Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-16@05:00:43 GMT

سرگردانی اکران زیر سایه سنگین کرونا

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۰۴۶۵

سرگردانی اکران زیر سایه سنگین کرونا

در حالی که وعده‌های مختلفی از بازگشایی سینماها در زمان‌های مختلف و اکران فیلم‌های جدید داده شد اما اغلب این طرح‌ها شکست خوردند و فعلاً فیلم‌های اکران شده به سینماها بازگشتند.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، پس از چهارماه از بسته شدن سینماهای کشور و سایر مراکز فرهنگی طی اطلاعیه‌ای که اخیراً توسط ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد وعده بازگشایی سینماها و سالن‌های تئاتر از امروز محقق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصمیمی که هنوز هم بر سر درستی آن توسط اهالی سینما، کارشناسان و البته صاحبان فیلم‌ها و سینماداران جای سوال و تردید وجود دارد و با اتفاقات پیش آمده طی روزهای گذشته و انصراف فیلم‌هایی که برای بازگشایی سینماها انتخاب شده بودند، وضعیت پیچیده‌تر شد.

ضمن این که طی چندماه گذشته تصمیمات متعدد و ناموفقی گرفته شده بود که در مرحله ایده باقی ماند و به اجرا هم نرسید. نمونه آن بازگشایی سینماها در شهرهای وضعیت سفید بود که اوایل خردادماه اعلام و کلید خوردن آن منوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تعیین فاصله اجتماعی شده بود اما ظاهراً مسئولان سینمایی فراموش کرده بودند که این سالن‌های یک خط در میان در برخی شهرها که عموماً بسیاری از آنها یک سالن سینما هم ندارند قرار است کدام فیلم را نمایش دهند؟!

پس از این که این طرح اجرا نشده عملاً به فراموشی سپرده شد با تصمیم بازگشایی سینماها همزمان با آغاز تابستان، سازمان سینمایی دست به کار شد و مذاکراتی را با دو فیلم آغاز کرد.

مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی هم از اکران دو فیلم «خوب بد جلف: ارتش سری» و «شنای پروانه» در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت ارشاد خبر داد که پس از صحبت با صاحبان این دو اثر، فیلم‌های فوق از سوی شورا برای اکران مورد تأیید و قطعی اعلام شد. 

رسول صدرعاملی، تهیه‌کننده «شنای پروانه» نیز با اعلام این خبر درباره اکران این فیلم سینمایی گفته بود قرار بر این است «شنای پروانه» از اول تابستان همزمان با بازگشایی سینماها، بر پرده سینماها نمایش داده شود. روزهایی که به واسطه شیوع کرونا در آن به سر می‌بریم دورانی تاریخی است و ما هم برای اکران فیلم باید تصمیمی تاریخی می‌گرفتیم؛ به همین دلیل توانستم سرمایه‌گذار فیلم (محمدصادق رنجکشان) را راضی کنم تا «شنای پروانه» در این مقطع اکران شود. «شنای پروانه» که بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر بود برای دوباره زنده شدن سینما به خود مردم تقدیم می‌شود.

اما مدتی نگذشت که صدرعاملی حرف‌های تازه‌ای برای رسانه‌ها داشت. در کمتر از چند روز مانده به اکران این فیلم و در حالی که بلیت فروشی آن در سامانه‌های آنلاین در حال انجام بود خبر داد که از اکران این فیلم صرف نظر کرده است. او در گفت‌وگویی با ایسنا تاکید کرد: فعلاً از اکران فیلم خود در اولین روز تابستان معذور است و با توجه به اینکه قرار بود شرایط و تمهیداتی برای اکران این فیلم فراهم شود و تاکنون فراهم نشده است، فیلم را اکران نخواهد کرد.

او از حمایت‌های سازمان سینمایی و شهرداری تهران و جلسه‌ای که با انتظامی رییس سازمان سینمایی و حناچی شهردار تهران و اعضای هیئت مدیره خانه سینما در راستای فراهم آوردن شرایط اکران داشته، خبر داد اما به دلیل این که این هیچ کدام از قرارها به سرانجام نرسیده است، اکران فیلم را هم منتفی شده قلمداد کرد.

دیگر فیلم اکران تیرماه «خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری» به کارگردانی پیمان قاسم خانی بود که تنها یک روز مانده به آغاز بازگشایی سینماها محسن چگینی تهیه کننده فیلم با انتشار متنی در فضای مجازی از اکران این فیلم انصراف داد. چگینی هم علت این انصراف را برآورده نشدن برخی خواسته‌های عوامل فیلم برای اکران «خوب، بد، جلف ۲» در این مقطع زمانی عنوان کرده است.

گرچه تا عصر روز گذشته سازمان سینمایی و بسیاری از سینماداران پاسخگوی وضعیت اکران فیلم‌های جدید نبودند اما شب گذشته سازمان سینمایی بدون اعلام فیلم‌های جدید و قطعی اکران، در اطلاعیه‌ای از آغاز فعالیت سالن‌های سینمایی پس از ۴ ماه تعطیلی با نمایش فیلم‌های اکران اسفند ۹۸ خبر داد.

در متن اطلاعیه روابط عمومی سازمان سینمایی آمده است: براساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، سینماها با ظرفیت حداکثر ۵۰ درصد صندلی فعالیت خود را با ادامه اکران فیلم‌های در حال نمایش ابتدای اسفندماه آغاز خواهند کرد. با توجه به انصراف شفاهی و رسانه‌ای دو فیلم «خوب بد جلف ۲: ارتش سری» و «شنای پروانه» در اسرع وقت با هماهنگی شورای صنفی نمایش دو فیلم جدید انتخاب و معرفی خواهند شد.

