Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سهراب دل‌انگیزان در برنامه انجمن علمی دانشجویی اقتصاد دانشگاه اصفهان با عنوان «تحلیل نوسانات بازارهای اقتصادی»، اظهار کرد: تحولات و نوسانات بازار سرمایه همانند سایر بازارهای اقتصادی به یکسری عوامل کلان اقتصادی وابسته است و زمانی که نقدینگی افزایش پیدا می‌کند، این بازار هم مانند دیگر بازارها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل اختصاصی هم در استقبال کنونی از بورس تاثیرگذار است که یکی از آن‌ها مربوط به افزایش شناخت و دانش مردم به این بازار است که تمایل آن‌ها برای حضور در این بازار را افزایش می‌دهد و پول بیشتری هم در آن تزریق می‌شود. در نهایت، افزایش آگاهی از بورس اصلی‌ترین عامل در استقبال از آن است.

وی ادامه داد: دومین عامل در استقبال از بازار سرمایه، رفتار و حمایت‌های حاکمیت از این بازار است؛ به‌گونه‌ای که در گذشته حاکمیت و دولت هیچ ارتباطی با بورس نداشت و حتی آن را محدود می‌کرد. این دو عامل در رشد بورس تاثیر حقیقی دارد، نه حبابی.

بورس چه وظایفی دارد؟

در ادامه این کارشناس اقتصادی درباره وظایف بورس، توضیح داد: یکی از وظایف بازار سرمایه این است که مردم را در سرمایه‌گذاری شریک و آشنا می‌کند. دومین وظیفه بازار بورس این است که برای اقتصاد کشور تامین مالی انجام می‌دهد. رشدهای اخیر و کنونی بورس به این علت است که این بازار عقب‌افتادگی خود در سال‌های اخیر را جبران می‌کند و همچنان جا دارد که این بازار رشدهای بیشتری را تجربه کند. بورس چون ماهیت رفتاری دارد هم اصلاح و هم ریزش خواهد داشت و دوباره جبران می‌کند و آنچه در این بازار اهمیت دارد، این است که در بورس باید صبوری کرد.

چه پول‌های باید وارد بورس شوند؟

دل‌انگیزان افزود: بورس جای هر نوع پولی نیست. شما حق ندارید که سرمایه در گردش کسب‌وکار خود را وارد بورس کنید، زیرا این امر به ضرر اقتصاد می‌شود. بورس جای پس‌اندازهای خنثی، پول‌های کوچک، حجیم و خنثی است. نظام مالیاتی باید جلوی انحراف رفتار در بورس را بگیرد، درحالیکه می‌بینید وزارت اقتصاد پذیره نویسی را آزاد نمی‌کند.

پول، خانه‌ای جز بانک ندارد

وی درباره نقش کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و وضع مالیات‌های جدید چون عائدی بر سرمایه در استقبال از بورس، توضیح داد: این عوامل هم معادل ۲۰ درصد بر استقبال بورس موثر بوده‌اند اما دولت خیلی بیشتر از این‌ها باید نظام مالیاتی خود را گسترده کند و نظام بانکی را اصلاح کند تا سیستم بانکی به سمتی برود که از سوداگری خارج شود. این‌ها رفتارهایی نبوده که برای استقبال از بورس انجام شده باشد. سود سپرده‌های بانکی هم باید خیلی بیشتر از این کاهش پیدا کند. اینکه گفته می‌شود با کاهش سود بانکی، پول‌ها از بانک‌ها خارج می‌شوند، اشتباه است،‌ زیرا هیچ پولی خانه‌ای جز بانک ندارد و شما پول خود را از حساب سپرده به حساب جاری تغییر می‌دهید.

امسال یک میلیون میلیارد تومان نقدینگی خلق می‌شود

در ادامه این تحلیلگر اقتصادی درباره وضعیت نقدینگی در سال‌جاری، گفت: امسال یک میلیون میلیارد تومان میزان خلق نقدینگی در سال جاری خواهیم داشت که سهم هر ایرانی از تورم بیشتر از ۳۳ هزار تومان است.

دل‌انگیزان درباره پیش‌بینی خود از بازارهای اقتصادی و میزان رشد آنها در سال جاری گفت: در اقتصاد ایران نقش دلار خیلی مهم است. در این سه ماه اخیر نزدیک ۳۰ درصد دلار رشد داشته است که علت بخشی از آن مربوط به باز شدن پروازهای خارجی و افزایش تقاضا برای ارز مسافرتی است.

توان تولید ۶۰۰ هزار خودرو در سالجاری وحود دارد

وی افزود: حداقل در سال جاری نرخ تورم به ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد رسید و دلار از تورم پیشی خواهد گرفت. قیمت محصولاتی چون موبایل، تجهیزات کامپیوتری و... هم به دلار و هم به کمیابی حساس هستند؛ بنابراین دلار نه تنها اثر قیمتی دارد بلکه اثر درآمدی  هم دارد و قیمت این‌گونه لوازم نیز رشد خواهد کرد. همچنین، در سالجاری توان تولید ۶۰۰ هزار خودرو  وجود دارد، درحالیکه تقاضا برای این محصول از تولید آن بیشتر است.

پیش‌بینی آینده بازار طلا و مسکن در سال جاری

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دستور برای کنترل قیمت مسکن و اجاره اشتباه است، بلکه در این زمینه باید موتور خلق نقدینگی را از کار بیندازیم و باید نظام بودجه‌ریزی اصلاح شود تا این بازارها به تعادل برسند. از آنجا که منشأ افزایش قیمت طلا، دلار و طلای جهانی است و اقتصاد جهان دچار رکود شده، تقاضا برای آن افزایش پیدا می‌کند. درباره بازار مسکن نیز در سال جاری نوسان بود و باعث شد مردم وارد بازار مسکن شوند و به نظر می‌رسد که افزایش قیمتی در مسکن ایجاد نخواهد شد یا به تعادل برسد اما در نیمه دوم سال مقداری افزایش قیمت یا رکود تورمی پیش‌بینی می‌شود.

عضو انجمن اقتصادانان ایران درباره قیمت کالاها نیز اظهار کرد: شاخص قیمت عمده فروش مقدار رشد کمتری معادل ۲۰ درصد دارد اما این به معنی این نیست که شاخص خرده فروش هم به ۲۰ درصد برسد. برای نیمه دوم سال مقداری شاخص خرده فروشی کاهش پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که نرخ تورم هم یک شبه کاهش نمی‌یابد که این امر در ایران حداقل ۱۸ ماه زمان نیاز دارد.

دل‌انگیزان در پایان سخنانش درباره وضعیت بورس نیز گفت: اقبال از بورس همچنان ادامه خواهد داشت که دلیل آن هم حضور پول زیاد در آن است. همچنین، رشد شاخص بورس در سال جاری ادامه‌دار خواهد بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرمایه مسکن نقدینگی نوسانات بازارهای اقتصادی نوسانات بازار سال جاری پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۲۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاخص هم وزن نیز با ۸ هزار و ۴۴۵ واحد افزایش معادل یک و ۱۳ صدم درصد در محدوده ۷۵۳ هزار و ۴۳۹ واحد قرار گرفت.
نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های اخابر، حفارس، سهرمز، وپارس و سابیک با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
نماد‌های فولاد، ذوب، فملی، خودرو، شپنا، وبملت، کاما و شستا هم از نماد‌های پرتراکنش بر بازار سهام بودند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۲۸۹ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۴۹۶ واحد رسید.
نماد‌های آریا، فصبا، زاگرس، شگویا، ارفع و آریان از نماد‌های با تاثیر مثبت و نماد‌های فزر، وهور، آ س پ، هجرت و ثپردیس از نماد‌های با تاثیر منفی بر بازار فرابورس امروز بودند.
بازار امروز سهام شاهد ۴۶۱ نماد مثبت برابر ۳۴۱ نماد منفی بود. ۹۲ صف خرید مقابل ۴۱ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به مثبت ۲۶۰ میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز ۱۰ میلیارد و ۷۷۰ میلیون سهام را به ارزش ۴ هزار و ۴۶۶ میلیارد تومان دست به دست کردند.
ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۴ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • افزایش سرمایه ۴۱۱۵ درصدی یک نماد بورسی
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • رشد ۲۷ هزار واحدی بورس/ ورود ۳۲۰ میلیارد تومان نقدینگی
  • رشد ۲۷ هزار واحدی بورس/ ورود ۲۵۰ میلیارد تومان نقدینگی
  • صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد