Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@07:11:31 GMT

(تصاویر) دیوان هفت میلیارد تومانی حافظ

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۴۱۳۱

روزنامه شهروند نوشت: در حراج آثار هنر اسلامی ساتبیز نسخه طلاکوب از دیوان حافظ به خط نستعلیق شیخ محمود پیربداغی که پیش‌بینی می‌شد به قیمت ۳‌میلیارد فروخته شود، به قیمت ۷‌میلیارد تومان چکش خورد.

در این حراج که بالاخره بعد از چندبار تعویق به خاطر شیوع ویروس کرونا برگزار شد، ۳۰۳ اثر هنری و ادبیاتی مربوط به تمدن‌های مختلف جهان اسلام درنهایت بیش از ۳ میلیون پوند فروش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته از میان آثار ارایه‌شده تنها ۱۷۰ اثر به فروش رسیدند.

با اینکه فروش تنها ۱۳۳ اثر نشان از استقبال نه‌چندان خوب خریداران از آثار ارایه‌شده دارد، اما به گزارش رسانه‌های هنری، آثار هنری تمدن ایرانی توانستند بیشترین رقم‌های فروش را به خود اختصاص دهند و حدود یک‌سوم فروش کلی این حراج به آثار ایرانی اختصاص پیدا کرد.

در این حراج از میان ۲۱ اثر که از حوزه تمدنی ایران ارایه شده بود، ۱۰ اثر ایرانی که از گران‌ترین آثار حراج بودند، به فروش رسیدند. نسخه طلاکوب از دیوان حافظ با ۱۶۰ برگ به خط نستعلیق شیخ محمود پیربداغی که در ۱۴۶۲ میلادی خلق شده، و به قیمت ۳۷۵‌هزار پوند چکش خورد، یکی از این آثار بود.

این دیوان حافظ طلاکوب و بسیار ارزشمند که بخشی از مجموعه آثار هنری جعفر قاضی بود، چندسال پیش دزدیده شده بود و یک کارآگاه آثار هنری در هلند موفق شد آن را بیابد. قدمت این دیوان به سال ۱۴۶۲ میلادی بازمی‌گردد؛ یعنی درست ۷۲‌سال پس از درگذشت حافظ شیرازی و کار خوشنویسی و نگارش آن را هم شیخ محمود پیربداغی انجام داده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دیوان حافظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه ریسباف باید به موزه ملی اصفهان تبدیل شود

شهردار اصفهان گفت: ریسباف باید موزه ملی اصفهان شود، این اراده در دولت‌مردان شهر ایجاد شده، اکنون شما هنرمندان باید کمک کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _دوشنبه، بیست‌وهفتم فروردین_ در نشست صمیمانه اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با مدیر کل ارشاد و هنرمندان اظهار کرد: اگر ارشاد بتواند تشریفات قانونی را حل کند، شهرداری آمادگی دارد پنج زمین را برای احداث پلاتو اختصاص دهد، احداث با شهرداری، تشریفات اداری و قانونی با ارشاد و بهره‌برداری با سرمایه‌گذار است.

وی با اشاره به اجرای گالری‌های هنری در مترو افزود: شهرداری آمادگی فراهم کردن زیرساخت و سازه‌ها را دارد، باید در انتخاب و نوبت‌دهی مدیریت انجام شود تا شهرداری درگیر نشود.

شهردار اصفهان با اشاره به صندوق حمایت از تولید آثار هنری، گفت: شهرداری به‌عنوان تسهیل‌گر در این امر آماده همکاری است، صندوق ایجاد و احداث شود، بخشی را شهرداری سرمایه‌گذاری می‌کند و سایر ارگان‌ها نیز باید به کمک بیایند، در بودجه شهرداری برای این منظور ردیف در نظر گرفته شده، اما در صورتی که بقیه ورود کنند کار به سرانجام می‌رسد.

قاسم‌زاده با تاکید بر رعایت کپی رایت آثار هنری، تصریح کرد: شهرداری برای استفاده از آثار هنری همیشه حق هنرمند را پرداخت کرده است، اما اگر غفلتی صورت گرفته و رعایت نشده اطلاع دهید تا اعاده حق شود.

وی با اشاره به کارخانه ریسباف، خاطرنشان کرد: قرار است در هفته فرهنگی اصفهان این مجموعه بازگشایی شود و در محوطه یک رخداد فرهنگی برگزار شود، با همکاری استانداری، شهرداری و اداره ارشاد تلاش می‌شود تا این مجموعه به میراث فرهنگی شهر و بزرگترین موزه شهر و حتی کشور تبدیل شود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه در هفته جاری مجموعه ریسباف به شهرداری تحویل داده می‌شود و همزمان با بهره‌برداری مرمت آن نیز انجام می‌شود، افزود: در نهایت تبدیل به مکانی می‌شود که جزو رؤیای شهر بوده است.

قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه همه باید در کنار هم از هویت شهر دفاع کنیم، ادامه داد: در رمزگشایی تمدن صفویه یکی از رموز این بود که عالم، هنرمند و سیاست‌مدار زبان یکدیگر را فهمیدند اگر یکی از این سه ضلع نبود نقش جهان خلق نمی‌شد، در حال حاضر نیز اگر در اصفهان بخواهیم آثار هنری خلق کنیم باید کنار هم باشیم، ریسباف باید موزه ملی اصفهان شود، این اراده در دولت‌مردان شهر ایجاد شده، شما باید کمک کنید.

وی با بیان اینکه موزه تئاتر را در یک دعوای طولانی و حقوقی در هفته جاری حاکم شدیم که این موزه در تالار تیموری است، گفت: اگر این مکان استعداد تبدیل به موزه تئاتر را دارد به تشخیص اهل فن امور آن پیگیری شود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه کارت منزلت ساده‌ترین خدمتی است که می‌توانیم به هنرمندان ارائه دهیم، تصریح کرد: اگر در لیست مصوبه شورای اسلامی شهر نیست، یک لایحه مکمل آماده کرده تا تقدیم شورا شود.

قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه کمک کنید تا جشنواره بهشت دوباره راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: موزه هنرهای معاصر یکی از درد و رنج‌های من است، سازمان نوسازی و بهسازی قول داده است تا پایان محرم و صفر این مکان را تحویل دهد.

کد خبر 744937

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (30 فروردین)
  • تاکید مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد بر رونق اقتصاد هنر
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (29 فروردین)
  • هنرهای قرآنی می‌تواند موضوع گردشگری هنری باشد
  • فروش ۲۵۲ کیلو در حراج امروز+قیمت
  • حراج ۳ محصول پرطرفدار ایران خودرو + جزییات
  • جزییات اولین حراج سکه در سال جدید / فروش ۷۲۱۸ قطعه سکه در دهمین حراج مرکز مبادله ایران
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (28 فروردین)
  • کارخانه ریسباف باید به موزه ملی اصفهان تبدیل شود
  • حفظ شاهکارهای هنری به لطف علم و فناوری