Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-03-28@13:12:34 GMT

خطر دانلود فایل‌های مخرب چندرسانه‌ای

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۳۱۳۲

خطر دانلود فایل‌های مخرب چندرسانه‌ای

خطر دانلود فایل‌های مخرب چندرسانه‌ای، با افزایش استفاده از اینترنت افزایش می‌یابد و با نصب یک بدافزار روی سیستم، عملا کنترل سیستم در دست مهاجم می‌افتد و می‌تواند هرگونه سوءاستفاده‌ای انجام دهد.

بعد از شیوع ویروس کرونا و توصیه مسئولان بهداشتی کشور مبنی ‌بر حضور در منزل، شهروندان علاوه‌بر انجام امورات روزانه خود در اینترنت، به دنبال موارد سرگرم‌کننده مانند دانلود انواع فیلم‌ها، سریال‌ها و کلیپ‌های مختلف در اینترنت هستند که به اعتقاد کارشناسان باید در این زمینه موارد امنیتی را رعایت کنند، زیرا کلاهبرداران سایبری در کانال‌ها و گروه‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی با این عناوین در حال کلاهبرداری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینگونه کلاهبرداری‌ها که با روش‌های مختلف صورت می‌گیرد، مجرمان فایل مورد نظر را که به‌صورت صوتی و یا تصویری است، به بدافزار آلوده کرده و برای دانلود قرار می‌دهند. در روش دیگر همزمان با دانلود فایل اصلی، نرم‌افزار طراحی‌شده توسط کلاهبرداران نیز هم‌ زمان دانلود می‌شود که در این مورد در صورت به‌روز بودن مرورگر، اخطار دانلود برنامه ناشناس به کاربر داده می‌شود. در برخی موارد نیز ممکن است فایل آلوده به بدافزار نباشد، اما با هدایت کاربر به درگاه بانکی جعلی، اطلاعات حساب بانکی وی را سرقت کند.

نکته‌ای که پلیس فتا هم به آن اشاره می‌کند این است که کاربران فایل‌های خود اعم از صوتی، تصویری و نرم‌افزاری یا متنی را فقط از سایت‌های معتبر و  مجاز دریافت کرده و به هیچ عنوان از سایت‌های ناشناس فایلی را دانلود نکنند. درصورت پرداخت اینترنتی نیز کاربران مراقب باشند در دام درگاه‌های پرداخت جعلی گرفتار نشوند و نسبت به فیشینگ نبودن درگاه اطمینان حاصل کنند و توجه داشته باشند که آدرس درگاه‌های پرداختی معتبر به shaparak.ir  ختم می‌شود.

افزایش خطرات با افزایش استفاده از اینترنت

در این راستا، ابوالفضل عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سیاست‌های تشویقی برای استفاده از اینترنت جهت خانه ماندن مردم به‌دلیل شیوع کرونا، اظهار کرد: این موضوع باعث شده استفاده از اینترنت به‌خصوص در بخش سرگرمی به‌طرز چشمگیری افزایش پیدا کند. طبیعتا با افزایش استفاده از اینترنت در طیف‌های مختلف، تهدیدات و خطرات آن هم زیاد خواهد شد. یکی از این خطرات دانلود فایل‌های مخرب چندرسانه‌ای است.

این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه برخی از این فایل‌ها به بدافزار آلوده هستند که با دانلود و اجرای آنها، با استفاده از باگ نرم‌افزارها باعث هک شدن کاربران می‌شوند،‌ افزود: البته این مورد تقریبا خیلی به‌ندرت رخ می‌دهد، زیرا نیاز به دانش بسیار بالا و باگ‌های روز صفر دارد. اما در کنار آن روش‌های دیگری نیز وجود دارد که به‌راحتی بسیاری از افراد را به خطر می‌اندازد.

