Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@13:49:20 GMT

سپاه وارد عرصه پدافند هوایی برد بلند می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۸۵۱۵

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، 30خرداد ۱۳۹۸ جهان شاهد اتفاقی تاریخی بود؛ درحالیکه دولت آمریکا با اقداماتی نمایشی از جمله اعزام ناو هواپیمابر و بمب‌افکن به منطقه در پی القای سایه‌ای سنگین از جنگ بر سر کشور برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره و امتیازگیری بود، پهپاد MQ-4C تروریست‌های آمریکایی که بر فراز دریای عمان و در نزدیکی تنگه هرمز در حال پرواز بود، تنها پس از چند مایل تجاوز به فضای آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران مورد اصابت موشک سامانه پدافندی «سوم خرداد» نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و سرنگون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثرات و برکات اقدام قاطع ایران ساقط کردن پهپاد آمریکایی و پس از آن توقیف نفتکش انگلیسی، آنچنان اثری برجای گذاشت که علاوه بر عقب‌‎نشینی مفتضحانه و بی‌سروصدای نیروهای آمریکایی از منطقه و باطل شدن گزینه سایه جنگ، به اذعان تحلیلگران مسائل امنیت ملی، تراز قدرت جمهوری اسلامی ایران به طرز چشمگیری افزایش یافت.

 

از سوی دیگر، سرنگونی این پهپاد در ارتفاع بیش از ۵۲ هزارپایی از سطح زمین و توسط یک سامانه پدافندی صددرصد بومی که تمامی مراحل ساخت آن در داخل کشور و توسط نیروی هوافضای سپاه انجام شده است، از دیگر نکات و موضوعاتی بود که مورد توجه قرار گرفت.

سردار رضا شبان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه است که از اسفندماه ۱۳۹۸ مسئولیت این فرماندهی به وی واگذار شده است. او پیش از این معاونت هماهنگ‌کننده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) و در مقطع پیش از آن هم فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه را بر عهده داشته است.

 

به بهانه سالروز سرنگونی پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی، در واپسین روزهای بهار میهمان او در دفتر کارش بودیم تا در اولین گفتگوی رسانه‌ای وی، ابعاد مختلف قدرت پدافند هوایی سپاه را به بحث و گفتگو بگذاریم.

مهمترین محورهای این گفتگو به شرح زیر است:

** پیشرفت پدافند هوایی سپاه با حضور سردار حاجی‌زاده شتاب گرفت

** در حوزه‌های مختلف پدافندی توانمندی‌های قابل توجهی داریم

** پدافند هوایی سپاه در سراسر کشور حضور دارد

** نمونه‌های اولیه سامانه سوم خرداد با نمونه‌های فعلی تفاوت‌های عملیاتی جدی دارد

** تمام مراحل طراحی و ساخت سوم خرداد در نیروی هوافضای سپاه انجام می‌شود

** تست موفق سامانه سوم خرداد در دریا و اصابت به هدف

** سپاه وارد عرصه پدافند هوایی برد بلند می‌شود

** قادر به طراحی و ساخت هر نوع راداری هستیم

** سامانه‌های پدافندی‌مان برخوردار از آخرین فناوری‌های مقابله با جنگ الکترونیک است

** با کمترین هزینه پیشرفته‌ترین سامانه‌ها را تولید می‌کنیم

** با تکیه به جوانان و قطع امید از خارج به همه اهداف‌مان می‌رسیم

** دشمنان باید نگاهشان به جمهوری اسلامی ایران متفاوت باشد

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

** پیشرفت پدافند هوایی سپاه با حضور سردار حاجی‌زاده شتاب گرفت

فارس: تا پیش از هدف قرار گرفتن پهپاد آمریکایی در ۳۰ خرداد ۱۳۹۸، توانمندی های پدافند هوایی سپاه برای عموم چندان شناخته شده نبود؛ در حالی که این موضوع ثابت کرد علاوه بر حوزه‌های موشکی، پهپادی و ... سپاه در پدافند هوایی نیز به یک سطح بسیار بالایی از توانمندی رسیده است؛ روند این تقویت توان پدافندی سپاه را تشریح بفرمایید؛ کار از چه زمانی شروع شد و چه مراحلی را طی کرد؟

سردار شبان: بسم الله الرحمن الرحیم- پدافند هوایی از زمان تاسیس تا به امروز فراز و نشیب های بسیار زیادی داشت. به ویژه از زمانی که سردار حاجی‌زاده فرمانده محترم نیروی هوافضای سپاه مسئولیت پدافند را بر عهده گرفتند، از آن زمان شاهد پیشرفت‌های متعددی در حوزه پدافند هوایی بودیم چراکه با ورود ایشان و طراحی و ترسیم یک نقشه راه در حوزه پدافند هوایی، کار شروع شد.

