Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار همدان با بیان اینکه مردم از مصوبه میراث فرهنگی برای محدودیت ساخت و ساز در رینگ اول و دوم شهری ناراضی هستند از رشد ۲۰۰ درصدی قیمت مسکن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، عباس صوفی ظهر امروز در جمع مدیران مربوط به حوزه مسکن در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه تورم بر بازار مسکن تأثیر دارد اما در همدان تأثیر بیشتری بر جا گذاشته است اظهار کرد: از سال ۹۶ تاکنون مصالح ساختمانی حدود ۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشته و قیمت مسکن نیز با ۲۰۰ درصد رشد مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع پروانه ساختمانی صادر کردیم که اگر متوسط هر واحد را ۱۰۰ متر مربع در نظر بگیریم، حدود ۱۵ هزار واحد مسکونی به استان افزوده شده است.

شهردار همدان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری نیز با یک جهش در حوزه ساختمان مواجه شدیم تصریح کرد: در بحث تولید مسکن نباید مشکل داشته باشیم و به طور کلی چند عامل وجود دارد که قیمت مسکن را با وجود تولید مسکن افزایش می‌دهد.

وی  با بیان اینکه برخی از نهادها که نام آن‌ها را نمی‌آورم در حوزه گرانی مسکن تأثیر دارند خاطرنشان کرد: سال گذشته نهادی یک قیمتی بر یک زمین گذاشت که رسماً به دادستان و دستگاه نظارتی اعلام کردم که اگر این قیمت در همدان بر روی زمینی گذاشته شود و به فروش برسد، قیمت زمین در همدان قابل مدیریت نیست که اعلام کردند چون مزایده است، کاری نمی‌توانیم بکنیم و پس از آن دیدیم که قیمت زمین چند برابر شد.

صوفی با اشاره به اینکه برای مدیریت قیمت زمین باید رشد متوازن در شهر ایجاد کرد گفت: هرچه در پایین شهر مسکن تولید کنیم اما در بالای شهر زمین وجود نداشته باشد، مسأله افزایش قیمت‌ها همچنان وجود خواهد داشت چراکه افراد خواهان مسکن مرغوب هستند و به بالای شهر مراجعه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی به صورت جدی مانع ساخت و ساز در نقاط مرکزی شهر شده که این موضوع عامل دیگر گرانی مسکن است تأکید کرد: بر اساس ضوابطی که ابلاغ شده، این مورد در بحث ساخت و ساز اثر خود را گذاشته و به دلیل کاهش ارتفاع رغبتی برای ساخت وجود ندارد. 

صدور پروانه ساخت برای زمین‌های عادی

شهردار همدان با تأکید بر اینکه این مصوبه باعث فشار مضاعف بر نقاط دیگر شهر شده است  افزود: از استاندار و نمایندگان شهر تقاضا داریم در بحث مصوبه میراث فرهنگی برای رینگ اول و دوم شهر ورود کنند چراکه این مسأله بر قیمت مسکن تأثیر سوء گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه برخی فرآیند صدور پروانه ساختمانی را در گرانی مسکن موثر می‌دانند تصریح کرد: با یک تصمیم گروهی که حاصل بحث‌های تخصصی بین شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان، اداره کل راه و شهرسازی، شورای شهر و استانداری اخذ شده، روند جدیدی تعریف شده که از هفته آینده اجرایی خواهد شد.

صوفی با بیان اینکه برای صدور پروانه ساخت برای زمین‌های عادی نیز رایزنی با دادستانی انجام شده است ادامه داد: بسیاری از زمین‌های شهر عادی است و افراد نمی‌توانستند ساخت و ساز انجام دهند، بنابراین هماهنگی انجام شد تا برای زمین‌های عادی هم پروانه ساخت صادر شود.

وی با تأکید بر اینکه واقعیت آن است قیمتی که افزایش یافت، کاهش آن دشوار خواهد بود خاطرنشان کرد: ما باید از افزایش قیمت جلوگیری کنیم و باید نقاط مرغوب شهر را افزایش دهیم.

شهردار همدان با اشاره به اینکه ارتفاع ساخت را نیز تا آنجا که ممکن است افزایش دهیم تصریح کرد: با حساسیت بالا باید تصمیم‌گیری و اجرا کرد که رشد متوازن رخ دهد.

وی با بیان اینکه پیگیری شده تا بتوانیم زمین‌های متعلق به دولت را در قالب تعاونی وارد عرصه ساخت و ساز کنیم اظهار کرد: در حوزه مباحث شهری، اقدامات مختلفی در حال احصاست که بتوانیم اقدامات مناسبی را انجام دهیم.

صوفی با اشاره به اینکه کیفیت زندگی در همدان افزایش یافته است بنابراین افزایش قیمت مسکن به دلیل مهاجرت به همدان و افزایش تقاضا در شهر رخ می‌دهد تصریح کرد: البته برخی از موارد واقعا از دست ما خارج است به طوری که پس از همه هماهنگی‌ها به یکبار قیمت یک مصالح مانند سیمان افزایش می‌یابد و فروشنده و سازنده نیز بر قیمت خانه تمام شده مسکن می‌افزایند. 

وی با تاکید بر اینکه  بنابراین از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که نسبت به ثبات قیمت این مصالح نیز تدابیر لازم را اتخاذ کنند افزود: مهمترین نکته در حال حاضر تصمیم میراث فرهنگی است که در شهرداری و مردم نارضایتی ایجاد کرده و این تصمیم برنامه‌ریزی بسیاری از افراد را برای آینده خود و خانواده‌شان دچار ابهام کرده است.

انتهای پیام/89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس همدان شهردار عباس صوفی افزایش قیمت مسکن مصوبه میراث فرهنگی فرایند صدور پروانه ساخت شهردار همدان میراث فرهنگی پروانه ساخت افزایش قیمت گرانی مسکن ساخت و ساز قیمت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۴۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است
  • افزایش قیمت مسکن به دلیل توقف یک دهه‌ای ساخت
  • وزیر فرهنگ راه را برای گرانی بلیت‌ اجراهای صحنه‌ای باز کرد/ حداکثر ۹۰۰ هزار تومان!
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