Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-25@23:24:16 GMT

امدادهای غیبی برای دانشجویان در آزمون‌های مجازی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۸۲۱۵

امدادهای غیبی برای دانشجویان در آزمون‌های مجازی

با تصمیم دانشگاه‌ها برای برگزاری آزمون‌های مجازی، با آگهی‌های زیادی برای شرکت در آزمون به ازای دریافت پول مواجه شده‌ایم. به گزارش جنوب نیوز، بیش از ۴ ماه است که با شیوع کرونا در کشور کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها غیر حضوری شده و کلاس‌ها به صورت بر خط وآنلاین برگزار شده است. با تمام مشکلات و حاشیه‌های موجود این کلاس‌ها برگزار شد و با فرا رسیدن زمان برگزاری امتحانات وضعیت موجود باعث شد تا دانشگاه‌ها شروع به برنامه ریزی برای نحوه برگزاری امتحانات کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه برخی دانشگاه‌ها در نهایت تصمیم به برگزاری امتحانات به صورت حضوری گرفته اند، اما با این وجود بسیاری از دانشگاه‌ها همانند دانشگاه آزاد، پیام نور و ... برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ سلامت دانشجویان تصمیم به برگزاری امتحانات به صورت غیرحضوری گرفته اند.

برگزاری امتحانات به صورت مجازی، اما و اگرهای بسیار و ضعف‌ها و معایت زیادی از جمله فراهم شدن امکان تقلب در امتحانات را به وجود آورده است. معاونت آموزشی وزارت علوم برای روشن شدن شیوه برگزاری این امتحانات شیوه نامه‌ای را به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است که به شرح زیر است:

شیوه برگزاری آزمون‌های مجازی دانشگاه‌ها

استفاده از ابزارهای آزمون برخط به صورت همزمان یک روش امکانپذیر برگزاری آزمون است؛ در این روش، آزمون برخط به صورت همزمان و با حضور مراقبتی تصویری آزمون گیرنده انجام می‌شود.

در رابطه با آزمون‌های غیرحضوری، به طور خلاصه باید گفت می‌توان با اجرای مواردی، چون محدود کردن زمان نمایش هر سوال، تصادفی کردن شماره سوالات برای دانشجویان مختلف، مفهومی کردن سوالات و مواردی از این قبیل احتمال تقلب در امتحان را به شدت کاهش داد. البته این‌ها اغلب با تاکید بر سوال‌های چند گزینه‌ای است، اما در مورد سوالات تشریحی هم تا حدودی قابل اجرا و اثر بخش است. در مورد آزمون‌های برخط با نظارت تصویری همزمان هم چند روش بیان شده که در آنها هم علاوه بر رعایت موارد فوق می‌توان با نظارت تصویری دقت بیشتری به خرج داد و احتمال تقلب را کاهش داد. اما هیچ روشی ضمانت کننده عدم تقلب نیست. اگر به طور عمدی یا به صورت غیر عمد ارتباط اینترنتی قطع شود، گزینه تکرار در زمان دیگر یا در مکانی دیگر برای دانشجو می‌تواند فراهم باشد (البته نه به صورتی که ترغیب کننده تکرار این موارد باشد).

بیشتر بخوانید: جزئیات برگزاری امتحانات حضوری و غیرحضوری دانشگاه تهران

با توجه به اینکه در زمان برگزاری آزمون برخط استرس و فشار بر دانشجو زیاد است، زمان مورد نیاز برای آزمون نیز باید طوری تنظیم شود که دانشجو موفق به پاسخ دادن کل سوالات شود و همچنین زمان زیادی هم برای برقراری ارتباط با دیگر دانشجویان نداشته باشد.

احتمال بروز برخی ناهنجاری‌ها در امتحانات مجازی وجود داد

بیژن هاشمی ملایری، رئیس دفتر آموزش‌های آزاد دانشگاه تربیت مدرس درباره میزان احتمال وجود تقلب در دانشگاه‌ها تصریح کرد: برگزاری آزمون‌های مجازی باید شرایط خاصی داشته باشد. یعنی سوالات اغلب تستی و فرصت پاسخگویی محدود باشد، در حدی که دانشجو فقط از این زمان برای انتقال داشته هایش استفاده کند.

