Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-23@09:15:08 GMT

پارسال چه میزان اوراق مشارکت فروش رفت؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۱۶۸۵

پارسال چه میزان اوراق مشارکت فروش رفت؟

طبق قانون بودجه شهرداری‌های کشور و سازمان‌های وابسته به آنها باید با تأیید وزارت کشور تا سقف ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی منتشر کنند که اکنون بانک مرکزی وضعیت انتشار این اوراق را اعلام کرده که براساس آن شهرداری تهران بیشترین اوراق مشارکت را منتشر کرده و شهرداری مشهد نیز بیشترین فروش را از انتشار این اوراق داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، طبق قانون بودجه، شهرداری‌های کشور و سازمان‌های وابسته به آنها با تأیید وزارت کشور (سازمان امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) تا سقف ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین خود و با بازپرداخت اصل و سود آن توسط همان شهرداری‌ها منتشر کنند.

علاوه براین، باید حداقل ۵۰ درصد از سقف اوراق موضوع این بند به طرح‌های قطار شهری و حمل و نقل شهری و رفع آلودگی هوا اختصاص یابد و تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق برای اجرای طرح‌های‌ قطار شهری و حمل و نقل شهری به نسبت ۵۰ درصد دولت و ۵۰ درصد شهرداری‌ها است و تضمین ۵۰ درصد سهم دولت برعهده سازمان برنامه و بودجه کشور است.

همچنین، اوراق فروش‌ نرفته این بند در سقف مطالبات معوق طرح با تأیید شهرداری مربوطه و سازمان برنامه و بـودجه کشـور قابل واگذاری به طلبکاران طرح است.

اکنون بانک مرکزی در گزارش خود درباره آمارهای اقتصادی  وضعیت انتشار اوراق مشارکت را تا پایان سال گذشته منتشر کرده که طبق آن اوراق مشارکت شهرداری تبریز برای تکمیل خط ۱ قطار شهری تبریز در اسفند سال ۹۷ با مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان منتشر شده که معادل ۶۴۹ میلیارد و ۴۰۰ تومان آن به فروش رفته است.

همچنین، شهرداری کرج برای تکمیل فاز ۱ خط ۲ قطار شهری ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کرده که ۲۴۹ میلیارد و ۸۰۰ تومان از این اوراق به فروش رفته است و شهرداری شیراز به منظور احداث خط ۲ و تکمیل خط ۱ قطار شهری معادل ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر کرده که ۵۹۷ میلیارد تومان آن فروخته شده است.

شهرداری اهواز دارای کمترین انتشار و فروش اوراق

علاوه براین، معادل ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت از سوی شهرداری اهواز برای فاز ۱ خط ۱ قطار شهری منتشر شده که از این میزان اوراقی فروش نرفته است و از سوی شهرداری تهران نیز برای تکمیل خط‌های ۶ و ۷ قطار شهری معادل ۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شده که ۹۰۹ میلیارد و ۹۰۰ تومان آن به فروش نرفته است.

طبق این گزارش، شهرداری اصفهان یکبار به منظور فاز ۲ خط ۲ قطار شهری معادل ۵۰۰ میلیارد  تومان که ۴۹۹ میلیارد تومان از آن به فروش رفته و بار دیگر برای بی‌آرتی ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کرده که تمام این مبلغ خریداری شده است.

همچنین، شهرداری مشهد یک بار برای فاز ۳ خط ۳ قطار شهری به میزان ۷۰۰ میلیارد تومان و بار دیگر به منظور توسعه، تعریض و بدنه‌سازی خیابان حر عاملی ۱۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کرده که هر یک از این اوراق به ترتیب ۶۹۹ و ۱۴۹ میلیارد تومان از آن‌ها به فروش رفته است.
علاوه براین،   شهرداری مشهد ۳۵۰ میلیون تومان هم برای نوسازی و بهسازی اطراف حرم اوراق منتشر کرده که تمام این میزان اوراق به فروش رفته است.

پارسال چه میزان اوراق مشارکت منتشر شد؟

در کل در سال گذشته معادل ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شده است که ۴ هزار و ۶۹۵ میلیارد و ۱۰۰ تومان از آن‌ها به فروش رفته است.

طبق این گزارش، شهرداری تهران بیشترین اوراق مشارکت را منتشر کرده و شهرداری اهواز نیز کمترین فروش و انتشار اوراق را داشته است و از بین این میزان اوراق مشارکت منتشر شده شهرداری مشهد بیشترین فروش اوراق مشارکت را داشته است.

تمام این اوراق به مدت ۴ سال و با ۱۸ درصد نرخ سود علی‌الحساب در سال منتشر شده‌اند که مجوز عرضه مجدد اوراق مشارکتی که در سال ۹۷ به طور کامل به فروش نرسیده بود، در سال ۹۸ صادر شد و این اوراق صرفا اوراق مشارکت منتشر شده با مجوز بانک مرکزی هستند.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر اوراق مشارکت منتشر شده فروش رفته اوراق مشارکت منتشر کرده شهرداری مشهد میزان اوراق شهرداری ها قطار شهری ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس به تشریح نشست امروز این کمیسیون که با حضور وزیر صمت و با دستور کار بررسی مشکلات حوزه اسقاط خودروهای فرسوده برگزار شد، پرداخت. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه این کمیسیون که  با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونین و مدیران وزارت صمت به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، اظهار داشت: در بخش اول این جلسه موضوع اسقاط خودروهای فرسوده مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه اسقاط خودروهای فرسوده یکی از  مؤثرترین سیاست‌های غیر قیمتی مدیریت در جهت کاهش مصرف بنزین در شرایط ناترازی تولید بنزین است، حمایت از اسقاط خودروهای فرسوده امری ضروری است و لازم است با دقت اجرا شود.

قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده تغییر می‌کند + سند

 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس افزود: بر اساس بررسی‌های کارشناسی آیین نامه اجرایی مربوط به اسقاط خودروهای فرسوده که در اسفند 1402 به تصویب رسیده دارای ایراداتی است. به عنوان مثال در تبصره 5 ماده 11 آیین نامه اجرایی، قیمت گذاری گواهی اسقاط به سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده سپرده شده و فاصله زمانی به روز رسانی قیمت نیز 6 ماه تعیین شده و قیمت گذاری دستوری باعث زیان عرضه کننده می‌شود و در نهایت این ناترازی باعث کاهش عرضه خواهد شد و با توجه به نرخ بالای تورم اسقاط خودرو فرسوده غیر اقتصادی می‌شود. لذا مقرر شد مدل قیمت گذاری منصفانه گواهی اسقاط تا یک ماه آینده از سوی وزارت صمت ارائه و این آیین نامه مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با اشاره به دستور دیگر کمیسیون در مورد میزان تخصیص خودرو به ازای اسقاط خودرو گفت: مقرر شد وزارت صمت میزان فروش خودرو در سامانه یکپارچه و میزان تخصیص سهمیه به خودروهای فرسوده را اعلام و برنامه زمان‌بندی جبران عقب ماندگی از قانون در مورد تخصیص خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده را اعلام کند. همچنین این وزارتخانه موظف شد تا سه ماه آتی برنامه اسقاط انواع خودروهای فرسوده را جهت اجرا در طول پنج سال برنامه هفتم اعلام نماید. به نحوی که میزان خودروهای فرسوده سالانه حداقل 10 درصد کاهش باید.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به برخی نگرانی‌ها در خصوص کاهش کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در خودروهای تولید داخل  و کاهش ایمنی خودروها گفت: تیراژ تولید خودروهای ایمن در کشور بر اساس آمار تولید کنندگان خودروها بسیار کم است و این موضوع در بلند مدت می‌تواند سبب افزایش تلفات جاده‌ای شود. لذا مهم است که به منظور افزایش تولید خودروهای ایمن وزارت صمت برنامه‌ای تهیه کند که خودروهای ایمن جایگزین خودروهای قدیمی شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: بررسی‌ها نشان دهنده کاهش کیفیت ورق‌های مورد استفاده در تولید خودرو است و این موضوع سبب نارضایتی مصرف کنندگان شده است و وزارت صمت موظف شد تا دوماه آینده برنامه و نظام مشوق جایگزین پلتفرم‌های ایمن با قدیمی را ارایه کند و گزارشی در مورد کیفیت بدنه خودروها تولیدی ارائه و به کمیسیون ارائه کند.

خضریان تصریح کرد: نظارت بر حسن اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده مصوب مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز با وزیر صمت بود و با اعلام وزیر صمت آیین نامه اجرایی آن 22 مرداد 1402 به دولت ارائه شده است. لذا مقرر شد جهت تسریع در تصویب این آیین نامه پیگیری‌های لازم انجام شود. 

وی تصریح کرد: کاهش ارزبری خودروهای مونتاژی در شرایط فعلی اقتصادی موضوع دیگر مورد اهتمام کمیسیون اصل نود بود و از آنجایی که دو میلیارد 400 میلیون دلار برای واردات قطعات خودروها مونتاژی هزینه می‌شود، مقرر شد اصلاح نظام تعرفه‌ای جهت حداکثر سازی ساخت داخل، اختصاص سهیمه ارزی و حمایت از تولید کنندگان و قطعه سازان داخلی از سوی وزارت صمت پیگیری شود. همچین براساس اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید خودرو در سال جاری رکورد 1 میلیون 700 هزار خودرو را جهت جبران کسری نیاز بازار خواهد زد.

خضریان در پایان گفت: مسأله تأمین ناوگان حمل و نقل شهری و بین شهری با عنایت به مشکلات ناوگان حمل و نقل که موجب نارضایتی و کمبود بلیط در ایام خاص شده است نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد جلسه‌ای مشترک با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جهت ساماندهی اختصاص منابع برای تولید مورد نیاز این ناوگان تشکیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم حرکت به سمت سرمایه‌گذاری تخصصی/ قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه شهری تسهیل شود
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  • اختصاص دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به قم
  • دریافت شهریه مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی تنها براساس کیفیت آموزشی
  • سود فروش میوه و تره‌بار حداکثر ۳۰ درصد نسبت به فاکتور خرید است
  • بورسی شدن دارایی های مختلف شهرداری
  • دارایی‌های مختلف شهرداری بورسی می‌شوند
  • ارائه تجربیات بازآفرینی شهری در اصفهان از سوی دفاتر مشارکت و بازآفرینی
  • توسعه شهر ارومیه با جلب مشارکت مردم
  • قم موفق‌ترین کلان‌شهر کشور در حوزه پسماند؛ کاهش میزان دفن مستقیم به صفر