Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرضه هر محصولی به ویژه محصولات غذایی به بازار طبق قانون می‌بایست دارای تاریخ انقضا باشد. این تاریخ به هر دلیلی اگر با آنچه مورد تأیید شبکه بهداشت و نهادهای نظارتی است مطابقت نداشته باشد موجب می‌شود ماده غذایی بسته‌بندی شده از درجه اعتبار ساقط شده و قابلیت مصرف آن از بین برود.

هاشم رسائی‌فر/

عرضه هر محصولی به ویژه محصولات غذایی به بازار طبق قانون می‌بایست دارای تاریخ انقضا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تاریخ به هر دلیلی اگر با آنچه مورد تأیید شبکه بهداشت و نهادهای نظارتی است مطابقت نداشته باشد موجب می‌شود ماده غذایی بسته‌بندی شده از درجه اعتبار ساقط شده و قابلیت مصرف آن از بین برود.

به همین دلیل اگر محصولی با تاریخ درج شده متفاوت با آنچه قابلیت عرضه دارد به فروش برسد این موضوع از طریق مراجع ذی‌ربط قابل پیگیری و رسیدگی است. معمولاً آنچه در این خصوص بیشتر با آن مواجه هستیم عرضه محصولات تاریخ مصرف گذشته از سوی برخی از افراد سودجو است که این موضوع رایجی است اما فروش مواد غذایی که درج تاریخ تولید برای فردا یا روزهای بعد دارد؛ یا نیست یا کمتر دیده شده است. در نمونه‌ای نادر اما اتفاقی شبیه به این داستان در شهرستان مه‌ولات دیده شده که روی بسته‌بندی مرغ‌ها تاریخ تولید یک روز جلوتر از همان روز درج شده است (روزی که مرغ به دست مصرف‌کننده رسیده نوزدهم خرداد بوده و تاریخ تولیدی روی بسته‌بندی تاریخ بیستم خرداد را نشان می‌دهد) این یعنی احتمال هر موضوعی وجود دارد از تقلب تا مشکلاتی که شاید در کشتارگاه وجود داشته است.

برای پیگیری این موضوع با ابراهیم‌زاده؛ مدیر دامپزشکی شهرستان مه‌ولات تماس گرفتیم. وی در این خصوص گفت: برای درج تاریخ روی بسته‌بندی گوشت مرغ از دو روش تاریخ‌زن حرارتی که سنتی بوده و معمولاً دستی انجام می‌شود و دستگاه جت پرینتر که به صورت اتوماتیک تاریخ و بارکد را درج می‌کند استفاده می‌شود.

اما در کشتارگاه تعاونی مرغداران مه‌ولات که بسته‌بندی گوشت مرغ در کلیپی نشان داده می‌شود تاریخ بسته‌بندی به صورت دستی و با تاریخ‌زن حرارتی انجام شده بدون بارکد، این در حالی است که طبق بررسی‌های به عمل آمده کشتارگاه مذکور حداقل در دو تا سه ماه گذشته مشکلی برای درج تاریخ از طریق جت پرینتر نداشته و همه تاریخ‌ها و کدها را با دستگاه و طبق استانداردهای مورد نظر روی بسته‌بندی‌ها درج کرده است.

وی در ادامه افزود: با این تفاسیر و با توجه به اینکه دستگاه تاریخ‌زن دستی ممکن است در اختیار هر شخصی باشد و بخواهد از این داستان سوءاستفاده کند امکان تقلب در این موضوع وجود دارد که ما در این مورد پیگیر خواهیم بود و نتایج آن را به اطلاع عموم خواهیم رساند.

در همین حال مسئول بهداشت کشتارگاه تعاونی مرغداران مه‌ولات نیز با اشاره به موضوع استفاده از جت‌پرینتر برای درج تاریخ و کد رهگیری گفت: در صورتی از دستگاه حرارتی برای تاریخ‌زنی در کشتارگاه استفاده می‌کنیم که جت‌پرینتر خراب شده باشد که چند ماهی می‌شود این اتفاق نیفتاده است اگر چنانچه بخواهیم از تاریخ‌زن دستی استفاده کنیم مراتب باید به اطلاع دامپزشکی رسانده شود که این موضوع هم وجود نداشته است.

شاه‌ولی افزود: به دلیل پیچیده بودن ساختار فنی دستگاه جت‌پرینتر، اگر خرابی داشته باشد فقط باید به تهران ارسال شود و تا تعمیر شود و برگردد حداقل یک هفته طول خواهد کشید که ما چنین موضوعی نداشتیم. با قاطعیت می‌توان گفت هیچ مرغی بدون درج کد رهگیری مختص مرغ کشتارگاه تعاونی طیور مه‌ولات از کشتارگاه خارج نمی‌شود مگر با عمل درج تاریخ همزمان با کد رهگیری و قیمت آن به وسیله دستگاه جت‌پرینتر. با وجود این در وهله نخست سوءاستفاده از پلاستیک، دوم عدم درج تاریخ با جت‌پرینتر و کد رهگیری نشان‌دهنده سوءاستفاده عمدی بوده که حتماً باید پیگیری شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیمت مرغ کشتارگاه روی بسته بندی جت پرینتر درج تاریخ کد رهگیری تاریخ زن مه ولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۲۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ضبط و توقیف ظروف بسته بندی فراورده های غذایی در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سرپرست‌ اداره نظارت بر موادغذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با پیگیری کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو، حدود ۲۰ هزار و ۷۰۰ عدد ظروف بسته بندی مورد استفاده در صنایع غذایی نیشابور، به علت رعایت نکردن ضوابط فنی و بهداشتی توقیف شد.

سمانه رمضانی افزود: پیرو دستور های سازمان غذا و دارو  همه ملزومات بسته بندی که در تماس با ماده غذایی هستند باید مجوز بهداشتی داشته باشند از این رو به همت  کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی کارخانه های  تولید کننده ملزومات بسته بندی پایش مستمر می شوند.

وی  تاکید کرد: شهروندان مواد غذایی و آشامیدنی و اقلام سلامت محور را از مراکز مجاز تهیه و هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف، پروانۀ بهداشتی و علامت سیب سلامت محصول دقت  کنند.

 سرپرست‌ اداره نظارت بر موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت:   شهروندان همچنین در صورت مشاهده هر گونه تخلف یا داشتن شکایت در خصوص مواد غذایی بسته‌بندی‌شده، آرایشی و  بهداشتی و اقلام سلامت محور مراتب را از طریق شماره تماس ٠۵١۴٣٣۵٢٣١١ و یا از طریق سامانه fms.nums.ac.ir به معاونت غذا و دارو نیشابور گزارش دهند

دیگر خبرها

  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • پلمب یک واحد قصابی در شهرستان آوج
  • کاهش قیمت تخم مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار
  • محاصره شرکت صهیونیستی البیت در انگلیس توسط معترضان
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت + فیلم
  • سوسیس‌های مرغ چگونه در کارخانه‌های مشهور تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • ماجرای خرید گوسفند با کارت ملی چیست؟
  • ماجرای خرید گوسفند با کارت ملی چه بود؟
  • ‍ضبط و توقیف ظروف بسته بندی فراورده های غذایی در نیشابور
  • انقلاب در بسته‌بندی‌های آمازون