رئیس دفتر آموزش‌های آزاد دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: برگزاری آزمون مجازی مزایایی دارد، اما به اندازه امتحان حضوری ثمربخش نیست.

او کرد: با این وجود در برگزاری امتحانات به صورت مجازی احتمال بروز برخی ناهنجاری‌ها وجود دارد، ولی به گونه‌ای نیست که سلامت و اعتبار آزمون‌ها مورد خدشه قرار گیرد.

نحوه جلوگیری از تقلب در امتحانات دانشگاه پیام نور

امیر حسین بهروز، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور، درباره راهکارهای این دانشگاه برای جلوگیری از تقلب در جلسه امتحان گفت: دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات این ترم ارزشیابی پایان ترم دارد به این صورت که تمام نمره پایان ترم را معطوف به آزمون نهایی که استاد در صدد است آن را برگزار کند، نکرده ایم.

او درباره شیوه برگزاری آزمون‌های آنلاین توسط استادان، اظهار کرد: استادان می‌توانند از طریق سامانه آزمون آنلاین و یا از طریق اپلیکیشن هوشمند "پیام من"، آزمون‌های خود را برگزار کنند. در فرآیند برگزاری، سوالات و گزینه‌ها را به صورت رندمی گذاشته اند؛ به این صورت که پاسخ سوالات دانشجویانی که همزمان یک درس را امتحان می‌دهند، متفاوت است. برای مثال گزینه صحیح برای یک دانشجو ممکن است «الف» و برای دانشجوی دیگری «ب» باشد.

مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور در پایان گفت: خیلی از استادان در نوع طراحی سوالات و کاربرد اعداد و ارقام خلاقیت‌هایی به کار برده‌اند، براین اساس تقریبا سوالات برای هر دانشجو، اختصاصی شده است. در واقع استادان برای به حداقل رساندن تقلب، اقدامات متعددی را انجام داده‌اند.

پاسخ به سوالات آزمون مجازی تنها با ۱۵۰ هزار تومان

با وجود تمام تمهیدات اندیشیده شده راه‌هایی هم برای تقلب وجود دارد و روزهای گذشته در فضای مجازی، کانال‌های دانشجویی و آگهی‌های اینترنتی شاهد مواردی بوده ایم که آگهی شرکت در آزمون با نمره تضمینی را داده اند. یکی از افرادی که اقدام به انتشار آگهی شرکت در آزمون با نمره تضمینی را داده بود، گفت: جواب سوالات آزمون مجازی شما را در نیم ساعت می‌دهم و ۱۵۰ هزار تومان می‌گیرم.

او تضمین داد که نمره کامل را از آزمون خواهید گرفت و ادامه داد: در مدت اخیر در آزمون‌های زیادی شرکت کرده ام و نمره کامل را هم گرفته ام هیچ مشکلی وجود ندارد، نگران نباشید.

این آگهی دهنده درباره نحوه شرکت در آزمون مجازی بیان کرد: از سوالات عکس می‌گیرید و برای من ارسال می‌کنید، البته برخی از دانشگاه‌ها تمام سوالات را در ابتدا در اختیار دانشجو قرار نمی‌دهند و ممکن است سوالات را تک تک بفرستند که در این صورت هم مشکلی وجود ندارد سوال را برای من می‌فرستید و جواب را ارسال می‌کنم.

او در پایان گفت‌وگو زمان برگزاری امتحان پایان ترم را نیز پرسید تا مطمئن شود که در آن زمان آزمون دیگری نداشته باشد.

