Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکتی دانش‌بنیان یک دستگاه فرآوری زعفران طراحی و تولید کرده است که می‌تواند خدمت‌رسانی ارزشمندی را به کشاورزان و زعفران‌کاران داشته باشد.

جواد غیاثی مدیرعامل شرکت «سامانه‌های هوشمند کشاورزی والی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در سال‌های ۹۳ تا ۹۴ با توجه به نیاز کشاورزان و صنایع به محصولی برای فرآوری زعفران، این پروژه به عنوان پایان‌نامه یکی از اعضای هیئت مدیره فعلی شرکت مطرح بود، اما از سال ۹۶ بصورت رسمی ثبت شد و در حال حاضر پس از ساخت چند نمونه آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی آن به یک محصول رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غیاثی در معرفی دستگاه فرآوری زعفران افزود: یک سال است که فرآوری زعفران را در مقیاس بالا انجام می‌دهیم و براساس قرارداد‌هایی که برای تولید داریم تا آبان ماه سال جاری می‌توانیم تولید انبوه این محصول را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت سامانه‌های هوشمند کشاورزی والی تصریح کرد: این محصول با تمام پیچیدگی‌های خود نیاز بازار، صنعت و کشاورزان است که نمونه مشابهی با این جزییات از آن در دنیا وجود ندارد درواقع شرکت ما اولین مخترع و تولید کننده این دستگاه با جزییات و حجم فرآوری زعفران است.

مدیرعامل شرکت والی درباره جزییات این دستگاه بیان کرد: ظرفیت پاکسازی زعفران در یک ساعت ۲۵ کیلوگرم، هدر رفت کلاله یک تا پنج درصد، مصرف انرژی حداکثر ۲۰ کیلووات و فضای موردنیاز ۲۰*۷*۴ متر و تعداد نیروی مورد نیاز شش کارگر و یک کاربر است.

وی در مورد حامیان این طرح در روند تبدیل ایده به محصول از یک شرکت خصوصی کارآفرینی (بهمن) نام برد و ادامه داد: فضای کارمان را با هزینه‌های کم، توسط پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف تهیه کردیم و موسسه دانش‌بنیان برکت و شرکت «دنیای زعفران» که نخستین مرجع آماری و تحلیلی صنعت زعفران است در ادامه از ما حمایت کردند.

غیاثی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی در این مسیر آن‌ها را حمایت نکرده‌اند، اظهار کرد: البته وزارت خانه‌های دولتی تنها در زمینه معرفی محصول به ما کمک کردند، اما به نام کمک مالی نبوده است بخصوص در این زمان که تولید محصولات ریسک بالایی دارد.

وی با اشاره به این نکته که سال گذشته قیمت گل زعفران به دلیل کمبود نیروی کار به یک سوم کاهش پیدا کرد، ادامه داد: علیرغم حجم بالای محصول برای برداشت، اما سال گذشته با کمبود نیروی انسانی برای پاک کردن گل‌های زعفران روبه‌رو بودیم.

مدیر عامل شرکت والی با اشاره به کوتاه بودن زمان برداشت زعفران که طی یک الی دوماه صورت می‌گیرد، گفت: کمبود نیروی انسانی برای فرآوری زعفران، حجم زیاد گل‌ها هنگام برداشت، آلوده شدن گل‌ها هنگام حمل‌ونقل و اینکه با گذر زمان کیفیت زعفران کاهش پیدا می‌کند دلایلی است که نیاز به این دستگاه را نشان می‌دهد.

به گفته وی، هرچه از زمان چیدن گل زعفران بگذرد، کیفیت زعفران پایین آمده و درنتیجه کشاورزان قیمت مطلوب برای فروش و فاکتور‌های صادرات را از دست می‌دهند.

غیاثی با اشاره به شعار سال افزود: تولید انبوه محصولاتی همچون دستگاه فرآوری زعفران در شرکت‌های دانش‌بنیان جهش تولید را رقم می‌زند. در حال حاضر به دلیل نیاز به حدود ۳۰۰۰ هزار دستگاه فرآوری زعفران زیرساخت صنعتی لازم ایجاد شده که می‌تواند کشت این محصول را افزایش دهد.

وی با توجه به ارزآور بودن صنعت زعفران افزود: زیر ساخت صنعتی ایجاد شده، صنعت زعفران را از نظر کمی و کیفی مثل تولید، اشتغال و صادرات دچار تحول کرد و ممکن است طی سال‌های آتی رشد ۵۰ تا ۶۰ درصدی فعلی را به ۱۰۰ درصد تبدیل کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟

چند سالی است که از مطرح شدن موضوع تولید گوشی ایرانی می‌گذرد و پیش از آن تنها یک شرکت به‌عنوان تولیدکننده محدود گوشی شناخته می‌شد؛ تولیدکننده‌ای که البته به‌زعم برخی از کارشناسان این حوزه، بیش‌تر مونتاژ کننده قطعات وارداتی گوشی بوده تا این که بخواهند صفر تا صد گوشی را در داخل کشور تولید کند.

