Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-23@18:45:36 GMT

تلاش برای کاهش دفن زباله در کرج

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۸۳۱۶

تلاش برای کاهش دفن زباله در کرج

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، احمد خیری گفت: در حال حاضر نزدیک به ۶۸۰ مرکز دفن زباله در کشور فعال است، البرز تنها استان کشور است که یک مرکز دفن زباله دارد. 

وی با تأکید بر اینکه تلاش می‌شود ۶۸۰ مرکز دفن زباله به ۲۸۰ مورد کاهش پیدا کند، گفت: در صورت تحقق این مهم ورود بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه‌های حوزه مدیریت پسماند، بکارگیری تکنولوژی‌های جدید و همچنین بازیافت زباله محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج سال گذشته با حضور مسئولان استانی و شهری در حلقه دره چندین اقدام مهم از جمله صدور پروانه بهره برداری اولین واحد پیرولیز کشور در کرج عملیاتی شد. این کارخانه با دو کوره موجود ظرفیت بازیافت ۵۰ تن مواد پلاستیکی را دارد در نتیجه اگر کوره‌ها در شبانه روز دوبار کار کنند این ظرفیت به ۱۰۰ تن در روز قابل افزایش است. 

واحد دفع پسماند منطقه ویژه پارس راه‌اندازی شد سرنوشت پسماندهای خانگی بیماران مبتلا به کرونا در البرز

استفاده از استانداردهای جهانی در پروژه لندفیل

خیری در خصوص اجرای پروژه لندفیل فنی - مهندسی در عرصه‌ای به مساحت هفت هکتار توضیح داد: در این عرصه که حدود ۱۵ میلیارد تومان برای آن هزینه کرد انجام شده است، عملیات خاکی گسترده‌ای انجام شده و در نهایت ژئوممبران روی سطح و دیوارها قرار می‌گیرد. 

به گفته وی در پروژه لندفیل فنی - مهندسی که در مرکز دفن زباله حلقه دره اجرا می‌شود آخرین استانداردهای جهانی توسط متخصصان ایرانی، اجرایی می‌شود. 

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج عنوان کرد: فازهای دوم و سوم پروژه لندفیل فنی - مهندسی نیز در آینده در حلقه دره پیش برده می‌شود که در آن ظرفیت کار تا ۱۵ هکتار قابل افزایش است. 

خیری با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا و فعالیت خوب سامانه «بهروب» در راستای مدیریت زباله‌های تولیدی، گفت: سامانه‌های دیگری نیز در آینده ایجاد خواهد شد تا از روش‌های سنتی به سمت روش‌های نوین جمع آوری پسماند خشک برسیم. 

جابجایی مرکز دفن زباله کرج ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد

وی در بخش دیگری با اشاره به اظهارنظرهای برخی از مسئولان در خصوص جابجایی مرکز دفن زباله (حلقه دره)، گفت: این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که از عمر مرکز دفن زباله حلقه دره بیش از چهار دهه می‌گذرد، علاوه بر وسعت مناسب این مرکز برای اجرای پروژه‌های مختلف کاهش دفن زباله، طبیعت زیبایی اطراف آن می‌تواند در توسعه جنگل کاری مؤثر باشد. 

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج اظهار کرد: محل جدیدی که برای انتقال مرکز دفن زباله مطرح شده حدود ۱۲ کیلومتر از حلقه دره فاصله دارد، هزینه جابجایی مرکز دفن زباله کرج ۵۰۰ میلیارد تومان می‌شود و عملاً تحقق این مهم دردی را دوا نمی‌کند زیرا ما می‌خواهیم کاری انجام دهیم که در ۱۰ سال آینده دفن زباله در شهرمان انجام نشود. 

خیری با تأکید بر اینکه اگر با همین روند مثبت و استفاده از ظرفیت‌های موجود در مرکز دفن زباله حلقه دره پیش رویم تا سال آینده میزان دفن را به زیر ۵۰ درصد می‌رسانیم، افزود: به یقین در بازه زمانی چند سال آینده به هدف اصلی که کاهش تأثیرگذار دفن زباله است، دست می‌یابیم. 

کد خبر 523439 برچسب‌ها پسماند استان البرز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند استان البرز مرکز دفن زباله مدیریت پسماند پروژه لندفیل حلقه دره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله‌گرد‌ها؟

آفتاب‌‌نیوز :

عسکر جلالیان معاون بین الملل و حقوق بشر وزارت دادگستری امشب ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در برنامه تهران بیست شبکه ۵ تهران با بیان اینکه، برای ما به عنوان حقوق بشر و پیگیری کننده حقوق شهروندی، فرقی نمی‌کند که فرد زباله‌گرد تبعه ایران باشد یا تبعه کشور دیگر، گفت: ما پدیده زباله گردی را نقض کرامت انسانی می‌دانیم و معتقدیم زباله گردی از نظر بهداشت عمومی به جامعه آسیب وارد می‌کند باید با تدبیر‌هایی به صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با این پدیده مقابله شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۳ قانون مدیریت پسماند در کشور تصویب شده است که در سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۴ آیین نامه اجرایی این قانون تصویب و ابلاغ گردید که این قانون، مدیریت پسماند را در مراحل تولید، جمع آوری، انتقال و بازیافت کاملا تعیین تکلیف کرده است.

