Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع دستی استان اصفهان همواره از افتخارات کشور بوده و تحسین بسیاری از صاحب نظران را برانگیخته، اما کاهش حضور گردشگران خارجی، افزایش تحریم‌ها و مدیریت غلط در این زمینه اوضاع نامناسبی را برای صنایع دستی استان به وجود آورده است. ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۵ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ایران کشوری است با قدمت بیش از 6 هزار ساله که در طول این سال‌ها، فراز و نشیب‌های بسیاری را به خود دیده که باعث شکل گرفتن فرهنگ مردم در هر دوره از تاریخ این سرزمین کهن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع دستی نیز از جمله آثاری است که مردمان هر دوره با توجه به فرهنگ جاری در جامعه آن زمان از خود به جا می‌گذاشتند.

با پیشرفت انسان و گسترش فرهنگ و تمدن و همچنین کشف معادنی همچون مس، آهن و سنگ‌های فیروزه، صنایع دستی ایران شکلی جدید به خود گرفت به طوری‌که سال‌های زیادی است که تحسین جوامع خارجی را در پی داشته است. در این بین اما استان اصفهان با دارا بودن حدود یک سوم از صنایع دستی ثبت شده در کشور، از مهمترین شهرهای جهان در این زمینه به حساب می‌آید و شهر اصفهان نیز که در سال 94 به عنوان شهر خلاق جهانی در یونسکو ثبت شده، گواه این موضوع است.

بازار صنایع دستی اصفهان اما چند سالی است که حال و روز خوشی را به خود ندیده است. اعمال تحریم‌ها و به همراه آن افزایش قیمت مواد اولیه و همچنین کاهش گردشگر خارجی که از مهمترین خریداران صنایع دستی کشور محسوب می‌شوند، دو دلیل عمده اوضاع نابسامان بازار صنایع دستی است. با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تمامی تورهای گردشگری و اصناف و مشاغل مرتبط با صنایع دستی، نابسامانی این بازار وارد مراحل بسیار بحرانی شده است؛ تا جایی‌که برخی از تولیدکنندگان و صاحبان کسب و کار در این حوزه، ناچار به اعلام ورشکستگی شده‌اند. طبق آمار دولت، 30 درصد از مشاغلی که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده‌اند، مرتبط با صنایع دستی و گردشگری بوده که این آمار خود به خوبی وخامت اوضاع بازار صنایع دستی را نشان می‌دهد.

در سویی دیگر، صاحبان مشاغل و اصناف صنایع دستی از مسئولان این حوزه ناراضی هستند و از اینکه به صنایع دستی ایران آن گونه که در کل دنیا آن را تحسین می‌کنند، بها نمی‌دهند انتقاد می‌کنند. یکی از تولیدکنندگان صنایع دستی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: هنر ایران در خارج از ایران از ارزش بالایی برخوردار است اما متاسفانه مدیریتی در زمینه صادرات این محصولات وجود ندارد. هنرمندان این حوزه که بعضا آثاری بسیار فاخر و بی‌نظیری دارند اکنون روزگارخوشی را سپری نمی‌کنند.

وی افزود: قیمت مواد اولیه‌ای که بسیاری از آن‌ها تولید داخل هستند و به هیچ عنوان از خارج از کشور وارد نمی‌شوند، روزانه افزایش می‌یابد و کسی هم در این باره پاسخگو نیست.

یکی دیگر از صنایع دستی کاران اصفهان اظهار داشت: صنایع دستی ارتباط مستقیمی با گردشگری دارد و در صورت ورود گردشگر است که بازار صنایع دستی می‌تواند رونق بگیرد. اکنون بیش از 3 ماه است که بازار روزهای خوبی را تجربه نمی‌کند. 2 ماه از آن بازار با تعطیلی مواجه بود و پس از آن هم افراد زیادی اقدام به خرید صنایع دستی نمی‌کنند.

وی ادامه داد: شاید در ظاهر صاحبان مشاغل صنایع دستی در این روزها به کار خود ادامه بدهند اما بسیاری از خریدها و چک‌های آن‌ها که برای ایام عید تدارک دیده شده بود برگشت خورده و از لحاظ مالی با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند. دولت در این باره اعلام کرده که کمک‌هایی به اصناف و صاحبان مشاغل داده می‌شود اما متاسفانه هنوز شاهد دریافت این کمک‌ها و تسهیلات نیستیم.

تهران| وزیر گردشگری: تسهیلات حمایتی به آسیب‌دیدگان از کرونا در حوزه صنایع دستی پرداخت می‌شودگزارش| رنگ‌ها و نقش‌هایی که ‌لب به سخن می‌گشایند / هنرمندان صنایع دستی این روزها حال خوشی ندارندبه‌مناسبت روز جهانی "صنایع دستی"| آیا خسارت‌های ناشی از بحران کرونا جبران می‌شود

از دیگر تولیدکنندگان صنایع دستی با بیان اینکه اوضاع صنایع دستی چندین سال است که رو به وخامت است، گفت: در بازار صنایع دستی هیچ‌گاه روزی نبوده که فروشنده‌ای بدون فروش حداقل یکی از محصولات خود، فروشگاه خود را ببندد؛ اما متاسفانه با شیوع ویروس کرونا این اتفاق به صورت چشمگیر در حال رقم خوردن است. پیش از شیوع این ویروس هم بازار صنایع دستی اصفهان حال و روز خوبی نداشت و صاحبان مشاغل مرتبط، همواره با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کردند.

وی افزود: هر اتفاقی که در کشور بیفتد، بازار صنایع دستی نخستین بازاری است که از آن اتفاق تاثیر می‌گیرد. این اتفاقات می‌توانند خوب یا بد باشند، اما متاسفانه کشور ما چندین ماه است که شرایط خوبی را تجربه نکرده و با مسائل اقتصادی مختلفی روبرو بوده است. حتی با حل و فصل این مسائل هم بازار صنایع دستی آخرین بازاری است که از مشکلات بیرون می‌آید. از آنجایی که محصولات صنایع دستی جزو نیازهای اول و دوم مردم نیستند، همواره انبوه مشکلات گریبان بازار صنایع دستی را می‌گیرد.

تمامی این افراد و صاحبان مشاغل صنایع دستی از عدم حمایت‌های دولت در این برهه بسیار حساس انتقاد کردند؛ این در حالیست که دولت پیشتر از اعطای تسهیلات مالی به مشاغل و اصناف آسیب دیده از کرونا خبر داده بود. این کمک‌ها می‌توانند تسکینی حداقلی بر آسیب ویروس کرونا بر بازار صنایع دستی استان باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وجود صنعت گردشگری سبب رونق بازار صنایع دستی نیز می‌شود؛ چرا که این دو همواره به یکدیگر متصل بوده‌اند. اما در این روزهایی که گردشگری خارجی صورت نمی‌گیرد، بازار صنایع دستی نیز روز به روز وارد بحران‌های جدی‌تری می‌شود. بنابراین لازم است که دولت با مشاغل و اصناف این حوزه نهایت همکاری را داشته باشد.

وی افزود: گردشگری داخلی مدتی است که آغاز شده و این نیز می‌تواند تاثیر مثبتی بر بازار صنایع دستی رقم بزند؛ اما مهم‌تر از ‌همه این است که دولت نگاهی ویژه به گردشگری و صنایع دستی در دوران پسا کرونا داشته باشد و زیرساخت‌ها و سیاست‌های غلطی که در این حوزه وجود دارد شناسایی و اصلاح شوند.

به گزارش تسنیم، متاسفانه با وجود موقعیت‌های مناسب این صنعت در کشور، به دلیل وجود برخی سیاست‌های غلط و مدیریت ناصحیح در این حوزه، صنایع دستی ایران و به خصوص استان اصفهان همواره با مشکلات و بحران‌های متنوعی دست و پنجه نرم می‌کند. مسئولان و مدیران این حوزه باید به صنایع دستی به عنوان یک صنعت مهم و اقتصادی نگاه کنند و به صادرات محصولات آن بیاندیشند. چرا که بسیاری از کشورها در آرزوی داشتن چنین صنعتی در کشور خود هستند و مایه تاسف است که صنایع دستی ایران به دست فراموشی سپرده شود.

انتهای پیام/174/ی

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی ایران بازار صنایع دستی صنایع دستی صنایع دستی صاحبان مشاغل اما متاسفانه ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد

فرماندار ملایر گفت: ملایر با ظرفیت بالای خود و دو نشان بین‌المللی و جهانی یک ظرفیت بزرگ برای رونق اقتصاد استان و غرب کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، سلمان اسماعیلی امروز _سه شنبه چهارم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به حوزه میراث فرهنگی و امور گردشگری سبب رونق اقتصادی و تحقق شعار سال مبنی بر مردمی‎سازی امور می‌شود.

وی افزود: ملایر با ظرفیت بالای خود و دو نشان بین‌المللی و جهانی یک ظرفیت بزرگ برای رونق اقتصاد استان و غرب کشور است.

فرماندار ملایر خاطرنشان کرد: در اطلس سرمایه‌گذاری شهرستان یک مرکز تبادلات اقتصادی جهانی طراحی شده است و قلب این مرکز اقتصاد عرضه صنایع‌دستی ملایر خواهد بود که در کنار این اقدام تقویت آنلاین شاپ ها در سکوهای مجازی بسیار پر اهمیت است.

اسماعیلی اضافه کرد: امیدواریم با توجه به عزم شهرداری ملایر و بودجه‌های تزریق شده ملی و استانی در هفته دولت، سال جاری شاهد افتتاح مجموعه مینی‌ورد به صورت رسمی باشیم.

معصوم علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در این دیدار با اشاره به اینکه در شهرستان ملایر با تدبیر فرماندار پرتلاش و حمایت‌های شهردار شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی هستیم، تصریح کرد: شهرستان ملایر نگین درخشان حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان است.

وی اضافه کرد: تلاش داریم ضمن حفاظت و مرمت آثار تاریخی، محوطه تاریخی نوشیجان را در فهرست موقت یونسکو ثبت کنیم تا شاهد حفاظت شایسته‌تری از این بنای به یادگار مانده از عصر مادها داشته باشیم.

کد خبر 747110

دیگر خبرها

  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • مدارس متروکه گلستان به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل می شوند
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • «کرم‌زاده» مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان شد+ سوابق
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب