Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@11:43:40 GMT

تعداد جمعیت عشایری تاکنون در کشور ثابت بوده است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۶۰۱۷

تعداد جمعیت عشایری تاکنون در کشور ثابت بوده است

ایسنا/خراسان شمالی قائم مقام سازمان عشایری کشور گفت: قدر مطلق تعداد جمعیت عشایری از سالیان دور تاکنون ثابت بوده است.

علائی مقدم در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در حال حاضر یک میلیون و 200هزار نفر جمعیت عشایری کشور است که این تعداد در قالب 218 هزار خانوار و 522 طایفه مستقل هستند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زندگی عشایری مبتنی بر سه اصل است، افزود: زندگی مبتنی بر کوچ، کوچ رو بودن و از یک طایفه و یا ایل بودن این سه اصل را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علائی مقدم با تاکید بر اینکه یکجانشینی عشایر یک دست آورد نیست، ادامه داد: عشایر به معنای تحرک است و زمانیکه عشایر یک جا بنشینند و کد روستایی دریافت کنند، از زندگی یکجانشینی خارج شده اند.

وی تصریح کرد: اما تعدادی از خانواده ها که قصد داشته باشند تا یکجانشین شوند و دیگر تمایلی به زندگی عشایری نداشته باشند، هیچ اجباری بر عشایری زندگی کردن آن ها وجود ندارد.

قائم مقام سازمان عشایری کشور در ارتباط با عشایر نیمه کوچ رو نیز بیان کرد: نیمه کوچ رو یک واژه اضافه است و عشایر نیمه کوچ روی وجود ندارد.

وی با اشاره به ایجاد کانون های عشایری تصریح کرد: این کانون ها در مناطق مختلف ایجاد شده و یا در حال ایجاد است تا زمانیکه در ییلاق و یا قشلاق شرایط برای زندگی کردن از لحاظ امکانات و ... مهیا نبود آن مدت از زمان را در آن محل سپری کنند تا زمان کوج فرا رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کوچ عشایر عشاير خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۶۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارد شدن خسارت به۶۰ درصد جاده‌های عشایری گچساران


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، سید علی احمدزاده در بازدید از راه‌های عشایری شهرستان گچساران افزود: بیشترین آسیب به مسیر تردد عشایر و پل‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض و گچ ترابعلی وارد شده است.
وی با بیان اینکه این مسیر‌ها نیاز به بازگشایی دارند اضافه کرد: در حال برآورد دقیق خسارت وارد شده در این زمینه هستیم.
استاندار گفت: بیش از ۵ هزار کیلومتر راه عشایری در استان وجود دارد که دولت تلاش می‌کند تا در همین دوره با اختصاص اعتبارات مناسب بخش زیادی از این راه‌ها بهسازی و ایمن سازی شود.
احمد زاده به سیاست‌های دولت سیزدهم در حمایت و رفع مشکلات جامعه عشایری اشاره و عنوان کرد: در اقدامی بی سابقه دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر دور دوم دولت به استان و یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هم از اعتبارات متمرکز سازمان امور عشایر کشور برای ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه‌های مخالف عشایر استان اختصاص یافت.
استاندار عنوان کرد: از سهم آلایندگی نفت هم ۸۰ میلیارد ریال برای ابنیه راه‌های عشایری در شهرستان گچساران اختصاص یافت.

دیگر خبرها

  • طالبان مبارزه با تروریسم را ثابت کرده است
  • برگزاری ۲۴ نوروزگاه عشایری در ایلام
  • وارد شدن خسارت به۶۰ درصد جاده‌های عشایری گچساران
  • خسارت سیلاب به جاده‌های عشایری گچساران
  • سیاه چادرهای عشایری مبادی ورودی استان همدان، میزبان گردشگران
  • سیل ۱۳۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌های عشایری الیگودرز خسارت زد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر استان تهران از اواخر فروردین/ مرمت و بازگشایی مسیرهای کوچ عشایر
  • نوروزگاه‌ها باعث تقویت اقتصاد عشایر می‌شوند
  • برگزاری جشنواره روستا و عشایر جنوب کرمان در آینده نزدیک 
  • نوروزگاه‌های عشایری ۱۴۰۳ در آذربایجان شرقی