Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، محمد نسیمی رئیس اداره بهزیستی گرمسار با اشاره به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از ۲۴ خردادماه مهدکودک‌ها و کمپ‌های ترک اعتیاد تحت نظارت بهزیستی در گرمسار بازگشایی شد.

او بابیان اینکه درمجموع ۱۵ مهدکودک تحت نظارت این سازمان در گرمسار فعالیت می‌کنند افزود: سه مهد روستایی و ۱۲ مهدکودک شهری است که سهم بخش ایوانکی از این تعداد دو مهدکودک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره بهزیستی گرمسار با تأکید بر اینکه رعایت اصول اولیه بهداشتی و پروتکل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در دستور کار مدیران مهد، کمپ‌های ترک اعتیاد، آسایشگاه شبانه‌روزی معلولان و سرای سالمندان قرارگرفته است افزود: سه مرکز اقامتی میان‌مدت برای ترک اعتیاد نیز در این شهرستان فعال است که پذیرش این مراکز با نصف ظرفیت آغاز شد.

نسیمی همچنین با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش کودکان در مهد‌ها با توجه به وضعیت شهرستان متغیر خواهد بود تصریح کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا هر منطقه با سه وضعیت سفید، زرد و قرمز در راستای شیوع کرونا ارزیابی می‌شود.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر پذیرش کودکان در مهد‌های این شهرستان با نصف ظرفیت انجام می‌شود بیان کرد: ضدعفونی تجهیزات و سطوحی که بیشترین امکان تماس رادارند از جمله اقداماتی است که در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری انجام می‌شود و خانواده‌ها به‌ویژه خانواده‌های کارمند می‌توانند با خیال آسوده کودکان خود را به مهد‌های تحت نظارت این سازمان بسپارند.

رئیس اداره بهزیستی گرمسار بابیان اینکه پیگیری برای تأمین محلول ضدعفونی‌کننده و اقلام بهداشتی از جمله ماسک و دستکش برای مهدکودک‌ها، مراکز ترک اعتیاد، آسایشگاه معلولان و سرای سالمندان در دستور کار قرار دارد تصریح کرد: بهره‌گیری از ظرفیت خیران نیک‌اندیش برای تأمین اقلام بهداشتی و کاهش هزینه‌های بهداشتی این مراکز نقش مؤثری ایفا می‌کند.

نسیمی با تأکید بر اینکه شیوع کرونا و تعطیلی مهدکودک‌ها آسیب جدی به این بخش وارد کرده است بیان کرد: حمایت از مدیران و کارفرمایان این مراکز و پیگیری برای رفع مشکلات آن‌ها از دغدغه‌های مهم بهزیستی گرمسار است.

او در ادامه گفت: یک واحد سرای سالمندان به‌صورت شبانه‌روزی با ظرفیت ۱۵۰ نفر و یک واحد آسایشگاه معلولان شبانه‌روزی با ظرفیت ۴۳ نفر برای معلولان بالای ۱۴ سال در گرمسار فعالیت می‌کند.

رئیس اداره بهزیستی گرمسار بابیان اینکه تاکنون هیچ‌یک از معلولان و سالمندان در مراکز تحت نظارت این سازمان مبتلابه بیماری کرونا نشدند اضافه کرد: این مراکز در حال حاضر پذیرش جدید نخواهند داشت و برنامه ملاقات با سالمندان و معلولان در راستای جلوگیری از شیوع کرونا ممنوع است.

نسیمی با اشاره به اینکه پنج نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این سازمان نیز در حوزه تولید ماسک در ایام پیک کرونا مشارکت داشتند ابراز کرد: این بانوان به‌طور میانگین در طول هفته ۳۵۰ عدد ماسک تولید می‌کردند.

انتهای پیام / ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان بهزیستی ویروس کرونا مهدکودک ها بهداشت و درمان ترک اعتیاد تحت نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس بهزاد ولی‌زاده رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در واکنش به خبر تسنیم درباره عرضه قلیان اکسیژن در کافی‌شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌های تهران اظهار کرد: طرح مطالعاتی دستگاه "پاکدم" یا "قلیان اکسیژن" در زمان حاضر به‌صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود ۲ سال است که در ۱۰ استان‌ کشور در حال اجراست.

وی ادامه داد: این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. در این وسیله از ترکیب گازهای اکسیژن و N۲O با رعایت حدود تعیین‌شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.

ولی‌زاده گفت: به‌دلیل نگرانی وزارت بهداشت از افزایش مصرف قلیان که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است، گسترش بی‌رویه مراکز عرضه قلیان بعد از همه‌گیری بیماری کرونا و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز عرضه قلیان که مستلزم همکاری تنگاتنگ ارگان‌های برون‌بخشی است، اجازه داده شد که طرح بررسی دستگاه پاکدم در ۱۰ استان کشور شامل تهران، آذربایجان شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شود و در ادامه با درخواست دانشگاه‌های دیگر، هماهنگی برای توسعه مرحله آزمایشی طرح در استان‌های خراسان شمالی، اصفهان و زنجان انجام شد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزود: این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود؛ در صورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به‌صورت سراسری اجرا خواهد شد. وزارت کشور نیز به استان‌های مجری طرح، این موضوع را ابلاغ کرده است و نمونه‌برداری‌ها از استانهای تحت پوشش این طرح در حال انجام است.

ولی‌زاده تصریح کرد: در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

وی با ابراز این که متأسفانه قلیان به‌عنوان یک وسیله تفریحی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه استفاده می‌شود؛ یادآور شد: این موضوع در حال بررسی است که این دستگاه تا چه‌میزان می‌تواند جایگزین قلیان و مواد دخانی باشد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان این که نتایج طرح مذکور در امکان جایگزینی با قلیان دخانی حاوی تنباکو تا پایان سال مشخص می‌شود؛ خاطرنشان کرد: پس از آن تصمیم گرفته می‌شود که این طرح به‌چه‌صورت در کشور اجرا شود.

وی درباره ترکیب موجود در این قلیان به ارائه توضیحات بیشتر پرداخت و گفت: در این دستگاه گاز N۲O به‌عنوان گاز خنده و شادی‌آور در ترکیب با اکسیژن مورد استفاده قرار گرفته است و احتمال می‌رود که این ترکیب بتواند جایگزین اعتیاد به نیکوتین و تنباکو باشد. شواهد تاکنون نشان داده است افرادی که این وسیله را مصرف کرده‌اند پس از مصرف قلیان اکسیژن تمایل چندانی به مصرف مواد دخانی ندارند؛ البته باز هم باید نتایج آزمایش به‌طور قطعی مشخص شود. انتظار داریم که با پایان یافتن مرحله آزمایشی این طرح، علاوه بر مشخص شدن اثرات مرتبط با سلامتی، درباره بحث جایگزینی آن با مواد اعتیادآوری مانند نیکوتین و تنباکو نیز به نتیجه برسیم.

ولی‌زاده در پاسخ به این سؤال که "آیا ممکن است تخلفاتی در مراکز عرضه قلیان اکسیژن رخ بدهد و از گازهای غیرمجاز در این وسیله استفاده شود؟" تشریح کرد: باید توجه داشت؛ اولاً‌ نیکوتین حاوی بسیاری از مواد سمی و تنباکوی معطر حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی بسیار مضر است، ثانیاً در تنباکوهایی که در برخی از مراکز عرضه قلیان استفاده می‌شود، مواد و ترکیبات دیگری اضافه می‌شود که برای افزایش وابستگی و حفظ مشتری انجام می‌شود بنابراین آنچه الآن بیشتر مورد نگرانی ماست؛ توزیع تنباکوهای معطر و مواد دخانی حاوی نیکوتین است نه تخلفاتی که ممکن است در توزیع قلیان اکسیژن رخ دهد. از سوی دیگر قلیان‌های اکسیژن تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و استفاده از گازهای دیگر در این قلیان مجاز نیست و دانشگاه‌ها از مجریان این طرح یعنی قهوه‌خانه‌ها و کافی‌شاپ‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به‌محض این‌که مصرف متوقف می‌شود فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند و بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست.

کد خبر 846754 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دخانیات - قلیان

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • دامپزشکی سبزوار ۷۰ متخلف بهداشتی را به دادگاه کشاند
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی