Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از همدلی و تفاهم میان مردم و مسئولان ایران و افغانستان استقبال و تاکید کرد: روابط خوب ایران و افغانستان نباید دستخوش شیطنت‌های رسانه ای شود.

معاون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان صبح امروز - دوشنبه - با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، با مدیرعامل ایرنا دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«محمدرضا نوروزپور» در این دیدار، ضمن خوشامد و خیرمقدم به این مقام افغانستانی، به پیوندهای مشترک فراوان فرهنگی و تمدنی میان ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: ایران خود را همواره همراه هم‌درد و غمخوار افغانستان می‌داند و در سخت‌ترین شرایط در کنار ملت و دولت افغانستان بوده است.
وی ادامه داد: وقتی شوروی به افغانستان حمله کرد، ایران در کنار ملت افغانستان بود. وقتی در افغانستان درگیری‌های داخلی وجود داشت، ما در کنار شما بودیم. ظلم طالبان به شما را فراموش نخواهیم کرد و بعد از حمله نیروهای ائتلاف آمریکایی و اشغال افغانستان نیز، مردم ایران دلسوز ملت افغانستان و میزبان و پذیرای خیل مهاجران بوده است.
مدیرعامل ایرنا با بیان اینکه زمانی که رژیم بعث عراق به ایران حمله کرد، معضلات ناشی از جنگ موجب نشد ملت ایران برای پناه‌جویان و آوارگان افغانستانی کم بگذارد، اظهار داشت: در تمام این سال‌ها، مردم ایران سعی کردند میزبان خوبی برای پناه‌جویان افغانستانی باشند. قاطبه مردم ایران، شهروندان افغانستان را از خود می‌دانند و با آنها احساس نزدیکی می‌کنند که همین احساس موجب رشک و حسادت بدخواهان دو ملت بوده است.
نوروزپور با بیان اینکه بازیگران فرامنطقه‌ای حاضر در افغانستان به ویژه آمریکا از جمله حاسدان این روابط حسنه هستند، خاطرنشان کرد: هر دو ملت ایران و افغانستان باید از مناسبات نزدیک و دوستانه با یکدیگر مراقبت کنند. بسیاری از ایرانیان با شهروندان افغانستانی بزرگ شده و با آنها زندگی کرده‌اند. آنها همسایه، همکلاس و دوست ما بوده‌اند.
وی با ابراز نگرانی از برخی تحرکات رسانه‌ای ضد ایرانی که به اسم آزادی بیان مطرح می‌شود، گفت: بدخواهان دو کشور تلاش می‌کنند میان دو دولت و ملت دوست، برادر و مسلمان تفرقه و دشمنی ایجاد کنند که باید نسبت به این موضوع هوشیار بود.
مدیرعامل ایرنا با تاکید بر اینکه در عصر جدید کنونی نباید تنها به روابط میان دولت‌ها اکتفا کرد، یادآور شد: نگرانی ما در مورد نسل‌های جدید است. برخی از آزادی بیان در افغانستان سوءاستفاده می‌کنند. هرچند اساس سیاست‌ها در میان دولت‌ها در چارچوب تدبیر و عقلانیت است اما در لایه‌های پایین‌تر اجتماعی ممکن است این تدبیر کمتر باشد و افراد تحت تاثیر تخریب‌ها و هجمه‌های رسانه‌ها احساسی عمل کنند و به دوستی بین دو ملت لطمه وارد کنند.
«محمد رسول باوری» هم در این دیدار بر عزم دولت افغانستان بر داشتن روابط حسنه با ایران تاکید کرد و گفت: دولت افغانستان تاکنون تحت فشار هیچ کشوری نرفته است که بخواهد مناسباتش را با ایران کاهش داده یا مورد تخریب قرار دهد.
وی با بیان اینکه همیشه تلاش کرده‌ایم جدایی در روابط تهران و کابل ایجاد نشود، اظهار داشت: هدف ما حفظ روابط و گسترش و بهتر شدن مناسبات است. البته توسعه مناسبات به آسانی نیست اما پیوندهای جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و زبانی موجب شده روابط ایران و افغانستان هیچ گاه منقطع نشده و از هم جدا نباشیم.
این مقام افغانستانی با تاکید بر اینکه باید بر حوادثی متمرکز شد که موجب نزدیکی ایران و افغانستان می‌شود، تصریح کرد: یکی از خبرنگاران ایرنا جان خود را برای حفظ و تعمیق روابط ایران و افغانستان از دست داد که این مسئله برای ما مهم و ارزشمند است. ما خواهان حفظ روابط بوده و پیوندهای مشترک باید عامل و محرکی برای توسعه مناسبات باشد.
باوری با بیان اینکه تعداد بسیاری از جان‌باختگان و شهدا در افغانستان را خبرنگاران تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تجارب خوبی در ایران در حوزه روزنامه‌نگاری و رسانه وجود دارد و مایل به استفاده از این تجارب هستیم. در این چارچوب، ما خواهان توسعه روابط در این حوزه و انتقال تجارب هستیم.
وی با طرح پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دو خبرگزاری ایرنا و باختر به عنوان دو آژانس خبری ملی ایران و افغانستان ابراز داشت: دو خبرگزاری ایرنا و باختر می‌توانند با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند و علاوه بر انتقال تجارب، در تبادل محصولات خبری نیز با یکدیگر همکاری داشته باشند. همچنین قانون اساسی افغانستان هم زمینه کار در حوزه روزنامه‌نگاری و رسانه را در این کشور مساعد ساخته است

