Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین، امروز (سه‌شنبه) در نشست فصلی شورای حکام آژانس با موضوع بررسی گزارش مدیرکل در مورد راستی آزمایی اجرای برجام در ایران که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، سخنرانی و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت:‌ در ابتدا، مایلم نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران در مورد احتمال در معرض مخاطره قرار گرفتن محرمانه بودن این نشست را به ثبت برسانم. کارشناسان فنی هشدار داده‌اند که با برگزاری نشست در این قالب، بدون شک هیچ کنترلی در خصوص اینکه چه کسی هم اکنون در حال شنیدن، ضبط کردن و افشای اطلاعات محرمانه می‌باشد، وجود ندارد.

نماینده ایران بیان کرد: در صورت روی دادن چنین اتفاقی، دبیرخانه در قبال عدم رعایت دقیق اصل محرمانگی، پاسخگوی عواقب آن خواهد بود. ضمن اینکه مسئولیت کشورهای عضو نیز به ویژه با توجه به اینکه چنین اطلاعات محرمانه‌ای به رسانه‌ها درز کرده و حتی توسط برخی موسسات منتشر شده است، نباید نادیده گرفته شود.

وی تصریح کرد: بسیار اساسی است که آژانس تدابیر مناسب را برای تضمین حفاظت از محرمانگی اطلاعات، از جمله زمانی که چنین اطلاعاتی در اختیار دولت‌های عضو قرار می‌گیرد، اتخاذ کند.

*رابطه با اجرای برجام، نه تنها پیشرفت مثبت محسوسی وجود نداشته، بلکه وضعیت حتی بدتر شده است

غریب‌آبادی عنوان کرد: با وجود این واقعیت که برجام با چالش‌های جدی برای بقاء مواجه است، گزارش مدیرکل در این خصوص، گواه خوبی از سطح همکاری بین ایران و آژانس است. در این گزارش آمده است: "از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، آژانس عملکرد ایران در مورد تعهدات مرتبط هسته ای اش را بررسی و راستی آزمایی می‌کند". این گزارش، همچنین نشان می دهد که آژانس حتی قادر به راستی آزمایی و نظارت بر اقداماتی است که ایران آن ها را در اجرای برخی تعهدات خود ذیل برجام، متوقف کرده است. این گزارش، همچنین سطح همکاری ایران با آژانس در زمان شیوع کرونا را "استثنایی" توصیف می‌کند.

وی افزود: در رابطه با اجرای برجام، باید اذعان داشت که نه تنها پیشرفت مثبت محسوسی وجود نداشته، بلکه وضعیت حتی بدتر شده است. در تاریخ ۲۷ می ۲۰۲۰، آمریکا اعلام کرد که به طور یکجانبه "تمامی پروژه های هسته ای باقیمانده ناشی از برجام - تبدیل رآکتور اراک، تأمین اورانیوم غنی شده برای رآکتور تحقیقاتی تهران و صادرات سوخت رآکتور تحقیقاتی ایران" را تحریم می‌کند. این تحریم‌ها و سیاست‌های بدخواهانه آمریکا، باعث جلوگیری از اجرای مفاد مرتبط هسته ای قطعنامه ۲۲۱۳ (۲۰۱۵) شورای امنیت توسط دولت‌های عضو، از جمله جمهوری اسلامی ایران، شده است.

* وضعیت برجام تاریک‌تر از گذشته

غریب‌آبادی ادامه داد: در حقیقت، با تداوم رفتار غیرمسئولانه آمریکا، وضعیت پیرامون این توافقنامه تاریک‌تر از گذشته است. اینجانب در نامه‌ای به مدیرکل آژانس در تاریخ ۹ ژوئن ۲۰۲۰، موضع جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه منعکس کرده‌ام که به عنوان سند آژانس نیز منتشر شده است. در حالی که ایران حق دارد اقدامات جبرانی را در این راستا اتخاذ کند و آژانس نیز در هر مرحله از توسعه این اقدامات کاملاً آگاه خواهد شد. 

وی گفت: آمریکا بایستی مسئولیت کامل عواقب اقدامات متخلفانه خود را که در تضاد آشکار با اهداف اساسنامه آژانس، اصول معاهده عدم اشاعه و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند، بر عهده بگیرد.

نماینده ایران افزود: اعضای آژانس باید به مسئولیت های خود عمل کنند و نسبت به رفتار غیرقانونی آمریکا که همکاری بین المللی در زمینه انرژی و فناوری هسته ای را به خطر می اندازد، رسیدگی و واکنش مناسب نشان دهند. بسیار اساسی است که نقض های آمریکا از تعهدات مرتبط خود و اقدامات یکجانبه آن نباید هیچ تأثیر منفی بر کار آژانس در پیگیری وظیفه اش در زمینه استفاده های صلح آمیز هسته ای مطابق با اساسنامه اش و سایر اسناد مرتبط داشته باشد. همچنین، از مدیرکل خواسته می شود تا به طور مناسب، این نقض های آمریکا را در گزارشات خود در مورد اجرای اسناد مرتبط آژانس، منعکس کند.

وی بیان کرد: بیانیه های قرائت شده توسط اکثریت قریب به اتفاق اعضای آژانس در نشست جاری و حمایت آنها از حفظ توافق، به عنوان نشانه ای محکم در حمایت از چندجانبه گرایی، دلگرم کننده می باشد. با این حال، کلمات، تضمین کننده بهره مند شدن ایران از مزایای این توافق نیست و نیاز به اقدام و عمل وجود دارد.

*کشورها، شرکت‌ها و بانک‌هایی که مایل به همکاری با ایران هستند مورد آزار و قلدری قرار می‌گیرند

غریب‌آبادی خاطرنشان کرد: ما متوجه هستیم که کشورها، شرکت ها و بانک هایی که مایل به همکاری با ایران مطابق برجام هستند، در واقعیت مورد آزار و قلدری قرار می گیرند. با این حال، سؤال این است که آیا این باعث می شود هر عضو دیگر سازمان ملل متحد، از جمله سایر طرف های باقیمانده در توافق، به ویژه سه کشور اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه)، از بار مسئولیت خود شانه خالی کنند؟

 وی ادامه داد: مایلم مجدداً تأکید کنم که برای جلوگیری از تبیدل برجام به عنوان یادگاری در گذشته، بازگرداندن تعادل از دست رفته بین حقوق و مسئولیت‌های تمامی طرف‌های آن، یک ضرورت مطلق است.

غریب‌آبادی گفت: ایران به نوبه خود اعلام آمادگی کرده تا تمامی اقدامات جبرانی را برگرداند که البته چنین امری، نیازمند بسیج عملی ظرفیت‌ها در سایر طرف‌های باقیمانده برجام برای اجرای موثر تعهداتشان می‌باشد.

نماینده ایران ادامه داد: امروز، برخی کشورها در مورد اهمیت بازگشت ایران به اجرای کامل توافق صحبت کردند. اما، "توافق"،  اگر "یک توافق" است، مطمئناً بیش از یک طرف دارد. حقوق و تعهدات طرف های مختلف چیست؟ آیا ایران از این قرارداد منتفع شده است؟ عملا چه کار دیگری به جز اظهارات زیبای دیپلماتیک توسط طرف‌های باقیمانده انجام می شود؟ 

وی خاطرنشان کرد:‌ برجام یک "توافق" ساده با تعدادی عضو نیست، بلکه این "توافقی" است که توسط قطعنامه شورای امنیت تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل تأیید و تصویب شده است. بنابراین، برعهده تمامی اعضای سازمان ملل متحد است تا به آن پایبند باشند. 

*سایر طرف‌های برجام به ویژه سه کشور اروپایی قطار خارج شده را به مسیر صحیح برگردانند

غریب‌آبادی گفت: قویا خواسته می شود که سایر طرف های برجام، به ویژه سه کشور اروپایی، و همچنین جامعه بین المللی این قطار خارج شده از مسیر را در زمان مناسب و قبل از اینکه خیلی دیر شود، از طریق اتخاذ گام‌های عملی معتبر در راستای اجرای تعهدات خود، به مسیر صحیح برگردانده و در نتیجه، اعتماد را تقویت کنند. 

