Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@07:45:24 GMT

مقام دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۲۳۶۴

مقام دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، بی‌پروا مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بیش از دو هزار و ۹۰۰ هکتار باغ گوجه سبز در این استان وجود دارد که معادل ۱۵ درصد سطح کشت این محصول در کشور است و از این نظر مقام دوم را داراست.

 بی‌پروا گفت: بیشترین سطح کشت این میوه در آذربایجان شرقی مربوط به مراغه، مرند و تبریز بوده و به قیمت ۵۰ تا ۷۰ هزار ریال در بازار عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی برای سال جاری ۲۰ هزار تن و برای هر هکتار ۷.۸ تن پیش بینی شده که عملکرد باغ‌های شاخص استان ۱۰ تن در هکتار است.

او گفت: تنها ۳۰ درصد تولید این محصول معادل شش هزار تن به صورت تازه خوری و ۷۰ درصد آن معادل ۱۴هزار تن به صورت خشکباری در واحد‌های فرآوری آذربایجان شرقی مصرف می‌شود.

بی‌پروا گفت: گوجه سبز سردرود بیشترین سطح زیر کشت را با ۲۱۰ هکتار در شهرستان تبریز به خود اختصاص داده و به علت تازه خوری و خوش خوراکی از اهمیت ویژه‌ای در تامین معیشت باغداران این منطقه دارا است.

او گفت: از باغ‌های گوجه سبز آذربایجان شرقی سالانه در حدود ۱۵ هزار تن محصول تولید می‌شود.

 درخت گوجه سبز در بیشتر نواحی ایران به خصوص شمال و شمال غرب ایران تکثیر می‌شود و گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود (از توابع شهرستان تبریز) از رونق بسیاری برخوردار است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی اذربایجان شرقی تولید گوجه سبز آذربایجان شرقی گوجه سبز هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه های روز ملی گندم و نان در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی اکبر کرامتی در جلسه ستاد بزرگداشت روز ملی گندم و نان (۳۱ فروردین) با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی سال گذشته ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت آن با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا مربوط به تولیدات کشاورزی است گفت: بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی ۳۱ فروردین روز ملی گندم و نان، ۲۰ اردیبهشت روز گل محمدی و گلاب، ۳۱ مرداد روز عسل، ۲۵ شهریور روز خرما، ۵ آبان روز زعفران، ۷ آبان روز انار و ۴ آذر روز زیتون در ضمیمه تقویم رسمی کشور ثبت شده است.

وی با بیان اینکه ثبت ۷ روز محصول در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری این محصولات کشاورزی صورت گرفته است ادامه داد: سال زراعی گذشته با توجه به نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت خودکفایی محصولات اساسی به ویژه گندم، وزارت جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان برای خودکفایی در محصول اساسی گندم شرایطی را ایجاد کرد که با وجود خشکسالی‌های اخیر، کشور در گندم نان به خودکفایی برسد که این مهم محقق شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم و در سال گذشته در تولید گندم نان به خودکفایی رسیدیم، گفت: ارتقای کمی و کیفی تولید گندم تا آرد کامل نان که به دست مصرف کنندگان برسد، در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

کرامتی با اشاره به اینکه دولت، سالیانه بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه برای تأمین گندم مورد نیاز کشور پرداخت می‌کند، افزود: مصرف نان برای هر نفر در کشورمان به طور میانگین ۳۲۰ گرم در روز است که به طور متوسط ۴۰ درصد از انرژی روزانه مورد نیاز مردم را تأمین می‌کند که این امر، نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه گندم به عنوان ضروری‌ترین کالای اساسی کشور است.

وی به برنامه‌های درنظر گرفته شده برای گرامیداشت روز ملی گندم و نان اشاره نمود و افزود: برگزاری همایش به مناسبت روز ملی گندم و نان با حضور کارشناسان تولید بذر و گندم از مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی و تجلیل از ۱۰ نفر از گندمکاران، نانوایان و کارخانجات نمونه استان، برگزاری روز مزرعه در ۲۱ شهرستان به مناسبت روز ملی گندم و نان، برگزاری گفتگوی تلویزیونی در خصوص جهش تولید در گندم، اجرای برنامه برکت توسط مدیریت ترویج با حضور کارشناسان حوزه زراعت، برپایی نمایشگاه با موضوع گندم و نان در شهرستان‌ها، برگزاری نشست تخصصی تبیین آموزه‌های اسلام در حوزه کشاورزی با محوریت تولید گندم توسط حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، تهیه و ارسال پیامک تبریک به گندمکاران، نانوایان و صاحبان کارخانجات آرد و نان استان، تهیه و ارسال پیام‌های ترویجی به همین مناسبت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، تهیه بروشور در اهمیت تولید گندم (کشت، داشت و برداشت) و نصب بنر در سازمان و شهرستان‌ها، برگزاری مسابقه پیامکی ویژه همکاران، گندمکاران و نانوایان، حضور مدیران غله و اتحادیه نانوایان در نانوایی‌ها و تبریک این روز به نانوایان و برگزاری برنامه کوهنوردی همکاران سازمان به مناسبت روز ملی گندم و نان و صعود به قله آیدین در روز جمعه ۳۱ فروردین از جمله این برنامه‌ها می‌باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری رقابت‌های کشتی خردسالان و نونهالان آذربایجان شرقی در شهر تبریز
  • ضرورت سرعت‌بخشی به اجرای پروژه بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی تبریز
  • بهره برداری از ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور
  • کشف بیش از ۱۱ کیلوگرم موادمخدر در تبریز
  • اعلام برنامه‌های روز ملی گندم و نان در استان آذربایجان شرقی
  • اعلام برنامه های روز ملی گندم و نان در آذربایجان شرقی
  • گسترش حاشیه نشینی در تبریز معضل اساسی است
  • اردوی آماده سازی تیم ملی والیبال نشسته در تبریز
  • جایگاه نظارتی نظام مهندسی ساختمان باید تقویت شود
  • ضرورت اجرای دقیق استاندارد ساختمان در آذربایجان شرقی