وی ادامه داد: برای مثال هنگام دانلود یک آهنگ، همزمان یک اپلیکیشن هم دانلود می‌شود که با نصب آن امکان هرگونه سوءاستفاده وجود دارد، یا صفحاتی به‌صورت پاپ‌آپ بالا می‌آید که شما را به انجام یک کار تشویق می‌کند؛ از شما می‌خواهد با وارد کردن شماره خود در قرعه‌کشی شرکت کنید، یا شما را به نصب یک نرم‌افزار تشویق می‌کند. در نهایت هزاران شگرد وجود دارد که مهاجم با استفاده از آن قادر است طیف‌های متخلف مردم را هدف قرار دهد.

این کارشناس فناوری اطاعات در ادامه با بیان اینکه در این موارد مذکور نصب نرم‌افزار بدترین سناریوی ممکن برای قربانی خواهد بود، گفت: با نصب یک بدافزار روی سیستم، عملا کنترل سیستم در دست مهاجم می‌افتد و قادر است هرگونه سوءاستفاده از آن را انجام دهد.

عبداللهی با اشاره به اقداماتی که می‌تواند تا حد زیادی این تهدیدات را کاهش دهد، اظهار کرد: به‌روز نگهداشتن نرم‌افزارها و سواد رسانه‌ای، استفاده از ضدویروس‌ها و ضدبدافزارها، غیرفعال کردن پاپ‌آپ در مروگرها، نادیده گرفتن پیام‌های تشویقی یا تهدید به انجام یک کار، استفاده از سایت‌ها، نرم‌افزارها و منابع مطمئن، نصب نکردن برنامه‌های ناشناس و وارد نکردن اطلاعات هویتی و کارت‌های اعتباری در سایت‌های غیرمعتبر از این اقدامات است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استفاده از اینترنت دانلود فایل سایت ها فایل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۳۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان

ایسنا/خراسان رضوی یک روانشناس گفت: با توجه به افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در ایام تعطیلات به خصوص نوروز تلاش برای حفظ امنیت کودکان ضروری است.

احمد اکبری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در شرایطی که همه کودکان دانش و مهارت لازم برای حفظ امنیت خود در اینترنت را ندارند و به گفته یونیسف میلیون‌ها کودک در معرض خطر آنلاین online risk قرار گرفته‌اند، تأمین امنیت کودکان و دور نگه داشتن آنها از آسیب‌های فضای مجازی به عنوان دغدغه پیش از کرونا وجود داشت و پس از کرونا برجسته شد.

وی با بیان اینکه دوران کرونا نشان داد آشنایی با اینترنت نیاز کودکان برای «زندگی دیجیتال» Digital Life و حیات کنونی آنهاست، ابراز کرد: دنیای بدون خطر نامطلوب است و کودکان باید یاد بگیرند که گنجایش خطرات محاسبه شده را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است عواقب آن را برطرف سازند در این میان باید تجزیه و تحلیل درستی از ارزیابی خطر و ارزیابی مزایای اینترنت داشت.

 کنار گذاشتن نگرش‌های متمایل به حذف فضای مجازی

این روانشناس با بیان اینکه دسترسی به فضای اطلاعاتی از حقوق اساسی انسان‌هاست، افزود: نادیده گرفتن این مهم می‌تواند به انفعال و از دست رفتن موقعیت‌ها بیانجامد؛ بنابراین، باید از سطوح ابتدایی تا دانشگاه بخش عمده‌ای از آموزش در فضای مجازی محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: اجبارهایی همچون کرونا اهمیت ورود به آموزش‌های مجازی را به نظام‌های آموزشی دیکته نموده است.

اکبری با اشاره به این خواسته یونیسف که باید ابزارهای یادگیری مجازی را افزایش و در اختیار مربیان، والدین و فرزندان قرار داد، گفت: دسترسی به سرویس‌ها و خدمات مرتبط با امنیت کودکان، دسترسی کودکان محروم و کم درآمد به اینترنت و حفظ روابط اجتماعی کودکان از طریق شبکه‌های اجتماعی ضروری است.

