Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، گرایش مردم به سمت بازار بورس و استقبال آن‌ها از این بازار باعث شد تا اطلاعاتی در خصوص شرکت‌های سبدگرانی جمع‌آوری کنیم.

«سبدگردانی» فرآیندی است که طی آن فرد خبره در امر سرمایه‌گذاری بر اساس خصوصیات، سطح ریسک‌پذیری و سرمایه هر سرمایه‌گذار، سبدی از سهام را برای آن فرد تشکیل می‌دهد و به صورت مستمر بر آن نظارت و اعمال مدیریت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدمت سبدگردانی به دهه ۴۰ میلادی در ایالات متحده‌ آمریکا برمی‌گردد.

در حال حاضر، فقط سهم اندکی از سرمایه‌گذاری‌ها در جهان به شکل مستقیم (خودمدیریتی) انجام می‌شود، به علت آنکه عمده‌ سرمایه‌گذاران به سمت روش غیر مستقیم (مدیریت کارگزاری‌ها) سوق پیدا کرده اند.

در ایران نیز با تصویب شورای عالی بورس در سال ۱۳۸۳ خدمات مشاوره و سبدگردانی سهام در بازار بورس و اوراق بهادار در دستور کار شرکت‌های کارگزاری قرار گرفت.

غیر قانونی بودن اخذ هرگونه مبلغ توسط سبدگردانان 

یک فرد مال باخته در خصوص کلاهبرداری با نام شرکت‌های سبدگردان  بورس، گفت: چند سال قبل ما مبلغی برای خرید سهام به یکی از شرکت‌های سبدگردان تحویل دادیم که متولی این موسسه از نا آگاهی ما در خصوص قوانین شرکت‌های سبدگردان سوء استفاده کرد به طوری که تمام مبلغ را از ما جهت سرمایه‌گذاری گرفت.

وی ادامه داد: در حالی که باتوجه به قوانین سازمان بورس این عمل نباید تحت هیچ عنوانی صورت می‌گرفت. بعد از گذشت حداقل دوسال از این ماجرا مدیر موسسه  به اصطلاح کلاه  سیصد نفر از سرمایه‌گذاران را برداشت. اما طی پیگیری‌ها و شکایت‌های صورت گرفته توسط سرمایه‌گذاران این فرد هم اکنون در زندان به سرمی برد.

شرکت‌های سبدگردان یک پله عقب‌تر از شاخص کل بورس 

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص اوضاع این روزهای شرکت‌های سبد گردان باتوجه به روی آوردن بعضی از سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در این شرکت‌ها، اظهار کرد: هم اکنون سبد گردانان در دو حوزه به صورت تخصصی عمل می‌کنند، نخست در حوزه‌ مدیریت صندوق‌ها و عامل دوم که  می توان به آن  اشاره کرد مدیریت سبدهای اختصاصی است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تفاوت سبدهای اختصاصی و صندوق‌ها افزود: در سبدهای اختصاصی فرد می‌تواند محدودیت‌هایی را اعمال کند که این امر در صندوق‌ها اتفاق نمی‌افتد به علت آنکه  در صندوق‌ها  منابع عمومی مردم جمع آوری و سپس فروخته می شود.

او در خصوص اینکه هر ساله در سایت سازمان بورس عملکرد شرکت‌های سبدگردان قرار داده می‌شود, بیان کرد: همزمان با رشد بازار  بورس, صندوق‌های سرمایه گذار نیز از رشد نسبی خوبی برخوردار بوده اند. اما بازهم عدد قابل توجی نیست, به طوری که هم اکنون صندوق‌هایی که در بخش سرمایه هستند حدود سی هزار میلیارد  تومان رشد کرده اند که به نسبت بازار  شاهد رشد چشمگیری نبود.

شگرد کلاه‌برداران در شرکت‌های سبدگردان برای جذب سرمایه‌گذاران

دلبری در خصوص حضور شرکت‌های غیررسمی که خود را به جای سبدگردانان معتبر جا می‌زنند گفت: هم اکنون با توجه به  بحث داغ بازار بورس بین سرمایه گذاران عده‌ای هستند که از این فرصت به هر صورت سوء استفاده کرده  و روز به روز تعداد آن‌ها درحال افزایش است.قوه قضائیه و سایر مراکز مربوط باید  به این موضوع رسیدگی کنند.

این کارشناس اقتصادی افزود: این اشخاص کلاهبردار بیشتر سعی می‌کنند افراد را از طریق شبکه‌های مجازی به شیوه‌های مختلف جذب خود کنند, در حالی که افراد سرمایه گذار اگر می‌خواهند در شرکت‌های سبد گردان سرمایه گذاری کنند باید در جهت کسب اطلاع از رسمی بودن یا غیر رسمی بودن شرکت‌ها به سایت رسمی سازمان بورس مراجعه کنند.

او در خصوص نحوه‌ی نظارت سازمان بورس بر شرکت‌های سبدگردان تاکید کرد: ارگان هایی که بر این شرکت‌ها نظارت می‌کنند متعدد هستند.  یکی از این ارگان‌ها سازمان بورس است که عملکرد سالیانه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد در کنار سازمان بورس یک سری افرادی تحت عنوان حسابرس قانونی هستند که عملیات مالی این شرکت ها  را با دقت ارزیابی می‌کنند.

دلبری در پایان تاکید کرد: نکته‌ای که باید در ادامه به آن اشاره کرد این است که نهادهایی تحت عنوان امین هستند که نقش امانت داری این شرکت‌های سبد گردان را بررسی می‌کنند.

در پایان باید  این مسئله را یادآور شد  که حضور در شرکت های سبد گردان علاوه بر سرمایه بالای یک میلیارد تومان نیازمند تقویت آگاهی برای جلوگیری از هرگونه زیان های مالی است  به علت آنکه اگر سرمایه ای در این راه بر اثر کلاهبرداری از بین  برود سازمان بورس در این خصوص پاسخگو نیست. 

کد خبر 521307 برچسب‌ها مجله مفاهیم بورس جهان بورس - فرا بورس مجله مفاهیم بورس ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس فرا بورس شرکت های سبدگردان سرمایه گذاران سرمایه گذاری سازمان بورس شرکت ها هم اکنون صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس تغییر جهت داد

شاخص کل بازار سرمایه که روز گذشته ۱۳ هزار واحد کاهش داشت امروز تغییر جهت داد و افزایشی شد.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (چهارشنبه) ۱۰۶۹ واحد رشد کرد و در کانال دو میلیون ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم وزن نیز ۰.۶۱ درصد رشد کرد و در کانال ۷۶۳ هزار واحدی ایستاد.

در این بازار ۳۵۳ هزار معامله به ارزش ۷۹ هزار میلیارد ریال انجام شد و اغلب نمادهای بازار در دامنه مثبت معامله شدند.

نمادهای فملی، شبندر، فایرا و جم بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و باعث رشد بازار سرمایه شدند. در مقابل نمادهای پارسان و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.

شاخص کل فرابورس هم امروزرشد کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.

در معاملات امروز بازار سهام، گروه خودرو بیشترین حجم معاملات را داشت و گروه فلزات اساسی نیز پس از خودرویی ها بیشترین حجم معاملات را از آن خود کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • کسب نشان طلای بازارهای سهام FEAS  توسط کارگزاری مفید
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • درخواست سبدگردانی برای چه افرادی مناسب است؟
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • توضیحات طغیانی درباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی
  • توضیحات طغیانی دررباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی