Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، معصومه ابتکار امروز در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران کل امور زنان و خانواده استان‌های سراسر کشور، ضمن تبریک ایام تولد حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر گفت: حضرت معصومه (س)، زنی فاضله و دارای شخصیت والایی در دوران خود بود تا آنجا که در حمایت از برادر خود، حرکتی اعتراضی انجام دادند و از این منظر قطب توجهات در شهر قم و حوزه‌های علمیه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ابتکار با تاکید بر اینکه حضرت معصومه (س) الگوی کامل دختری است که با وجود سختی‌ها چیزی از نظر علمی و اجتماعی کم نگذاشت، گفت: این شخصیت دست رد بر تفکری زده که ماهیت و موجودیت زن را وابسته به پدر یا همسر یا به طور کلی نیازمند سرپرست می‌داند و امیدواریم با الگو قرار دادن این شخصیت‌های دینی، نگاه ما نسبت به بحث زنان اسلامی شود نه اینکه زنان را شهروندان دست دوم و وابسته به پدران و همسران قلمداد کنیم.

معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست، ضمن تشریح عملکرد معاونت در دولت دوازدهم، خاطرنشان کرد: در این مدت توانستیم در ادامه مسیر معاونت امور زنان دولت یازدهم گام برداریم و شاخص‌های عدالت جنسیتی که ابلاغ شد، اکنون تبدیل به برنامه‌های عملیاتی در استان‌ها شده و برنامه‌های اجرایی و دقیقی است.

وی افزود: سامانه رصد و پایش شاخص‌ها بزودی و در هفته دولت راه اندازی می‌شود و مهم این است که با حمایت استانداران و پیگیری مدیران کل امور بانوان استان‌ها و همچنین رؤسای سازمان‌های برنامه و بودجه استان‌ها و هجده معاون زن در استانداری‌ها، این سندها محقق و اجرایی شود.

ابتکار تاکید کرد: هدف از این برنامه‌ها، انجام مطالعه نیست بلکه هدف اجرایی شدن است و اینکه برای نخستین بار برنامه ریزی علمی مبتنی بر داده‌ها و اطلاعات آماری در حوزه زنان داریم، نوید بخش دستاوردهای خوبی در این زمینه است.

معاون رئیس جمهور با یادآوری اینکه در بهمن ۹۸ تصویب و ابلاغ شاخص‌های خانواده در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهور صورت پذیرفت، گفت: انتظار داریم در جهت تعالی خانواده شکوفا، متعالی، پایدار و سالم و اجرایی شدن شاخص‌ها، از حمایت و تشویق بخش خصوصی در تبلیغات دوستدار خانواده بهره ببریم. همچنین معاونت امور زنان در جهت اجرای سیاست‌های دوستدار خانواده، سال گذشته از سینمای دوستدار خانواده رونمایی کرد و در سال جاری نیز فراخوان جشنواره تیزرهای دوستدار خانواده را منتشر کرده است.

وی با اشاره به اینکه دولت تلاش برای معیشت خانواده‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده، در مورد توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار گفت: اقدامات صورت گرفته در این زمینه بر اساس الگوسازی روش موفق و نه صرفاً آموزش بوده و هدف، تکمیل زنجیره ارزش از مهارت‌های عمومی و اختصاصی کسب و کار تا مواد اولیه، ایجاد بنگاه و در نهایت بازاریابی و فروش محصولات است.

ابتکار تصریح کرد: در بحث خشونت خانگی هم معاونت اقدام‌های زیادی داشته از جمله لایحه تأمین امنیت و صیانت از حقوق زنان که خوشبختانه در کمیسیون لوایح دولت در حال بررسی است و امیدواریم با تاکید رئیس جمهور هرچه زودتر به صحن علنی مجلس راه یابد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به همکاری معاونت با اورژانس اجتماعی گفت: در دولت دوازدهم، حمایت از اورژانس اجتماعی یکی از راهبردهای معاونت زنان و خانواده است و شاهد بودیم که دو پیامک مهم با حمایت معاونت در سطح ملی ارسال شد و همه دارندگان تلفن همراه دو پیامک ۱۲۳ و ۱۴۸۰ را دریافت کردند که این دو پیامک آگاهی آحاد مردم را نسبت به خدمات پیشگیری از خشونت علیه زنان و کودکان افزایش داد.
 
در ادامه جلسه سوسن باستانی معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به طرح‌های اجرا شده توسط معاونت اشاره کرد و گفت: طرح توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی با همکاری سازمان امور اجتماعی کشور و سازمان فنی حرفه‌ای انجام می‌شود که نظارت طرح را در استان‌ها، مدیران کل امور بانوان برعهده دارند و از طرف سازمان امور اجتماعی هم مدیران امور اجتماعی پیگیری می‌کنند. این طرح در سال نخست، در ۱۰ استان برای ۵۷۰۰ نفر به اجرا درآمد.

وی با اشاره به طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با تاکید بر مشاغل خانگی، یادآور شد: این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی در ۲۴ استان در دست اجرا است و نظارت آن را وزارت کار برعهده دارد.

وی با تاکید بر اینکه از مدیران کل امور بانوان می‌خواهیم در تهیه بانک اطلاعاتی دقت بیش‌تری داشته باشند، درباره شناسنامه شاخص‌های عدالت جنسیتی هم تصریح کرد: شناسنامه شاخص‌های عدالت جنسیتی نهایی شده و تا آخر وقت امروز ابلاغ می‌شود.

در این جلسه مدیران کل امور بانوان استانداری‌ها گزارشی از اجرای سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده، اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با کرونا و اجرای طرح ارتقا تاب آوری در استان‌ها را ارائه کردند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: مدیران کل امور بانوان دوستدار خانواده زنان و خانواده امور زنان استان ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۶۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

به گزارش خبرگزاری مهر، نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوارها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهرها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کارهای گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است. لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

کد خبر 6086008 علی قدمی

دیگر خبرها

  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • خزعلی خبر داد : تعطیل شدن شیرخوارگاه ها
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی
  • معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده مطرح کرد؛ درخواست دوباره برای درج نام مادر در کارت ملی
  • ۱۸ دختر برتر استان قم در جشنواره شمیم ریحان تجلیل می‌شوند
  • معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده: ادعای اجرای سند ۲۰۳۰ توسط دولت سیزدهم خنده‌دار است
  • جایگاه جنسیت در الگوی سوم؛ ذیل انسانیت یا فوق انسانیت؟
  • ضرورت هماهنگی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات زنان سرپرست خانوار