Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نایب رئیس اتاق اصناف کشور نقش ۲۵ درصدی اصناف در تولید ناخالص داخلی را مورد توجه قرار داد و گفت: اقتصاد مقاومتی از خروج ارز جلوگیری می‌کند. ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

جلال‌الدین محمد شکریه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه به گواه آمارها و گزارشات نقش اصناف در تولید ناخالص داخلی به 25 درصد و در تولید ناخالص ملی به 19 درصد رسیده است اظهار داشت: در حال حاضر 3 میلیون واحد صنفی در سراسر کشور وجود دارد و اصناف 42 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس اتاق اصناف کشور واحدهای تولیدی، توزیعی، واحدهای خدمات فنی و خدماتی را چهار بخشی که در مجموعه بزرگ اصناف تعریف شده‌اند ذکر کرد و ابراز داشت: تعریفی که در گذشته و در ابتدای کار از اقتصاد مقاومتی می‌شد آن را یک اقتصاد ریاضتی تلقی می‌کردند در حالی‌که به هیچ عنوان چنین چیزی نیست.

شکریه اقتصاد مقاومتی را یک اقتصاد درون‌زا که می‌تواند با توجه به استعدادهایش ارز بری را از داخل کشور کاهش دهد دانست و عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی می‌تواند یک اقتصاد تهاجمی باشد و با نشانه گرفتن بازارهای هدف و در صورت اشباع تولیداتش می‌تواند آن را با هماهنگی اتاق بازرگانی به خارج کشور صادر کند.

امام جمعه یاسوج: اصنافی که در زمان شیوع کرونا آسیب جدی دیدند باید از سوی دولت حمایت شوندبازارچه‌های تخصصی اصناف در قشم ایجاد شودگلستان| رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف استان گلستان به کمتر از 20 درصد رسید

وی توجه ویژه بسیاری از کشورهای پیشرفته آسیایی به بنگاه‌های کوچک اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در این کشورها دولت از اقتصاد بیرون رفت و امروزه شاهد آن هستیم که با واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی و بنگاه‌های کوچک تولید ناخالص داخلی این دسته از کشورها به 65 درصد رسیده است.

رئیس اتاق اصناف گیلان با تأکید بر اینکه ایجاد اشتغال در کشورهای توسعه‌یافته آسیایی که سیاست اقتصاد غیردولتی را پیش گرفتند به 70 درصد رسیده است اظهار داشت: نقش بنگاه‌های اقتصادی کوچک این کشورها در امر صادرات نیز به 65 درصد رسید که نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه بسیار تعیین‌کننده بخش خصوصی در اقتصاد است.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور کمک‌ حال بودن نظام بانکی، هدایت دولت‌ها و در اختیار قرار داد قوانین به روز شده را از جمله رموز موفقیت بخش خصوصی در اقتصاد سایر کشورها خواند و گفت: در برخی از کشورهای پیشرفته آسیایی می‌بینیم علاوه بر واگذاری اقتصاد حتی مشاغل خانگی هم در روستاها گسترش پیدا کرد.

شکریه داشتن یک اقتصاد قوی و مقتدر را ضامن موفقیت در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و امور برون مرزی تلقی کرد و اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود در کشورمان حدود 3 میلیون و در سطح استان گیلان چیزی معادل 115 هزار واحد صنفی وجود دارد که 95 درصد از نظام توزیع کشور را مدیریت می‌کنند.

نایب رئیس اتاق اصناف کشور تلاش و استقامت اصناف در شرایط بسیار سخت اقتصادی و اعمال تحریم‌ها را شایان توجه اعلام کرد و افزود: با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور و ابعاد مخرب این موضوع در سطح بازار، اصناف برای تأمین منافع ملی و در مسیر رعایت منافع و مطالبات مردم از هیچ کوششی مضایقه نکردند.

شکریه با بیان اینکه واحدهای صنفی برای ایجاد سهم به‌سزایی از اشتغال مولد کشور هیچ‌گاه هزینه‌ای را به دولت‌ها تحمیل نکرده‌اند تصریح کرد: چرخش میزان قابل توجهی از پول و سرمایه در نظام بانکی و غیربانکی کشور بر عهده واحدهای صنفی است و این از اهمیت و جایگاه والای خانواده بزرگ اصناف حکایت دارد.

انتهای پیام/614/ ع

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نایب رئیس اتاق اصناف کشور تولید ناخالص داخلی تولید ناخالص اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۰۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیل کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، مجتبی صفایی گفت: با توجه به تأمین بخشی از مطالبات اصناف از دولت، زیرساخت‌های لجستیک واحدهای بازرسی و نظارت اتاق‌های اصناف سراسر کشور افزایش یافته است که امروز نیز در مرحله دوم این طرح، پس از تخصیص تعدادی خودرو، ۵۰۰ دستگاه موتورسیکلت به این واحدها اختصاص یافت تا مقدمه‌ای در بازرسی‌های هدفمند و سامانه‌ای بوده و روند رسیدگی به شکایات مردمی را افزایش دهد.

عضویت نماینده اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار

رئیس اتاق اصناف ایران افزود: با توجه به تصمیم سال گذشته مبنی بر عدم حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم با پیگیری‌های انجام شده، خوشبختانه نماینده اتاق اصناف ایران در نشست بعدی ستاد تنظیم بازار کشور حضور خواهد داشت و در آن جلسه در خصوص وصول باقی مانده مطالبات اصناف از محل اجرای تبصره ۷ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی پیگیر خواهیم بود.

