Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهمترین کمیسیون در میان کمیسیون های ۱۷ گانه کمیته ملی المپیک طی ماه های گذشته به قدری درگیر حواشی ریز و درشت توسط اعضای خود شد که مسئولان کمیته ملی المپیک را ناچار کرد برای ورود به مشکلات ایجاد شده و حل و فصل آنها، دست به دامن کمیته بین المللی المپیک (IOC) شوند و کسب مجوز قانونی از این نهاد ناظر برای انجام آنچه در ذهن داشتند اما IOC با پاسخ منفی خود آب پاکی را روی دست آنها و در واقع کسانی که به دنبال انحلال این کمیسیون و تشکیل ترکیب دلخواه برای آن بودند، ریخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه حواشی کمیسیون ورزشکاران از کجا شروع شد و دامنه آنها به کجا رسید مواردی است که خبرگزاری مهر در گزارش ها و گفتگوهای مجزا با عنوان های «دو قهرمان پست گرفتند و تمام/ کمیسیون تعطیل ورزشکاران»، «تاکید کمیته ملی المپیک به کمیسیون ورزشکاران برای انتخابات داخلی»، «متن استعفای ۷ قهرمان معترض/ انحلال کمیسیون ورزشکاران»، «بازی خطرناک داخل کمیته ملی المپیک/ استفاده از آئین نامه جعلی» و «مجادله رئیس کمیته ملی المپیک با عضو هیات اجرایی بر سر کمیسیون ورزشکاران» به آن پرداخت.

استعلام کمیته ملی المپیک از IOC برای کمیسیون ورزشکاران

در رابط با کمیسیون ورزشکاران و حواشی آن، اصل ماجرا این بود که برخی از اعضا نسبت به اتفاقات و مدیریت داخلی این کمیسیون معترض بودند و به همین دلیل اعلام استعفا کردند. البته به نظر می رسد برخی جریانات بیرونی که به دنبال مهره چینی موردنظر خود در کمیسیون ورزشکاران بودند هم در دامن زدن به حواشی آن نقش داشتند.

در هر صورت همه این تنش های داخلی و خارجی پیرامون کمیسیون ورزشکاران دست به دست هم تا داد تا کمیته ملی المپیک به فکر منحل کردن این کمیسیون و برگزاری انتخابات جدید برای آن بیفتد؛ اجرای این ایده البته نیازمند کسب مجوز از کمیته بین المللی المپیک  بود.

کمیته بین المللی المپیک: حق برگزاری انتخابات دوباره ندارید

طبق آئین نامه کمیسیون ورزشکاران نتیجه هر دوره انتخابات کمیسیون ورزشکاران برای یک دوره چهار ساله اعمال شود در حالیکه دوره چهار ساله اول این کمیسیون در ایران هنوز به پایان نرسیده است. این آئین نامه مُهر تایید IOC را دارد به همین دلیل مدیران کمیته ملی المپیک برای برگزاری انتخاباتِ خارج از موعد کمیسیون ورزشکاران از کمیته ملی المپیک استعلام گرفت اما پاسخ منفی دریافت کرد.

قطعا به همین دلیل بوده که رسیدگی به ایرادهای قبلی آئین نامه و «تدوین آئین نامه جدید برای کمیسیون ورزشکاران» آغاز شد تا ادامه فعالیت این کمیسیون با کمتر مشکلی همراه باشد چرا که کمیته بین المللی المپیک برگزاری انتخابات به هر بهانه ای و پیش از اتمام دوره قانونی را منع کرده است. IOC حتی تاکید کرده دوره ریاست در کمیسیون ورزشکاران می تواند برای یک دوره کامل یعنی چهار ساله باشد.

تاکید بر استفاده از اعضای علی البدل به جای افراد مستعفی

هادی ساعی عضو کمیسیون ورزشکاران و تنها نماینده این کمیسیون در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر استعلام صورت گرفته از کمیته بین المللی المپیک و پاسخ منفی این نهاد را تایید کرد.

وی گفت: کمیته بین المللی المپیک ضمن مخالفت با برگزاری انتخابات جدید برای کمیسیون ورزشکاران، تاکید کرده در صورتی که یکی از اعضا به هر دلیلی مانند استعفا از ترکیب خارج شود باید از اعضای علی البدل برای تعیین جایگزین استفاده شود. کمیته بین المللی المپیک برای محفوظ ماندن حق افرادی که در انتخابات قبل صاحب رای شدند اما در ترکیب اصلی کمیسیون قرار نگرفتند، به این امر تاکید دارد.

ساعی خاطرنشان کرد: اتفاقا کمیسیون ورزشکاران بر همین اساس نسبت به استعفای حمید سوریان و کیانوش رستمی و کنار گذاشتن کیمیا علیزاده اقدام کرد و با در نظر گرفتن آرای انتخابات، افشین نوروزی، حسن تفتیان و مهسا جاور را از میان اعضای علی البدل و به عنوان جایگزین معرفی کرد اگرچه به خاطر حواشی اخیر هنوز حکم آنها صدر نشده است.

آرش میراسماعیلی کماکان رئیس کمیسیون ورزشکاران است

یکی از حواشی پیرامون کمیسیون ورزشکاران در مورد آرش میراسماعیلی و ریاست وی بود. میراسماعیلی آبان ماه سال ۹۷، بعد از انصراف حمید سوریان از ریاست کمیسیون ورزشکاران - به دلیل مشغله کاری - و بر اساس رای گیری داخلی این کمیسیون متصدی پست ریاست شد. در  آئین نامه کمیسیون ورزشکاران به یک ساله بودن پست ریاست و انتخاب آن در پایان هر دوره تاکید شده در حالیکه کمیته بین المللی المپیک در پاسخ به استعلام اخیر ایران اعلام کرده برای عمر ریاست محدودیتی نیست، می تواند بیشتر از یک سال و حتی چهارساله باشد.