معاون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در پایان سخنان خود، از مدیرعامل ایرنا برای سفر به افغانستان و بازدید از رسانه‌های این کشور دعوت کرد.
در ادامه این جلسه مدیرعامل ایرنا با استقبال از امضای تفاهم‌نامه همکاری رسانه‌ای میان خبرگزاری جمهوری اسلامی و خبرگزاری باختر افغانستان بیان کرد: ایرنا آماده توسعه همکاری با رسانه‌های افغانستانی برای مبادله محصولات خبری، انتقال تجریبات و آموزش در حوزه‌های خبری، تصویری و چند رسانه‌ای است.
نوروزپور با اشاره به فعالیت دفتر ایرنا در کابل گفت: ایرنا در افغانستان مشغول به فعالیت است و ما سعی می‌کنیم افغانستان را از دریچه نگاه خود و نه رسانه‌های بیگانه ببینیم و بازگو کنیم و امیدواریم این رویکرد در افغانستان نیز نسبت به ایران ساری و جاری شود.
در پایان این جلسه، معاون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان با اشاره به برخی فعالیت‌های مخرب علیه ایران در تعدادی از رسانه‌های افغانستانی اظهار داشت: ممکن است مردم در ابتدا تحت تاثیر این مطالب قرار گیرند ولی اغوا نمی‌شوند. مردم افغانستان به بلوغ کافی رسیده و می‌دانند خیر و صلاح‌شان در چیست. برخی معدود حوادث غیرقابل انکار است اما مقطعی است و خللی هم در روابط دو کشور ایجاد نمی‌کند و مردم افغانستان عمیقا مردم ایران را دوست دارند و آنها را خیرخواه خود می‌دانند.
باوری با تاکید بر اینکه مصمم به داشتن روابطی نزدیک و دوستانه با تهران هستیم، تصریح کرد: درخواست ما از مقامات و اهالی رسانه‌ای و فرهنگی ایران آن است که از جمهوریت در افغانستان حمایت کرده و به تشویق آن بپردازند. نگرانی ما آن است که جمهوری افغانستان بر اثر ناآگاهی افراد در مخاطره قرار گیرد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ایران و افغانستان مدیرعامل ایرنا مردم ایران رسانه ها رسانه ای میان دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۹۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: در هفته‌های آتی شاهد جهش جدی تجارت ایران و ترکمنستان خواهیم بود

حسین امیرعبداللهیان عصر پنجشنبه نهم فروردین ماه پس از مذاکرات با مقامات عالی ترکمنستان در جمع خبرنگاران حاضر شد و توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد.

وزیر امور خارجه با اشاره به دیدار خود با رهبران عالی‌رتبه کشور ترکمنستان اظهار داشت: مروری بر چگونگی پیشرفت و اجرای آخرین توافقات بین سران دو کشور در تهران داشتیم. اتفاق نظر داشتیم در حوزه های انرژی، ترانزیت، حمل و نقل، علم و فناوری همکاری ها را توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: حجم تبادل تجاری ما به نحو رضایت بخشی در حال افزایش است. با توافقات امروز امیدواریم در هفته‌های آینده شاهد یک جهش در حجم تبادل تجاری باشیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به رایزنی‌های صورت گرفته در خصوص موضوع آب و حق‌آبه ترکمنستان از سددوستی که تحت تاثیر برنامه های بالادستی افغانستان قرار دارد، گفت: کمیته‌ای در این رابطه تلاش‌های جدی انجام خواهد داد تا اقدامات خارج از حوزه ایران و ترکمنستان بر منابع بالادستی حوزه آب تاثیری در حق آبه ایران و ترکمنستان در سد دوستی بر جای نگذارد.

وی تاکید کرد: پیشتر همکاری هایی در حوزه برق و گاز وجود داشته که این همکاری ها را بیش از پیش تقویت خواهیم کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور گفت: تعداد معدودی زندانی در دو کشور وجود دارد که در دیدار با رهبر ملی ترکمنستان توافق شد گام هایی را برای استرداد و تبادل زندانیان برداریم.

وی با اعلام این خبر که در آینده و در زمانی که توافق کردیم شاهد سفر رئیس جمهور به عشق آباد هستیم، افزود: طبعا تا آن زمان ما و همکارانمان در وزارت خانه های دو کشور برای موفقیت این سفر گام های موثری را برمی داریم. یکی از اهداف این سفر فراهم کردن مقدمات سفر رئیس جمهور به ترکمنستان و اجرای توافقات گذشته و ارزیابی اجرای آنها بوده است.

تاکید امیرعبداللهیان بر اولویت ایران برای توسعه روابط با ترکمنستان

همچنین وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برنامه‌های سفر رسمی خود به ترکمنستان، با قربان قلی بردی محمدف، رهبر ملی و رییس مصلحت خلق این کشور دیدار کرد.

حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به رویکرد سیاست همسایگی دولت سیزدهم، اولویت توسعه روابط با ترکمنستان را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد اراده مسئولین عالی دو کشور بمنظور توسعه روابط دوجانبه، سرمایه ارزشمندی برای روابط دوستانه و برادرانه دو کشور تلقی می شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، روابط رو به رشد دو کشور را مبتنی بر مشترکات فراوان و منافع متقابل دانست و عنوان کرد، دو کشور علاوه بر روابط دوجانبه در بسیاری از مسائل منطقه ای و بین المللی مواضع یکسانی  داشته و در مجامع منطقه ای و بین المللی همکاری خوبی دارند.

رهبر ملی ترکمنستان نیز با ارزیابی مثبت از روابط عالی دو کشور در  سی سال گذشته و چشم انداز روشن آن، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های دو کشور برای ارتقای بیشتر روابط تاکید کرد. 

در این دیدار همچنین راجع به تسهیل تعاملات مردمی و فراهم کردن زمینه های فعالیت بیشتر شرکت های ایرانی در طرح های اقتصادی ترکمنستان و طرح های منطقه ای در زمینه انرژی و حمل و نقل تبادل نظر شد.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: در هفته‌های آتی شاهد جهش جدی تجارت ایران و ترکمنستان خواهیم بود
  • اولویت ایران برای توسعه روابط با ترکمنستان
  • تاکید امیرعبداللهیان بر اولویت ایران برای توسعه روابط با ترکمنستان
  • دیدار وزیر خارجه ایران با رئیس جمهور ترکمنستان
  • تشکر دولت منتخب اندونزی از رئیس جمهور ایران
  • مدیرعامل بیمه ایران عزل شد
  • الشرق: ایران و سودان به صورت متقابل سفیر تعیین کردند
  • شیطنت باشگاه پرسپولیس؛ انتشار تصویر اورونوف با لباس آبی + عکس
  • نشست دوجانبه مقامات طالبان و پاکستان
  • ایران و آذربایجان به سازش رسیدند؟