Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و بنیاد ملی توسعه فناوری به منظور توسعه کسب و کار فنآورانه منعقد شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم امضای این تفاهم نامه، با تأکید بر ضرورت ورود به حوزه های جدیدتر فناوری مانند هوش مصنوعی و بلاکچین گفت: بازیگران اصلی انقلاب صنعتی چهارم پلت فرم ها (سکوها) هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی برخی کشورهای توسعه یافته مانند آلمان و اتریش، پلت فرم های ملی را برای تأمین نیازهای فناورانه خود طراحی کرده اند. از این رو لازم است بستر ایجاد فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور فراهم شود و خوشبختانه اتصال زیرساخت‌ها و شبکه‌ها در این حوزه در کشور اتفاق افتاده است.
وی همکاری برای شکل گیری پلتفرم های ملی در زمینه به کارگیری هوش مصنوعی را بسیار مهم و لازم دانست و گفت: امیدواریم که امضای تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد ملی توسعه فناوری و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران (یکم تیرماه) بتواند در توسعه امور پژوهشی و آموزش نیروی انسانی ماهر و متخصص و همچنین شبکه سازی نهادی برای ایجاد پلت فرم مورد هدف مؤثر واقع شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروزه ارائه آموزش های رسمی و بازار کار کشور دیگر کفایت نمی کند. در نسل چهارم صنعت، نیاز به انسان‌های متخصص و حرفه‌ای است و بیش از هر موضوعی باید برای تأمین نیروی انسانی ماهر با تجربه عملی در حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و بلاکچین برنامه ریزی و تأکید کرد.
وی گفت:این تفاهم نامه همکاری با هدف تقویت و توسعه زیست بوم فناوری های دیجیتال و در 4 حوزه اصلی آموزش و توانمندسازی سرمایه های انسانی فناور، تاسیس کارگزاری فناوری های دیجیتال، پلت فرم تامین مالی کارآفرینانه و تاسیس استارت اپ استودیو در حوزه های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین (هاب) منعقدمی شود .
به گفته منصوری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال 1395، برنامه‌ای مشترک را با همکاری سازمان صنعتی ملل متحد (UNIDO) و با هدف توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار در ایران طراحی کرده است که یکی از حوزه‌های اصلی این برنامه، توسعه زیست‌بوم فناوری اطلاعات و ارتباطات با تمرکز بر حوزه‌های پرتقاضا و پرظرفیت از نظر ایجاد اشتغال و خلق ثروت است.
وی افزود: در همین راستا و در سال 1398 یک نهاد ملی “پشتیبان فناوری و کسب‌و‌کار” با عنوان بنیاد ملی توسعه فناوری تأسیس شد ، تا در قالب یک نهاد غیردولتی و غیر انتفاعی در چارچوب مشارکت بخش خصوصی و دولتی (Public-Private Partnership) به توسعه فناوری و اشتغال پایدار در حوزه فناوری ‌های پیشران انقلاب صنعتی چهارم بپردازد. در فاز اول، برنامه‌های توسعه‌ای بنیاد، فناوری ‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاک‌چین (یا به اختصار فناوری‌های هاب) در اولویت قرار گرفته اند.
وی با اشاره به عملکرد متفاوت دولت ها و مردم در مواجهه با مسائل گفت: در کشور برای حمایت از کسب و کارها و اشتغال در شرایط کرونا، مکانیزم‌هایی انجام شد که به جای مراجعه مردم به ادارات، ماشین‌ها کار را انجام می‌دهند و مردم برای دریافت وام‌های حمایتی، فقط برای دریافت پول به بانک مراجعه می‌کردند و ما توانستیم برای اولین بار دولت الکترونیکی را جایگزین دولت مکانیکی کنیم و گام مثبت و مهمی در این حوزه برداریم که میزان مراجعه مردم در ادارات در شرایط کرونا تا حد زیادی کاهش پیدا کرد.
در این مراسم، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران نیز گفت: در تفاهم نامه همکاری با بنیاد ملی توسعه فناوری، همکاری ها در زمینه هوش مصنوعی و صنعت نسل چهارم همکاری‌ها ادامه خواهد یافت و دانشگاه تهران به دلیل جایگاه علمی و فناوری پیشرفته و دارا بودن شبکه خوب فناوری، می تواند در زمینه آماده سازی دانشجویان برای ورود به بازار کار و تسهیل ایجاد اشتغال پایدار، مؤثر عمل کند.
وی همچنین با بیان اینکه فرهنگ استارت‌آ‌پ‌ها و کسب و کارهای نوین در کشور شکل گرفته است، گفت: امروز در ذهن هر دانشجو یک گزینه و جایگزین برای کسب و کارها از طریق استارت‌آپ‌هاست و یک گفتمان ادبی استارت‌آپ‌ها در فضای کسب و کار شکل گرفته است. البته هنوز نقش استارت‌آپ‌ها در اقتصاد ملی ناچیز است که باید این نقش افزایش پیدا کند.
نیلی احمدآبادی گفت: از مشکلات استارت‌آپ‌ها دسترسی به بازارهای ملی و بین‌المللی است و استارت‌آپ‌ها می‌توانند با روش‌های فناورانه خود، تحریم‌ها را هم دور بزنند و برای فروش محصول بازاریابی کنند.
رامین نواب‌پور مدیرعامل بنیاد ملی توسعه فناوری نیز همکاری در حوزه فناوری و کارآفرینی در زمینه‌های ایجاد فضای کسب و کار استارت آپ استودیو در حوزه‌های بلاک چین، هوش مصنوعی و IOT، ایجاد پلت فرم و هاب بروکر‌های فناوری، استفاده از ظرفیت‌های دانشی موجود در دانشگاه، ایجاد و توسعه هسته‌ها و کسب و کار‌های فناور حوزه‌های بلاک چین، هوش مصنوعی و IOT، حمایت از صاحبان ایده و ایجاد کسب و کار‌های جدید در حوزه‌های بلاک چین، هوش مصنوعی و IOT به صورت مشترک، استفاده از ظرفیت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی، تجهیزات و مشاوران تخصصی و کسب و کار طرفین برای کمک به صاحبان ایده و رشد و توسعه شرکت‌های فناور، اجرای برنامه‌ها و رویداد‌های کارآفرینی، آموزشی و فناوری به صورت مشترک و همکاری در ایجاد نهاد مالی با نگاه تامین مالی خُرد را از جمله مفاد این تفاهم نامه توصیف کرد.
وی افزود: اگرچه با امضای این تفاهم نامه همکاری، نمی توان پیش‌بینی دقیقی از ایجاد اشتغال ارائه داد، اما در جهت ایجاد اشتغال پایدار اقدامات مهمی انجام داد و در قالب همکاری دانشگاه تهران در بخش پارک علم و فناوری با بنیاد ملی توسعه فناوری، این هدف محقق خواهد شد.
در این مراسم سید ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شرایط به وجود آمده پس از بحران کرونا و نیاز عمومی به زیر ساخت های ارتباطی، گفت: اقبال دنیا به استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی رو به افزایش است و پیش‌بینی شده حجم گردش مالی فناوری‌های هوش مصنوعی تا سال 2030 یعنی 10 سال آینده به 15.7 تریلیون دلار در دنیا برسد.
مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران نیز در این مراسم گفت: نسل چهارم صنعت، همگرایی فناوری اینترنت اشیاء عصر نو ظهور اقتصاد فضایی و آمادگی برای بهره‌گیری بهینه از منابع موجود مانند منابع آب با کمک فناوری دنبال می‌شود.
عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن توصیف وظایف پارک علم و فناوری گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به منظور تبدیل دانش به ثروت، تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و ایجاد شبکه فناوری بین صنعت و دانشگاه از طریق ارائه خدمات متناسب در هر حوزه ایجاد شده است. این مهم با تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه تهران و پارک و در راستای انتقال و آفرینش فناوری، ارتقاء فرهنگ نوآوری در کشور و ارتقاء تعاملات بین صنعت و دانشگاه انجام می شود .
به گفته وی، حمایت از شرکت های فناور عضو و زمینه سازی ایجاد اشتغال برای دانشجویان دانشگاه از وظایف اصلی پارک است . در این راستا پارک اقدام به ایجاد بستری برای عرضه توانمندی های دانشجویان و پاسخگویی به تقاضای نیروی انسانی دانشی شرکت ها نموده است که در چارچوب ماموریت های مرکز کارآفرینی پارک اقدام خواهد شد.
زارعی با معرفی طرح "جیکو" به عنوان طرح تامین نیروی کار دانشی برای شرکت ها، آن را فرصتی برای اشتغال دانشجویان و جذب نیروهای متخصص توسط شرکت های فناور دانست و افزود: طرح جیکو شرکت های جویای نیروی کار را و دانشجویان جویای کار را به هم متصل می کند و دارای مزایایی برای دانشجویان است. از جمله اینکه آنها می توانند به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. علاوه بر کسب تجربه، درآمد داشته باشند. در دوره های آموزشی اولیه ورود به بازار کار شرکت کنند. در فضایی امن مشغول به کار شوند و در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند.
همچنین طرح جیکو دارای مزایایی برای شرکت ها نیز می باشد. به این صورت که شرکت ها می توانند از نیروی کار در دسترس و فعال استفاده کنند. نیروی کار تخصصی مجهز به دانش روز را به کار بگیرند. از مزایای نیروی کار پاره وقت برخوردار شوند. از گرنت حمایتی پارک برای پرداخت حق الزحمه بهره مند شوند. به این صورت که حق الزحمه هر نفر نیرو به مدت 6 ماه توسط پارک پرداخت می شود و شرکت پس از 6 ماه تنفس، به صورت اقساط پرداخت می کند.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ثبت نام دانشجویان و شرکت های علاقمند در سامانه جیکو، مصاحبه و آموزش اولیه دانشجویان توسط پارک، جستجوی تخصص مورد نیاز توسط شرکت و انجام مصاحبه کاری شرکت با دانشجو، معرفی دانشجویان جذب شده توسط شرکت به پارک، عقد قرارداد گرنت جیکو بین پارک و شرکت، آغاز همکاری دانشجو و شرکت از جمله فرآینهای طرح جیکو است .

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بنیاد ملی توسعه فناوری کار و رفاه اجتماعی تفاهم نامه همکاری هوش مصنوعی تفاهم نامه اشتغال پایدار ایجاد اشتغال استارت آپ ها هوش مصنوعی وزارت تعاون کسب و کار نیروی کار بلاک چین شرکت ها پلت فرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۵۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی

  در سال‌های اخیر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به عنوان متولی زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور با کمک بازوی ارتباطات برون‌مرزی خود، یعنی مرکز تعاملات بین‌المللی اقدامات مؤثری را در جهت افزایش تبادلات و بازارسازی بین‌المللی برای شرکت‌های دانش‌بنیان پیش برده است. فعالیت‌های این مرکز تا جایی تأثیرگذار بوده است که در سال گذشته با حکم رئیس‌جمهور به سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی ارتقا یافت تا بتواند به‌عنوان مجموعه‌ای کلان‌تر در مسیر رشد اقتصاد دانش‌بنیان کشور و جهش تولید ایفای نقش کند. در گفت‌وگو با دکتر امیرحسین میرآبادی، ریاست این سازمان، اهمیت توسعه تعاملات بین‌المللی علم و فناوری درکشور ونحوه حمایت‌های این سازمان ازتوسعه بازارهای بین‌المللی محصولات دانش‌بنیان را بررسی کرده‌ایم. 