هادی ساعی با اعلام این مطلب به خبرنگار مهر گفت: احکام روسای دیگر کمیسیون های فعال در کمیته ملی المپیک دو ساله صادر می شود. اتفاقا حکم میراسماعیلی هم دو ساله است ولی به خاطر آئین نامه ادامه ریاست او بعد از یک سال با انتقاد همراه شده بود. حالا اما با لحاظ کردن پاسخ IOC و تاکیدی که در مورد بازه زمانی رئیس کمیسیون ورزشکاران داشته، ادامه ریاست آرش میراسماعیلی منعی ندارد و وی کماکان و تا پایان دو سال - آبان ماه  ۹۹ - رئیس است.

وی همچنین تاکید کرد از جمله موارد تغییر یافته در آئین نامه جدید کمیسیون ورزشکاران همین موضوع یعنی دوره ریاست است.

تغییر پروسه برای انتخاب دبیر؛ حق انتخاب از دبیر کمیته گرفته می شود

کمیسیون ورزشکاران در حالی ماه های پُرتنش گذشته را پشت سر گذاشت که بعد از کناره گیری سولماز حاج رضایی، دبیر دیگری برای این کمیسیون معرفی نشد.

طبق آئین نامه کمیسیون ورزشکاران، متصدی پست دبیری با وجود اهمیت جایگاهش و نقش اجرایی که دارد با نظر کمیته ملی المپیک انتخاب می شود آنهم بدون حق رای؛ این شیوه انتخاب جای نقد داشت که اتفاقا خبرگزاری مهر هم در گزارش خود با عنوان «انتصاب دبیر کمیسیون ورزشکاران با نظر کمیته/ مسئول بدون رای» به آن پرداخت.

حالا اما شیوه دیگری برای انتخاب دبیر کمیسیون ورزشکاران تعریف شده است که به واسطه آن حق انتخاب به رئیس کمیسیون داده می شود.

ساعی در این زمینه گفت: پیش از این دبیر کمیسیون ورزشکاران با پیشنهاد دبیرکل کمیته ملی المپیک و تایید رئیس کمیسیون معرفی می شد اما در جلساتی که آقای اصغر رحیمی و خانم ها عاطفه اسلامیان و طاهره طاهریان در آن حضور داشتند با در نظر گرفتن تعامل لازم میان رئیس و دبیر کمیسیون، این پیشنهاد تصویب شد که از این پس دبیر کمیسیون با پیشنهاد رئیس کمیسیون و تایید کمیته مشخص شود.

وی گفت: البته ظاهرا هنوز اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود دارد اما با توجه به منطقی که در این تغییر پروسه وجود دارد احتمالا مانعی در عمل به آن ایجاد نمی شود.

کمیسیون ورزشکاران از تعطیلی خارج می شود؟

به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات کمیسیون ورزشکاران ۱۲ آبان ماه سال ۹۶ یعنی چندماه پیش از اتمام دوره ریاست کیومرث هاشمی در کمیته ملی المپیک برگزار شد و صاحبان ۱۵ کرسی تعریف شده برای آن مشخص شدند.

کمیسیون ورزشکاران به واسطه تاکیدی که کمیته بین المللی المپیک (IOC) بر جایگاه و فعالیت این کمیسیون در ساختار خود دارد، از اهمیت زیادی نسبت به دیگر کمیسیون ها برخوردار است با این حال کمیسیون ورزشکاران ایران طی ۳۱ ماهی که از تشکیل و آغاز به کار آن می گذرد، بیشتر از اینکه فعال و موثر باشد، درگیر حواشی بوده که آن را به سمت تعطیلی برد.

حالا با اقداماتی که در رابطه با این کمیسیون و آئین نامه آن انجام شده و البته پاسخ صریح IOC مبنی بر ممنوعیت برگزاری انتخابات دوباره، انتظار می رود این کمیسیون و فعالیت هایش بالاخره از حالت رکود خارج شده و بعد از ماه ها، با برگزاری نشست پیگیر فعالیت هایی باشد که دیگر ورزشکاران انتظارش را دارند.

در حالیکه بیراه نیست اگر مدعی شویم کمیسیون ورزشکاران منفعل ترین کمیسیون در کمیته ملی المپیک است و همین مسئله این کمیسیون را تا مرز «انحلال» هم پیش برده است.

کد خبر 4955332 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک هادی ساعی آرش میراسماعیلی کمیته بین المللی المپیک تیم فوتبال استقلال تهران تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران ویروس کرونا فدراسیون فوتبال فدراسیون کشتی وزارت ورزش و جوانان تیم ملی فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند مارک ویلموتس اتحادیه جهانی کشتی فرهاد مجیدی فوتسال کمیته بین المللی المپیک کمیسیون ورزشکاران برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک دبیر کمیسیون رئیس کمیسیون خبرنگار مهر آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ورزش و جوانان: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر ورزش و جوانان گفت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کار‌های بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کار‌های بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کار‌های عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کار‌های خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی عنوان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است.

وی افزود: ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان گفت: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

دیگر خبرها

  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش و جوانان: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • خبر خوش وزیر ورزش درباره سربازی ورزشکاران
  • مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران
  • توضیح وزیر ورزش در مورد معافیت و قانون استخدامی ورزشکاران
  • غیبت شمشیربازان روسی در المپیک پاریس
  • تدابیر امنیتی جدید فرودگاه پاریس برای بازی‌های المپیک ۲۰۲۴
  • واکنش IOC به حضور ژیمناست‌ ایرانی در المپیک پاریس
  • واکنش کمیته بین المللی المپیک به حضور ژیمناست‌ ایرانی در المپیک پاریس + عکس