Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، شهرستان چابهار  ۴۰۰ محله حاشیه‌نشین دارد که  یک ماه پیش و با آتش سوزی جنگل‌های چابهار  بسیاری از کپرهای این اهالی  در آتش سوخت. زمانی که جنگل های اطراف مناطق حاشیه نشین چابهار آتش گرفت همه دستگاه ها به این موضوع ورود کردند، جلسات متعددی در استان تشکیل شد ولی تشکیل این جلسات خروجی که نداشت هیچ  به دست فراموشی نیز سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود فرمانداری و شهرداری ظرف ۶ ماه آینده این ۴۰۰  خانواری که در نواحی  جنگلی حاشیه شهر زندگی می‌کنند را تعیین تکلیف کنند که صاحب خانه شوند که با ۲ ماه از تاریخ تعیین شده هنوز اقدامی انجام نشده است.

تبدیل روستاها به مناطق حاشیه‌نشین

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان در این باره اظهار کرد: اهالی روستاها و حتی شهرهای اطراف چابهار از جمله نیکشهر، قصرقند، سراوان، ایرانشهر به دلیل عدم امکانات لازم مخصوصا در حوزه آب و کمبود امکانات اولیه برای  زندگی با شرایط بهتری به حاشیه این شهرستان مهاجرت کردند. چرا که با مهاجرت صاحب ملکی می‌شوند که به لحاظ ارزش ریالی ارزش‌اش نسبت به روستای محل سکونت‌شان بیشتر خواهد بود.

شه‌بخش گرگیج عنوان کرد: مناطقی که امروز به عنوان حاشیه نشین شهرستان چابهار از آنها نام برده می شود روزگاری روستاها و محله‌هایی با قدمتی طولانی بودند که سالیان سال مردم در آنجا به زندگی مشغول بودند مثل روستای "کم"، "رمین"، "عثمان‌آباد"، "میرآباد" و "مراد آباد" که ۲ مورد آخر روستاهای چسبیده به این شهرستان بودند که امروزه متاسفانه تبدیل به مناطق حاشیه نشین شده‌اند.

وی ادامه داد: "رمین"، "عثمان آباد" و "کم" دارای کد روستایی‌اند که به دلیل حاشیه نشینی این روستاها از جمله "کم" از شرایط بسیار نامساعدی برخوردارند. این روستا با جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر جمعیت هنوز از امکانات اولیه از جمله آب و برق برخوردار نیست.

روند کاری بنیاد مسکن رضایت بخش نیست

گرگیج بیان کرد: اگر زمانی که با اجرای طرح هادی که کاربری‌ها مشخص شد، خیابان‌ها را هم به همین شکل ساماندهی  می‌کردند و نظارت بیشتری برای ساخت و ساز در این مناطق وجود داشت و همچنین اختیارات را به مجموعه مدیریت های روستایی از جمله شورا و دهیاری می سپردند الان شاهد این همه مشکل در حاشیه شهرستان چابهار نبودیم.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان گفت: یک‌سال است ساماندهی منطقه حاشیه نشین چابهار را به بنیاد مسکن سپرده‌اند. اما روند کار بسیار کند پیش می‌رود و قابل قبول نیست. در این یک سال تنها اقداماتی که انجام شده تشکیل پرونده برای تحویل زمین اهالی و همچنین بازگشایی معابر بوده و هنوز هیچ‌گونه ساخت و ساز و خدماتی مانند آبرسانی در آنجا انجام نشده است.

واگذاری ۶۷ هزار هکتار از اراضی چابهار به مناطق آزاد

وی تصریح کرد: در مصوبه اخیر هیات وزیران  ۶۷ هزار هکتار از باقی مانده اراضی شهر چابهار به منطقه آزاد واگذار شده که به اعتقاد برخی تصویب این طرح قدم مثبتی است اما به نظرم این طرح اصلا طرح مناسبی نیست چرا که علت عمده حاشیه‌نشینی شهر چابهار به دلیل بنگاه‌های اقتصادی مثل خود همین منطقه آزاد بوده که  از درآمد آن مردم منطقه هیچ سود و منفعتی نبردند.

قیمت هر تانکر آب ۲۰۰ هزار تومان

گرگیج در بخش دیگری از صحبت‌هایش به عدم امکانات آموزشی و بهداشتی مردم حاشیه نشین چابهار اشاره کرد و افزود: متاسفانه این مردم به لحاظ امکانات آموزشی و بهداشتی نیز در شرایط بسیار بحرانی قرار دارند. آب مورد نیازشان را خودشان به صورت تانکر آن هم به قیمت ۲۰۰ هزارتومان تامین می کنند چرا که آبرسانی سیار ندارند.