حال سوال اینجاست که با وجود افزایش هزینه‌ها در سالن‌های سینمایی به منظور رعایت هرچه بیشتر موارد بهداشتی و از سویی دیگر کاهش تعداد مخاطبان در هر سانس با استناد به پروتکل‌های بهداشتی و ضرورت رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و از سویی دیگر خالی بودن سالن‌ها از فیلم‌های جدید وضعیت سینما چگونه پیش خواهد رفت!

این درحالی است که وضعیت کرونا در برخی استان‌ها نسبت به هفته‌های اخیر اوج گرفته و تعداد استان‌های دارای وضعیت قرمز نیز افزایش یافته است و از طرفی دیگر نگرانی‌ها بابت افزایش مبتلایان و حتی هشدار از سوی ستاد کرونا و وزارت بهداشت مبنی بر امکان بازگشت محدودیت‌ها شنیده می‌شود و همچنان وجود دارد.

با این حال در همین وضعیت فعلی هم باید شرایط را به گونه‌ای پیش برد که کمترین ضرر متوجه فیلم‌های سینمایی شود، چه بسا که با شرایط فعلی و امکان تغییر مجدد سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها با کاهش استقبال مردم مواجه باشیم و از طرفی دیگر فیلمسازان هم در هر شرایطی به اکران فیلم‌هایشان رضایت نمی‌دهند و ممکن است سینماداران هم هزینه‌های بازگشایی سینما را بیش از ضرر تعطیلی آن بدانند. این در حالی است که سینما هم همچون دیگر بخش‌ها تاکنون با ضرر و زیان‌های بسیاری مواجه شده و تا این لحظه هم آسیب‌هایی همچون قاچاق فیلم‌های اکران آنلاین و بحث فیلم‌سوزی و ترافیک اکران فیلم‌ها حداقل در یک سال آینده آن را تهدید می‌کند.

به نظر می‌رسد بهتر بود بازگشایی سینماها در شرایط فعلی از همان ابتدا هم با نمایش فیلم‌های به نمایش درآمده در اسفندماه گذشته کلید می‌خورد و طی این مدت ارزیابی دقیقی از میزان استقبال مخاطبان، شرایط سینماها در موقعیت جدید و همسو شدن با دوران بازگشایی سینما و پروتکل‌های جدید صورت می‌گرفت و با توجه‌ به داده‌های تجربه شده برای چینش اکران فیلم‌های جدید تصمیم گیری می‌شد تا این که برخی فیلم‌ها به استناد موافقت در جلسات و اخذ قول حمایت از آثارشان به طور رسمی از اکران خبر دهند و مردم نیز به اعتماد آنها بلیت خریداری کرده و اما در آستانه اکران تصمیمات صاحبان فیلم تغییر کند که همه این موارد محصول بی‌برنامگی و بی‌نظمی در سازمان سینمایی است. 

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اکران فیلم سینما و کرونا شنای پروانه خوب بد جلف۲ بازگشایی سینماها بازگشایی سینما سازمان سینمایی اکران این فیلم اکران فیلم فیلم های جدید اکران فیلم ها شنای پروانه برای اکران دو فیلم سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران مستندی از یک پرونده جنجالی و قضایی

فیلم مستند «قوی‌دل» محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به کارگردانی علی فراهانی صدر و تهیه‌کنندگی سعید الهی در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران می‌شود. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی هنر و تجربه؛ مراسم رونمایی و نمایش ویژه فیلم مستند «قوی‌دل» عصر روز سه‌شنبه(۲۸ فروردین) با حضور عوامل فیلم در پردیس سینمایی چارسو برگزار و از فردای آن روز در سینماهای منتخب این گروه در تهران و شهرستان‌ها به نمایش در خواهد آمد.

مستند «قوی‌دل» با تلفیق روایتی جدی و طنز، به بهانه بازخوانی یکی از پرونده‌های جنجالی قضایی کشور به بحث عدالتخواهی و ضرورت نظارت همگانی در سطح جامعه می پردازد.

عوامل مستند «قوی‌دل» عبارتند از؛ تهیه‌کننده: سعید الهی، کارگردان: علی فراهانی صدر، پژوهشگر: آرش خلیلی، نویسنده: علی رستم‌آبادی، مدیر تصویربرداری: هادی زهره کاشانی، صدابردار: حسین خانی، اصلاح نور و رنگ: علی شریفی، تدارکات: امیرمهدی عزیزی، مجری صحنه: مجید عرفانیان، مدیر تولید: جواد قاسمی، مجری طرح: دیبا فیلم، محصول: مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

«قوی‌دل» در جشنواره مستند «سینماحقیقت» موفق به کسب جایزه ویژه هیات داوران، جایزه ویژه شهید آوینی، جایزه ویژه تماشاگران، جایزه دبیر جشنواره به شخصیت مستند شد و در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر تندیس بلورین بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سینمای ایران نیازمند دگردیسی است/ چرا تنوع ژانر نداریم؟
  • دو فیلم سینمایی «خدای جنگ» و «بی پایان» درباره شهید طهرانی مقدم ساخته می شود
  • بیش از ۱۶ هزار همدانی در تعطیلات نوروز به سینما رفتند
  • به سینمای تازه‌ای نیاز داریم / باید امنیت پلتفرم ها بیشتر شود
  • اکران مستندی از یک پرونده جنجالی و قضایی
  • اکران اختصاصی فیلم «آپاراتچی» در ارومیه
  • اکران اختصاصی فیلم سینمایی «آپاراتچی» در ارومیه
  • آغاز اکران مدارس «ایلیا، جستجوی قهرمان»
  • پایان نوروز و آغاز اکران مدارس «ایلیا؛ جستجوی قهرمان»
  • بهرام افشاری در ۳ روز ۱۰۸ هزار نفر را به سینما کشاند