جلالیان گفت: در سال ۱۴۰۲ به صورت جدی در وزارت دادگستری برنامه‌ای را در نظر گرفتیم تا بتوانیم راهکار عملیاتی و اجرایی را پیدا کنیم که قانون مدیریت پسماند در کشور اجرا شود.

معاون بین الملل و حقوق بشر وزارت دادگستری افزود: این قانون به هر دلیلی تا به امروز اجرا نشده است ما در وزارت دادگستری به این مسئله ورود کردیم و دستگاه‌های متولی و ذی الربط را دور هم جمع کردیم و در مسیر‌هایی قرار دادیم تا بتوانیم از اهرم مدعی العموم دادستان‌های قوه قضاییه استفاده بکنیم و مجریان را به استفاده از این قانون ملزم کنیم. 

وی گفت: ما با سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران یک ت

موافقت‌نامه‌ای را امضا کردیم و ظرفیت‌های خودمان را در اختیار سازمان مدیریت پسماند قرار دادیم تا بتوانند با استفاده از این ظرفیت‌ها با این پدیده مقابله بکنند.

جلالیان ادامه داد: ما در این موافقتنامه کمک کردیم تا شهرداری زباله گرد را کاملا بررسی کنند چرا که ممکن است این زباله گرد بی‌سرپرست، بیمار، یا بد سرپرست باشد و با این مکانیزم بتوانند اقدامات لازم را در این جهت داشته باشند.

معاون بین الملل و حقوق بشر وزارت دادگستری گفت: در این موافقت نامه تعریف شده است که کودکی که زباله‌گردی می‌کند شهرداری این کودک را مورد شناسایی قرار می‌دهد و تحویل خانواده‌اش می‌دهند و تعهد می‌گیرند که دیگر به این مسیر باز نگردد اگر زباله گرد معتاد باشد به سایت‌هایی که برای نگهداری از آنهاست تحویل داده می‌شود، اگر تبعه بیگانه باشد به اردوگاه تحویل داده می‌شود تا به کشور خودش طرد شود و برای همه این‌ها تدبیر لازم صورت گرفته است.

وی افزود: از آنجایی که بسیاری از زباله گردان از این مسیر کسب درآمد می‌کنند سازوکاری طراحی گردیده تا سازمان مدیریت پسماند برای این افراد شغلی را تدبیر کند و بیش از ۵۰۰۰ مجوز شغل در سازمان مدیریت پسماند گرفته شده است تا افراد زباله گرد در این سازمان به سمت‌های راننده، فضای سبز و ... مشغول به کار بشوند و تا مرز ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت کنند.

جلالیان گفت: ما با پدیده‌ای تحت عنوان مافیای زباله مواجه هستیم و این مافیای زباله آدم‌های جویای کار و افراد بیمار، معتادان متجاهر و ... هستند را استثمار می‌کنند و به کار می‌گیرند و این افراد پلاستیک‌های خشک مانند پلاستیک و آهن را تفکیک می‌کند و به آن‌ها تحویل می‌دهد.

معاون بین الملل و حقوق بشر وزارت دادگستری ادامه داد: شهرداری تهران در گذشته در سطح شهر تهران بیش از ۱۵۰ پیمانکار داشت که این پیمانکاران به صورت رسمی با شهرداری کار می‌کردند و ما در مطالبه‌ای که داشتیم از شهرداری خواستیم کنترل جدی تری بر این پیمانکاران داشته باشد و امروز ۱۲۴ پیمانکار به ۱۴ پیمانکار در کل مناطق ۲۲ گانه تهران تبدیل شده است و اینگونه شهرداری این ۱۴ نفر را کنترل می‌کند و تعیین شده است که هر زباله گردی که در حوزه ماموریت پیمانکار پیدا شود جریمه خواهند شد و از این طریق شهرداری پیمانکاران را کنترل می‌کند تا مافیایی در زمینه پسماند در شهر تهران وجود نداشته باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله گرد‌ها ؟
  • اقدامات مناسب برای کاهش مصرف پلاستیک انجام شود
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله‌گرد‌ها؟
  • مشارکت برای کاهش پسماند‌های پلاستیکی
  • زباله‌سوز ۶۰۰۰ تنی به تهران می‌آید
  • سطل‌های زباله در تهران هوشمند می‌شود
  • امضا پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در اردیبهشت ماه
  • پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی اردیبهشت ماه امضا می‌شود
  • قم موفق‌ترین کلان‌شهر کشور در حوزه پسماند؛ کاهش میزان دفن مستقیم به صفر