در آن زمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضا وجود داشت، اما در حوزه پدافند هوایی طرح‌های زیادی را در اختیار نداشتند که بحمدالله با گذشت زمان و تدبیر و نگاه راهبردی که فرمانده محترم نیرو داشتند، پروژه‌های مختلفی در حوزه تولید سلاح‌های بومی، متناسب با تهدید و نیازمندی‌های پدافند هوایی سپاه طراحی و در جهاد خودکفایی سپاه و صنعت تولید شد که امروز شاهد بالندگی تجهیزات پدافند هوایی هستیم.

در حوزه‌های مختلف هم برنامه‌های بسیار زیادی وجود داشت؛ از جمله در حوزه کشف و شناسایی اهداف، سامانه‌‌های راداری در باندهای مختلف فرکانسی و همچنین سامانه‌های موشکی که امروز بعنوان نمونه‌ می‌توان به سامانه سوم خرداد، طبس و ... اشاره کرد که مورد افتخار همه است و امروز در سطح پدافند هوایی به کارگیری می‌شود و قدرت بازدارندگی را برای کشور فراهم کرده است.

 

** در حوزه‌های مختلف پدافندی توانمندی‌های قابل توجهی داریم

فارس: سال گذشته نمایشگاهی توسط نیروی هوافضای سپاه تحت عنوان شکار کرکس‌ها برپا شد که در آن پهپادهای غنیمتی به نمایش در آمده بودند، شکار برخی از این پهپادها رسانه ای شده بود، اما بخش اعظمی از پهپادهای به نمایش درآمده برای نخستین بار بود که شکار آنها علنی می‌شد، این موضوع حاکی از یک حرکت چراغ خاموش پدافند هوایی سپاه طی سال های گذشته بود، از ابعاد شکارهای متنوع سپاه در حوزه پهپادهای متخاصم برایمان بگویید.

سردار شبان: با گذشت سال‌ها در نیروی هوافضای سپاه و بخش پدافند، به قابلیت‌های بسیار خوبی دست پیدا کرده ایم که شاهد مثال آن همین پهپادهایی است که توسط پدافند مورد اصابت قرار گرفت و یا برخی از آنها هم سالم به غنیمت گرفته شد. این حاکی از توانمندی‌هایی است که طی سال‌های گذشته ایجاد شده و می‌توانیم امروز به جرأت بگوییم که در حوزه‌های مختلف دارای توانمندی‌های قابل توجهی و حرف برای گفتن هستیم که نمونه‌های آن هدف قرار گرفتن پهپاد هرمس و همین پهپاد MQ-4C بود.

** پدافند هوایی سپاه در سراسر کشور حضور دارد

فارس: امروز پدافند هوایی سپاه چه ماموریتی را در حوزه پدافندی انجام می‌دهد و در چه پهنه ای از کشور استقرار دارد؟

سردار شبان: پدافند نیروی هوافضای سپاه بخشی از پدافند هوایی کشور است که تحت کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور قرار دارد و در عرصه‌های مختلف ماموریت‌های متنوعی را در حوزه کشف، شناسایی و درگیری بر عهده دارد. از سویی در شبکه و در موارد و نقاط مختلفی که از سوی ستادکل نیروهای مسلح ماموریتی واگذار شود نیز در سراسر کشور ماموریت خود را انجام می‌دهد.

 

** نمونه‌های اولیه سامانه سوم خرداد با نمونه‌های فعلی تفاوت‌های عملیاتی جدی دارد

فارس: پس از هدف قرار گرفتن پهپاد متجاوز آمریکایی یکی از دستاوردهایی که تبدیل به نماد پدافند هوایی سپاه و بلکه پدافند هوایی کشور شد، سامانه بومی سوم خرداد بود که با شلیک آن پهپاد ترایتون ساقط شد. گرچه تاکنون برخی مسائل درباره این سامانه مطرح شده است، اما تاکنون روایت جامعی از چگونگی تولید و به کارگیری این سامانه وجود نداشته، چگونگی دستیابی نیروی هوافضای سپاه به این فناوری را تشریح بفرمایید.

سردار شبان: سطح و کیفیت تهدید دائماً در حال تغییر است و منطق بر این است که توانمندی‌ها و قابلیت‌های پدافندی هم متناسب با این تهدیدات هر روز تغییر کند. ما در یک مقطع زمانی به این نتیجه رسیدیم که سطح تهدید متناسب با تجهیزاتی که در اختیار داریم نیست و نیازمند سلاح‌ها و ابزارهای جدیدتری برای مقابله با این تهدیدات هستیم. لذا با بررسی های فنی و عملیاتی و اطلاعاتی که انجام داده بودیم، نقطه شروع سامانه سوم خرداد و ایضا طبس به وجود آمد و طی مراحلی در چند سال طراحی سامانه با توجه به الگوها و مشخصات فنی و عملیاتی که برای مقابله با تهدیدات موجود در ذهن داشتیم انجام شد.

بدین ترتیب نمونه اول سامانه ساخته و تست شد و به این نتیجه رسیدیم که این سامانه بر اساس فرضیاتی که داشتیم، می‌تواند پاسخگوی تهدیدات امروز برای ما باشد. البته این را هم باید بگویم که بر روی این سامانه هر روز ارتقاءهای متفاوتی صورت می‌گیرد و همین امروز که صحبت می‌کنیم، نمونه اولی که ساخته شده با نمونه‌ای که امروز تحویل می‌گیریم تفاوت‌های بسیار جدی در مشخصات فنی و عملیاتی سامانه دارد که این مرهون شناخت درست تهدید و پیاده سازی نیازمندی‌ها روی این سامانه بوده که باعث شده امروز به سطح بسیار خوب و قابل قبولی در حوزه تولید تجهیزات بومی برسیم.

** تمام مراحل طراحی و ساخت سوم خرداد در نیروی هوافضای سپاه انجام می‌شود

فارس: ساخت این سامانه تماماً در نیروی هوافضا صورت گرفته است؟

سردار شبان: بله- تمام این تسلیحات و سامانه‌های موجود مانند سوم خرداد، طبس و رادارها و سامانه‌های دیگر، مبدأ شروع آن و طراحی و ساخت و تولید و بکارگیری آن در مجموعه پدافند نیروی هوافضا و سازمان جهاد خودکفایی انجام می‌شود.

 

** تست موفق سامانه سوم خرداد در دریا و اصابت به هدف

فارس: سامانه پدافندی سوم خرداد به نظر می رسد بستر و پلتفرم بسیار خوبی برای توسعه و تجهیز به قابلیت های جدید و بهتر باشد، اخیرا نیز تصاویری منتشر شد که حاکی از عملیاتی شدن نسخه دریایی این سامانه بود که قابلیت های رزمی چشمگیری برای نیروهای مسلح فراهم می‌کند، از برنامه‌هایی که برای توسعه این سامانه اجرا شده و یا در دست اجرا است برای مان بفرمایید.

سردار شبان: طراحی و ساخت و تولید سامانه‌های پدافندی از یک پیچیدگی بسیار خاصی برخوردار است و نیازمند فناوری روز است. ما بر اساس نیازمندی‌هایی که در حوزه تهدید عرض کردم و تغییرات و ارتقاء‌هایی که روی سامانه های مختلف ایجاد می‌کنیم، به این نتیجه رسیدیم که نیازمندیم در حوزه دفاع هوایی بر روی شناور هم یک سلاح متناسب و درخوری داشته باشیم. کارشناسان فنی می‌دانند چه می‌گویم؛ طراحی چنین سیستمی که بر روی یک شناور قرار بگیرد و در حال حرکت بتواند شلیک کند دارای پیچیدگی بسیار زیادی است که بحمدالله با بهره‌گیری از دانش فنی عزیزان‌مان در سپاه توانستیم به این فناوری دست پیدا کنیم و سامانه‌ای را طراحی کنیم که بتواند در حال حرکت بر روی شناور شلیک داشته باشد و الحمدالله تست موفقی را هم داشتیم و توانستیم هدف را مورد اصابت قرار دهیم.

امروز ما حتی از این بخش هم عبور کردیم و ارتقاءها و موضوعات دیگری را هم در سامانه خواهیم داشت که به تناسب زمان رونمایی خواهد شد.

** سپاه وارد عرصه پدافند هوایی برد بلند می‌شود

فارس: یکی از نکاتی که در خصوص پدافند هوایی سپاه مطرح می‌شود، ورود به موضوع پدافند برد و ارتفاع بلند است چراکه آنچه تاکنون از توان پدافندی سپاه دیده شده، در حوزه برد و ارتفاع کوتاه و متوسط بوده است، آیا سپاه برنامه‌ای برای ورود به موضوع پدافند برد/ارتفاع بلند دارد؟

سردار شبان: قاعدتا بر اساس تعاریفی که در پدافند هوایی وجود دارد، در حوزه‌های کشف، درگیری و انهدام نیازمندی در سطوح مختلف وجود دارد. ما هم در سطح ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بالا نیازمند برخورداری از سامانه‌های پدافندی هستیم. این امروز نقطه شروعش انجام شده. در حوزه ارتفاع پست هم دارای سامانه‌های بومی هستیم که تست‌های بسیار موفقی را گذرانده‌ایم و در ارتفاع بالا و برد بلند هم که یکی از نیازمندی‌های ضروری پدافند هوایی است، طرح‌های بسیار خوبی وجود دارد که انشالله در آینده نزدیک شاهد ورود سامانه‌های متنوعی در این بخش خواهیم بود.

** قادر به طراحی و ساخت هر نوع راداری هستیم

فارس: در حوزه حساسه ها و رادارها هم سپاه طی سال‌های گذشته دستاوردهای قابل توجهی داشته است؛ رادارهای برد بلند قدیر، رادار بشیر و ... نمونه هایی از این موضوع هستند.

سردار شبان: ما در حوزه راداری وابستگی زیادی داشتیم؛ اما با گذشت زمان و توجه جدّی به این بخش باعث شد که ما به ساخت رادارها در باندهای فرکانسی متنوع و برد و ارتفاع‌های متفاوت ورود کنیم. امروز ما از برد خیلی کم تا برد بسیار زیاد توانایی ساخت رادار را داریم از جمله رادار بشیر، رادار قدیر و رادارهای دیگری که با گذشت زمان وارد مدار عملیاتی پدافند سپاه می‌شود.

امروز ما در سطح و تراز کشورهای صاحب فناوری ساخت رادارهای پیچیده هستیم و امروز از این مرحله هم عبور کرده‌ایم و برای همه نیازمندی‌هایمان در حوزه کشف و شناسایی، با دانش فنی عزیزانمان توانسته‌ایم انواع رادارها را بسازیم و بکارگیری کنیم. در واقع قادریم هر نوع رادار مورد نیاز خودمان را طراحی کنیم و بحمدالله در این بحث به خودکفایی رسیدیم.

 

** سامانه‌های پدافندی‌مان برخوردار از آخرین فناوری‌های مقابله با جنگ الکترونیک است

فارس: در موضوع پدافند هوایی همواره یکی از چالش‌ها موضوع سرکوب دفاع هوایی است که تکنیکی شناخته شده در جهان است؛ امروزه از تجهیزات گسترده جنگ الکترونیک برای سرکوب دفاع هوایی طرف مقابل استفاده می‌شود، جنگ الکترونیک نیز در ارتباطی تنگاتنگ با بحث پدافند هوایی قرار دارد، در این زمینه چه اقداماتی در مجموعه پدافند هوایی سپاه صورت گرفته است؟

سردار شبان: مصون سازی سامانه‌های پدافند هوایی در مقابل تهاجم الکترونیکی دشمن یکی از اساسی‌ترین کلیدواژه‌هایی است که مورد توجه قرار می‌گیرد؛ چراکه در غیر این صورت سامانه کارایی خود را در مقابل این تهدیدات نخواهد داشت. بالطبع ما در این حوزه هم ورود کردیم و سامانه‌های جدیدی را که می‌سازیم برخوردار از آخرین فناوری و روش‌های مقابله با تهاجم الکترونیکی دشمن است. این قابلیت‌ها را در میدان به کرّات تست کرده‌ایم که بسیار موفق و قابل قبول بوده است.

** با کمترین هزینه پیشرفته‌ترین سامانه‌ها را تولید می‌کنیم

فارس: یکی از نکاتی که راجع به سامانه‌های پدافندی مطرح می‌شود، هزینه‌های آنهاست و در منطقه ما هم مرتبا شاهد عقد قراردادهایی با مبالغ نجومی میان کشورهای مرتجع منطقه با کشورهای غربی برای دریافت سامانه‌های پدافندی هستیم که البته در موارد متعددی عدم کارآمدی آنها ثابت شده است؛ از سویی یکی از ویژگی‌های تسلیحات ما هزینه‌های تولید بسیار پایین نسبت به رقبای خارجی است؛ آیا این موضوع کم بودن هزینه درست است؟

سردار شبان: همان‌گونه که اشاره کردم سامانه‌های پدافندی نیازمند یک فناوری بسیار پیچیده است و بالطبع دارای قیمت و هزینه‌های بسیار بالایی است. شاهد هستید که کشورهای مختلفی دارای خریدهای متعدد تجهیزاتی و سلاحی هستند که وقتی به اعداد و ارقام آنها رجوع می‌کنیم می‌بینیم اعداد بسیار قابل ملاحظه و بالایی است.

از آنجایی که سامانه‌هایی مثل سوم خرداد، طبس و ...چون تولید خودمان و بومی است، ما سعی کردیم در قیمت تمام شده به یک قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت‌هایی که امروز در دنیا روال است برسیم چراکه تکنولوژی و فناوری این سامانه‌ها دست خودمان است و خودمان طراحی کردیم. این موضوع در حالی است که بکارگیری این سامانه برای ما هیچ مشکلی ندارد و هیچ نوع وابستگی هم به خارج از کشور نداریم. از سویی ما می بینیم کشورهایی که میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات خریداری می‌کنند، حتی در به کارگیری آن هم وابسته هستند!

به طور کلی در به کارگیری، تولید و هزینه‌ها می‌توانیم بگوییم که اصلا قابل مقایسه نیستم و بحمدالله توانسته‌ایم با کمترین هزینه‌ها، پیشرفته‌ترین سامانه‌ها را تولید کنیم. امروز وقتی به اعداد و ارقام و آمارهایی که جزو خریدهای تسلیحاتی کشورهای متعددی است نگاه کنید و با هزینه‌های بخش دفاع کشورمان مقایسه کنید متوجه می‌شود اعداد آنها اعداد بسیار بالایی است که اصلا قابل مقایسه نیست؛ اما در عین حال تسلیحات ما با کمترین هزینه در تراز تسلیحات پیشرفته دنیا است که این یکی از ویژگی‌های خاص ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تولید نیازمندی های دفاعی است.

امروز با اتکاء به خداوند متعال، اتکاء به دانش داخلی و اتکاء به جوانان‌مان که می‌توانند هر کاری را شروع کنند و به سرانجام برسانند، تمام نیازمندی‌هایمان را می‌توانیم در داخل تولید کنیم، مشروط بر اینکه اعتقاد و نگاهمان به توان داخلی باشد نه خارجی. نگاه به خارج مساوی است با وابستگی و هزینه‌های بالا. مادامیکه نگاه به خارج باشد باید سرمایه های کشورمان را در قبال چیزهای کم ارزشی که وابستگی‌های زیادی دارد صرف کنیم.

با اتکا به این ویژگی‌ها توانسته‌ایم هم در حوزه نظامی و هم در حوزه صنعت، نانوفناوری و ... به پیشرفت‌های بسیار چشمگیری دست پیدا کنیم و این برای کشور ما که امروز در تحریم‌های بسیار شدیدی که از سوی کشورهای غربی به ویژه آمریکا جنایتکار قرار دارد بسیار ارزشمند است.

** با تکیه به جوانان و قطع امید از خارج به همه اهداف‌مان می‌رسیم

فارس: در تصاویری که از مجموعه خط تولید سامانه پدافندی سوم خرداد منتشر شد، شاهد حضور پررنگ جوانان در تولید این سامانه بودیم، حتی بانوانی نیز در آنجا مشغول به فعالیت و به نوعی دست‌اندرکار تولید این سامانه بودند؛ نقش جوانان و نیروی انسانی در دستیابی به چنین موفقیت‌ها و فناوری‌هایی چیست؟

سردار شبان: مادامیکه تکیه بر نیروی انسانی داخلی، متعهد و انقلابی داشته باشیم، می‌توانیم با اعتماد و تکیه به آنها و قطع امید از خارج کشورمان به همه اهداف و نیازمندی‌های‌مان برسیم.

حداقل من در حوزه سلاح و تجهیزات پدافند عرض می‌کنم که ما امروز زیرساخت‌های لازم و کافی را به کمک همین جوانان توانستیم تولید کنیم و لازمه‌اش این است که به این جوانان مومن و انقلابی باور و اعتماد داشته باشیم چراکه اینها می توانند هر کاری را در هر سطحی انجام دهند مشروط بر اینکه نگاهمان به آنها باشد و نگاهمان را از خارج قطع کنیم . رمز پیروزی ما همین است.

 

حضرت آقا در فرامین‌شان مکررا به این موضوع اشاره کردند و مادامیکه ما به آن عمل کردیم، موفق بودیم و به نتیجه رسیدیم. حتی در فناوری های بسیار پیچیده ای که در اختیار معدود کشورهای دنیا قرار دارد هم پیشرفت کردیم، در حوزه هسته‌ای، نانوفناوری و تولید سلاح‌های پیچیده و پیشرفته پدافندی، ما فقط با این نگاه در این موقعیت قرار گرفتیم.

** دشمنان باید نگاهشان به جمهوری اسلامی ایران متفاوت باشد

این مسیر باز است و در آینده نزدیک شاهد پیشرفت‌های بسیار زیادی خواهیم بود که لازمه‌اش فقط نگاه به داخل، نگاه به توانمندی ها و دانش فنی خودمان و بهره گیری از جوانان انقلابی، مومن و بانگیزه است که اینها اداره کننده کشورمان خواهند بود. اگر کار را به جوانان بسپاریم مطمئن باشید که به خوبی و حتی بهتر از چیزی که مد نظر هست کشور اداره می شود.

تحریم ها و تهدیدها هم مادامی‌که نگاهمان به داخل باشد هیچ تأثیری نخواهد داشت؛ آمریکایی‌ها هم در موضوع ۳۰ خرداد و سرنگونی پهپاد فوق پیشرفته شان به این نتیجه رسیده اند که جمهوری اسلامی ایران به توان بسیار بالایی دست یافته است.

به دشمنان هم می‌گوییم که باید نگاهشان نسبت به جمهوری اسلامی ایران متفاوت باشد. ایران کشوری مقتدر در منطقه و فرامنطقه است و بدانند که اگر فکر خطایی در تجاوز و تهدید به کشورمان داشته باشند، ما قطعا ایستاده‌ایم و محکم پاسخ‌شان را خواهیم داد و بدانید که امنیت ملی برای ما خط قرمز است.

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: پهپاد سپاه پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران سامانه های پدافندی نیروی هوافضای سپاه پدافند هوایی سپاه سامانه های پدافند حوزه های مختلف سامانه سوم خرداد کمترین هزینه سامانه پدافندی قابل توجهی حوزه پدافند جنگ الکترونیک نتیجه رسیدیم بسیار بالایی طراحی و ساخت سوم خرداد بسیار زیادی نیازمندی ها توانمندی ها سامانه ها قابلیت ها قرار گرفت هزینه ها برد بلند برای ما بر روی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌بی‌سی: عبور موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل

شبکه بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی خسارت‌های وارده به پایگاه هوایی نواتیم در اثر عملیات وعده صادق را تایید کرده و به دروغ صهیونیست‌ها در این موضوع اذعان کرد.

به گزارش ایرنا، با اجرای عملیات وعده صادق و پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، پروپاگاندای تبلیغاتی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی بلافاصله در فراری رو به جلو، مدعی رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایرانی و حداقل خسارت به تاسیسات نظامی خود شدند.

مقامات صهیونیست همچنین سعی در کتمان خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، آشیانه جنگنده‌های اف ۳۵ نیروی هوایی ارتش صهیونیستی داشته و در اقدامی عجیب عکسی از حفره‌ای به همراه خاک ناشی از حفاری آن را در حساب رسمی ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس به عنوان محل اصابت موشک ایران معرفی کردند. این اقدام موجب استهزا این رژیم و همچنین دستگاه جنگ روانی ارتش اسرائیل شد.

در کنار ادعای عجیب رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایران از سوی این رژیم، ویدئو‌های متعدد از اصابت موفق ده‌ها موشک به اهداف خود و انفجار سرجنگی در اثر اصابت موفق نیز نشانه‌ای دیگر بر دروغ بودن این ادعا بود.

در طی بیش از یک هفته‌ای که از عملیات موفق نیرو‌های مسلح ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی، می‌گذرد، رسانه‌های مختلف سعی در تحلیل مواضع و ادعا‌های این رژیم داشتند.

بی‌بی‌سی فارسی نیز در گزارشی به بررسی خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، پایگاه هوایی رامون و پایگاه اطلاعاتی هرمون پرداخت.

بی‌بی‌سی: تصاویر ماهواره‌ای به ما چه می‌گوید؟

بی بی سی در این گزارش عنوان داشته: ایران می‌گوید به پایگاه هوایی_نظامی نواتیم و پایگاه سیگنال هرمون در بلندی‌های جولان حمله کرده است.

بی‌بی‌سی داده‌ها و اطلاعاتی را که درباره این حمله موجود است، تجزیه و تحلیل و تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از حمله را مقایسه کرده است.

این شبکه عنوان می‌دارد: این عکس‌های هوایی غالبا با شدت تخریب/تغییرات و نشانه‌های حمله باید مطابقت داده شوند.

بی‌بی‌سی می‌افزاید: نشان دادن میزان تخریب یا دفع حمله، نشانه پیروزی یا شکست نیست بلکه می‌تواند برای پاسخ دادن به سوالات به کار آید. شدت حمله ایران و میزان تخریب می‌تواند نشان دهد چه تناسبی بین حمله ایران به اسرائیل و حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق وجود داشته است.

حمله به نواتیم در کنار مرکز هسته‌ای دیمونا حامل پیام تهدیدآمیزی است

این رسانه انگلیسی خاطرنشان می‌کند: حمله به پایگاه هوایی نواتیم، حمله به یکی از پایگاه‌های اصلی اسرائیل است. پایگاهی که در ۲۰ کیلومتری مرکز هسته‌ای دیمونا قرار دارد و می‌تواند حامل پیامی تهدیدآمیز باشد.

بی‌بی‌سی به نقل از برخی از تحلیل‌گران امور نظامی، چون عمر آشور، استاد مطالعات امنیتی-نظامی انستیتو دوحه، حمله ایران را هم از نظر نظامی و هم اطلاعاتی پراهمیت خواند.

این شبکه خبری همچنین اشاره داشت: اهداف حمله ایران نشان می‌دهد، جدای از توانایی‌های موشکی که همواره غرب از آن نگران بوده و در جریان برجام هم سعی کرد با قطعنامه ۲۲۳۱ آن را مهار کند، ایران شمال و تقریبا جنوب اسرائیل را هدف قرار داد. گستردگی حمله ایران حاوی این پیام است که به هر نقطه‌ای از اسرائیل دسترسی دارد.

در این گزارش همچنین آمده است: پایگاه نواتیم کانون اصلی بحث‌ها درباره حمله ایران بوده و در تصاویر ماهواره‌ای تغییرات آن مشهود است.

بی‌بی‌سی با اشاره به اینکه طبق تصاویر ماهواره‌ای بین روز‌های ۱۲ تا ۱۴ آوریل، دستکم در چهار نقطه از پایگاه نواتیم تغییراتی دیده می‌شود نوشت: ارتش اسرائیل ۱۴ آوریل یک ویدیوی ۱۹ ثانیه‌ای منتشر کرد که سه محل متفاوت خسارت را نشان می‌دهد. در بخشی از این ویدیو نیرو‌های اسرائیل در حال تعمیر باند فرودگاه نشان داده می‌شوند. به نظر می‌رسد محل در حال تعمیر با یکی از عکس‌های ماهواره‌ای مطابقت دارد که یک دگرگونی بزرگ را نشان می‌دهد. پایگاه نواتیم پنج باند بزرگ پرواز دارد که در شمال و جنوب پایگاه هستند و محل مورد اشاره در باند جنوبی است. به گفته عمر آشور، این تعداد پهپاد و مسافت طی‌شده، در حملات پهپادی تاکنون «بی‌سابقه» بوده است.

این رسانه دولتی انگلستان همچنین عنوان داشت:: چنانچه در تصاویر ۱۲ آوریل پیداست، در باند جنوبی پایگاه نواتیم که آشیانه هواپیماهاست، هیچ تغییری دیده نمی‌شود. اما یک روز بعد، یعنی پس از حمله ایران، لکه بزرگی بر روی همان باند پرواز قابل شناسایی است.

تصاویر صهیونیست‌ها از پایگاه نواتیم که تعمیر باند جنوبی در نزدیکی یکی از آشیانه‌ها را نشان می‌دهد

در ادامه آمده است: عرض این باند نزدیک به ۲۳ متر است و این لکه تقریبا تمام عرض باند را پوشانده است. این تغییر محسوس تقریبا تنها ۱۹۰ متر با آشیانه هواپیما‌های جنگنده فاصله دارد. اسرائیل آسیب را «جزئی» خواند و ویدیوی ۱۹ ثانیه ارتش اسرائیل پرواز جنگنده‌ها را نشان می‌دهد تا بگوید روند فعالیت پایگاه مختل نشده است، اما در ویدیو مشخص نیست جنگنده از کدام یک از پنج باند پایگاه پرواز می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای از باند‌های جنوبی پایگاه نواتیم

بی‌بی‌سی همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از نقاطی که مقام‌های اسرائیل به عنوان اصلی‌ترین خسارت وارد شده از طرف ایران به زیرساخت‌های این کشور نشان دادند، گودالی در کنار دیوار یک ساختمان تازه‌ساخت است. این ساختمان در نزدیکی باند‌های شمالی پایگاه قرار دارد. پس از حمله ۱۳ آوریل، دست‌کم در یک بخش از این محوطه تغییراتی مشهود است.

در تصاویر هوایی ۱۳ و ۱۴ آوریل نیز تغییراتی رخ داده که با ویدیو‌های منتشر شده ارتش اسرائیل همخوانی دارد و سخنگوی ارتش تایید کرد که تنها در این بخش «به زیرساخت‌ها آسیب وارد» شده است. بررسی تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد این مکان نشان می‌دهد این سازه به‌تازگی در کنار دو سازه سقف‌دار و مشابه دیگر ساخته شده است. تحقیقات بی‌بی‌سی فارسی نشان می‌دهد با اینکه اسرائیل خود را در مهار موشک‌های ایران پیروز دانسته است، اما در چند مورد موشک‌های سپاه از لایه‌های پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

بی‌بی‌سی اعتراف کرد: آثار تغییرات متعددی در پایگاه نواتیم قابل مشاهده است و نشان می‌دهند موشک‌های ایران از سامانه چند لایه پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

آسیب واردشده به یک سازه تازه‌ساخت. ارتش صهیونیستی تایید کرده این سازه در حمله ایران آسیب دیده است

بی‌بی‌سی دست‌کم دو نقطه دیگر از پایگاه نواتیم را شناسایی کرده که دگرگونی‌های قابل ملاحظه در آن دیده می‌شود که شبیه جای گودال است و بلافاصله پس از حمله ایران به وجود آمده است. این دو تغییر در بخش‌های شمالی‌تر پایگاه رخ داده، یکی در میان دو باند شمالی و دیگری در سمت شمال شرقی پایگاه نواتیم، که محوطه‌ای خارج از پایگاه است. در شواهد زمینی تنها سه مکان آسیب‌دیده قابل شناسایی است. اما از لکه چهارم که در قسمت شمال شرق و بیرون از پایگاه مشاهده می‌شود، هیچ تصویری منتشر نشده و نمی‌توان گفت این تغییر چرا به وجود آمده است.

تصاویر ماهواره‌ای از یک سازه تازه‌ساخت در نزدیکی باند‌های شمالی نواتیم که رژیم صهیونیستی گفته به آن آسیب رسیده است

بی بی سی می‌افزاید: عمر آشور، درباره حمله به پایگاه نواتیم در مطلبی نوشت: «ازدحام پهپاد‌ها و سایر مهمات هوایی، حواس دفاع هوایی چندلایه و یکپارچه اسرائیل را منحرف کرد و به چند موشک بالستیک اجازه نفوذ و اصابت به اهداف خود را داد.» به گفته اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل متحد، هم «۵ تا ۷ موشک به نواتیم اصابت کرده» است. شبکه آمریکایی ای‌بی‌سی هم به نقل از برخی منابع اسرائیلی نوشت که ۵ موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است.

پایگاه اطلاعاتی هرمون و پایگاه هوایی رامون

این رسانه انگلیسی در ادامه این گزارش عنوان می‌دارد: پایگاه مخفی اطلاعاتی هرمون در بلندی‌های جولان، در نزدیکی مرز سوریه و عراق قرار دارد. گفته می‌شود واحد ۸۲۰۰، که مهم‌ترین یگان اطلاعات نظامی اسرائیل است و مسئولیت شنود الکترونیک را بر عهده دارد در این پایگاه مستقر است. ارتش اسرائیل می‌گوید این واحد بزرگ‌ترین یگان اطلاعات نظامی و «واحد اصلی گردآوری اطلاعات» است. سپاه پاسداران می‌گوید پایگاه هرمون در جمع‌آوری اطلاعات برای حمله به کنسولگری نقش داشته است، به همین دلیل یکی از اهداف حمله بوده است.

بی بی سی خاطر نشان می‌کند: بررسی تصاویر ماهواره‌ای در نزدیکی این پایگاه یک لکه شبیه به گودال را نشان می‌دهد، اما به‌تن‌هایی و بدون داشتن داده‌های زمینی نمی‌توان گفت این لکه چیست.

در پایان این گزارش این رسانه عنوان می‌دارد: برنده هر که بود اکنون روشن نیست که این پایان جنگ سرد خاورمیانه است یا آغاز جنگ گرم.

دیگر خبرها

  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • لحظه ترور یکی از رزمندگان سامانه پدافند هوایی حزب الله
  • ایستادگی و مقاومت بارز ترین ویژگی های شهید قرنی است
  • بزرگداشت شهید قرنی در مرکز پدافند هوایی سمنان
  • پدافند هوایی روسیه ۱۰۴ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد
  • رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی شمال شرق : شکوفایی و بالندگی امروز کشور ثمره خون شهدا
  • بی‌بی‌سی: عبور موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل
  • یونان: هیچ سامانه پدافند موشکی به اوکراین ارسال نمی‌کنیم