Web Analytics Made Easy - Statcounter

شمقدری گفت: ارتقاء کیفیت در دانشگاه فرهنگیان یکی از اولویت‌های اصلی در راستای تحول آموزش و پرورش است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احسان شمقدری در گفت و گو با ندای ارومیه اظهار کرد: افزایش کیفیت دانشگاه فرهنگیان باید یکی از مطالبه های جدی جامعه دلسوز آموزش و پرورش در سطوح مختلف باشد چرا که این دانشگاه وظیفه مهم تربیت معلمین تراز انقلاب اسلامی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بحثی که مدتی قبل با عنوان خدمت رسانی دانشگاه پیام نور به دانشگاه فرهنگیان، در قالب خرید خدمات مطرح شده بود از جمله تصمیماتی است که آثار مثبتی را برای آموزش و پرورش به همراه ندارد.

این کارشناس مسائل آموزش و پرورش تصریح کرد: نکته دیگر که می تواند به تحول در آموزش و پرورش کمک کند، تسهیل امکان معلمی برای فارغ التحصیلان دانشگاه های مختلف است.

وی ابراز داشت: افراد توانمند بسیاری را در کشور داریم که در دانشگاه های مختلف تحصیل می کنند و علاقه مند به معلمی هستند اما چون به دانشگاه فرهنگیان نرفته اند امکان معلمی از آن ها سلب شده است که جا دارد فضای لازم برای آن ها ایجاد بشود تا بتوانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بعد از گذرنداندن دوره های آموزشی و نظارت، معلم شوند.

شمقدری در ادامه گفت: از دیگر مواردی که در راستای تحول در آموزش و پرورش در زمینه اقتصاد این حوزه مطرح می شود، بحث بودجه است.

وی افزود: مطالبه افزایش بودجه موضوعی است که برخی افراد پیگیر آن هستند اما بنده معتقدم مساله آموزش و پرورش در حوزه اقتصاد، کمبود یا کسری بودجه نیست بلکه چگونگی تخصیص آن است.

این کارشناس اقتصاد آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ما باید به این فکر کنیم که بودجه گونه تخصیص یابد که بیشترین بازده را داشته باشیم؛ امروز اگر اشتباه نکنم 93 درصد بودجه آموزش و پرورش صرفا حقوق و مزایا شده و 7 درصد باقی مانده نیز صرف حقوق و مزایای کارکنان غیر رسمی می شود و این یعنی حتی برای هزینه های جاری هم می تواند مشکل وجود داشته باشد.

شمقدری در ادامه با اشاره به قانون شوراهای آموزش و پرورش که در راستای ارتقاء وضعیت این حوزه تدوین شده بود، اظهار کرد: قانون شوراهای آموزش و پرورش، تمرکززدایی را با خود به همراه داشت و طبق این قانون، شوراهای محلی شکل می گرفت که به تبع آن در مناطق مختلف و متناسب با آن محل در حوزه آموزش و پرورش تصمیم گیری می شد.

وی افزود: به نظر می رسد چندان منطقی نباشد که یک دستورالعمل واحد برای یک نقطه از شهر تهران با نقاط دیگر این شهر یا مثلا کپرنشین های سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شود و دانش آموزان در همه این مناطق واحدهای درسی و مدل درس خواندن کاملا یکسان داشته باشند که قانون شوراها این مشکل را برطرف می کرد.

این کارشناس مسائل آموزش و پرورش ضمن بیان این که یکی از موانع پیش روی تحول در آموزش و پرورش، وجود تعارض منافع در این حوزه است، خاطرنشان کرد: ما یک تعداد تصمیم گیر در حوزه آموزش پرورش داریم که لزوما وزیر یا آموزش پرورشی نیستند اما به هر عنوان تصمیم ساز هستند در این حوزه و این افراد بعضا خود سهامدار یکی از مدارس غیر دولتی هستند و منافعی بواسطه آن متوجه او می شود.

وی افزود: طبیعتا فردی که تصمیم ساز است در حوزه آموزش و پرورش و از طرف دیگر خودش نفع می برد از رونق هر چه بیشتر مدارس غیر دولتی به کسب و کار او تاثیر مثبت دارد لذا طبیعی است تصمیمی بگیرد که به نفع آموزش عمومی و علیه مدارس دولتی تصمیم نمی گیرد.

شمقدری تصریح کرد: سلسله قوانینی با تبصره های زیاد باید تصویب بشود که افراد تصمیم ساز حتی نزدیکانشان هم نتوانند در مدارس دولتی سهام دار باشند و کوچکترین مشارکتی منجر به سلب مسئولیت آن ها بشود.

وی ابراز داشت: اگر قانونی برای مقابله با تعارض منافع در مجلس به تصویب برسد، گام نخست برداشته شده است اما این کار همه مشکلات ما را برطرف نمی کند، چرا که ممکن است تصمیم سازان ما در آموزش و پرورش هیچ نفعی در گسترش مدارس غیردولتی نداشته باشند و باز هم وضعیت کیفیت این حوزه با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داشته باشد.

وی در ادامه گفت: تعارض منافع یک مانع است و رفع یک مانع لزوما به منزله روشن شدن موتور تحول و روی کار آوردن افراد خوشفکر و تحول خواه نیست.

شمقدری خاطرنشان کرد: برای سر انجام رساندن مطالبه ها جهت تحول آموزش و پرورش باید کار رسانه ای جدی انجام داد و مطالبه ها را برجسته کرد و همچنین همه حرف ها را با جزئیاتش به مسئولین ارائه داد و مرحله بعدی گفتمان سازی است که در گام نخست باید این مطالبات برای افرادی که از خانواده آموزش و پرورش هستند تشریح کرد تا آنان همراه شده و مراحل بعدی را پیش ببرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحول در آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان تعارض منافع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۹۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بستر مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها برای خیران فراهم شود
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • تشکیل قرارگاه هفته معلم در لرستان
  • صحرایی: معلم محور اصلی تحول و راه حل تمام مسائل آموزش و پرورش است
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است