Web Analytics Made Easy - Statcounter

‏ پس از سال ها خشکسالی در سیستان امسال با جاری شدن صدای پای آب در این منطقه شاهد رونق محصولات زراعی و ‏باغی، دامداری و صیادی و حال خوش کشاورزان هستیم.‏

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، با جاری شدن صدای پای آب در سیستان علاوه بر خوشحالی مردم و عشایر کوچ نشین شاهد رقص قایق های به گِل نشسته در رودخانه های این منطقه و آواز دلنشین پرندگانی هستیم که با جان گرفتن دوباره نیمی از هامون، نشاط و امید به آنها بازگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تالاب بین المللی هامونی، اولین و بزرگترین تالاب آب شیرین کشور است که در شمال استان سیستان و بلوچستان واقع شده که پس از دو دهه خشکسالی، امسال بارندگی های فصلی و سیلاب ها به خشکسالی آن پایان داد؛ به گفته برخی از مسئولان امسال بالاترین مساحت آبگیری دریاچه را طی چند سال اخیرداشتیم که این امربه بحث آبگیری و ریزگردها کمک شایانی می کند.

حالا پس از سال ها خشکسالی لبان ترک خورده هامون خیس شده و موجی از خوشحالی و شعف در منطقه و در بین مردم روستایی حاشیه هامون پدیدار شده به گونه ای که شاهد رونق دامپروری، برداشت محصولات جالیزی، انگور یاقوتی و... هستیم. حتی صید و صیادی نیز رونق گرفته و در بستر رودخانه ها و تالاب هامون ماهی تا وزن 10 و 15 کیلو هم صیادان ماهی صید کرده اند و این در صورتی است که تا چند سال قبل شاهد مرگ ماهی‌ها در همین رودخانه ها و تالاب هامون بودیم.
 
حال بخش کشاورزی نسبت به سال های گذشته خیلی بهتر است

غلام حیدرزورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بیشترین سطح زیر کشت در رابطه با محصولات زراعی نسبت به سال قبل در منطقه سیستان بود، سیستانی که همه نگران بودند ممکن است در سال زراعی پیش رو اتفاقی در آن رخ ندهد که این مهم در دو محصول گندم و جو به سطح 50 هزار هکتار رسید.
 
  وی ادامه داد: سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در منطقه سیستان به 86 هزار هکتار رسیده است که این موضوع در چند سال اخیر و در دهه گذشته بی سابقه بود.

زورقی با تاکید بر این مطلب که حال بخش کشاورزی امسال نسبت به سال های گذشته خیلی بهتر است، افزود: اکنون باید نگران برداشت محصول باکیفیت و خوب باشیم زیرا وقتی سطح زیر کشت بالا می رود ریسک خطر هم افزایش پیدا می کند و این امر طبیعی است.
 
  وی تصریح کرد: خوشبختانه در سال زراعی جاری سطح زیر کشت محصولات زراعی از 134 هزار هکتار به 168 هزار هکتار معادل 34 هزار هکتار افزایش یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به ورود آب به منطقه سیستان و آبگیری بخشی از مزارع و باغات به وسیله طرح انتقال آب با لوله گفت: پس از سالها خشکسالی مداوم در منطقه شاهد رشد چشمگیری درسطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در منطقه بوده ایم.

گفتنی است تداوم داشتن ورود آب و مدیریت منابع آبی می تواند باعث بقاء و سرسبزی تالاب بین المللی هامون باشد.

 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات زراعی سطح زیر کشت هزار هکتار سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۴۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت حیدریه از مرز یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تربت حیدریه گفت: به موازات افزایش ۱۱ درصدی مصرف توزیع پایدار سوخت و عبور موفق از بحران‌ها و شرایط سخت سوخت‌رسانی در پیک ایام مسافرت و سرمای طاقت‌فرسای زمستان، این مقدار فرآورده نفتی توسط ۵۸ هزار و ۳۶۰ سرویس نفتکش از انبار نفت منطقه به حوزه عملیاتی این منطقه و همچنین مناطق خراسان جنوبی و زاهدان ارسال شد.

 جواد بلندی افزود: از این مقدار فرآورده، حدود ۳۷۲ میلیون لیتر از مبادی حمل جنوب کشور و سایر مبادی حمل با بهره‌گیری از ظرفیت نفتکش‌های ناوگان حمل و نقل منطقه تأمین شد و بقیه از طریق خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی دریافت شد.

بلندی افزود: ۲۵۵ میلیون لیتر بنزین مصرفی منطقه به وسیله نفتکش از انبار‌های نفت بندرعباس و رفسنجان تأمین شد.

وی خاطر نشان کرد: منطقه تربت حیدریه با ظرفیت بالغ بر ۲۳۵ میلیون لیتر انواع فرآورده‌های نفتی و توان حمل ۳۱۸ دستگاه نفتکش یکی از مناطق ۳۷گانه کشور است که از جمله هشت منطقه فعال صادراتی کشور نیز محسوب می‌شود.

منطقه تربت حیدریه دارای ۶۵ جایگاه عرضه سوخت مایع و ۳۳ جایگاه عرضه سی‌ان‌جی است که در محور مواصلاتی جنوب به شمال شرق کشور میزبان خیل عظیم زائران آقا علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) است.

دیگر خبرها

  • نفت کوره قاچاق در هامون کشف شد
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • آب شیرین‌کُن شناور راهکاری فناورانه برای مبارزه با خشکسالی
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات زراعی دیم در لرستان
  • حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت‌حیدریه از مرز ۱.۶ میلیارد لیتر گذشت
  • رکورد حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت حیدریه از مرز یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر