Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریال مستوفی در گفت‌وگو با ایلنا درباره حذف قیمت‌ها از سامانه نیما طی روزهای گذشته و عدم اعلام میانگین قیمت دلار و یورو در این سامانه طبق روند گذشته اظهار داشت: سامانه نیما توافقی بین صادرکننده و واردکننده است و آنچه در این سامانه درج می‌شود نرخی توافقی است؛ حذف قیمت از سامانه اگرچه از شفافیت قیمت‌ها می‌کاهد اما به هر حال یک نرخ عرفی برای قیمت‌های دلار و یورو وجود دارد که با اختلاف چند سنتی نوسان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه شفافیت امری ضروری برای اقتصاد ایران است.

او ادامه داد: مشکل بزرگ تولیدکنندگان و صادرکنندگان در شرایط فعلی نه حذف قیمت از سامانه نیما، بلکه تاخیر در دریافت ارز است. برخی تولیدکنندگان مدعی هستند ۶ ماه است که پول به ریال پرداخت کرده‌اند اما ارز نگرفته‌اند. همچنین آنها مدعی هستند که برخی از صرافی‌هایی که از سوی بانک مرکزی برای تخصیص ارز صادراتی به واردکننده معرفی شده‌اند، ارزی به تولیدکننده‌ها پرداخت نکرده‌اند و پولِ ریالی آنها نزد صرافی‌ها است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: نظر بانک مرکزی این است که مسئولیتی در مقابل صرافی‌ها ندارد. بهتر است که بانک مرکزی نظارت کافی بر عملکرد صرافی‌ها داشته باشد.

وی افزود: مشکل تامین ارز کشور در شرایط کنونی به علت تحریم‌ها به وجود آمده است. درآمد ارزی نفتی کشور از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸ میلیارد دلار رسیده است و این کاهش درآمد ارزی در تامین ارز مورد نیاز کشور موثر است.

مستوفی خاطرنشان کرد: وقتی درآمد ارزی به دلیل تحریم‌ها و کاهش صادرات نفت پایین می‌آید و مشکلات نقل و انتقالات بانکی و پولی هم وجود دارد، مسلما بانک مرکزی به اندازه کافی ارز ندارد که به بازار تزریق کند. در بحث ارز عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است. با اینحال وقتی به واردکننده، ارز تخصیص می‌دهند باید ارز را پرداخت کنند. واردکننده نیز ممکن است برای موارد اولیه تولید به ارز نیاز مبرم داشته باشد.

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران تصریح کرد: اینکه یکی از صرافی‌ها نتوانسته ارز صادراتچی را بیاورد، بهتر است هرچه زودتر پیگیری شود تا بخشی از نیاز تولیدکنندگان به ارز تامین شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پول سرمایه صرافی ها تخصیص ارز گفتگو با ایلنا سامانه نیما بانک مرکزی صرافی ها حذف قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه التهابات بازار ارز حتما قابل مدیریت است، افزود: امیدواریم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بتوانند در شرایط بهتری آثار تورمی ارز بر مردم را که به شدت آن‌ها را دچار چالش کرده برداشته و مشکلات را کاهش دهند.

به گزارش خانه ملت، در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری با اشاره به اهمیت و جایگاه سیاست‌های ارزی در کشور و لزوم تصمیم گیری برای آن، گفت: اگر با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در قبال مسئله ارز اتخاذ کرده پیش برویم نگرانی ما برای افزایش التهابات ارزی به مراتب بیشتر خواهد شد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیش بینی‌های کمیسیون اقتصادی درباره مسئله ارز در سال گذشته، بیان کرد: این پیش بینی‌ها در حال تحقق است. طبیعتا انتظار داریم رئیس جمهور و بانک مرکزی بر اساس تجارب علمی، اجرایی و سند تحول دولت مردمی، دولت سیزدهم مسیر حرکت ارزی کشور را مدیریت کرده و التهابات در این بازار را کاهش دهد.

پورابراهیمی با بیان اینکه التهابات بازار ارز حتما قابل مدیریت است، افزود: امیدواریم بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بتوانند در شرایط بهتری آثار تورمی ارز بر مردم را که به شدت آن‌ها را دچار چالش کرده برداشته و مشکلات را کاهش دهند.

وی با اشاره به نامه نگاری کمیسیون اقتصادی با رئیس جمهور درباره ارائه راهکار‌های لازم جهت بهبود بازار ارز، ادامه داد: امیدواریم این موارد مورد ذکر اجرایی و عملیاتی شود.

دیگر خبرها

  • عرضه ۴۲۶.۸ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار