Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور «توماس والن» استاد علوم اجتماعی در دانشگاه بوستون است. حوزه تحقیقات وی تاریخ اجتماعی و سیاسی آمریکا در قرن ۱۹ و ۲۰ و همچنین سیاست خارجی مدرن را در بر می‌گیرد. 

توماس والن با اشاره به شیوع پاندمی کرونا و اتهام‌های مطرح‌شده در این رابطه از سوی کاخ سفید به خبرنگار ایلنا گفت: در زمینه منشا شیوع ویروس کرونا همچنان پرسش‌های بسیاری وجود دارد که پاسخی برای آن‌ها یافت نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم که جهان باید در زمینه یافتن پاسخ این پرسش‌ها با تحقیقاتی مستقل و شفاف عمل کند. اما تا جایی که به ایالات متحده مربوط می‌شود، آنچه شاهدش هستیم سوءمدیریت شدید و بی‌توجهی به مسائل است. دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، نتوانست واکنشی درخور به این بحران نشان دهد. علت این امر از یک سو سوءمدیریت خود ترامپ بود و از سوی دیگر بی‌کفایتی نهادهای اطلاعاتی. اخیرا مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که نهادهای اطلاعاتی این کشور نتوانستند تصویری دقیق و درست از ابعاد این پاندمی برای دولت ترسیم کنند. از سوی دیگر، خود ترامپ نیز بارها با اظهارات متناقض به سردرگمی مردم و نهادها دامن زد! 

وی در ادامه گفت: این البته رویه معمول ترامپ است! او از یک سو اظهاراتی را بر زبان می آورد و مدتی بعد خودش همان‌ها را نقض می‌کند. این‌که ترامپ نتوانست به موقع تجهیزات کافی برای مردم فراهم آورد و اصرارش به کم‌اهمیت جلوه دادن این بیماری باعث شد وضعیت بدتر از آن چیزی بشود که انتظارش می‌رفت. این را هم باید در نظر گرفت که اصولا رویکرد ترامپ مبتنی بر جنجال و سلطه است! او برای بازگشایی ایالت‌ها در میانه کرونا مدام به فرمانداران فشار می‌آورد. الان هم شاهد هستیم که برای استقرار ارتش و گارد ملی در واکنش به تظاهرات جاری در کشور تلاش دارد عقیده خود را به دیگران تحمیل کند! اصولا «رد نظر متخصصان» از متدهایی است که کاخ سفید مدام از آن استفاده می‌کند! 

روابط چین و آمریکا نیز مشمول این وضعیت قرار دارد. ترامپ از یک سو با افتخار از رابطه خوبش با «شی جین‌پنگ»، رئیس‌جمهوری چین، سخن می‌گوید، ناگهان تغییر عقیده داده و از نارضایتی عمیق خود از توافق تجاری با پکن حرف می‌زند! 

این استاد دانشگاه با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه چین در رابطه با نقض حقوق ایغورها افزود: شکی نیست که وضعیت ایغورها مدت‌هاست که اسف‌بار است. این نکته‌ای است که بسیاری از نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی در رابطه با آن هشدار داده‌اند. با این حال، این‌که چرا کاخ سفید به سراغ این مسئله رفته را باید ریشه در تنش‌های فعلی میان دو طرف بر سر هنگ کنگ و مسائل اقتصادی دانست. این‌گونه گمان می‌کنم که وضعیت فعلی جهان به نحوی نیست که ترامپ از آن رضایت داشته باشد و این ابعاد و تاثیرهای توافق تجاری با چین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. منظورم این است که شاید ترامپ گمان می‌کند که این توافق دیگر به سودش نیست، چه در عرصه انتخابات چه اقتصاد و دیگر مسائل. بنابراین باید برای تغییر مفاد یا حتی تاکید بیشتر بر آن به پکن فشار آورد!

توماس والن در ادامه گفت: این را نیز باید لحاظ کرد که ترامپ به شدت نگران ماه‌های آینده و انتخابات پیش رو است. نظرسنجی‌های اخیر نشان از کاهش ۱۰ درصدی محبوبیت او دارد. آیا او می‌تواند چنین درصدی را بار دیگر بازگرداند؟ مشخص نیست! اما قتل «جرج فلوید» و تظاهرات صورت‌گرفته پس از آن نیز کمکی به ترامپ نکرد که هیچ، اوضاع را برای او بدتر هم کرده است! مشکل اینجاست که نمی‌توان فراگیری تظاهرات و کرونا را با پیام‌های توئیتری رفع و رجوع کرد. این چیزی است که ترامپ هنوز متوجه آن نشده است و ممکن است زمانی به آن برسد که دیگر واقعا برایش دیر شده باشد. 

وضعیت اقتصادی آمریکا بی‌شک، همچو دیگر کشورهای جهان، در پی این پاندمی تاثیر گرفته است. اما باید دید که دولت می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند یا خیر. البته میزان بیکاری در آمریکا اخیرا کاهش داشته است، اما نه آنقدر که بتوان مردم را راضی کرد. به نظرم بهترین کار این می‌بود که دولت تمرکز خود را بر حمایت‌های مالی از مردم می‌گذاشت، نه آن‌که مدام از معاهدات جهانی خارج شود و دیگران را به تحریم تهدید کند. 

وی در ادامه افزود: وضعیت فعلی هنگ کنگ نیز بعید است بتواند کمکی به بهبود روابط میان دو طرف بکند. پکن آشکارا هنگ کنگ را خط قرمز خود می‌داند و به نظر می‌رسد که هیچ بنا ندارد سر آن با کسی معامله کند. بنابراین انتظار بهبود چندانی را در روابط واشنگتن-پکن نمی‌توان داشت.  

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا دونالد ترامپ هنگ کنگ چین و آمریکا ایغور جرج فلوید کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۶۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر خبر دادند طرحی برای آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای صهیونیست به جنبش حماس ارائه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، کاخ سفید اعلام کرد که ۱۷ کشور از جنبش حماس درخواست می‌کنند که اسرای صهیونیست موجود در غزه را در مقابل «آتش‌بس و بازگشت آوارگان به شمال» آزاد کند.

طبق گزارش العربیه، کاخ سفید اعلام کرد: توافق پیشنهادی برداشتن هرگونه مانع برای بازگشت آوارگان به شمال غزه را شامل می‌شود. این توافق توافق فوری و طولانی مدت در غزه را شامل می‌شود. شاخص‌ها نشان می‌دهد که امکان آتش‌بس در غزه وجود دارد اما ما به‌طور کامل از این امر مطمئن نیستیم.

آمریکا همچنین مدعی شده «پاسخ حماس به پیشنهادهای مطرح شده به هیچ وجه تشویق‌کننده نیست».

این در حالی است که حماس باهار تاکید کرده در مذاکرات انعطاف لازم را از خود نشان داده و این رژیم صهیونیستی است که به ادامه جنگ و کشتار مردم فلسطین اصرار دارد.

کاخ سفید همچنین تاکید کرد پیشنهاد مطرح شده به حماس با ضمانت‌های آمریکا قطر و مصر است.

در این راستا، یک مسئول آمریکایی به اکسیوس گفت: اطلاعات به دست آمده در روزهای اخیر نشان می دهد که حماس به دنبال تعویق توافق تبادل اسرا نیست. حماس آماده نشستن بر میز مذاکرات است. شاخص‌ها نشان می‌دهد که امکان پیشرفت در مساله توافق تبادل‌اسرا وجود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت