Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل سکوت رهبران جهان در قبال رفتار رئیس‌جمهوری آمریکا با معترضان به نژادپرستی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد:  از آغاز شروع اعتراضات به قتل جرج فلوید در ایالات متحده هیچ‌کدام از رهبران کشورها موضع قاطع و منفی علیه اظهارات و اقدامات ترامپ و دولت او اتخاذ نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال نخست‌وزیر کانادا، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر بریتانیا، حتی رئیس‌جمهوری روسیه و حتی رئیس‌جمهوری فرانسه که در جدال با ترامپ قرار داشت، هیچ موضعی علیه اقدامات او طی روزهای اخیر اتخاذ نکردند. به همین دلیل بسیاری از مولفه‌ها نشان می‌دهد که اروپایی‌ها و برخی دیگر از کشورها مایل به درگیر شدن با دولت فعلی ایالات متحده نیستند. دلیل نخست این است که اکثر کشورها به خصوص دولت‌های اروپایی از تفکر نومحافظه‌کارانه ترامپ تبعیت می‌کنند که در صدر آنها می‌توان بوریس جانسون و جاستین ترودو را نام برد. باید متوجه باشیم که اروپا همچنان مستقل نشده است و پیوندهای اقتصادی این قاره با ایالات متحده برای مقام‌های اروپایی بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مساله دیگر این است که نگاه همه کشورها به سیاه‌پوستان یکسان ارزیابی می‌شود که ریشه در استعمار آفریقا دارد و به همین دلیل کشورهای اروپایی هم از اعتراض این طیف هراس دارند. اینکه می‌بینیم سفیدپوست‌ها در مقابل سیاه‌ها قرار گرفته‌اند و علیه آنها دست به تظاهرات زده‌اند و از اهانت به مجسمه «وینستون چرچیل» معترض هستند، نشان می‌دهد که نگرش قرن نوزدهم بر لندن و بسیاری از پایتخت‌های اروپایی حاکم است. این کینه از قبل وجود داشت و حالا سر باز کرده است؛ یعنی از یک سو سیاه‌پوستان خیزش کردند و در مقابل آنها سفیدپوست‌ها که نگاه نژادی به مسائل دارند هم اقدام به برگزاری تظاهرات کردند. در کشوری مثل فرانسه به هیچ وجه موضع منفی علیه دونالد ترامپ و اقدامات او در قبال سیاه‌پوستان گرفته نمی‌شود؛ چراکه پاریس خودش درگیر جلیقه زردهاست و نمی‌تواند در این مورد بیش از حد موضع بگیرد. موضوع دیگر این است که کشورهای اروپایی نمی‌توانند از ارزش‌های کاپیتالیستی جدا شوند و به همین دلیل منافعشان در سکوت نهفته شده است. به همین دلیل معتقدم که نظام سرمایه‌داری باید بعد از جنگ جهانی دوم و اتفاقات رخ داده در قرن بیستم، تغییراتی را اعمال کند تا بتواند به حیاتش ادامه دهد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بدون شک کشته شدن جرج فلوید و سیاه‌پوست‌ها در آمریکا برای اولین بار اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد، بلکه این موضوع یک بهانه است تا طبقات پایینِ جامعه، دست به خیزش بزنند تا صدای اعتراض خود را به گوش مقام‌های کاخ سفید و سایر کشورها برسانند. اینکه می‌بینیم ترامپ هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد به این دلیل است که او نمی‌خواهد خودش را کوچک جلوه دهد و از معترضان عذرخواهی کند. از سوی دیگر او در آستانه انتخابات بسیار مهمی قرار دارد که اگر در موضع ضعف ظاهر شود می‌تواند تبعات منفی برای او در صندوق‌های انتخابات داشته باشد. لذا او سناریوی هجمه حداکثری را در دستور کار قرار داده است.

بیگدلی افزود: در این میان باید توجه کرد که حدود ۶۵ درصد از سرمایه‌های عمده ایالات متحده در دست جمهوری‌خواهان است. بنابراین حتی اگر دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ انتخاب شوند، نفوذ جمهوری‌خواهان به طور کلی قطع نخواهد شد. به عنوان مثال هشت درصد از سهم تولید سیستم‌های الکترونیکی ایرباس در دست آمریکایی‌ها قرار دارد و تولیدکننده آنها واشنگتن است که رقم قابل توجهی قلمداد می‌شود و مسائل این‌چنینی مانع از موضع‌گیری اروپایی‌ها علیه ترامپ می‌شود. توجه داشته باشید که اروپا از نتایج انتخابات ۲۰۲۰ به شدت ترس دارد و به همین دلیل علیه کاخ‌سفید موضع نمی‌گیرد؛ چراکه تاثیر پاندمی کرونا بر اقتصاد جهانی به حدی است که اگر ترامپ بخواهد اروپا را در این محور به چالش بکشد، مشکلات عدیده‌ای برای آنها به وجود می‌آید. به عنوان مثال همین چند روز پیش ترامپ طی فرمانی خواستار خروج ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از نظامیان خود از آلمان شد که باعث شده برلین وارد یک بحران جدید شود. به همین دلیل اروپا و برخی دیگر از کشورهای آسیایی و حتی کانادا سعی می‌کنند از اتخاذ موضع کوبنده علیه ترامپ خودداری کنند و تمام مولفه‌ها نشان می‌دهد در نظام بین‌الملل و در معادلات جهانی، قدرت حرف اول را می‌زند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که مدل دموکراسی در آمریکا با مدل دموکراسی در اروپا تفاوت دارد. به یاد داریم که در زمان «مارتین لوترکینگ» حدود ۵۰ نفر در آمریکا کشته شدند اما بحث نژادپرستی و تبعیض نژادی ریشه‌کن نشد. همین موضوع نشان می‌دهد که هیچ تغییر محسوسی در نگرش سفیدپوست‌ها علیه سیاهپوست‌ها صورت نمی‌گیرد و حتی قانون هم کوچک‌ترین تغییری نمی‌کند. ادامه اعتراض‌ها را نمی‌توان یک تحول بنیان‌کَن دانست و به همین دلیل تاثیر چندانی در انتخابات بر آرای ترامپ نخواهد داشت؛ چراکه آرای جمهوری‌خواهان ثابت است اما نقطه تهدید، طبقات فرودست جامعه هستند. این طیف به دلیل وضعیت وخیمِ اقتصاد بین‌الملل عصبانی هستند اما با سرکوب نهایتاً به حاشیه رانده می‌شوند. لذا اروپایی‌ها هم از همین مدل پیروی خواهند کرد؛ به گونه‌ای که در لندن حدود ۱۰۰ نفر از معترضان توسط پلیس دستگیر شده‌اند و در سایر کشورهای اروپایی هم برخورد میان نیروهای امنیتی و معترضان ادامه دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جو بایدن دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا وینستون چرچیل کاپیتالیسم جرج فلوید همین دلیل ایالات متحده نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیری فر: واکنش احمدی نژاد به حمله سپاه به اسرائیل برای رفع تکلیف بود /امیدوارم سرعقل بیاید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم که در دوران ۸ سال سکانداری خود در پاستور اظهاراتی تند درباره اسرائیل بیان می‌کرد، این روزها یا در موضع سکوت نسبت به اتفاقات مرتبط با این رژیم است مانند جنگ غزه یا موضع گیری هایی مبهم و سوال برانگیز دارد، مانند واکنش امروز به حمله سپاه به اسرائیل. او در پاسخ به سوالی درباره حمله نظامی ایران به سرزمین های اشغالی گفته؛ «هر کشوری به سایر کشورها غیرقانونی حمله کند، باید پاسخ آن را دریافت کند. و این حق کشوری است که مورد تهاجم قرار گرفته است.

او درحالی بدون نام بردن از اسرائیل این واکنش را نشان داده و اسرائیل را در حد یک کشور بالا برده، که سال ها پیش در مواضعی گفته بود؛ «فکر می‌کنیم زشت‌ترین کاری که در ۷۰ سال اخیر انجام شد، تأسیس رژیم صهیونیستی است. رفع اشغالگری، بازگشت آوارگان، تأسیس دولت ملی فلسطین، آرزوی تاریخی همه ملت‌های منطقه است. همه آرزو دارند روزی برسد، که دیگر هیچ اثری از رژیم اشغالگر و آدمکش صهیونیستی نباشد. هر گامی که این امید را زنده کند، گام مثبتی است و به نفع ملت‌های منطقه.»؛ «شما بدانید این رژیم منفور در سراشیبی سقوط است، به فضل الهی سقوط خواهد کرد و هیچ عاملی قادر نخواهد بود او را نجات بدهد.»؛ «اگر شما جنایت کردید، خوب است قطعه‌ای از خاک خودتان را، از خاک اروپا را، از خاک آمریکا را، از خاک کانادا و آلاسکا را در اختیار اینها قرار دهید، تا اینها برای خود کشوری تشکیل دهند. مطمئن باشید اگر شما چنین کاری را انجام دهید، ملت ایران حتی یک تظاهرات هم در روز قدس راه نخواهد انداخت و هیچ شعاری علیه شما و این رژیم غاصب صهیونیستی، نخواهد داد.»

احمدی نژاد درباره بازیگر همجنس باز پیام می دهد اما درباره اسرائیل سکوت می کند

در همین راستا، عباس امیری‌فر، فعال سیاسی اصولگرا و از چهره های دولت احمدی نژاد که چند سالی است راه خود را از او جدا کرده، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: « برای من هم سوال بود که در این مدت آقایان سید حسن خمینی، سید محمد خاتمی و دیگر اصلاح‌طلبان موضع گرفتند اما آقای احمدی نژاد سکوت خود را ادامه می‌دهد.»

وی گفت: «به یکی از نزدیکان آقای احمدی‌نژاد پیام دادم که این چه وضعی است و چرا ایشان موضع‌گیری نکرده است، او گفت که آقای احمدی‌نژاد دو سالی است که سکوت کردند. در پاسخ گفتم که چطور ایشان در برخی از موارد مانند فوت آن هنرپیشه هم‌جنس باز در سکوت پیام می‌دهد؟ این برای ما قابل درک نیست. با این حال او برای آنکه طرفداران خودش را اقناع کند، در عیددیدنی به صورت کلی و مبهم حرف زده است.»

امیدوارم که احمدی‌نژاد سر عقل بیاید

امیری‌فر با بیان اینکه احمدی‌نژاد به عنوان یک فرد داخل نظام و عضو مجمع تشخیص تعریف می‌شود، خاطرنشان کرد: «یعنی ایشان نتوانسته تشخیص بدهد دشمن جنایتکار بیش از ۳۰ هزار نفر را به شهادت رسانده و ۱۰۰ هزار نفر را مجروح کرده است؟ این سکوت برای یک مسلمان هم جایز نیست چه برسد به فردی که ۸ سال رئیس‌جمهور بوده است. اینکه سکوت کند و سپس برای رفع تکلیف پاسخ بدهد، قابل قبول نبوده و نتیجه تغییرات و انحرافاتی است که در او ایجاد شده است.»

وی ادامه داد: «این مسئله برای طرفدارانش و افرادی که مقدار امیدی برای بازگشت دوباره او دارند، قابل توجیه نیست و نشان می‌دهد که در ایشان اصلاح‌پذیر نیست. اگر چه آدم‌ها اصلاح‌پذیر هستند و امیدوارم ایشان سر عقل بیایند. شما هیچ سایت و صفحه ای را در فضای مجازی باز نمی کنید که درباره جنایات اسرائیل و ذلت او صحبت نکرده باشد.»

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896310

دیگر خبرها

  • ذات اسرائیل اشغالگری است
  • منطق پوشالی غرب در قبال غزه و ایران در حال فروپاشی است
  • واکنش‌های بین‌المللی به حادثه اصفهان | از هراس کشورهای اروپایی تا محکومیت توسط عمان
  • جنجال جدید احمدی نژاد بعد از حمله سپاه پاسداران؛ موضع‌گیری دوپهلو
  • موضع‌گیری بی‌سابقه احمدی‌نژاد بعد از حمله سپاه به اسرائیل!
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • جنجال جدید احمدی‌نژاد بعد از حمله سپاه به اسرائیل
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی ایران اعمال می‌کند
  • امیری فر: واکنش احمدی نژاد به حمله سپاه به اسرائیل برای رفع تکلیف بود /امیدوارم سرعقل بیاید
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