌آباد- تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راه‌آهن تهران- تبریز شروع‌ شده و با گذر از مسیری کوهستانی و شهرهای ترکمانچای، بستان‌آباد و باسمنج واقع در مسیر خود به ایستگاه موجود تبریز متصل می‌شود.

طرح راه آهن میانه - تبریز حدود ۲۰۳ کیلومتر است که ۱۳۲ کیلومتر آن شامل مسیر میانه - بستان آباد و ۷۰ کیلومتر باقیمانده در مسیر بستان آباد تا تبریز است؛ با توجه به اینکه حداکثر سرعت آن برای واگن‌های باری ۱۲۰ کیلومتر و برای واگن‌های مسافربری ۱۶۰ کیلومتر در ساعت تعیین شده، در صورت تکمیل، فاصله بین تهران و تبریز را از نظر مسافت ۱۱۴ کیلومتر و از لحاظ زمانی ۵.۵ ساعت کاهش می‌ دهد.

با بهره برداری از پروژه  راه آهن میانه - بستان‌آباد - تبریز، ترانزیت ریلی ایران برای نخستین‌ بار به اروپا متصل می شود و اتصال آن به راه‌آهن نخجوان، ایروان، تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرزهای آبی و خاکی به افزایش مبادلات بین‌المللی و صادرات کالا به جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می انجامد.

راه‌آهن میانه - بستان‌آباد امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد با حضور رئیس‌ جمهوری با اعتبار ۱۴ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال با ریل ساخت داخلی UIC۶۰ (ساخت ایران) به بهره‌برداری می‌رسد.

نوبخت: راه آهن میانه - تبریز تا پایان سال ۹۹ تکمیل می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه برای تکمیل طرح راه آهن میانه - تبریز ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی در اردیبهشت به پیمانکار پرداخت شد، گفت: این طرح تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدباقر نوبخت در بازدید از مراحل تکمیل راه آهن میانه - تبریز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: پروژه راه آهن میانه – تبریز، با هدف بهبود مسیر ریلی تهران – تبریز، کاهش ۱۱۴ کیلومتری مسیر و صرفه جویی  ۵.۵ ساعت زمان و بهبود مسیر اصلی کریدور ترانزیت بین المللی شرقی، غربی در قالب طرح احداث محور جدید راه آهن میانه – تبریز در حال اجراست.

وی با اشاره به افتتاح مرحله اول این پروژه در فاصله میانه تا بستان آباد به طول ۱۳۲ کیلومتر در آذرماه سال گذشته توسط رییس جمهوری، گفت: قرار است مراحل باقی مانده از طرح، در فاصله ایستگاه بستان آباد تا ایستگاه خاوران به طول ۴۴ کیلومتر به صورت یک خطه تا پایان امسال آماده شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ارزش ریالی پروژه راه آهن میانه - تبریز را ۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با بهره برداری کامل از این طرح،   ۱۱۴ کیلومتر طول راه  و ۵.۵ ساعت زمان در مسیر تهران - تبریز کاهش می یابد.

راه‌آهن تبریز -میانه مسیر راهبردی ارتباط با ترکیه و جمهوری آذربایجان است

معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور نیز گفت: راه آهن میانه - بستان آباد - تبریز مسیر راهبردی ارتباطی با کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان است.

خیراله خادمی در حاشیه بازدید از این طرح در حال اجرا به ایرنا گفت این مسیر ۱۴۴ کیلومتر مسیر قدیم و به لحاظ زمانی ۵ ساعت زمان سفر را کوتاه می کند.

 وی اعلام کرد: برای انجام این طرح تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تاکنون هزینه شده است که البته هزینه به روز شده آن ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.

 خادمی با اشاره به افتتاح بخش میانه - بستان آباد طرح دو خطه کردن راه آهن میان- تبریز در آذر ماه پارسال توسط رییس جمهوری ادامه داد: فاز دوم آن از بستان آباد به تبریز نیز که بالای ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد امسال آماده بهره برداری می شود.

وی یادآوری کرد: این طرح یکی از مهم‌ترین طرح‌های ریلی کشور است و در راستای توسعه شبکه ریلی کشور و اتصال مراکز استانها به استان‌های دیگر و شهرستان ها اجرا می شود.

پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان برای طرح راه آهن میانه–تبریز به دستور رئیس‌جمهوری

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی نیز از پرداخت اعتبار نقدی ۱۰۰ میلیارد تومانی به طرح «احداث محور جدید راه آهن میانه – تبریز» با دستور رئیس جمهوری خبر داد.

داود بهبودی اظهار کرد: این پرداخت به‌دنبال درخواست محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و دستور صریح ریاست جمهوری انجام شد.

وی گفت: پروژه راه آهن میانه_تبریز، با هدف بهبود مسیر ریلی تهران–تبریز، کاهش ۱۰۰ کیلومتری مسیر موجود و صرفه جویی زمان سفر (حدود ۴.۵ ساعت)، ارتقای مشخصات فنی مسیر و بهبود مسیر اصلی کریدور ترانزیت بین‌المللی شرقی–غربی در قالب طرح «احداث محور جدید راه آهن میانه – تبریز» در حال اجرا است.

وی با اشاره به افتتاح مرحله اول فاز یک عملیات اجرائی حدفاصل ایستگاه‌های میانه تا بستان آباد به طول ۱۳۲ کیلومتر در آذرماه سال ۹۸ توسط رئیس جمهور، افزود: در مرحله دوم مقرر است تا پایان سال ۹۹، عملیات اجرائی مسیر حدفاصل ایستگاه بستان‌آباد تا ایستگاه خاوران به طول ۴۴ کیلومتر به صورت یک خطه آماده افتتاح شود.

وی ادامه داد: عملیات زیرسازی این محور شامل احداث ۶ دستگاه پل خاص به طول ۱۸۵۰ متر و یک دستگاه تونل خاص به طول ۲۸۰۰ متر و انجام عملیات خاکی مربوطه است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: پیشرفت فیزیکی زیرسازی در این قسمت حدود ۹۰ درصد بوده و عمده عملیات باقی مانده مربوط به خرید مصالح از قبیل تهیه ورق‌های فلزی خاص و نئوپون‌هاست.

وی اضافه کرد: عملیات روسازی نیز شامل خرید ریل، تجهیزات جانبی آن و ادوات مورد نیاز است؛ در قسمت ارتباطات نیز نیاز به خرید و نصب سیستم انتقال، سیستم پارتی لاین و دیتا سوییچ، فیبر نوری، مرکز تلفن و سیستم رادیویی است. همچنین عملیات ساختمانی ایستگاه‌ها شامل طراحی و احداث ایستگاه خاوران انجام شده است.

وی اظهار کرد: قرارداد مربوط به روسازی مرحله اول و دوم باهم منعقد شده و در این طرح اولین محموله ریل ملی تولید ذوب آهن اصفهان نصب شده است.

بهبودی خاطرنشان کرد: اعتبار مصوب طرح «احداث محور جدید راه آهن میانه – تبریز» در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان است.

راه آهن میانه - بستان آباد ظرفیت جابجایی ۷ میلیون تن بار را دارد

مدیر طرح دو خطه کردن راه آهن - میانه - بستان آباد گفت: راه آهن میانه - بستان آباد ظرفیت جابجایی سالانه ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر را دارد.

حمید علی محمدزاده افزود: اجرای این پروژه موجب اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر شده و با اجرای آن سالانه ۱۶ میلیون لیتر سوخت صوفه‌جویی می‌شود.

وی کاهش سالانه ۱۴۰ میلیارد ریال آلاینده های زیست محیطی و سالانه ۲۸۵ میلیارد ریال خسارت سوانج جاده‌ای از دیگر مزایای این طرح دانست.

مدیر طرح دوطخه کردن راه آهن میانه - تبریز گفت: در اجرای این پروژه ۳۰ میلیون و ۵۱۶ هزار متر مکعب خاکبرداری، ۱۰ میلیون و ۵۶۲ هزار متر مکعب خاکریزی، ۳۶۰ هزار متر مکعب پی کنی، ۹ هزار و ۲۰۰ متر حفاری شمع، ۳۲۰ هزار متر مربع قالب بندی، ۶۳ هزار تن آرماتورریزی و ۶۵۲ هزار متر مکعب بتن ریزی شده است.

وی ۳۹۵ هزار متر مکعب بلاست ریزی، ۲۵۸ هزار تراورس، ۳۵ پل بزرگ به طول ۳ هزار و ۷۲۲ متر، ۲۵ تونل و گالری به طول ۴ هزار و ۸۷۸ متر، ۳۹۷ پل کوچک، ۳ ایستگاه درجه ۳و ۳ ایستگاه درجه ۲ را از دیگر کارهای اجرای این پروژه اعلام کرد.

محمدزاده یادآوری کرد: با اجرای این پروژه ۸ هزار میلیارد ریال رونق اقتصادی برای منطقه ایجاد می‌شود و هزینه اجرای پروژه ۱۴ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

کد خبر 520517 برچسب‌ها ریل و راه آهن - قطار استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ریل و راه آهن قطار استان آذربایجان شرقی اجرای این پروژه آذربایجان شرقی میلیارد تومان هزار متر مکعب بستان آباد میلیارد ریال بهره برداری رئیس سازمان بهبود مسیر تا پایان ۵ ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۲۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود

روح‌الله محمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری در دو کاوش باستان‌شناسی در شهرستان‌های بیله‌سوار و پارس‌آباد استان اردبیل در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: کاوش نجات‌بخشی در محوطه گورستان قلعه اولتان پارس‌آباد به منظور آزادسازی مسیر دسترسی پارس‌آباد به سربند از ابتدای سال آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه پیدا می‌کند.

رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی اردبیل افزود: فصل اول کاوش و آزادسازی بخشی از مسیر در این منطقه در سال ۱۴۰۱ انجام شده بود و کاوش حاضر نیز با اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در حال انجام است که پس از پایان آن این مسیر به صورت کامل آزاد می‌شود.

محمدی با اشاره به کشف تدفین عصر آهن و اشیایی مثل ظروف سفالی، زیورآلات و سنجاق سر از کاوش قلعه اولتان ادامه داد: همچنین در کاوش دیگری در پاسخ به استعلام یک واحد صنعتی در روح کندی بیله‌سوار به منظور تعیین محدوده ساخت و ساز کاوش انجام شد که این کاوش به پایان رسیده است.

کد خبر 6082018

دیگر خبرها

  • اولتیماتوم ۲ ماهه بازرسی لرستان برای تکمیل پل شوراب
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • طرح تقاطع غیرهمسطح صالح‌آباد طبق زمان‌بندی تکمیل شود
  • پل کیلومتر ۵۶ مسیر ایلام - مهران تا خرداد ماه تکمیل می شود
  • طرح تقاطع غیرهمسطح صالح آباد در حال اجراست
  • تکمیل طرح رانش محور ماربره به صالح آباد در گرو تخصیص اعتبار
  • انتقاد فرماندار شهرستان بستان آباد از اجرایی نشدن پایاب سد‌ها در این شهرستان
  • بهره‌برداری از ۶۰ کیلومتر بزرگراه محور پارس‌آباد ـ مشگین‌شهر
  • رئیس دورتموند با عجله در میانه زمین (عکس)
  • برادران عالمیان در مسیر سهمیه المپیک پاریس