Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، سال‌ها است که از عسلویه به‌عنوان پایتخت انرژی و اقتصادی کشور یاد می‌شود این نام‌گذاری هم به علت وجود صنایع بزرگ نفت و گاز در این منطقه است، تأسیسات عظیم پارس جنوبی و تولید بیش از نیمی از گاز کشور که بخشی از آن در داخل مصرف و بخشی از آن نیز صادر می‌شود یکی از ظرفیت‌های استان بوشهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرات بیش از ۹۰ درصد نفت کشور از طریق استان بوشهر و از مسیر جزیره خارگ و پایانه‌های نفتی ایران که در این جزیره مستقر است، عملیات صادرات نفت انجام می‌شود.

صنایع پتروشیمی در نقاط مختلف استان و خصوصاً در شهرستان عسلویه مستقرشده است و بیش‌ترین تولیدات و صادرات محصولات پتروشیمی کشور مربوط به استان بوشهر است.

این‌ها تنها بخشی از ظرفیت‌های نفت و گاز و پتروشیمی در استان بوشهر است، ظرفیت‌هایی که بیش از آنکه برای مردم استان بوشهر مفید باشند، سود و منفعت آن‌ها به مردم کل کشور می‌رسد، این در حالی است محیط پیرامون شرکت‌های نفت و گاز توسعه چندانی نداشته است.

جای خالی صنایع نفت و گاز بوشهر در اوضاع کرونایی

سؤالاتی که ذهن مردم استان بوشهر را به خود مشغول کرده این است که مسئول کیست و چه کسی باید جوابگو باشد؟ در کنار این صنعت عظیم گازی، بیمارستانی در شأن مردم منطقه وجود ندارد و تا کی سلامتی مردم استان بوشهر باید کم‌ارزش تلقی شود؟

مسئولیت‌های اجتماعی در همه جهان و برای همه صنایع اصلی پذیرفتنی است ولی گویا در ایران و خصوصاً در استان بوشهر این موضوع موردتوجه قرار نگرفته است و تاکنون به‌خوبی پاسخی داده نشده است.

مردم استان بوشهر میزبان شایسته‌ای برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بوده‌اند ولی عایدی استان بوشهر از این صنایع تنها آلودگی آن‌ها بوده است و جوانانی که در کنار این صنایع داد بیکاری سر می‌دهند.

صنعت نفت در نقاط مختلف کشور بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی متعدد و متنوعی را بنانهاده است و در این زمینه خدمات ارزنده‌ای را ارائه می‌کند ولی در استان بوشهر خبری از این کارها نیست.

صنعت نفت چندین بیمارستان مجهز در تهران، اصفهان، اراک، در شهرهای مختلف استان خوزستان، بندرعباس، تبریز، رشت، ساری، شیراز و کرمانشاه دارد درصورتی‌که در استان بوشهر یک بیمارستان آن‌هم در جم دارد که جوابگوی ارائه خدمات به‌صورت کامل به کارکنان شرکت‌های تابعه خود هم نیست.

وزارت نفت درجاهایی که منابع گازی و نفتی ندارد بیمارستان دایر می‌کند ولی در قطب انرژی ایران به فکر ساخت بیمارستان تخصصی مجهز نیست.

عسلویه محروم از بیمارستان نفت

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: سال‌هاست که صنعت و آلایندگی‌های ناشی از آن با زندگی مردمان جنوب استان بوشهر و شهرستان عسلویه عجین شده و این مسئولیت اجتماعی صنعتگران پارس جنوبی در قبال مردم را سنگین‌تر می‌کند.

جاسم زارعی افزود: طی سالیان طولانی حضور این صنعت عظیم در شهرستان با این حجم وسیع از نیروهای شاغل از سراسر کشور، متأسفانه مسئولان آن‌طور که لازم است به مسئولیت اجتماعی خود جامه عمل نپوشانده‌اند.

وی افزود: عسلویه از داشتن یک بیمارستان تخصصی نفت و گاز که قطعاً بیشتر مراجعین آن از کارمندان همین حوزه خواهند بود محروم است. قطعاً وجود این بیمارستان هزینه سفر شهروندان و کارمندان حوزه نفت و گاز را به استان‌های هم‌جوار برای درمان کمتر خواهد کرد.

زارعی اظهار کرد: انتظار مسئولان و شهروندان شهرستان عسلویه برای داشتن یک بیمارستان تخصصی در پایتخت انرژی ایران، خواسته‌ای به‌حق و بجاست و توجه همه‌جانبه حوزه صنعت نفت و گاز به این موضوع بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

۸۶ درصد مراجعان بیمارستان کنگان نفتی هستند

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان گفت: ۸۶ درصد از مراجعین به بیمارستان امام خمینی کنگان به شکل مستقیم و غیرمستقیم، از خانواده بزرگ صنعت شامل نفت، گاز و پتروشیمی‌های جنوب استان بوشهر است بنابراین حداقل باید درصدی از هزینه‌ها و مشکلات بیمارستانی و درمانی استان بوشهر را رفع کنند.

دکتر حسن حیدری اظهار کرد: باید صنعت نفت یک بیمارستان مجهز در استان بوشهر با مجهزترین امکانات داشته باشد و خدمات بهینه به مردم و خانواده بزرگ صنعت خود ارائه دهد.

وی تصریح کرد: حوزه صنعت نفت و گاز همانند همه شرکت‌های دنیا یک سری تعهدات در قالب مسئولیت‌های اجتماعی و تعهدات بین‌المللی دارند که باید امکاناتی در حوزه سلامت ایجاد کنند و در همه دنیا این‌چنین است.

حیدری اضافه کرد: شرکت‌های مستقر در جنوب استان بوشهر به مسئولیت‌های اجتماعی توجه چندانی نکرده‌اند و می‌توان گفت این توجه بسیار ناچیز است.


وی تصریح کرد: باید صنعت نفت بر اساس پروتکل‌های جهانی در بدو تأسیس یعنی ۳۰ سال پیش یک بیمارستان مجهز را در منطقه تأسیس می‌کرد نه اینکه هرازگاهی یک وسیله ناچیز به حوزه درمان کمک کند.

حیدری افزود: حوزه صنعت نفت پارس جنوبی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و تعهدات بین‌المللی در حوزه بیمارستانی بسیار ناچیز عمل کرده است.

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان اظهار کرد: حوزه صنعت نفت پارس جنوبی باید به مسئولیت‌های خود عمل کند و یک بیمارستان استاندارد منطبق بر موازین جهانی در یک موقعیت خوب در استان بوشهر تأسیس و تجهیز کند.

وی  ادامه داد: باوجود حجم گسترده خدماتی که بیمارستان کنگان با نازل‌ترین بها (قیمت دولتی) به کارکنان صنعت ارائه می‌دهد، اما صنعت حتی یک‌بیستم آن را در قالب کمک و مساعدت به بیمارستان کنگان انجام نداده و جبران نکرده است.

حیدری اضافه کرد: این مسئله که حجم بالایی از مراجعین ما مربوط به صنعت منطقه هستند، شرایط مالی بیمارستان کنگان را به تنگنا برده است.

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان خاطرنشان کرد: انتظار ما کمک بیشتر و درعین‌حال، نگاه ویژه و پیوسته نفتی‌ها و پتروشیمی‌ها به حوزه درمانی است، درگذشته کمک‌هایی به بیمارستان کنگان شده است اما در مقابل حجم مراجعین و خدمات این بیمارستان بسیار کم است و لذا انتظار کمک‌های بیشتری از این عزیزان داریم.

مسئولیت‌های اجتماعی صنایع پارس جنوبی انجام شود

معاون بهداشتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی چندی پیش در سفر به بوشهر گفت: به‌عنوان مسئول سلامت مردم خواسته‌ای که از صنایع داریم این است که مسئولیت اجتماعی‌شان را انجام دهند.

علیرضا رئیسی با تأکید بر اینکه صنایع باید آن میزان از سلامتی مردم که قبل از استقرار صنعتی بوده را تضمین کنند اظهار کرد: ما می‌خواهیم تضمین شود حضور صنایع با پیوست سلامت و تضمین در اجرای مسئولیت‌های اجتماعی همراه است.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: خیلی شفاف میگوییم که ما می‌خواهیم آن میزان از سلامتی مردم که قبل از استقرار صنعتی بوده تضمین شود و خواهان سلامتی بیشتر نیستیم.