وی اعلام کرد: کودکان زیادی در سراسر دنیا این روزها از پنجره گشوده اینترنت به زیست خود ادامه می‌دهند اما واکنش والدین به این شرایط قابل تأمل است و از میزان استفاده کودکان از اینترنت در دوران کرونا احساس بدی دارند.

این روان‌شناس کودکان ادامه داد: والدین باید اطمینان حاصل کنند دستگاه‌های در دسترس کودکان به جدیدترین ورژن های ‌ و برنامه‌های ضد ویروس مجهز هستند و با کودکانشان گفتگوی آزاد و دوستانه درباره چگونگی ارتباط با سایرین در زمان اتصال به اینترنت داشته باشند.

والدین هوشیار باشند

اکبری با تأکید بر وضع قوانینی درباره چگونگی، زمان و مکان استفاده از اینترنت با موافقت و همراهی کودکان گفت: والدین باید نسبت به علائم استرس و پریشانی کودکان ناشی از فعالیت‌های آنلاین هوشیار باشند.

وی گفت: احترام والدین به آزادی انتخاب کودک و نوجوان قادر به کنترل و نظارت بر فعالیت‌های آنلاین آنها بوده و در زمینه مصرف رسانه باید میانجیگری کنند که این میانجیگری شامل؛ طیفی از ایجاد ممنوعیت در دسترسی به صفحات مضر، نظارت در کاربری، کاربری فعال میان والدین و کودک، تسهیلگری در هدایت به صفحات مفید، ارتقاء سیاست‌های حفاظتی فعلی خود، مطابقت با واقعیت‌های یادگیری از خانه می‌شود.

اکبری افزود: والدین باید با نظارت و ترویج بر رفتارهای مناسب آنلاین، اطمینان یابند کودکان به خدمات مشاوره‌ای مدرسه دسترسی دارند.

وی با اشاره به نقاط منفی آموزش‌های مجازی، گفت: استمرار آموزش‌های مجازی می‌تواند تفاوت‌های فردی و هدایت تحصیلی را به چالش بکشد.

این استاد دانشگاه آزاد، عدم آموزش معلمان در دانشگاه‌ها و مراکز تربیت‌معلم منطبق بر آموزش از راه دور الکترونیکی و مجازی را به عنوان یکی از نقاط ضعف آموزش‌های مجازی برشمرد و ابراز کرد: با توجه به نبود امکانات در برخی مناطق به خصوص خانواده‌هایی که به لحاظ مالی امکان فراهم نمودن وسایل ارتباط جمعی را برای کودکان ندارد و نبود محتوا و طراحی برنامه‌های درسی کتب موجود به ویژه دروسی همچون ریاضی و علوم مناسب آموزش‌های مجازی نیست.

اکبری اذعان کرد: عدم آشنایی با شیوه‌ها و فنون تعامل در فضای مجازی و گرما بخشی به کلاس درس و کاهش مناسبات انسانی در دراز مدت می‌تواند به جایگزینی فناوری و وسایل آموزشی به جای روابط چند وجهه کلاسی بین شاگردان و معلم و شاگردان با یکدیگر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دعای ابوحمزه ثمالی صوتی + متن ، ترجمه و دانلود فایل pdf برای موبایل
  • دعای جوشن کبیر صوتی + متن عربی، ترجمه و دانلود فایل pdf
  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • با فیبر نوری سرعت اینترنت ۱۰۰ برابر خواهد شد
  • وزیر ارتباطات : مشترکینی که فیبر نوری دریافت کنند افزایش سرعت صدبرابری اینترنت خواهند داشت
  • در حوزه توسعه ارتباطات از رتبه ۸۱ به رتبه ۷۵ رسیده‌ایم
  • توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت
  • راهی برای افزایش سرعت اینترنت گوشی
  • ترفندهای افزایش سرعت اینترنت موبایل
  • آموزش: چگونه سرعت اینترنت را در گوشی افزایش دهیم؟