Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهید دکتر مصطفی چمران نمونه بارزی از نخبه‌ای است وارسته که متعهدانه و مجاهدانه، عشق به مبارزه فی سبیل الله را در دل داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، امیر المومنین حضرت علی (علیه السلام) در نامه ای به فرماندهان خود مالک اشتر را با سه ویژگی معرفی می کند. اول این که او کسی نیست که بیم سستی و یا خطا و لغزش بر او  برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم این که در جایی که شتاب باید کرد، کندی نمی کند و سوم این که در جایی که درنگ باید کرد شتاب نمی کند. بدون شک یکی از مصادیق این ویژگی ها در فضای انقلاب اسلامی دکتر مصطفی چمران بود که  چشمی همچون خود او  می  خواست تا میدان مبارزه جبهه اسلامی و حرکت حضرت امام (ره) را کیلومترها دورتر در مرز لبنان و اسرائیل ببیند و از پوچی ها، ناپایداری ها، خوشی ها و قید و بندها  خودش را آزاد کند و  در طوفان های خطرناک حوادث  خودش را رها سازد.

دکتر مصطفی چمران کسی است که به عنوان یک نخبه تراز اول، پس از فارغ التحصیل شدن  از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در رشته فیزیک پلاسما در سال ۱۳۴۲، برای فراگیری دوره های مبارزات چریکی به مصر عزیمت می کند و در حالی که بهترین شرایط کاری و حقوقی در آزمایشگاه تحقیقاتی بل زیر نظر ناسا برای وی فراهم می شود، خودش را به امام موسی صدر در لبنان می رساند و با ذهن خلاق، جوشنده و زاینده خویش به سازماندهی شیعیان لبنان در جنبش «امل» علیه اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل دست می پردازد.

پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله خودش را به همراه ۹۰ تن از جوانان لبنانی، به مرشد و مرادش حضرت امام (ره) می رساند.  چمران همیشه آرزو می کرد، «خدایا...ممکن است روزی انقلابی اسلامی در کشور ما بر پایه خداپرستی، اخلاق اسلامی و عرفان، عشق و محبت و پاکی و تقوی و صداقت به وجود آید؟ آیا هیچ فرصتی به دست من می آید که با آرایش ضمیر، اخلاص  و ایثار به استقبال شهادت بروم و  در راه چنین مکتبی خودم را فدا کنم؟».

اما این بار امام به او فرمان می دهد که در کشورش بماند و او  می ماند و ماندگار می شود.

در پست های مختلفی که دارد از جمله معاون نخست وزیری، نمایندگی مجلس، عضو شورای عالی دفاع و  وزیر دفاع انگیزه ای جز پاسداری از انقلاب ندارد.  روزهای حضور او در مجلس چیزی جز تقویت وحدت انقلابی نبود و در این مسیر کوشید تا در روند مبازره  علیه استکبار مسئولان را در داخل کشور متحد سازد. حضور او در لحظه های حساس قائله کردستان و پاوه تحسین بر انگیز است. رشادت های او در آزادسازی سوسنگرد بی نظیر است.

سرانجام دکتر مصطفی چمران در ۳۱ خرداد ماه سال ۱۳۶۰ در محور سوسنگرد-بستان در منطقه دهلاویه در اوج قله عشق و ایثار و فنا به معبود و محبوبش می رسد  و او که جز خدا نمی دید در اوج معراج به هم نشینی با حق  تعالی نائل می گردد.آخرین دست نوشته های او شامل جملاتی عارفانه است که می گوید :« خوشحالم که از عالم و ما فیها بریده ام. همه چیز را ترک گفته ام. علائق را زیر پا گذاشته ام. قید و بندها را پاره کرده ام. دنیا و ما فیها را سه طلاقه گفته ام و با آغوش باز به استقبال شهادت می روم »

حضرت امام در پیامی که به مناسبت شهادت ایشان در ۱ تیر ماه ۶۰ صادر کردند، فرمودند:«ملت شهید پرور ما سربازی را از دست داد که در جبهه های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه می آفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگ جویی پرهیزگار و معلمی متعهد بود...هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمایی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست».

شهید دکتر مصطفی چمران نمونه بارزی از نخبه ای است وارسته که متعهدانه و مجاهدانه مبارزه فی سبیل الله را در دل داشت و  در ضمن دغدغه ای که در جهت حفاظت از عقاید و ارزش های اسلامی داشت دعا می کرد: «خدایا، خودخواهی ها، غرورها، اختلاف ها، کارشکنی ها و مصلحت طلبی ها را از میان مردم و مسئولان ما بردار و به جای آن وحدت کلمه را در تحت لوای حق و عدل و زیر فرمان امام امت (ره) جایگزین کن»

  یادش گرامی و راهش پر رهرو باد   *محمدمهدی ایزدخواه   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دکتر مصطفی چمران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه شهید محلاتی قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مراسم مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه شهید محلاتی (ره) با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حاجی صادقی نماینده محترم ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولین استان قم، اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه شهید محلاتی(ره) برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در سپاه در سخنرانی خود، دنیا را برای خدمتگذاران و افرادی که نیت خدمت و خدمت رسانی به اسلام و قرآن را داشته باشند بهترین زمینه و بستر دانستند که باید این فرصت ها مغتنم شمرده شود.

ایشان همراهی علم و ایمان را معجزه آفرین دانستند و افزودند دانشجویان و فراگیران دانشگاه باید خود را به این دو مولفه مجهز کنند. البته آموزش های تخصصی نیز باید مورد توجه باشد و این دانشگاه باید با بروز رسانی محتوا و متن علوم، روش ها را برای تربیت و مخاطب عام خود که عموم بسیجیان و آحاد افراد جامعه است حرکت کند.

حجت الاسلام حاجی صادقی در این مراسم با تقدیر و تشکر از از زحمات هفت ساله دکتر نجفی در مسند ریاست دانشگاه شهید محلاتی(ره) برای دکتر هاشمی رئیس جدید دانشگاه آرزوی موفقیت کردند.

همچنین در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و یادبودی از زحمات دکتر زین العابدین نجفی تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • عروس ارشد امام(ره) درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت | جزئیاتی از زندگی همسر سیدمصطفی خمینی؛ معصومه حائری که بود؟
  • همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • عکس| عروس امام خمینی (ره) کیست؟/ همسر سیدمصطفی خمینی درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی
  • دیدار فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی با مادر و خانواده طلبه مجاهد مرحوم حاجی حسینلو در خوی 
  • تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
  • تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه شهید محلاتی قم
  • مأموریت ارتش دفاع از تمامیت ارضی و حفظ استقلال کشور است