صفایی همچنین با اشاره به تفاهمنامه اتاق اصناف ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: اتاق اصناف استان همدان با اقدامات و تفاهم‌نامه‌ای که با شهرداری این استان داشته‌اند، عملکردی موفق را در ایجاد شهرک‌های صنفی به منظور ساماندهی صنوف خدماتی در محدوده شهری رقم زدند. این نمونه موفق را مورد تقدیر قرار می‌دهیم و برنامه‌ای برای بازدید هیأت نمایندگان اصناف از این شهرک‌های صنفی خواهیم داشت که جزئیات آن به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: در طرح ایجاد شهرک‌های صنفی بسیار مهم است که عبارت «اصناف مزاحم» به کار برده نشود و این عبارت به «صنوف فنی» اصلاح شود. چرا که کاسب حبیب‌الله است و پیامبر اکرم (ص)، کسی که برای تأمین هزینه‌های زندگی از خانه خارج شود و عصر به منزل نیاید را هم سطح شهید دانسته‌اند؛ لذا منزلت کسب روز حلال تا این اندازه بالا است و مزاحم دانستن این مشاغل بسیار مذموم است و باید اصلاح شود.

وی همچنین با تاکید بر ظرفیت همکاری رؤسای اتاق‌های اصناف در بهبود وضعیت شهرک‌های صنفی، تصریح کرد: در جلسه‌ای که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم بر این مهم تاکید و پیشنهاد شد که حداقل در ۱۰ شرکت شهرک صنفی یا صنعتی اولویت‌دار، رؤسای اتاق‌های اصناف آن مرکز استان به عنوان عضو غیرموظف در هیأت مدیره همکاری کنند. از سوی دیگر، یکی از اعضای هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران یا خود بنده نیز عضو هیأت مدیره کشوری خواهیم بود تا اگر در یکی از شهرستان‌ها چالشی پیش بیاید، از آن جایگاه بتوان مورد رسیدگی قرار داد. این روش به «جهش تولید با مشارکت مردم» که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال ۱۴۰۳ مطرح شده است، کمک شایانی خواهد کرد.

توزیع کالای اساسی توسط اصناف

وی بیان کرد: مشکلات عدیده ای امروز در حوزه توزیع کالاهای اساسی وجود دارد نشأت گرفته از مافیایی است که در نظام توزیع پیش آورده‌اند و اجازه نمی‌دهند که اصناف به این حوزه ورود پیدا کرده و توزیع را سامان دهند. خوشبختانه طی تفاهم‌نامه‌ای که اتاق اصناف ایران با وزارت جهاد کشاورزی امضا کرده است، قرار شد این تابو شکسته شود. اما اجرای آن با مباشرت اتحادیه، از یک سو هزینه‌آور بوده و از سوی دیگر مشکلات مالیاتی برای اتحادیه‌ها پیش می‌آورد. ما نمونه موفقی را در کرمانشاه اجرا کرده‌ایم که می‌تواند به عنوان الگو به سایر اتاق‌ها معرفی شود. اما لازم است تا توزیع کالای اساسی توسط اصناف از سوی ستاد تنظیم بازار کشور تصویب و ابلاغ شود.

پیشنهاد آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار

رئیس اتاق اصناف ایران همچنین به موضوع نان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشترین میزان قاچاق معکوس (قاچاق از کشور به بیرون مرزها) پس از سوخت، متعلق به آرد است و نیز از آنجایی که کیفیت آرد و نان در جای جای کشور متفاوت است، لذا پیشنهاد ما آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار است. اما با توجه به موضوعات مهم حوزه نان، به تازگی کارگروه آرد و نان در اتاق اصناف ایران تشکیل شده است که اعضای آن متشکل از فعالان همین حوزه از شهرستان‌های مختلف هستند. همچنین به زودی نشستی با معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت تا به موضوعات تخصصی این صنف رسیدگی شود.

صفایی در خصوص تسهیلات بانکی نیز گفت: طبق سنوات گذشته اگرچه برخی از صنایع، زیان انباشته دارند، اما همواره تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی اختصاص یافته است. اما در حال حاضر، بانک‌ها پیشنهادات جدیدی برای ارائه تسهیلات به اصناف دارند. چراکه بازگشت تسهیلات و پرداخت اقساط توسط اصناف معمولاً ۱۰۰ درصد است؛ مگر مورد خاصی پیش بیاید. بنگاه‌های صنفی تولیدی قابلیت رقابتی دارند لذا امسال حتماً باید مورد توجه بانک‌ها قرار گیرند.

تعطیل کردن روزهای پنجشنبه نوعی «خودتحریمی» است

رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص تعطیلی روزهای «پنجشنبه» نیز گفت: اصناف نیاز به مراودات لحظه به لحظه با دنیا داریم و تعطیلی «پنجشبه‌ها»، منجر می‌شود که چهار روز در ایام هفته این بازار را از دست بدهیم و این طرح، به نوعی به خود تحریمی‌ها می‌افزاید؛ لذا پیشنهاد اتاق اصناف ایران، این است که به جای روز «پنجشنبه»، روز «شنبه» تعطیل شود. موضع اتاق اصناف ایران در این باره مشخص است و پس از دسته بندی کردن اطلاعات لازم، این موضوع را به کمیسیون اجتماعی مجلس و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی اعلام خواهیم کرد. امیدواریم که در سال پیش رو، مجموعه دولت و مجلس همکاری بیشتری با اصناف داشته باشند تا همه با هم در مسیر تحقق شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» حرکت کنیم.

کد خبر 6086720 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • تعطیل کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان زنجان ۲۶.۷ درصد است
  • مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه
  • جلوگیری از خروج گندم تولیدی استان و انتقال آن به سایر استان‌ها