تعاملات بین‌المللی علم و فناوری شامل تبادلات علمی، همکاری‌های فناورانه و انتقال فناوری و در نهایت اتصال به بازار جهانی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.دکتر امیرحسین میرآبادی در این خصوص تصریح می‌کند: «تعاملات و هم‌‍‌افزایی میان محققان و پژوهشگران کشورهای مختلف هم سبب شکل‌گیری ایده‌های جدید و به‌دنبال آن دستیابی به علوم و محصول نوآورانه خواهد شد و هم می‌تواند به رفع چالش‌ها و نقصان‌های مسیر پژوهش‌ کمک کند.» 
وی درادامه به ضرورت همکاری‌های بین‌المللی درحوزه فناوری اشاره کرده ومی‌افزاید: «به طور معمول هر کشوری اولویت‌هایی را برای توسعه فناوری مشخص می‌کند و به‌دنبال دستیابی هرچه سریع‌تر به این اولویت‌هاست. از راهکارهایی که در تسریع دستیابی به این اهداف نقش مهمی دارد تعاملات بین‌المللی است. این موارد می‌تواند میان کشورهایی که اولویت‌های مشترکی دارند به تشکیل تیم‌‌های همکاری و هم‌افزایی شود تا دستیابی به فناوری مورد نظر با سرعت و کیفیت بالاتری فراهم شود.»
به عقیده رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، علاوه بر اینها موضوع دیگری که در تعاملات بین‌المللی علم و فناوری مطرح است، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است. دکتر میرآبادی بیان می‌کند: «بخشی از سبد تجارت خارجی کشورها مربوط به محصولات با فناوری‌های پیشرفته بوده که در همه کشورهای دنیا متداول است. این موضوع با شناسایی نیازهای مختلف در بازار جهانی از سوی کشورها و ارائه محصولات‌شان احصا می‌شود. به همین دلیل در هر سال نمایشگاه‌های مختلفی در جهان در حوزه فناوری برگزار می‌شود. این نمایشگاه‌ها محل مناسبی برای ارائه توانمندی‌ها و آخرین دستاوردهای فناورانه کشورها به سایر کشورهاست تا با شناسایی مخاطبان‌شان بتوانند ارتباطات تجاری را شکل دهند.» 

توسعه متوازن تعاملات بین‌المللی
از دکتر میرآبادی پرسیدیم؛ در کشور ما تعاملات بین‌المللی علم و فناوری در کدام بخش پررنگ‌تر است، وی در پاسخ می‌گوید: «نیاز کشورهای مختلف در زمینه تعاملات بین‌المللی متفاوت است. اما در کشور ما از آنجا که در ساختار معاونت علمی و فناوری و زیست‌بوم شکل‌گرفته دانش‌بنیان اجزای مختلفی درگیر هستند، زمینه مناسب برای تعاملات بین‌المللی علم و فناوری در هر سه بخش ارتباطات علمی، تبادلات فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان فراهم است. برای مثال بنیاد ملی علم ایران در همکاری با سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی بیشتر در زمینه تبادلات علمی فعالیت دارد؛ ستادهای توسعه فناوری که تمرکز فعالیت‌شان در زمینه فناوری است، تعاملاتی را از جنس انتقال فناوری و همکاری‌های فناورانه شکل می‌دهند و ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نیز به دنبال شکلدهی ارتباطاتی همسو با مسیر فعالیت‌شان هستند. به همین خاطر سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی نیز به عنوان بازوی تعاملات بین‌المللی در تلاش است تا در هر سه حوزه ارائه خدمت کند و مسیر همکاری‌های بین‌المللی را برای تمام اجزا فراهم و تسهیل کند.» 

