Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@22:06:53 GMT

زنگ خطر در منطقه قاضیان سنگر/وقتی متشاکی شاکی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۷۷۳۹

زنگ خطر در منطقه قاضیان سنگر/وقتی متشاکی شاکی می‌شود

برداشت‌های غیرمجاز از رودخانه سفیدرود رشت و مشکلات پیش آمده در پی اقدامات سازمان آب منطقه‌ای مشکلات عدیده‌ای را برای بیش از ۱۰۰ خانوار منطقه قاضیان بخش سنگر از توابع رشت به‌وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه‌های گیلان به امری طبیعی تبدیل‌شده که این اتفاق در رودخانه سفیدرود بخش سنگر آن را به مرز نابودی کشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برداشت‌های که مسیر سفیدرود را عوض کرد

بر اساس نقشه‌ای که در ۱۳۴۲ موجود است کل آب رودخانه سفیدرود از زیر دامنه رشته‌کوه‌های البرز عبور می‌کرد، ولی به علت برداشت‌های بی‌رویه در بالادست این رودخانه، مسیر آن به‌مرورزمان به سمت روستای قاضیان تغییر جهت داده شد و بسیاری از خانه‌ها و زمین‌های مردم این بخش را به زیر آب برد.

در سال‌های گذشته به همت مسؤولین و وزارت نیرو طرح سامان‌دهی این رودخانه اجرا و یک دیواره حفاظتی بین مسیر رودخانه و زمین‌های مردم ایجاد شد تا امکان احیای دوباره این زمین‌ها فراهم شود و مردم این منطقه بتوانند از زمین‌های خودشان استفاده کافی را ببرند.

نزدیک به ۱۸ سال پیش هم  طرح هادی بر اساس همین پروژه اجرا شده و دهیاری بر مبنای همین طرح هادی برای زمین‌های آن سمت دیواره حفاظتی، اقدام به صدور پروانه و شرایط ساخت‌وساز را فراهم کرد.

سازمان آب منطقه‌ای زیر حرفش زد

 

رئیس شورای بخش سنگر با اشاره به احداث دیواره حفاظتی توسط سازمان  آب منطقه‌ای اظهار کرد: دیوار حفاظتی برای حفظ زمین‌های مردم احداث شد و ما هم بر اساس همین مطلب به مردم سند و نسخ دادیم اما بااین‌وجود امروز شاهد آن هستیم که آب منطقه‌ای حدود یک کیلومتر از زمین‌های آن‌طرف دیواره حفاظتی را هم جزو حریم رودخانه به‌حساب آورده و مردم دیگر نمی‌توانند ساخت‌وساز کرده و یا سند مالکیت بگیرند و عملاً هیچ استفاده‌ای از زمین‌های خود نمی‌توانند انجام دهند.

سید جواد ترمه با بیان اینکه مشکل ما اصلاً با این‌طرف دیواره حفاظتی نیست، افزود: زمین‌های این سمت متعلق به سازمان آب منطقه‌ای است، حرف ما با زمین‌های آن سمت دیواره حفاظتی است و آب منطقه‌ای مدعی است که یک کیلومتر از آن سمت دیواره حفاظتی هم متعلق به آن‌ها است درصورتی‌که این‌چنین نیست.

بی‌کفایتی چند مسؤول مشکل قاضیان را امنیتی می‌کند

امام‌جمعه سنگر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به غرق شدن تعدادی از جوانان منطقه به دلیل برداشت‌های غیرمجاز اظهار کرد: اکنون آب منطقه‌ای به بهانه بستر رودخانه به منازل و اراضی مردم تجاوز می‌کند درحالی‌که مردم منطقه آبا و اجدادی ساکن این منطقه بودند.

حجت‌الاسلام محمد محمدیان با اشاره به برخی حمایت‌های صورت گرفته سازمان آب منطقه‌ای از برخی افراد گفت: حدود 150 خانواده ساکن در بستر سفیدرود که عموماً به لحاظ مالی منبع درآمد آن‌ها کشاورزی و تولید است این روزها درگیر دادگاه شده‌اند و هرروز باید پله‌های دادگستری را بالا و پایین بروند تا توسط آب منطقه آواره نشوند.