رئیسی بیان کرد: همان‌طور که در برنامه پنجم و ششم توسعه نیز آمده هیچ صنعتی بدون پیوست سلامت حق ندارد مستقر شود ولی متأسفانه این‌چنین نیست.

وی خاطرنشان کرد: مخالف و مقابل صنعت نیستیم، باید توجه داشته باشیم این دو مقوله اشتباه گرفته نشود؛ اگر میگوییم باید پیوست سلامت باشد و اگر می‌گویم صنعت باید مسئولیت‌های اجتماعی خود را انجام بدهد به معنی این نیست که با صنعت مخالف هستیم و اینکه تصور شود ما مخالف این صنایع هستیم یک نگاه بسیار ساده‌انگارانه و ساده‌لوحانه است.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: مردم استان بوشهر مرزبانان خوبی بوده و هستند و میزبان خوبی برای صنایع بوده‌اند ولی متأسفانه کمترین بهره از صنایع نصیبشان شده است.

نفتی‌ها مهمان خوبی نبوده‌اند

ابراهیم رضایی نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از بی‌توجهی صنایع نفت و گاز استان بوشهر به مردم این استان اظهار کرد: مردم استان ما در این سال‌ها میزبان خوبی برای صنعت نفت بوده‌اند ولی متأسفانه نفتی‌ها مهمان خوبی برای مردم ما نبوده‌اند.

وی ادامه داد: شمال تا جنوب استان صنایع نفت و گاز خیمه زده‌اند اما خیر خاصی از این‌ها به مردم ما نمی‌رسد و پیوستی برای مسئولیت اجتماعی آن‌ها وجود ندارد و پاسخگوی مردم استان بوشهر نیستند.

رضایی افزود: در استانی که حدود ۷۰ درصد از گاز کشور تولید می‌شود، ۹۰ درصد نفت کشور صادر می‌شود و سهم ۸۰ درصدی در صادرات میعانت گازی و سهم ۴۲ درصدی در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی دارد، وزارت نفت حتی یک بیمارستان درست‌وحسابی ندارد.

مدیرعامل جدید سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم دراین‌ارتباط بیان کرد: نگاه ما به فضای مناطق پیرامونی پارس جنوبی متأثر از مسئولیت‌های اجتماعی نفت در سطح این مناطق است که سعی می‌کنیم در قالب تقویمی برنامه محور، اقدامات اساسی را در حوزه‌های زیرساختی در این مناطق بازتعریف کنیم.

وی ادامه داد: افزایش سطح خدمات فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و درمانی برای ساکنان مناطق پیرامونی در کنار طرح‌های نخبه پروری و ارتقای میزان دانش محصلین مدارس را در برنامه کاری قرار داده‌ایم.

خرم‌دل گفت: در بخش‌های زیربنایی، راه‌سازی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، بهداشت و درمان، آب‌رسانی فعالیت‌های خوبی انجام‌شده که متناسب با بودجه آن‌ها را تقویت خواهیم کرد تا بتوانیم به بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال مردم استان عمل کرده باشیم.

وظیفه قانونی شرکت‌های مستقر در عسلویه اجرای مسئولیت‌های اجتماعی نسبت به محیط پیرامونی است و باید منابع مسئولیت‌های اجتماعی به‌صورت شفاف به مردم اعلام شود.

امروز و در این شرایط خاص که شاهد کمبودها و مشکلاتی درزمینهٔ تخت‌های بیمارستانی در استان هستیم، ضعف‌ها و کم‌کاری نفتی‌ها بیش از هر زمان دیگری در استان بوشهر مشهود است.

کد خبر 524336 برچسب‌ها استان بوشهر آلودگی - صنایع آلاینده وزارت بهداشت و درمان بهداشت محیط پتروشیمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر آلودگی صنایع آلاینده وزارت بهداشت و درمان بهداشت محیط پتروشیمی بیمارستان امام خمینی مسئولیت های اجتماعی مردم استان بوشهر بیمارستان کنگان مسئولیت اجتماعی استان بوشهر شهرستان عسلویه صنایع نفت و گاز استان بوشهر حوزه صنعت نفت یک بیمارستان پارس جنوبی جنوب استان بوده اند نفتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین مزیت ما کامران نجف‌ زاده است

محسن نجفی سولاری تهیه‌کننده برنامه «برمودا» که با اجرای کامران نجف‌زاده از شبکه نسیم پخش می‌شود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره این برنامه گفت: فضا برای ساخت «برمودا» به این جهت رو به جلو و پیش رفت تا ما به جامعه این را القا کنیم که با گفت‌وگو سوءتفاهم‌ها حل و برطرف می‌شود.