ضعف در بازاررسانی
دکتر میرآبادی با اشاره به این که ما در کشور شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار قوی و توانمندی داریم که محصولات ارزشمندی تولید می‌کنند، تصریح می‌کند: «اما همچنان بخش مهمی از این شرکت‌ها در بازاررسانی و ارائه محصول‌شان به شکل قابل‌قبول در بازار جهانی ضعف دارند. این ضعف از جنس فنی نیست، بلکه بیشتر از جنس ناآشنایی با بازار متناسب، نآشنایی با نیازها و الزامات بازار حتی به لحاظ طراحی صنعتی محصول یا نحوه ارائه محصول است. به همین دلیل حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بازارهای جهانی متناسب با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور نیست.» وی در ادامه می‌افزاید: «در حال حاضر بیش از ۹۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم در حالی که فقط کمتر از هزار شرکت آمادگی ورود به بازار جهانی یا تجارت بین‌المللی را دارند. البته در سال‌های اخیر با اقدامات صورت گرفته دیدگاه ترویجی خوبی در بین شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته است و اکنون شرکت‌ها در زمان تولید محصول نگاه صادراتی هم دارند و به دنبال دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای بین‌المللی برای محصولات‌شان هستند.»
دکتر میرآبادی در خصوص اقداماتی که منجر به ترویج نگاه به بازارهای بین‌المللی در میان شرکت‌های دانش‌بنیان شده است، به «پیشران» می‌گوید: «این روند در تمام سال‌های فعالیت زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور وجود داشت. واقعیت این است که شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر تمرکزشان معطوف به توسعه دانش فنی و محصولات با فناوری پیشرفته است و در بحث‌های بازرگانی و تجارت خارجی ضعف جدی دارند. در یکی دو سال اخیر با جدیت بیشتری در حال پیگیری رفع این ضعف‌ها در شرکت‌ها هستیم. در این مدت تعداد اعزام به نمایشگاه‌های خارجی، هیأت‌های خارجی پذیرش شده، بوت‌کمپ‌ها و دوره‌های آموزشی مرتبط با صادرات برگزار شده برای شرکت‌ها نسبت به سال‌های گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است و شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتری اکنون آمادگی اتصال به بازارهای خارجی دارند.» 

ظرفیت بازارهای جهانی برای تحقق شعار سال

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با اشاره به اهمیت تولید از نگاه رهبر معظم انقلاب که شعار سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردمی» اعلام کرده‌اند، سال ۱۴۰۲ نیز بر رشد تولید تأکید داشتند و سال ۱۴۰۱ هم سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین نامگذاری شده بود، خاطرنشان می‌کند: «این موضوع اتفاق بسیار خوبی است؛ تحقق رشد و جهش تولید وابسته به ایجاد بازارهای بزرگ‌تر و تقاضای بیشتر برای تولیدکنندگان است. از مهم‌ترین راهکارهای توسعه بازار، ایجاد بازارهای جدید خارجی است که در حال حاضر با جدیت در حال پیگیری آن هستیم؛ مانند برخی از کشورهای همسایه که کمتر به ظرفیت بازارشان توجه شده بود و برخی کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای آفریقایی که تابه‌حال به آنها کمتر توجه شده بود. این بازارهای جدید زمینه را برای رشد تولید شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم و تجربیات خوبی را هم برای‌شان ایجاد می‌کند. زیرا برای این که از محصولی در بازارهای خارجی استقبال شود، حتما کمک می‌کنیم که روی مؤلفه‌های مختلف آن از جمله کیفیت، ویژگی‌های ظاهری، خدمات پس از فروش، تأمین قطعات و... کار شود. بنابراین این روند علاوه‌بر افزایش تولید، موجب ارتقای کیفیت محصول و دستیابی به بازارهای جذاب‌تری هم برای شرکت‌ها خواهد شد.»

نهادی بالادستی برای تعاملات گسترده‌تر
در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ با حکمی از سوی رئیس‌جمهور، شاهد ارتقای مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری به سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی بودیم. از دکتر میرآبادی درخصوص اهمیت این ارتقا پرسیدیم؛ وی در پاسخ می‌گوید: «این موضوع از چند سال پیش مطرح شده بود و در نهایت در اسفند سال گذشته به صورت رسمی انجام شد. واقعیت این است که بازیگران متعددی در حوزه علم و فناوری کشور در حال فعالیت هستند؛ از معاونت علمی و فناوری گرفته، تا وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت علوم، وزارت بهداشت و نهادهای سیاست‌گذاری مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی. با تصویب سند جامع توسعه روابط علمی و فناورانه بین‌المللی از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت اجرایی‌سازی آن به معاونت علمی و فناوری واگذار شد. این سند تکمیل‌کننده و متصل‌کننده همه اقدامات نهادهایی است که در حوزه علم و فناوری فعالیت دارند. تا پیش از این مسئولیت از مسیر مرکز تعاملات انجام می‌شد اما این هماهنگی، هم‌افزایی، رفع موانع و تسهیل‌سازی به مجموعه‌ای بالادستی‌تر از مرکز تعاملات نیاز داشت تا بتواند علاوه‌بر مأموریت‌های اجرایی که بر عهده مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی و فناوری بود بتواند نقش تنظیم‌کننده‌ای در تعاملات بین‌المللی کل زیست‌بوم علم و فناوری کشور و میان نهادها و دستگاه‌های اجریی فعال در این حوزه ایفا کند.»
وی در ادامه تأکید می‌کند: «البته این ارتقا به معنی این نیست که سازمان در حوزه مسئولیت‌های اجرایی دستگاه‌های مختلف وارد شود؛ امااگردرفعالیت‌های این مجموعه‌ها نیازبه تسهیل‌گری،هماهنگی یا رفع موانع وجود داشته باشد، سازمان وارد عمل شده و نقش خود را ایفا خواهد کرد. همچنین در حوزه مسئولیت‌های معاونت علمی وفناوری دراین رابطه کاملا عملیات خواهدداشت و نقش‌های اجرایی که برعهده مرکزتعاملات بودحالا درسازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی پیگیری خواهد شد.» 

​​​​​​​ایجاد تعاملات با کشورهای مختلف
شناسایی بازارهای بزرگ و جذاب در حوزه‌های مختلف فناوری‌های پیشرفته می‌تواند شانس موفقیت حضور شرکت‌های دانش‌‎بنیان در بازارهای جهانی را افزایش دهد. به عبارت دیگر در تعامل با چند کشور محدود امکان بازارسازی برای همه حوزه‌های فناوری پیشرفته فراهم نخواهد بود. از دکتر میرآبادی درخصوص راهکار این مجموعه برای رفع این چالش پرسیدیم؛ وی در پاسخ می‌گوید: «در حال حاضر تعاملات متنوعی با بخش‌های مختلف دنیا داریم. از شرق آسیا با مالزی، اندونزی و چین ارتباطات بسیار خوبی داریم، همچنین با روسیه و ترکیه همکاری‌های خوبی را پیش برده‌ایم. کشورهای آفریقایی با تمرکز بیشتر در شمال و شرق آفریقا و آمریکای لاتین با محوریت ونزوئلا، کوبا و برزیل دیگر اهداف جدید صادراتی به‌شمار می‌آیند. همچنین با کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و سایر کشورهای همسایه ارتباطات و تعاملات خوبی داریم.» 
وی می‌افزاید: «همان‌طور که اشاره شد، در تلاشیم تا بازارهایی که قبلا مورد بهره‌برداری قرار نگرفته بودند به فهرست کشورهای در حال تبادل و همکاری بیفزاییم و از فرصت‌های موجود برای گسترش بازار بین‌المللی محصولات دانش‌بنیان استفاده کنیم. برای مثال همکاری با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بسیار محدود بود که اکنون بسیار گسترده‌تر شده است. همچنین برای اولین بار معاونت علمی و فناوری ریاست کمسیون مشترک دو کشور اتیوپی و بلغارستان را نیز عهده‌دار شده که اتفاق بسیار خوبی در حوزه تعاملات بین‌الملل است.» 