 وی با تأکید بر اینکه نباید برداشت‌های غیرمجاز ناشی از بی‌کفایتی برخی مسؤولان مشکلات امنیتی برای منطقه ایجاد کند، افزود: متأسفانه مطامع سیری‌ناپذیر عده‌ای در منطقه سبب شده است مردم این منطقه نه‌تنها از این نعمت بزرگ الهی بهره‌ای نمی‌برند بلکه بهره‌برداری‌های بیش‌ازحد از این نعمت الهی آسیب‌هایی نیز به مردم منطقه وارد کرده است.

 

شرمنده‌ام/هیچ مسؤولی حق ندارد مردم قاضیان را راهی دادگاه کند

نماینده مردم شهرستان رشت رد مجلس شورای اسلامی با ابراز شرمندگی از حضور مردم در کنار رودخانه سفیدرود برای بیان مشکلات خود اظهار کرد: از مسؤولین کسی حق ندارد مردم قاضیان را برای دادگاه و دادگستری احضار کند و بنده چندین بار از این منطقه بازدید کرده‌ام و با توجه به مطالعات انجام شده در این زمینه، حق کامل را به مردم این منطقه می‌دهم.

محمدرضا احمدی با اشاره به نشست خود با وزیر نیرو و صحبت‌های صورت گرفته با وی بیان کرد: در جلسه‌ای که بنده با وزیر نیرو در صحن مجلس داشتم با ایشان در این زمینه صحبت‌های لازم را انجام داده‌ام و حتی مکاتبات لازم را نیز صورت داده‌ام و این رویه را با رئیس‌کل دادگستری و مجمع نمایندگان گیلان نیز خواهیم داشت.

 وی با اشاره به درخواست خود از وزیر نیرو برای اعزام تیم کارشناسی افزود: دهیار و شورای همین محل به دلیلی شناختن موقعیت جغرافیایی محل بهترین کسانی هستند ی که می‌تواند از حق‌وحقوق مردم دفاع کند و در استعلاماتی که به‌صورت میدانی صورت می‌گیرد آن‌ها نیز باید حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه بنده صراحتاً به مسؤولین آب منطقه‌ای استان عرض می‌کنم که اشتباه بزرگ را شما انجام داده‌اید، گفت: واقعاً جای تأسف دارد که مردمی که دارای زمین‌های سنددار و نسخ دار بوده  و سال‌های طولانی در آنجا زندگی کردند نمی‌توانند از این زمین‌ها و سندهای خود استفاده کنند و دستگاه‌های مربوطه نیز حق مالکیت را از آن‌ها گرفته و برای خود می‌دانند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خطاب به مسؤولان آب منطقه‌ای با بیان اینکه اشتباه بزرگ را شما انجام داده‌اید که اجازه برداشت‌های بی‌رویه از بستر این رودخانه را دادید، افزود: متأسفانه برداشت بی‌رویه از بستر رودخانه و دادن مجوز چنین برداشت‌هایی امروز مردم را گرفتار کردید و  مسیر آب به زمین‌های مردم قاضیان و دیگر بخش‌ها تغییر جهت داده است.

 وی با تأکید بر اینکه باید منفعت برداشت شن و ماسه از منطقه برای مردم همان منطقه باشد، بیان کرد: ما به مسؤولین این نکته را یادآور می‌شویم که اگر قرار است از بستر رودخانه در بخش سنگر و کوچصفهان که با این مشکل درگیر هستند، برداشتی صورت بگیرد اول باید مردم همین منطقه از این برداشت‌ها بهره‌مند بشوند نه اینکه همین مردم راهی دادگاه کرده و برای آن‌ها دردسر ایجاد کنید.

 

چه‌کسانی پشت پرده برداشت‌های غیرمجاز هستند

 

برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه‌های گیلان به امری طبیعی تبدیل‌شده که این اتفاق در رودخانه سفیدرود بخش سنگر به‌وفور قابل‌مشاهده است. درگیری متداوم بومیان منطقه با برداشت کنندگان غیرمجاز شن و ماسه از یکسو و اظهارنظر کارشناسان و هشدار آنان درباره برداشت‌های غیرمجاز صورت گرفته از سوی دیگر خبر از مرگ تدریجی سفیدرود و گونه‌های جانوری، آبزیان و نباتات، ایجاد سیل‌های دست‌ساز بشر، فنای منابع آبی کشاورزی و نابودی طبیعت سرسبز گیلان را می‌دهد.

اظهارنظرهای بومیان منطقه درباره اسامی پشت پرده برداشت‌های غیرمجاز حکایت از وجود حضور افرادی دارد که با سواستفاده از مناصب خود این فاجعه زیست‌محیطی را رقم زده‌اند و باید در انتظار نشست که چه زمان دستگاه‌های ناظر و مسؤول با ورد به ماجرای برداشت‌های غیرمجاز جلوی این ماجرای تلخ را می‌گیرند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: آب مجلس شورای اسلامی گیلان رشت مجلس شورای اسلامی گیلان آب رشت سفیدرود برداشت غیرمجاز برداشت های غیرمجاز سازمان آب منطقه ای رودخانه سفیدرود بستر رودخانه دیواره حفاظتی زمین های مردم شن و ماسه برداشت ها بخش سنگر زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد جوکار از نحوه قیمت گذاری توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، نماینده مردم شریف یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن در مجلس در جمع مردم محله اسدآباد یزد، با انتقاد از قیمت گذاری زمین توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی، اظهار داشت: متأسفانه نحوه نرخ گذاری کارشناسان این دستگاه‌ها به گونه ای است که در زمان خرید زمین از مردم نرخ را پایین اعلام می‌کنند؛ ولی در زمان فروش زمین، قیمت آن را بیشتر اعلام می‌کنند، این کار اصلا درست نیست و حق مردم ضایع می‌شود.

محمد صالح جوکار با تأکید بر اینکه محله اسدآباد نیازمند مدرسه است، گفت: در حال حاضر دبستانی با بیش از 40 دانش آموز در هر کلاس در این محله وجود دارد و به هیچ عنوان قابل قبول نیست که سرانه فضای اموزشی در این منطقه کم باشد.

وی اضافه کرد: حتی اگر در محله اسدآباد زمین برای ساخت مدرسه وجود نداشته باشد و یا خیری هم نباشد که زمین برای این منظور اهدا کند، باید زمین با کاربری آموزشی در این منطقه بر اساس طرح خریداری و مدرسه در این محله ساخته شود.

نماینده مردم در ادامه با بیان اینکه پساب یزد همچنان رها است و با شروع فصل تابستان، مشکلاتی برای مردم شاهدیه، زارچ و اشکذر ایجاد خواهد شد، گفت: بارها نسبت به ایجاد شبکه و تسریع در اجرای ان تأکید کردم؛ ولی اعلام می‌شود که بودجه لازم برای این کار نیست، در حالی که با فروش پساب، می‌توان هزینه مورد نیاز آن را تأمین کرد.

جوکار تأکید کرد: طی مدت یک هفته باید توسط شرکت آب و فاضلاب استان یزد و شرکت آب منطقه ای استان، پساب رها شده، تعیین تکلیف شود.

جوکار در پایان به عدم آشنایی مردم با قوانین حمایتی و مشکلات پیش آمده برای شهروندان اشاره کرد و گفت: متأسفانه این عدم آشنایی مردم با قوانین جاری کشور، سبب بروز مشکلات بسیاری برای آنها شده، که لازم است که به دنبال آشنایی با این قوانین باشند. زین پس، طی توافقی که صورت گرفته، سرپرست دیوان عدالت اداری استان یزد در دیدارهای مردمی حضور خواهند داشت و با توجه به نقش این مجموعه در تظلم خواهی مردم از دستگاه‌ها، پیگیر احقاق حقوق آنها خواهند بود.

دیگر خبرها

  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • پاکسازی حاشیه پارک جنگلی برم و سرچشمه رودخانه شش پیر سپیدان
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • «نون خ ۵» چهره زیبای سیستان و بلوچستان را به مردم نشان داد
  • برخورد قاطع با کشت و زرع و برداشت آب غیرمجاز در بند بهرام سد ملاصدرا
  • دستگیری کلاهبردار فروشنده زمین غیر در ورامین/۱۸ شاکی مراجعه کردند
  • انتقاد جوکار از نحوه قیمت گذاری توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی
  • چاه‌های مجاز قم بیشترین برداشت غیرمجاز را دارند