Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کشف‌رود» که در طول تاریخ، به‌ عنوان یکی از منابع اصلی تأمین‌کننده آب مورد نیاز روستاییان و ساکنان مجاور این رود مطرح بوده، با توسعه شهر مشهد و ورود فاضلاب‌های شهری و صنعتی، به یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست‌محیطی این کلانشهر تبدیل شده است.


مهدی کاهانی مقدم

«کشف‌رود» که در طول تاریخ، به‌ عنوان یکی از منابع اصلی تأمین‌کننده آب مورد نیاز روستاییان و ساکنان مجاور این رود مطرح بوده، با توسعه شهر مشهد و ورود فاضلاب‌های شهری و صنعتی، به یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست‌محیطی این کلانشهر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای ساماندهی کشف‌رود نیز سابقه‌ای طولانی دارد و همواره زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار داشته و دست‌کم روزنامه قدس در یکی دو دهه گذشته با دقت و وسواس زیادی وضعیت کشف‌رود را رصد کرده و امروزه کمتر کسی است که از حاشیه‌ها و اتفاق‌های پیرامون این رود آگاهی نداشته باشد. در این سال‌ها اقدام‌های مختلفی از ۱۶۰ هکتار درختکاری و جایگزینی کشت صنوبر با صیفی‌جات گرفته تا ساخت تصفیه‌خانه‌ها و به اجرا گذاشتن محدودیت‌های مختلف برای بهره‌برداری و دست‌اندازی به حریم و بستر و فاضلاب جاری در این رود، انجام و میلیاردها ریال از بودجه‌های دولتی و عمومی شهر صرف آن شده است؛ اما خروجی این اقدام‌ها تاکنون جدای از نقش تصفیه‌خانه‌ها، در حد صفر بوده و وضعیت نابسامان کشف‌رود، هرگز سامان نیافته است.

آبان سال گذشته اما با عزم جدی استاندار خراسان رضوی و تعیین شهرداری به‌ عنوان مدیر واحد ساماندهی کشف‌رود، کورسوی امیدی برای رفع این معضل زیست‌ محیطی پدید آمد و دست‌کم انتظار می‌رفت به ‌زودی شاهد قطع دست سودجویان از فاضلاب جاری در کشف‌رود بوده و این مدیریت واحد، مانع کشت سبزی و صیفی‌جات با آب آلوده و تزریق سم به سفره‌های مردم شود. اما بر اساس نتایج بررسی‌های میدانی همکارانم، در چند ماهی که از مدیریت واحد شهرداری می‌گذرد، نه ‌تنها صدای موتورپمپ‌ها قطع نشده که مزارع سبزی و صیفی‌جات پیرامون کشف‌رود، همچنان بی‌رویه و بی‌محابا از فاضلاب سیراب می‌شوند و دیگر آسیب و خسارت‌های زیست ‌محیطی این رود نیز همچنان پابرجاست.

روز گذشته اما معاون شهردار مشهد از کاشت ۴۲‌هزار اصله درخت در این اراضی خبر داد و گفت: فضای سبز موجود در محدوده کشف‌رود ۱۸۰‌هکتار است و درختکاری در ۷۰هکتار از اراضی مازاد بر بستر این رودخانه پیش‌بینی شده است. همچنین به ‌منظور پیشگیری از تردد افراد سودجو در جاده‌های اختصاصی، ۲هزار و ۳۰۰ ‌قطعه بتنی‌ در حال نصب است که دسترسی‌های غیرقانونی و غیرمجاز به حریم کشف‌رود مسدود می‌شود.

این اقدام اگر به‌ درستی و سریع و آن ‌گونه که شهردار مشهد گفته، به مثابه یک کار جهادی و عملیاتی انجام شود، شاید بزرگ‌ترین دغدغه مردم نیز به ‌زودی پایان یابد؛ کاری که می‌بایست طی سال‌های گذشته با جدیت دنبال می‌شد، اما به دلایل نامعلوم هرگز جامه عمل نپوشیده و کار را به جایی رسانده که امروزه در کمتر مغازه‌ای می‌توان صیفی و سبزیجات سالم یافت.

لازمه این کار البته پرهیز از تسامح و تساهل‌های معمول گذشته است و صدالبته پای ‌کار بودن تمامی دستگاه‌های مرتبط با این حوزه و به ‌موازات آن توجه به مطالبات کشاورزان مجاور و جبران زیان‌های احتمالی آنان ناشی از محدودیت‌های جدید، برخورد قاطع و بدون اغماض با متخلفان و متجاوزان به حریم کشف‌رود و نیز عملکرد مجریان پروژه ساماندهی کشف‌رود که باید توسط دستگاه‌های نظارتی و بالادستی به‌دقت و مستمر ارزیابی شود؛ چراکه این پروژه با توجه به اهمیت و قدمت آن، سوای گفته استاندار که «یک کار تمدنی است»؛ هم‌ اکنون به‌ عنوان یکی از معیارهای ارزیابی مدیریت و عملکرد مسئولان کشورمان مطرح بوده و به ‌نوعی آبروی همه در گرو درست انجام دادن و به سرمنزل مقصود رساندن آن است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کشف رود حاشیه شهر مشهد ساماندهی کشف رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز در سمنان

اولین جلسه قرارگاه ربیع در قالب قرارگاه رصد و ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز با حضور یوسف کلیچ سرپرست امور اتباع استان سمنان در فرمانداری  شهرستان آرادان برگزار شد .

در این جلسه مباحث مختلف در حوزه طرد اتباع غیر مجاز مطرح و دستورات ابلاغی وزیر محترم کشور و سیاست های سازمان ملی مهاجرت تشریح شد.

یوسف کلیچ اشاره نمود در سال گذشته بیش از ۵۱۰۰ نفر از اتباع غیر مجاز بصورت قطعی طرد شده و از مبادی مرزی به سمت کشور افغانستان خارج گردیده اند.

سرپرست امور اتباع اشاره داشتند بزودی جلسات توجیهی و تصمیم سازی در سطح استان در شهرستانهای هدف بصورت ویژه با برنامه ریزی و حضور اداره کل اتباع برگزار خواهد شد،تا در سال جاری اقدام عاجل و قطعی در خصوص طرد اتباع غیر مجاز صورت پذیرد.

در این جلسه توجیهی و هم اندیشی که با حضور سرپرست فرمانداری شهرستان آرادان، اعضاء شورای تامین ، دهیاران ، روسای شورای اسلامی شهر و شهرداران و ادارات اجرایی برگزار شد تاکید گردید سیاست های ابلاغی وزیر کشور و رئیس سازمان ملی مهاجرت بدون هیچ ملاحظه ای برای طرد اتباع غیر مجاز در استان اعمال و اجرا خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دستور دادستان فردیس به شهرداری برای ساماندهی «پارک تندرستی»
  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی
  • جلسه ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز در سمنان
  • احتمال پس‌زدگی روان آب‌ها از شبکه فاضلاب خانگی یزد
  • طرح طرد اتباع غیر مجاز در شهرستان ملارد
  • پیگیری مشکلات فاضلاب منطقه ۲۲ تهران
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • وزش باد شدید به تاسیسات آب ایلام آسیب زد
  • ساماندهی محدوده پل میر بهاءالدین زنجان آغاز شد
  • صدای شما پیگیر مطالبات در استان چهارمحال و بختیاری