به گزارش ایسنا، درباره مزیت تولید گوشی داخلی گفته شده که با تولید گوشی باکیفیت ایرانی با قیمت مناسب، به قدرت خرید مردم، تحول دیجیتال و اشتغال کمک خواهد شد. اگرچه ویژگی‌ها و خدماتی که برای گوشی داخلی در نظر گرفته شده، هنوز اعلام نشده، اما استفاده از سیستم عامل بومی ظاهرا یکی از این ویژگی‌ها است.

اگرچه تولید گوشی ایرانی مورد توجه دولت‌های گذشته قرار دارد، اما دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای نسبت به این موضوع نشان داده چراکه همزمان با آغاز به کار این دولت، وزیر ارتباطات درباره برنامه برای تولید موبایل ایرانی اعلام کرد که ظرفیت‌های خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد، اما باید بازار آن در کشور ایجاد شود و مردم به این موبایل‌ها اطمینان کنند.

بر این اساس اعلام شد که در ابتدا ممکن است نواقصی وجود داشته باشد که باید به این مسئله توجه کرد، همچنین در ساخت گوشی‌های ایرانی از ظرفیت جوانان که سبب اشتغال‌زایی می‌شود، استفاده خواهد شد؛ علاوه بر آن در مردم و جامعه خود باوری ایجاد می‌کند و نسبت به گوشی‌های خارجی ارزان‌تر است.

در نهایت پس از طرح اولیه تابستان سال گذشته - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام- اعلام کرد تولید گوشی تلفن همراه یکی از پروژه‌های است که از دولت گذشته آغاز شده، ۱۳ شرکت خصوصی برای احداث خط تولید خود در این منطقه به آن‌ها مراجعه کردند که از این تعداد دو مجموعه به بهره‌برداری رسیده‌اند و پیش‌بینی آن‌ها این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ حداقل یک میلیون گوشی تولید شود که یک سوم آن گوشی هوشمند و باقی به صورت دکمه‌ای خواهد بود.

طبق گفته وزیر ارتباطات، حوزه تبدیل موبایل حوزه مشترک وزارت ارتباطات و وزارت صمت است که مسئولیت اصلی آن برعهده وزارت صمت بوده بنابراین برنامه‌ریزی مشترکی انجام و کمک می‌شود به شرکت‌هایی که می‌توانند گوشی تولید کنند و زیرساخت‌های لازم را در اختیارشان قرار می‌گیرد.

موضوعی که وی در اظهارات اخیر خود در یکی از رسانه‌ها به آن اشاره کرد و گفت: از شرکت‌های مختلف در منطقه ویژه اقتصادی پیام حمایت کردیم و با واگذاری زمین و تسهیلات، زیرساختی را فراهم کردیم تا مقدمات برای تولید گوشی فراهم شود.

او تأکید کرد که در این حوزه ظرفیت خوبی وجود دارد و جوانان ما از جوانان دیگر کشور‌ها کمتر نیستند و اگر مردم و مسئولان به محصول ایرانی اعتماد کنند، می‌توانیم هم نیاز خودمان را برطرف کنیم و هم به سمت صادرات گام برداریم.

زارع‌پور با بیان اینکه بازار گوشی همراه بازار بسیار بزرگی است، یادآور شد که اکنون سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود، اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوانیم تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

وزیر ارتباطات تأکید کرد: البته لازم است که این تولیدات در فضای رقابتی انجام شود تا محصول بهتر و متناسب با سلیقه مردم تولید و عرضه شود. اگر برنامه‌ریزی خوبی در این زمینه انجام شود حتماً می‌توانیم با گوشی‌های خارجی نیز رقابت کنیم البته هنوز در ابتدای راه هستیم.

البته حمایت دولت فقط به موارد گفته شده محدود نمی‌شود و در بخش دوم لایحه بودجه امسال دولت ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از تولید گوشی‌های هوشمند داخلی در نظر گرفته است.

دیگر خبرها

  • تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟
  • حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی
  • اشتغالزایی ۲ هزار نفر در چهار واحد فرآوری سنگ آهن اسدآباد
  • تشخیص بیماری‌های استخوانی با دستگاه ایران‌ساخت
  • طراحی دستگاهی برای آنالیز توزیع فشار در کف پا
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان
  • قاچاق، آفت اصلی زعفران
  • ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی
  • تولید و تجاری‌سازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور
  • حرکت به سمت تولید ناب؛ راهبرد اصلی شرکت زامیاد در سال ۱۴۰۳/ معرفی دو محصول جدید زامیاد به بازار