وی افزود: مهمانان «برمودا» به گونه‌ای انتخاب می‌شوند که شاید سال‌ها از آنها خبری نبوده و یا نکاتی که هیچ‌وقت فرصت و زمان بیان آنها وجود نداشته بوده و ذهنیت‌هایی نسبت به آن وجود داشته است و ما در یک فضا و محیط گرو صمیمی بتوانیم گفت‌و‌گو کنیم و دل‌ها را به هم نزدیک کنیم.

تهیه‌کننده «برمودا» ادامه داد: ما به‌دنبال این بودیم که با ساخت این برنامه انرژی مثبت را به خانه مردم از جهت اینکه یک نشست صمیمانه و از بعد دیگری به چهره‌هایی که مردم سال‌ها نسبت به آنها حس نوستالژیک، حس قرابت و نزدیکی داشته‌اند تزریق کنیم.

نجفی بیان کرد: فکر می‌کنم طبق آماری که این روز‌ها از مراکز پژوهشی، فضای مجازی و رسانه‌های رسمی منتشر می‌شود توانسته‌ایم به این هدف برسیم.

چرا کامران نجف‌زاده مجری این برنامه شد؟

محسن نجفی در پاسخ به این سوال گفت: طرح ابتدایی و اولیه این برنامه به نام «اتاق مخفی» به کامران نجف‌زاده تعلق دارد و بعد با تغییراتی که در آن اعمال شد به «برمودا» رسید؛ حتماً «برمودا» به‌واسطه حضور کامران نجف‌زاده «برمودا» شده است.

وی اظهار کرد: از مهم‌ترین دلایل ساخت برنامه و فضای گفت‌وگویی که  در داخل آن شکل می‌گیرد حضور نجف‌زاده به واسطۀ تجربه مفصل و زیادی که در حوزه گفت‌وگو، تولید محتوا، حضور در اروپا و آمریکا و حضور در موقعیت‌های مختلف رسانه‌ای در سال‌هایی که خبرنگار بوده است همگون با جنس‌های مختلف مهمان‌های برنامه ما چه در فضای سیاسی، اجتماعی، هنری و اقتصادی تمام آن‌ها را در بر می‌گیرد.

تهیه‌کننده این برنامه ادامه داد: فضایی که ایشان قبلا تجربه کرده به واسطه بعد بین المللی و داخلی آن حتماً از بهترین گزینه‌ها برای اجرای این برنامه بوده‌اند.

برنامه «برمودا» چه تفاوتی با سایر تاک‌شو ها دارد؟

وی در پاسخ به این سوال عنوان کرد: تفاوت «برمودا» با سایر تاک‌شو ها در ساختار، فرم و شکل گفت‌و‌گو هایی است که ما در این برنامه تلاش کردیم که هم به جهت دکور، فرم و محتوایی که روایت می‌شود یک فضای ژورنالیستی باشد.

تهیه‌کننده «برمودا» ادامه داد: ما برخلاف بیشتر تاک‌شو هایی که ساخته می شود به سرغ بعد جدیدی از زندگی افراد و سابقه آنها می رویم؛ این موضوع می تواند برای بیننده و مخاطب حتما جلوه دیگری داشته باشد.

نجفی گفت: تلاش کردیم تا از تمام نقاطی که در گفت و گو های چندین و چندساله مهمانان که چهره‌های سرشناسی هستند دوری کنیم و به زاویه‌های جدیدی بپردازیم که این موضوع با تحقیقات مفصل پیرامون مهمان اتفاق افتاده است و خداروشکر قطعه‌هایی که از این برنامه استخراج می‌شود و حجم مخاطبی که در این ایام کوتاهی که این نوزاد تازه متولد شده به نام «برمودا» منتشر شده نشان‌دهنده این است که مخاطب و عکس العمل آن نسبت به برخی صحبت‌های مهمانان برنامه مشخص می‌کند ما در این مسیر موفق بوده‌ایم.