امدادهای غیبی دانشجویی در آزمون‌های مجازی

در بین تمام تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری امتحانات مجازی، راهکاری برای جلوگیری از شرکت دیگران در آزمون دیده نمی‌شود. این امر باعث شده تا بسیاری از دانشجویان به دنبال افرادی باشند که با پرداخت مبلغی به جای آن‌ها آزمون دهند. اگر چه تقلب در امتحانات امری تازه نیست، اما در این امتحانات فرد حداقل می‌تواند جواب چند سوال را تقلب کند، درحالی که در امتحانات مجازی و شیوه‌ای که فردی با گرفتن پول در امتحان شرکت کند و جواب تمام سوالات را برای دانشجو بفرستد اعتبار و صلاحیت آزمون‌ها به کلی خدشه دار می‌شود.

مسئولان وزارت علوم و دانشگاه‌های مختلف هم باید برای جلوگیری از تقلب فاحش اقدامی جدی انجام دهند؛ زیرا با توجه به شیوع کرونا و احتمال ادامه دار بودن آموزش‌ها به صورت مجازی قطعا رویه پول گرفتن و آزمون دادن رایج‌تر و گسترده‌تر خواهد شد و در نهایت دانشجویانی ضرر خواهند کرد که خودشان در امتحانات شرکت می‌کنند و زحمت زیادی برای قبولی در آزمون‌ها می‌کشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: برگزاری امتحانات به صورت برگزاری آزمون دانشگاه پیام نور آزمون های مجازی برگزاری امتحان تقلب در امتحان شرکت در آزمون برای دانشجو آزمون مجازی آزمون ها دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۸۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری بیش از ۵۰ هزار کلاهبردار فروش سوالات کنکور/ اینترنت در زمان برگزاری آزمون قطع نمی‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور امشب (چهارشنبه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در برنامه زنده تلویزیونی، ضمن آرزوی موفقیت برای داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ اظهار کرد: بنده به اندازه همه یک میلیون و ۲۰۰ هزار داوطلب استرس دارم؛ چرا که حساسیت های کار زیاد است و نگران هستیم که شرایط کنکوری ها عادلانه رقم نخورد؛ بنابراین باید مراقب باشیم تا تلاش چندین ساله تمام افراد در فضای رقابتی سالم رقم بخورد.

وی افزود: امشب تا صبح تمام دست اندرکاران برگزاری کنکور بیدار خواهند ماند؛ چرا که شرایط به خوبی باید پیش رود تا پرسش نامه و پاسخ نامه روی میز داوطلب قرار بگیرد؛ پس شرایط سنگینی را در مسیر خود خواهیم داشت، امشب تمام دفترچه ها و سوالات در نقطه های هدف قرار گرفته و تحت حفاظت دستگاه های متعددی از نیروی های نظامی تا حفاظتی و عوامل اجرایی هستند و کسی به هیچ عنوان نمی تواند تا ساعت ۶ صبح به سوالات نزدیک شود، چرا که در محیط ایزوله و بسته با ۲ تا ۳ پلمپ مشخص قفل شده که اگر این اتفاق رخ دهد، با کمک دستگاه های سیگنال اعلام خواهد شد. 

پورعباس تصریح کرد: اولین کسی که سوالات کنکور را باز می کند خود داوطلب است و تمام همکاران از ۵ فروردین تا به امروز در قرنطینه بودند و با هیچ فردی حتی خانواده هایشان ارتباط الکترونیکی و حضوری نداشته اند.  

معاون وزیر علوم ادامه داد: نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دی برگزار شد که در آن زمان با فضای برف و بوران زیادی مواجهه شدیم که برای ساکنان کوهستان سختی هایی را به وجود آورد؛ به همین علت با نظر وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش جهت فرصت مجدد به داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ به اردیبهشت موکول شد و با توجه به اینکه تمام دروس داوطلبان به اتمام رسیده است، فضای رقابت سالم تر و هوا مطلوب تر است. اما، ۲ شهر در سیستان بلوچستان دچار سیل شده اند که با هماهنگی کامل استانداردی  داوطلبان این منطقه با تمهیدات اندیشیده شده در کنکور شرکت می کنند و اگر لازم باشد با هلی کوپتر هم خدماتی ارائه می کنیم. 