در انتظار ثمردهی دانه‌های ۱۴۰۲
دکتر میرآبادی در پاسخ به پرسش پیشران درخصوص اهداف جدید سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در سال ۱۴۰۳، می‌گوید: «از ویژگی‌های غیرقابل انکار فعالیت در حوزه بین‌الملل زمانبر بودن فصل حصول نتیجه و برداشت است. زمان قابل‌توجهی برای رسیدن به ایجاد ارتباط، اعتمادسازی، ایجاد درک مشترک و شکل‌گیری پروژه‌های مشترک مورد نیاز است تا در نهایت به نتیجه دلخواه برسیم.به همین دلیل درسال۱۴۰۳برآن هستیم تا بذرهایی که درسال۱۴۰۲ کاشته بودیم را به مرحله شکوفایی برسانیم که مهم‌ترین آنها بحث ایجاد بازارهای جدید بین‌المللی و تقویت حضور در کشورهای آفریقایی، آسیای مرکزی و برخی کشورهای همسایه خواهد بود.» 
وی می‌افزاید: «اکنون در شش کشور، پایگاه صادراتی محصولات دانش‌بنیان داریم و درصدد هستیم تا پایان دولت سیزدهم این تعداد را به ۱۲ کشور ارتقا دهیم. این پایگاه‌ها یا به شکل مراکز همکاری مشترک با کشورها خواهد بود مانند مرکز فناوری و نوآوری مشترک ایران ــ ونزوئلا که با مشارکت دولت ونزوئلا در حال احداث است یا با مشارکت بخش خصوصی و در قالب خانه‌های فناوری و نوآوری جدید تأسیس خواهد شد تا پایگاه‌های صادراتی و تعاملات حوزه علم و فناوری خود را در کشورهای مختلف گسترش دهیم.»
دکتر میرآبادی درخصوص برنامه‌های حمایتی برای هم‌رسانی محصولات دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف به بازارهای هدف جذاب می‌گوید: «برای این موضوع هم باید به دنبال مناطقی باشیم که بازار خوب و جذابی دارند و هم باید شرکت‌هایی را تقویت کنیم که بتوانند نیاز این بازارهای جذاب را تأمین کنند؛ بنابراین عملکرد ما درهردو جهت خواهد بود. اما به طور کلی حوزه‌های محصولات شیمیایی و مواد پیشرفته، سلامت که شامل دارو و تجهیزات پزشکی است، کشاورزی و انرژی از جمله حوزه‌هایی هستند که عملکرد پررنگ‌تری در بحث تعاملات و همکاری با بازارهای بین‌المللی دارند.» 
به‌گفته رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، برگزاری برنامه‌های حمایتی، ظرفیت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و از طرف دیگر شناسایی بازارهایی متناسب با توان تولیدمی‌تواند به افزایش توان صادراتی محصولات دانش‌بنیان کمک کند. وی خاطرنشان می‌کند: «در کریدور صادرات، شرکت‌های مستعد صادراتی راشناسایی و با شناسایی نیازها و چالش‌های آنها و کمک می‌کنیم تا بتوانند به شرکت‌های صادراتی ستاره‌دار ارتقا یافته و پله‌پله رشد و توان صادراتی‌شان را تقویت کنند.» 

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • همکاری ایران و پاکستان در بخش دام
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • جزییات تفاهمنامه ۴ جانبه بغداد منتشر شد
  • جزییات تفاهم نامه ۴ جانبه بغداد
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی
  • وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • آغاز رسمی همکاری‌های مشترک آموزش و پرورش و جهاد دانشگاهی کرمانشاه