Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@23:45:47 GMT

چاره‌ای به جز اتمام طرح بهشت‌آباد و کوهرنگ سه نداریم

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۵۹۴۳

چاره‌ای به جز اتمام طرح بهشت‌آباد و کوهرنگ سه نداریم

ایسنا/اصفهان دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست محیطی استان اصفهان گفت: دلیل خشکی زاینده رود این است که پیش از تامین منابع آبی، مصارف آب انجام شده است، بنابراین امروز چاره ای به غیر از اجرا و اتمام طرح بهشت آباد و تونل سوم کوهرنگ نداریم.

حشمت الله انتخابی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت تامین حقابه تالاب گاوخونی، اظهار کرد: باید توجه داشت که نیاز آبی رودخانه و تالاب بعد از شرب، مقدم بر مصارف کشاورزی و صنعت است و تامین حقابه زیست محیطی وظیفه تمام زیستمندانی است که در این حوضه زندگی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: متاسفانه امروز حتی کشاورزان نیز نسبت به حقابه زیست محیطی زاینده رود و تالاب توجهی نمی کنند و اگر آبی به این منظور رها شود، در مسیر رودخانه برای مصارف دیگر برداشت می شود و به نظر می رسد امروز دستگاه های مرتبط قدرت لازم را برای برخورد با برداشت کنندگان آب از این حوضه را ندارند.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست محیطی استان اصفهان با اعتقاد بر اینکه این ضعف تنها مربوط به یک دستگاه نیست، گفت: در وهله نخست مردم، کشاورزان، صنعت و ... باید این واقعیت را درک کنند که زاینده رود همانند رگی است که باید به همه اندام ها برسد، از سوی دیگر آب منطقه ای، جهادکشاورزی، منابع طبیعی، اداره میراب، محیط زیست و مدیریت منابع آب و ... در عمل باید به موضوع حقابه زیست محیطی اعتقاد داشته باشند.

وی درباره اینکه آیا اجرای طرح های بهشت آباد و تونل سوم کوهرنگ می تواند ضامن احیای زاینده رود باشد، توضیح داد: متاسفانه آبی که قرار بود از تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد وارد حوضه زاینده رود شود، پیش از اجرا جهت توسعه صنعت، شرب و انتقال آب به یزد مصرف شد.

انتخابی ادامه داد: ابتدا قرار بود بعد از اجرای طرح بهشت آباد ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب به کرمان، یزد و حوضه زاینده رود انتقال یابد در حالی که طی ۲۰ سال گذشته حدود ۹۸ میلیون مترمکعب آب به یزد منتقل شده است.

وی تاکید کرد: دلیل خشکی زاینده رود این است که پیش از تامین منابع آبی، مصارف آب انجام شده است، بنابراین امروز چاره ای به غیر از اجرا و اتمام طرح بهشت آباد و تونل سوم کوهرنگ نداریم.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست محیطی استان اصفهان ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ مطابق مصوبه ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود قرار شد به غیر از طرح های بالای ۷۰ درصد، بارگذاری جدیدی بر روی زاینده رود انجام نشود، اما متاسفانه امروز بسیاری طرح ها با پیشرفت کمتر در این حوضه در حال اجراست.

وی یادآور شد: زمانی که شورای عالی آب منابع و مصارفی را تعریف می کند، اگر آن منابع آبی تامین و اجرا نشود همانند سال های ۹۶ و ۹۷ حتی تامین آب شرب اصفهان نیز به خطر می افتد.

انتخابی با اشاره به اینکه خروجی تصفیه خانه باباشیخعلی بیشتر از ۱۰ مترمکعب بر ثانیه نیست، در حالیکه مصارف آبی اصفهان در تابستان به ۱۴ مترمکعب بر ثانیه می رسد، تاکید کرد: برای جبران این چهار متر باید از چاه های فلمن برداشت شود، اما اگر زاینده رود جاری نباشد این منبع آبی نیز خشک می شود و در این شرایط ناچار به برداشت از دیگر چاه ها خواهیم بود و اصفهان دچار کمبود می شود، بنابراین اجرای طرح تونل گلاب دو می تواند بخشی از کمبود آب شرب اصفهان و بیش از ۵۰ شهر را تامین کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زاينده رود بهشت آباد تونل سوم کوهرنگ خشکی زاینده رود تالاب گاوخوني تونل سوم کوهرنگ طرح بهشت آباد بهشت آباد زیست محیطی زاینده رود منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۵۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین آب شرب در بخش آکرم آباد یزد

مجید آخوندزاده مدیر امور آبرسانی شهرستان یزد با بیان اینکه چاه تامین آب شرب در شرایط اضطراری بخش آکرم آباد با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید، گفت: با حفر این چاه بیش از ۱۵ هزار نفر از جمعیت بخش اکرم آباد از بهبود فشار آب و آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند.

او دبی آب این چاه را ۲۰ لیتر بر ثانیه عنوان کرد و افزود: خط انتقال این چاه ۱۰۰ متر است که آب این چاه را به مخزن پنج هزار مترمکعبی اکرم آباد انتقال می‌دهد.

مدیر امور آبرسانی شهرستان یزد مدیریت مصرف آب برای گذر از تنش آبی تابستان پیش رو را ضروری خواند و ادامه داد: امیدوار هستیم بتوانیم با صرفه جویی و همراهی مردم در تابستان ۱۴۰۳ کمترین قطعی و افت فشار را شاهد باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود
  • رنجش اهالی شهرک زاینده رود اصفهان از جاری شدن فاضلاب در سطح معابر + فیلم
  • تامین آب شرب در بخش آکرم آباد یزد
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • ورود مدعی العموم به موضوع زباله، چالش بزرگ محیط زیست رامسر
  • حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!
  • مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟! / اعتراف مسوولان اصفهانی؛ آبی که از دریای عمان به اصفهان برسد وارد رودخانه نمی‌شود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)
  • تعمیر شکستگی خط انتقال آب زاینده رود به کاشان