ملاک «برمودا» برای انتخاب مهمان چیست ؟؛ چرا باید شخصیتی مثل احمد مجد زاده در این برنامه حضور داشته باشد

وی در پاسخ به این سوال بیان کرد: ما، در انتخاب مهمان‌ها تلاش کردیم تا از چهره‌هایی که با آنها خاطره داریم استفاده کنیم، از چهره‌هایی که مردم در طول سال‌ها از آنها ذهنیتی و شناختی داشته‌اند استفاده کنیم و به بعد دیگری از آنها بپردازیم.

تهیه‌کننده این برنامه اظهار داشت: با توجه به ضبط بروز «برمودا» با ما مسائل روز حرکت می‌کنیم و هر اتفاقی که در جامعه منتشر شود مورد توجه عموم مردم قرار بگیرد که ممکن است سوء تفاهمی بابت آن پیش بی‌آید و نکته‌ای وجود داشته باشد که مخاطب به‌واسطه انتشار آن در فضای مجازی سوء برداشتی از آن داشته باشد ما وظیفه داریم با توجه به بروز بودن «برمودا» آن مسئله را حل کنیم.

وی درباره حضور احمد مجد زاده در این برنامه گفت: وی یک سبقه‌ای دارد، مجدزاده کشتی‌گیر، پهلوان و روحانی ای بوده که به‌واسطه حضور چند دقیقه‌ای در یک برنامه زوایای دیگری از او برای مردم بیان نشده است و وقتی متوجه می‌شویم با یک قهرمان ورزشی و یک کشتی‌گیر قدیمی که در فضای شخصی زندگی‌اش متوجه موضوعات دیگری از این فرد می‌شویم که شاید به دلیل آن تک جمله (جدی می‌فرمایید) موجب شده که سوء برداشتی از چهره واقعی و حقیقی او بشود.

نجفی افزود: ما در این برنامه وظیفه داریم که آن روی سکه احمد مجدزاده را نشان دهیم تا مخاطب متوجه شود او صرف آن تک جمله نیست و سبقه سابقه‌ای دارد و دعوت او به برنامه‌ای در شبکه خبر کارشناس بودن او در حوزه ورزش است اما تنها چیزی که از وی استخراج و دست‌به‌دست می‌شد جمله (جدی می‌فرمایید) او است.

تهیه کننده «برمودا» اظهار کرد: ما در «برمودا» تلاش کردیم نکته‌های دیگری از مجدزاده را نیز نشان بدهیم که خداروشکر با استقبال نیز مواجه شد؛ خیلی از افراد با کامنت‌هایی در فضای مجازی و حقیقی گفته بودند که ما نمی‌دانستیم او به این شکل است و چه قدر خوب که این موضوع مشخص شد.

بزرگ‌ترین نقطه قوت برمودا

وی درباره بزرگ‌ترین نقطه قوت این برنامه گفت: به نظرم بزرگ‌ترین نقطه قوت «برمودا» تعامل با بیننده است، یعنی مخاطبی که این برنامه را تلاش می‌کند احساس می‌کند میزبان برنامه سوالاتی که سالیان سال در ذهن او بوده است را از مهمان برنامه می‌پرسد.

وی گفت: این اتفاقی است که به جهت جامعه‌شناسی و تیم اتاق فکر و نویسندگان برای هر سوژه مدت طولانی وقت می‌گذاشتند تا بتوانند موضوع و سوالات را پخته کنند و به گفت‌و‌گو بنشیند که دلیل روایت و سبک اجرای نجف‌زاده توانست در دل مردم جا پیدا کند.

دیگر خبرها

  • بیمارستان صحرایی در منطقه محروم «میربگ» دلفان برپا می‌شود
  • مشکلات مردم شهرستان عسلویه بررسی و پیگری شد
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • کاروان خدمت استان بوشهر به عسلویه رسید
  • بزرگترین مزیت ما کامران نجف‌ زاده است
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور در آب‌های بوشهر انجام شد/نجات ۱۷۲ دریانورد
  • اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان
  • لزوم حمایت هلدینگ خلیج فارس از ورزش در محیط پیرامونی
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • بیکاری زیبنده جوانان شهر شرینو نیست