*آژانس در سال گذشته ۳۳ دسترسی تکمیلی در ایران انجام داده است

نماینده دائم ایران در آژانس اضافه کرد: مایلم توجه شما را به یک نکته خاص در مورد گزارش مدیرکل جلب کنم. طبق گزارش اجرای پادمان در سال ۲۰۱۹، می‌توان دریافت که آژانس در سال گذشته ۳۳ دسترسی تکمیلی در ایران انجام داده است، که این نتیجه اجرای داوطلبانه و موقت پروتکل الحاقی است. متأسفانه، از مارس ۲۰۲۰ و با وجود چندین بار ابراز نگرانی و عدم رضایت ایران از این اقدام غیرحرفه‌ای دبیرخانه آژانس، این واقعیت در گزارشات مدیرکل منعکس نمی‌شود.

وی گفت:  ایران قبلاً هشدار داده بود که اگر به چنین سطحی از دسترسی‌های تکمیلی اذعان نشود، تصمیمات لازم را متعاقبا اتخاذ خواهد کرد.

 غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در اظهاراتی و در واکنش به پیش نویس قطعنامه سه کشور اروپایی با اشاره به همکاری‌های گسترده و شفاف ایران با آژانس گفت: این بدان معنا نیست که هر درخواست را آن هم بر مبنای ادعاهای واهی دشمنانمان اجابت ‌کنیم و به این سازمان و کشورهای عضو توصیه می‌کنیم از ایجاد یک بحران غیرضروری پرهیز کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: تقریب

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران سه کشور اروپایی نماینده دائم سایر طرف بین المللی غریب آبادی سازمان ملل هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران با هدف تحقق‌بخشیدن به اهداف مشترک و توسعه همکاری‌ها در رفع نیازها و ارتقای توانمندی‏‌های فناورانه کشور امضا شد.

به گزارش خبرنگار شانا، تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران، امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌) با هدف اجرای تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و در چارچوب سیاست‌های کلی نظام، سیاست‏‌های اقتصاد مقاومتی، تحقق سند چشم‏‌انداز و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها دو طرف برای تحقق‌بخشیدن به اهداف مشترک و توسعه همکاری‌ها در رفع نیازها و ارتقای توانمندی‏‌های فناورانه کشور، بین محمد قنادی‌مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران، و وحیدرضا زیدی‌فر، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری امضا شد.

این تفاهم‌نامه در ۱۰ ماده برای افزایش‏ همکاری و هم‌افزایی در بخش‌های پژوهش، توسعه و تعمیق به‌کارگیری پرتوها و فناوری‌های نو هسته‌ای در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و تسهیل ارائه خدمات و محصول با درنظرگرفتن همه امکانات دو طرف اعم از فنی، تخصصی و تجربه نیروی انسانی به امضا رسید.

اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، توسعه شبکه همکاری فناورانه با هدف هم‌افزایی و پرهیز از موازی‌کاری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها، همکاری در زمینه راهبری پژوهش، توسعه فناوری، نظارت، اجرا و سرمایه‌گذاری برای مجموعه‌ طرح‌های مرتبط با زمینه‌های هسته‌ای، پرتویی و کاربردهای نو آن، همکاری و مشارکت در زمینه تدوین، روزآمدکردن و پیاده‌سازی الزام‌ها، استانداردهای تخصصی صنعت نفت از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است. 

کمک به اجرای برنامه توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای کشور با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، همکاری و مشارکت در زمینه فعالیت‌های علمی، آموزشی، ترویجی و پژوهشی استانداردسازی، توسعه هوشمندسازی و علم داده‌ها، همکاری و مشارکت در زمینه‌های ارزیابی انطباق و تأیید صلاحیت، همکاری و مشارکت در زمینه انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی، اندازه‌شناسی و ردیابی دقتی، همکاری و مشارکت در زمینه تأیید صلاحیت اشخاص (مانند گواهینامه تأیید صلاحیت حرفه‌ای کارشناسان فنی استانداردسازی)، از دیگر مواردی است که برای تحقق اهداف مشترک در دستور کار قرار می‌گیرد.

بر این اساس، حداکثر دو هفته پس از امضای این تفاهم‌نامه، کمیته راهبری متشکل از نمایندگان معرفی‌شده از سوی دوطرف به‌منظور ایجاد هماهنگی، نظارت، تسهیل و تسریع در اجرای مفاد این تفاهم‌نامه و تدوین دستورعمل‌های اجرایی و دیگر اقدام‌های لازم تشکیل می‌شود.

دیگر خبرها

  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند