Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@14:07:19 GMT

بورس مسکن زمینه‌ساز افزایش قیمت است

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۷۵۹۲

بورس مسکن زمینه‌ساز افزایش قیمت است

عضو سابق شورای عالی مسکن و شهرسازی گفت: بورس مسکن زمینه افزایش قیمت را فراهم می کند و دولت برای تامین مالی پروژه‌های ساخت مسکن باید به سمت پیش‌فروش مسکن و استفاد از شیوۀ فروش زمین اقساطی برود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مقداد همتی کارشناس حوزه مسکن، با اشاره به تلاش‌ نهادهای تصمیم‌گیر مبنی بر تسهیل شرایط حضور مسکن در بازار بورس، عنوان کرد: ماهیت کالای مسکن بسیار متفاوت‌تر و پیچیده‌تر از سایر کالاهای اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر تفاوت‌های اقتصادی نظیر غیر منقول بودن خانه، کالای مسکن، اساسی‌ترین نیاز خانوارها و غیر قابل جایگزین است که این امر تصمیم‌گیری برای این موضوع را پیچیده می‌کند. از طرفی حضور کالای صددرصد مصرفی نظیر مسکن در بازارهای سرمایه‌ای با منطق اقتصادی در تضاد است.

عضو سابق شورای عالی مسکن و شهرسازی کشور در تشریح تاثیر حضور مسکن در بازار بورس، اظهار داشت: تلاش وزارت راه و شهرسازی مبنی بر فروش متری زمین در بورس به جهت افزایش تقاضایی که به وجود می‌آورد، شرایط را برای افزایش قیمت زمین مهیا می‌سازد.

وی در بیان دیگر دلایل نادرست بودن تصمیم فروش متری زمین و مسکن در بورس، افزود: تجربه نشان داده است که بازار مسکن معمولا با دوره‌های رکود طولانی مدت مواجه می‌شود، از این رو کالای مسکن شرایط حضور در بازار بورس را ندارد و برای تقاضای سرمایه‌ای از نقدشوندگی مناسب برخوردار نیست.

 

پیش‌فروش دانگی مسکن، بهترین راه تامین مالی تولید انبوه 

 همتی در توضیح راهکارهای جایگزین به منظور تامین مالی مسکن، گفت: در شرایطی که قصد متولیان مسکن از عرضه زمین در بورس، تامین مالی باشد، می‌تواند با تسهیل شرایط پیش‌فروش مسکن نسبت به تامین مالی اقدام کند.

این کارشناس مشکن  ضمن اشاره به تجربه‌های خارجی پیش‌فروش مسکن، گفت: تامین مالی ساخت مسکن می‌تواند به صورت پیش‌فروش انجام بپذیرد، همچنین برای حضور تقاضاهای خرد مصرفی میتوان شرایط پیش فروش دانگی را فراهم کرد.

همتی در توضیح روش‌های دیگر تامین مالی مسکن، بیان کرد: استفاده از روش‌های فروش اقساطی زمین که سابقه اجرا در پروژه مسکن ویژه را دارد، می‌تواند به عنوان روش‌های موفق ساخت مسکن احیا شود. در این شیوۀ ساخت مسکن، هزینه ساخت در اقساط چندگانه از متقاضی دریافت می‌شود، پس از تکمیل واحد مسکونی نیز هزینه زمین توسط اقساط بلند مدت از صاحب‌خانه گرفته خواهد شد.

وی در پایان، گفت: فروش اقساطی زمین تحت عنوان طرح تام فاز، مد نظر وزارت راه و شهرسازی قرار داشت که این شیوۀ ساخت مسکن پس از تغییر معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی پیگیری نشد.

منبع: فارس

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تامین مالی ساخت مسکن پیش فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۷۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۲۲ هزار مسکن ملی در شهرهای یزد/رشد ۳ برابری مقاوم‌سازی روستا

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نادریان زاده ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هزار و ۱۰۰ واحد در دست احداث، طرح مسکن شهری است که دو ساله تحویل می‌شود و ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد نیز طرح نهضت ملی مسکن است که ۲ هزار و ۷۶۵ واحد آن خرداد سال آینده واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه این واحدها به صورت بنیاد ساخت و گروه ساخت در حال احداث است، مشارکت مردم و پرداخت به موقع آورده را در اتمام طرح‌ها بسیار مؤثر عنوان کرد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان یزد با اشاره به تنوع فعالیت‌های این اداره کل یکی از این اقدامات را واگذاری زمین در روستاها و مقاوم سازی مسکن روستایی عنوان کرد.

نادریان زاده افزود: عملکرد اداره کل در دو سال و نیم گذشته سه برابر افزایش یافته است به طوری که از ۴۵ هزار واحد مسکونی روستایی موجود در استان نیمی از آنها بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ مقاوم سازی شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان یزد یکی دیگر از اقدامات را جبران خسارت سیلاب سال گذشته اعلام کرد و افزود: با توجه به مسئولیت در قبال جبران خسارت وارده به واحدها شامل تخریب کامل یا نیمه تخریب در سیلاب سال گذشته در استان، ۶ هزار و ۵۰۰ فقره جبران خسارت با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان انجام شده است.

وی همچنین عملکرد حوزه صدور سند مالکیت زمین را تشریح کرد و افزود: استان با توجه به افزایش ۲۳۰ درصدی در صدور سند مالکیت زمین حائز رتبه اول کشور شد.

کد خبر 6079869

دیگر خبرها

  • جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در تهران
  • جزئیات واگذاری زمین نهضت ملی مسکن در روستاهای تهران
  • ساخت ۲۲ هزار مسکن ملی در شهرهای یزد/رشد ۳ برابری مقاوم‌سازی روستا
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۱۶ تهران +جدول
  • ساخت نهضت ملی مسکن بدون آورده متقاضیان
  • رئیس جمهور: افزایش تولید مسکن به تحقق جهش تولید کمک می‌کند
  • اولویت واگذاری زمین به متقاضیان کمیته امداد امام خمینی
  • رئیسی: افزایش تولید مسکن مؤلفه مهم تحقق شعار سال است
  • رئیسی: افزایش تولید مسکن به تحقق جهش تولید کمک می‌کند
  • افزایش تولید مسکن به تحقق جهش تولید کمک می‌کند