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: البته ناگفته نماند شاخص دسترسی به آب شرب در شهرستان چابهار نیز ۱۹ درصد است و آب به شکل جیره بندی در اختیار مردم قرار می گیرد که حال و روز شهرنشینان نیز بهتر از حاشیه نشینان نیست. آب شهرستان از طریق آب شیرین کن بسیار قدیمی از شهرستان کنارک به وسیله لوله‌های فرسوده منتقل می شود که  برای حل این مشکل باید اعتبار در اختیار استان قرار دهند.

به بهره برداری آب سد زیردان برای مصارف صنعتی اعتراض داریم

وی عنوان کرد: همچنین نسبت به مصارف صنعتی پتروشیمی از سد زیردان به شدت معترضیم و تحت هیچ شرایطی آب این سد برای حوزه صنعت نباید استفاده شود. چه ضرورتی دارد وقتی دریا در ۵۰۰ متری این صنعت قرار دارد از آن استفاده نمی کنند. این آب برای مصارف مردمی با جمعیت ۱۸۰ هزار نفر  است که مبنای شکل گیری روستاهای شان در طول رودخانه بر اساس همین سد و رودخانه است. برداشت های بی‌رویه از آب سد برای مصارف صنعتی باز هم باعث بی آبی و مهاجرت اهالی این مناطق به حاشیه شهرستان می شوند.

بیشتر حاشیه‌نشینان  بیکارند

گرگیج اظهار کرد: مردم حاشیه نشین در چابهار یا صیادند و یا کارگر ساختمانی‌ که در حال حاضر بیشترشان بیکارند. نوع زندگی مردم اینجا با جامعه شهری کاملا متفاوت است. اینجا ۶ الی ۷ خانوار در یک خانه زندگی می‌کنند و از هر ۳۰ نفر یک نفرشان مشغول به کارگری اند و به لحاظ وضعیت شغلی در شرایط بغرنجی به سر می برند.

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان گفت: به لحاظ قانون مناطق حاشیه نشین حتما و باید از خدماتی مثل آب و برق برخوردار باشند. هر جایی که انسان زندگی کند حتی اگر ایرانی هم نباشد وظیفه دولت است که حداقل امکاناتی مثل آب و برق شان  را تامین کند در صورتی که صددرصد مناطق حاشیه نشین چابهار که ۷۰ درصد جمعیت شهر را تشکیل می‌دهند صدرصد ایرانی و دارای شناسنامه و ملیت ایرانی‌ هستند.

وی ادامه داد: بندری که محور توسعه شرق کشور و معاف از تحریم است و همچنین از طرف مرز میلک محل ترانزیت ۲ کشور پاکستان و افغانستان است و شرق آسیا را به شرق اروپا متصل می‌کند جاده‌هایش از زیرساخت های بسیار نامطلوبی برخوردار است.

کد خبر 524145 برچسب‌ها استان سیستان و بلوچستان حاشیه نشینی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان حاشیه نشین چابهار مناطق حاشیه نشین شهرستان چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۰۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعین تکلیف و رفع تداخل بیش از  ۲۸۰ هزار از اراضی استان کرمان

   

به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان ، هاشمی افزود: این طرح کاملا به صورت رایگان انجام می‌شود و بخش زیادی از هزینه‌های زیاد سند مالکیت در بخش تعیین نقشه‌ها  برای مردم صفر میشود.

وی عنوان داشت: تاکنون ۵۷هزار هکتار و در شهرستان‌های شمالی ۴۴هزار هکتار تعیین تکلیف شده اند.

مدیر کل ثبت اسناد واملاک استان از مردم خواست با شر کت‌های مشاور در روستا‌ها همکاری نمایند.

در این طرح هویت بخشی به املاک و اراضی اولویت ثبت اسناد املاک استان است.

درحال حاضر  ۲۲۳هزارو چهارصد هکتاراز اراضی کشاورزی و املاک استان  سند دارشدند.

دیگر خبرها

  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • نشاکاری ۲۵ درصد شالیزار‌های محمودآباد
  • نشاکاری 25 درصد شالیزارهای محمودآباد
  • تعین تکلیف و رفع تداخل بیش از  ۲۸۰ هزار از اراضی استان کرمان
  • هشدار هواشناسی؛ مازندران آماده سیل شود / اعلام آماده‌باش در ۲۲ شهرستان
  • خسارت ۸۷۵ میلیارد ریالی سرمازدگی به باغات استان همدان 
  • آزاد سازی ۲۱۱ هکتار زمین ملی و دولتی در استان اصفهان
  • برداشت گندم در مناطق جنوبی استان ایلام آغاز شد
  • ۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی مهاباد به کشت غلات اختصاص یافت