پورعباس با بیان اینکه تعداد داوطلبان کنکور امسال در نوبت اول یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ نفر است؛ تاکید کرد: در نوبت اول به علت هم‌زمانی با آزمون فرهنگیان بیشتر است، اما تعداد داوطلبان نوبت دوم ۹۵۰ هزار نفر است. 

وی افزود: نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ که به پایان برسد، داوطلبان از نوبت اول ۱۴۰۲ تا نوبت دوم ۱۴۰۳ دارای ۴ امتیاز معتبر هستند و با نتیجه هر کدام از آزمون ها که بخواهند می توانند متناسب با رتبه بهتری که کسب کرده اند انتخاب رشته کنند؛ البته در صورتی می توانند که مجاز شده باشند؛ چرا که در سال های گذشته هر داوطلب کنکوری تنها یک بار در سال شانس قبولی در کنکور دارند. 

پور عباس تاکید کرد: تعداد نسبت زنان به مردان شرکت کننده در کنکور سراسری ۶۰ به ۴۰ بود که امسال ۶۳ به ۳۷ درصد است، یعنی انگیزه مردان بیشتر به فعالیت در بازار کار هدایت شده است. تنها کشوری هستیم که فضای تحصیلی ویژه ای را برای بانوان فراهم کرده ایم، در رشته ریاضی شاهد حضور بیشتر مردان نسبت به بانوان هستیم؛ چرا که فعالیت در معدن بیشتر مورد پسند آقایان است. 

اینترنت در زمان برگزاری کنکور قطع نمی شود 

وی درباره قطع اینترنت در حوزه های کنکور گفت: قطع اینترنت هیچ ضرورتی ندارد، چرا که آشکارسازها به شیوه خاص عمل می کنند و اگر در سال های گذشته اینترنت را قطع می کردیم به این دلیل بود که امکانات فعلی را نداشتیم.   

پور عباس بیان کرد: برخی از سودجویان فعال در شبکه های مجازی سعی در گمراهی مردم دارند و به شیوه های بسیار ناجوانمردانه به تلکه کردن آنها با فروش سوالات کنکور می پردازند و از آنجایی که فروش سوالی در کار نیست، ولی داوطلب اعتراف کرده که به این کلاهبرداران اعتماد دارد، پس اگر بخواهد اعتراض و شکایتی کند مورد آزار و اذیت کلاهبرداران قرار خواهد گرفت. 

ترک ۱۹ هزار کنکوری از کانال های تقلب در کنکور 

وی گفت: با رصدی که انجام دادیم، امروز حدود ۱۹ هزارنفر یه ترک کانال های غیر مجاز فروش سوالات کنکور اقدام کردند که امر مهمی است، داوطلبان تا فردا صبح این کانال ها را ترک کنند. این سامانه ها تحت رصد کامل نیروهای امنیتی قرار دارد و اگر ترک نکنند و فردا آشکار سازی تقلب آنها را کشف کند از حضور در آزمون های متعدد در سال های جاری طرد خواهد شد؛ چرا که تخلف در کنکور محرومیت از آزمون را به همراه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنکور هنر ۱۴۰۳ + تاریخ، زمان برگزاری و تعداد سوالات
  • دستگیری بیش از ۵۰ هزار کلاهبردار فروش سوالات کنکور/ اینترنت در زمان برگزاری آزمون قطع نمی‌شود
  • فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی دستگیر شد
  • بازداشت ۱۸ کلاهبردار کنکوری / فروش سوالات در ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی
  • دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری | بیش از ۱ میلیون دنبال‌کننده در صفحات مجازی متقلبان | خطر آسیب جدی در کمین داوطلبانی که فریب می‌خورند
  • بازداشت ۱۸ مدعی فروش سوالات کنکور
  • بازداشت شیادان بی‌سواد در نقاب دلسوزان مجازی کنکور
  • بازداشت شیادان بی سواد در نقاب دلسوزان مجازی کنکور
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد
  • آخرین تغییرات کنکور؛ «نه» مردان به شغل معلمی